Direktlänk till inlägg 29 januari 2017

MANCHESTER UNITED REDO ATT SANKTIONERA WAYNE ROONEYS FLYTT TILL KINA NÄSTA MÅNAD

Av Mikael Holmkvist - 29 januari 2017 13:38

Det kinesiska transferfönstret är öppet till slutet av februari och de Röda Djävlarna är villiga att låta Rooney lämna

   

Rooney kan ha lämnat United då det kinesiska transferfönstret stängs nästa månad. (Foto: Offside Sports Photography)

 

 

 

 

AV: Simon Mullock, the Sunday Mirror, söndag 29 januari, 2017:

 

 

Manchester United är redo att sanktionera Wayne Rooneys transfer till Kina nästa månad.

 

 

Och kontraktet som ligger på bordet innebär att Englands lagkapten kommer tjäna mer pengar under tre säsonger i Fjärran östern än han har gjort på 17 år i Premier League med United och Everton.

 

 

Ett antal kinesiska klubbar har klargjort att de är beredda att erbjuda Rooney ett kontrakt värt banksprängande £140 miljoner (1,66 miljarder kr).

 

 

Det är mindre än de rapporter som pratat om en veckolön på £1 miljon (11,9m kr), men Roo kommer ändå att gå om de £650,000 (7,74m kr) i veckan som Carlos Tevez drar in, och han är världens överlägset bäst betalde fotbollsspelare.

 

 

Sunday Mirror Sport förstår att flytten har godkänts av bossen Jose Mourinho och United-hierarkin.

 

 

Rooney har haft svårt att ta sig in i startelvan den här säsongen. (Foto: Alex Livesey)

 

 

Medan det europeiska transferfönstret stänger på tisdag, kan Kinas megarika klubbar fortsätta rekrytera till och med den 28:e februari.

 

 

Under de kommande fyra veckorna kommer en auktion att utvecklas för att locka över den 31 år gamle Rooney innan nästa Chinese Premier League-säsong startar i mars.

 

 

Marknadsvärdet på att köpa Uniteds och Englands lagkapten är massivt i Kina.

 

 

Rooneys f.d lagkamrat i United Carlos Tevez passerade både Lionel Messi och Cristiano Ronaldo i superstjärnornas löneliga då han nyligen skrev på för Shanghai Shenhua.

 

 

Tevez och Rooney kan komma att återförenas. (Foto: Getty)

 

 

Det har funnits en växande känsla inne på Old Trafford om att Rooneys flytt varit nära förestående, trots att han har 18 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt, som ger honom £300,000 (3,57m kr) i veckan.

 

 

Det betyder att United kommer spara mer än £20 miljoner (238,1m kr) enbart på lönen då de försöker sätta ihop ett paket som ska locka Atletico Madrids Antoine Griezmann i en världsrekordaffär för £100 miljoner (1,19 miljarder kr) i sommar.

 

 

United och Rooney vill skiljas åt som goda vänner.

 

 

Seniora United-representanter accepterade nyligen att de skulle gå igenom Rooneys framtid så fort han hade slagit Sir Bobby Charltons målrekord som klubbens bästa målskytt.

 

 

Med det rekordet nu säkrat är Rooney redo att ta sig en titt på sina valmöjligheter. Det är troligt att det blir en klubb i Shanghai eller Peking som har pengarna för att kunna rekrytera honom - men alla möjligheter övervägs.

 

 

Såvida inte United drabbas av några stora skador på deras offensiva talanger när transferfönstret stängs på tisdag ser det ut som att Rooney kommer ansluta sig till den lukrativa fotbollen i Kina.

 

 

Flytten kommer att placera frågetecken gällande Rooneys framtid i Englands landslag.

 

 

Rooneys framtid med England kommer hamna under mikroskåpet. (Foto: PA)

 

 

Rooney har spelat 119 landskamper - fler än någon annan utespelare - och han har även tagit nationens målrekord av Sir Bobby med 53 landslagsmål.

 

 

Han är bara sex landskamper ifrån att slå Peter Shiltons landskampsrekord för England.

 

 

Rooney har redan annonserat att han kommer sluta med landslagsfotbollen efter VM 2018 i Ryssland.

 

 

Men den nya Tre Lejonen-bossen Gareth Southgate visade sig på styva linan då han petade Rooney ur sitt landslag i kvalmatchen mot Slovenien i oktober.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards