Direktlänk till inlägg 27 januari 2017

JOSÉ MOURINHO SÄGER ATT ANTHONY MARTIAL KOMMER BEHÅLLA SIN PLATS OM HAN ÄR "MAGNIFIK"

Av Mikael Holmkvist - 27 januari 2017 21:20

• Manchester United-managern vill att yttern ska skina mot Wigan

 

• Luke Shaw kommer att starta mot Wigan i FA Cupmatchen på Old Trafford

   

Manchester Uniteds Anthony Martial firar sitt FA Cupmål mot Reading. Fotograf: Oli Scarff/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: Jamie Jackson, the Guardian, fredag 27 januari, 2017:

 

 

Anthony Martial måste spela bra i FA Cupmatchen mot Wigan Athletic på söndag för att behålla sin plats, detta då José Mourinho nu är bekymrad över hur 21-åringen har hanterat petningarna från Manchester Uniteds två senaste matchtrupper.

 

 

Martial spelade senast då han startade 1-1 matchen mot Liverpool på Old Trafford den 15 januari. Mourinho tog av forwarden efter 65 minuter och Martial utelämnades ur truppen till förra lördagens 1-1 match borta mot Stoke City och gårdagens 2-1 förlust i EFL Cupen borta mot Hull City. Trots den semifinalförlusten i returmatchen gick United vidare till nästa månads final mot Southampton med totalt 3-2.

 

 

På frågan om hur Martial reagerade på att bli exkluderad sade Mourinho: "Jag pratar inte med spelarna om hur de tar det. Han kommer spela på söndag och om han spelar magnifikt, kommer han att spela mot Hull City i nästa match. Det är enkelt."

 

 

Mourinho sade att vänsterbacken Luke Shaw, som inte har figurerat sedan 4-1 segern mot West Ham United i november p.g.a en skada, också kommer att starta mot Wigan och David de Gea kommer få vila, medan Sergio Romero vaktar målet.

 

 

EFL Cupfinalen spelas den 26 februari, vilket betyder att derbyt borta mot Manchester City, inbokat den dagen, kommer att flyttas. United är fortfarande med i Europa League och ligger sexa i Premier League, fyra poäng bakom Liverpool, som innehar den sista Champions League-platsen. Mourinho är bekymrad över att krigandet i alla fyra turneringarna kommer minska Uniteds hopp om att försvara FA Cuptiteln från förra säsongen.

 

 

"Nu har vi ett problem redan, vilket är det faktum att vi inte möter Manchester City när vi skulle göra det. Vi spelar Europa League, som inte är som Champions League med fyra matcher om två möten. Veckan innan finalen mot Southampton förbereder vi oss genom att möta St-Etienne. Om vi går vidare i FA Cupen, ännu en runda. Det är väldigt svårt för oss men det är av bra anledningar - de bra anledningarna är att vi avancerar i turneringar."

 

 

Wigan leds av Warren Joyce, den f.d managern för Uniteds reservlag, och de ligger fyra från slutet i the Championship, en poäng ovanför nedflyttningszonen. Mourinho sade: "Vi känner till svårigheten med att spela mot en Championship-lag. Vi mötte Wigan under försäsongen [vinst med 2-0]; nu är de med Warren. Han känner oss, han kommer att komma med speciell motivation då han möter sin gamla klubb. De kommer ta med sig många fans också, så matchen kommer bli svår. Vi ska möta ett väldigt bra lag.

 

 

"Jag arbetade med Warren under bara några månader men det var tillräckligt för att veta att han är en väldigt passionerad fotbollsman. Han tog risken, accepterade utmaningen. Han lämnade ne bra situation i vår klubb för att testa vad vi kallar 'mäns fotboll' och garanterat så kommer han att komma med ett lag som är väldigt aggressivt, välorganiserat defensivt, känslosamt - managern är också känslosam. Jag kommer göra några ändringar.

 

 

"Jag måste göra det. Vi möter Hull City igen två dagar efter Wigan men jag kommer spela med ett bra lag, ett lag med ansvaret att ge fansen en bra insats på hemmaplan och med ansvaret att försöka vinna."


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards