Direktlänk till inlägg 29 januari 2017

MAN UTD vs WIGAN: PAUL POGBA VILLE ALLTID BLI BÄST MEN HAN FORTSÄTTER HA KORKADE FRISYRER, SÄGER F.D. UNGDOMSTRÄNAREN WARREN JOYCE INFÖR ÅTERKOMSTEN TILL OLD TRAFFORD

Av Mikael Holmkvist - 29 januari 2017 13:32

 

Warren Joyce och Manchester Uniteds U21-lag firar deras titelvinst från 2016. CREDIT: PA

 

 

 

 

AV: James Ducker, Daily Telegraph, lördag 28 januari, 2017:



Det är lätt att förstå varför Warren Joyce var osympatisk mot alla ungdomar under hans ledning i Manchester United som var motvilliga att springa de där extra metrarna. Som tonåring bröt han en gång nacken med skollaget i rugby på turné i Australien, men han spelade vidare med olidlig smärta i ytterligare 10 matcher under en sexveckorsperiod innan han återvände hem och fick reda på hur allvarlig skadan var. "De sade till mig senare att jag hade kunnat förlama mig själv," säger han, nästan helt sakligt.



Joyce är en kille utan krusiduller. Ärlig, rak, en fotbollsman rakt igenom och man kan förstå varför Sir Alex Ferguson litade på honom när det gällde att leda framtiden för så många unga spelare under två perioder som totalt sträckte sig över 18 år på Old Trafford. Joyce återvänder till sitt andliga hem på söndag som manager för Wigan Athletic, där flera av hans skyddslingar, mest notabelt Paul Pogba, kommer blockera Championship-klubbens väg till FA Cupens femte runda.



Joyce är oerhört stolt över sitt facit när det gäller att ha producerat ett antal talanger. Vid ett tillfälle under en timme av upplysande konversation räknar han upp en 25-mannatrupp, ordnad efter positioner, med spelare som spelar i Premier League och som dök upp under hans ledning i United. Han krävde inställning och minns hur mittfältaren Oliver Norwood, nu i Brighton, "alltid hade svårt att göra sig av med övervikten" så han "svalt nästan sig själv" efter att han fått reda på att han hade dubbelt så mycket kroppsfett som Paul Scholes. Men det är de som inte har uppfyllt sin potential som får honom att bli lika livlig.



"Det frustrerande är att se spelare som Adnan Januzaj, James Wilson eller Federico Macheda ta sig upp till den nivån och sedan sluta göra jobbet som de gjorde för att nå den nivån," sade den Oldham-födde 52-åringen. "Inte spela matcherna, inte träna lika hårt, sitta i jacuzzis och inte följa samma viktprogram och träningsprogram som de gjorde för att komma dit. Det är de som frustrerar mig, för det kunde ha undvikits.


 

Joyce spenderade 18 år på Old Trafford. CREDIT: REX FEATURES



"Om du kan komma upp till den nivån när du är ung, måste du fortsätta arbeta hårt. Man hoppas att de blir tillräckligt intelligenta så att de styr sig själva. Titta på Leicester-laget som vann ligan förra säsongen. Det var fem spelare med där som var med i Uniteds reserver. Om du lägger till Jeff Schlupp, som kom på provspel under tre månader, tränade med oss och öppet säger att det förändrade honom, så är det en stor grupp."



En annan källa till frustration är Ravel Morrison, den begåvade mittfältaren som höll sig med fel sällskap, hamnade i trubbel med myndigheterna och såldes till sist av United och har precis avslutat ett kortlivat provspel i Wigan från Lazio efter att ha haft svårt att övertyga Joyce om att han var värd en chans under resten av säsongen. "Det fanns tider då vi turades om att göra Ravels samhällstjänst med honom," minns Joyce. "Jag har skyfflat hästs*** med honom under en eftermiddag för att försöka hjälpa honom igenom det."



Joyce brukade köra vad han kallade ett "litet gammalt skjul" till bil hos United i protest mot den så kallade "baby Bentley"-kulturen bland unga fotbollsspelare som Roy Keane, den f.d United-kaptenen, offentligt förlöjligade. "Om man predikar den sortens vanor till spelare, måste du ha de vanorna själv, eller hur?" sade Joyce. "Jag hade den sämsta bilen i klubben för de [United] var snåla och betalade inte mycket [skrattar] men också för att det finns för många ungdomar nuförtiden som har stora flashiga bilar och de har inte gjort någonting inom sporten. Antingen vill man vara i ett pojkband i en popstjärnemiljö, eller så vill man vara en fotbollsspelare."



Joyce minns hur Ferguson en gång sålde Nicky Butts Porsche bakom spelarens rygg för att han tyckte att den var för flashig. När Joyce kom till Wigan fick han en Mercedes ML 4 x 4. "Vi är sponsrade av Mercedes, och jag sade till de yngre killarna, 'Jag bryr mig inte om vilken bil jag har fått' och alla skrattade och sade, 'Se upp, du kommer bli lika flashig'. Nästa sak som händer är att en stor vit Mercedes-jeep anländer till mitt hus. Min son säger, 'Den bilen är sjuk'. Jag körde den nästa dag och tänkte, 'Det finns inte en chans att jag kan köra den'. Jag parkerade den inte ens i managerns parkeringsruta. Jag sade, 'Ge mig en bil som inte är flashig, vi ligger i botten av ligan'."



På tal om flashig så har Joyce observerat den kommersiella fanfaren runt Pogba, klädesmärket, Twitter-emojin och Old Traffords reklamsarger som marknadsför världens dyraste fotbollsspelare, och han hoppas att det inte skadar mittfältarens fokus.



"Han ville alltid bli den bästa spelaren i världen," sade Joyce. "Han satte sin standard för att bli det. Jag skällde ut honom ett par gånger för han tacklades aldrig. Men han har alltid haft det där inre drivet att vilja göra det." Kan han klara det? "Det beror på honom," tillägger Joyce. "Det beror på om han fortsätter ha de där korkade frisyrerna och om han är involverad i alltför många grejer vid sidan av planen." Joyce skrattar till en kort stund innan hans ton blir allvarlig igen. "Det är upp till honom, vad han gör. Det är jag som är kritisk mot honom för man kan inte minnas att Scholes och Ryan Giggs höll på med särskilt mycket med det där."



United betalade Juventus £89 miljoner (1,04 miljarder kr) för att köpa tillbaka Pogba men Joyce antyder att spelaren kanske aldrig hade lämnat om det inte varit för inflytandet från hans agent, Mino Raiola. "Det finns en story där men det är bäst att låta den vara," sade Joyce. "Det skrevs en hel del och det var inte i närheten av sanningen. Det var han och jag i ett rum och jag kan inte berätta mer. Allt jag vet är att han spelade för oss i the Manchester Senior Cup-finalen den 17 maj på the Etihad, fyra dagar efter att Manchester City hade vunnit ligan [2012]. Han var fortfarande desperat att få spela för Man United i en reservfinal när, om han bryter benet, går han inte till Juventus."



Joyce spelade cricket och rugby för England på skolpojksnivå men hans rugbykarriär slutade när han fick en fraktur på femte och sjätte kotan i nacken. "Man pratar om influenser från personer som Sir Alex men min lärare på den rugbyturnén var Ray French, som spelade för de Brittiska lejonen," sade Joyce. "De är som John Wayne-typer i karaktären. Man skämdes om man gick av, t.o.m med en bruten nacke. Om det hade hänt nu hade skolorna blivit sönderstämda."



Men fotbollen var alltid Joyces första kärlek och inte ens ett år efter att ha brutit nacken spelade han som mittfältare i Bolton Wanderers förstalag. Han avböjde mer än 10 erbjudanden om att lämna United under sin andra period i klubben. Men det glöms ofta bort att Wigan är hans tredje managerjobb. Vid hans första utförde Joyce en otrolig räddningsaktion i Hull City, som då, 1999, låg 15 poäng efter närmsta lag nere i botten på den fjärde nivån och stirrade non-League fotbollen rakt i ansiktet, och hans andra jobb var utomlands i Royal Antwerpen, Uniteds gamla samarbetsklubb i Belgien.



Joyces pappa, Walter, spelade för Burnley, men han utelämnades ur FA Cupfinalen 1962 mot Tottenham Hotspur, trots att han hade startat mot Fulham i semifinalen. De pratade aldrig om det. Men det var något hans pappa sade till honom när han var 10 år som skulle lämna ett bestående intryck. "Han sade till mig, 'Desto bättre tränad du är desto mer kan du göra, och desto mer du kan göra, desto bättre kommer du att bli'. Det har suttit kvar i mig genom hela livet."



Det finns många unga spelare som kan vittna om att ha fått det budskapet inpräntat i sig av Joyce.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards