Direktlänk till inlägg 21 mars 2017

FIRE VÄRVAR TYSKA STJÄRNAN BASTIAN SCHWEINSTEIGER FRÅN MANCHESTER UNITED

Av Mikael Holmkvist - 21 mars 2017 14:27

 

Den nya Chicago Fire-mittfältaren är en av Tysklands största fotbollsspelare, en ledare som hjälpte till att ge landet VM-guld i turneringen 2014.

 


 

 

AV: Rich Campbell, Chicago Tribune, måndag 20 mars, 2017:



Mer än fyra månader efter det att Fire's uppvaktning av Bastian Schweinsteiger hettade till under en lunch på en italiensk restaurang i England kommer den dekorerade tyska mittfältaren nu officiellt att flytta till MLS.



The Fire värvade i måndags Schweinsteiger från Manchester United då de slutförde en aktion som injicerar trovärdighet och internationell stjärnkraft i en klubb under återuppbyggnad som har slutat sist i tabellen de två senaste säsongerna.



Schweinsteiger, 32, kommer till Chicago som endast den andra regerande världsmästaren till MLS. Han kan komma att sluta upp till tränaren Veljko Paunovics lag i mitten av nästa vecka, beroende på hans P1-visumansökan och ett fystest.



"Vi adderar någon som har vunnit på alla nivåer, inklusive de allra högsta nivåerna och han har gjort det på ett sätt som är förenligt med våra värderingar," sade Fire's general manager Nelson Rodriguez. "Vi som klubb kommer nu tvingas att hålla oss själva till en högre standard, en ansvarsnivå. Tidigare tycker jag vi kunde tillfredsställa oss med vad som är känt inom landet. Nu måste vi lyfta till en standard som är satt mer internationellt."



Schweinsteiger skrev på ett ettårskontrakt som designerad spelare som garanterar honom $4,5 miljoner (42,04m kr) under 2017, detta enligt en källa nära laget. Avtalet gör honom till en av de 10 bäst betalda spelarna i MLS och inkluderar ett ömsesidigt alternativ för åtminstone ett år till.



Han är den senaste europeiska tungviktaren att förlänga sin klubbkarriär i USA, och han tar med sig ett CV som matchar samtliga de största stjärnorna i MLS.



"Under hela min karriär har jag alltid sökt möjligheter där jag hoppats kunna ha en positiv inverkan och hjälpa till att göra något fantastiskt," sade Schweinsteiger i ett uttalande via klubben. "Min flytt till Chicago Fire är inget annorlunda. Genom mina konversationer med Nelson och Pauno är jag övertygad av klubbens vision och filosofi och jag vill hjälpa dem med det här projektet."



Schweinsteiger har gjort 24 mål på 121 framträdanden i sin karriär för det tyska landslaget, vilket även inkluderar en start i deras vinst mot Argentina i VM-finalen 2014. Hans 13 säsonger för Bayern München inkluderade Champions League-titeln 2013 och åtta ligatitlar i Tysklands högsta division. Han vann även utmärkelsen Årets spelare i Bundesliga 2013.



"I omklädningsrummet kommer han vara en enorm förebild som mästare," sade Paunovic. "Han är fortfarande någon som kan visa det på planen och (demonstrera) hur våra killar måste arbeta, förbereda sig, uppträda, tänka och arbeta tillsammans för att nå den nivån."



Att hålla kontraktet på ett år hjälpte till att knuffa överenskommelsen över mållinjen, sade Rodriguez. Då MLS-säsongen har börjat och the Fire har fått en 1-1-1 (en vinst, en oavgjord och en förlust) start ville ledningen få honom ombord så fort som möjligt. The Fire hade hoppats kunna värva honom innan säsongen, men Manchester United var motvilliga att släppa en kvalitetsreserv, trots att hans speltid var knapp.



Schweinsteiger hamnade utanför Uniteds planer när Jose Mourinho tog över i maj 2016. Sent förra sommaren gav den omtalade engelska klubben the Fire tillstånd att börja utforska en flytt, sade Rodriguez.



När Schweinsteiger - som är gift med den pensionerade tennisspelaren Ana Ivanovic - och Paunovic i november fotograferades på restaurangen Piccolino i utkanten av Manchester började fotbolsvärlden spekulera om att Schweinsteiger var på väg bort från Premier League. Det visade sig att det mötet byggde bron.



Paunovic och Schweinsteiger pratade i flera timmar den dagen gällande vad the Fire hoppas kunna bygga upp, Paunovics korta spelarkarriär i MLS och vad Schweinsteiger fortfarande hoppas kunna uppnå som spelare. Deras lunch slutade först när Schweinsteiger uttryckte en oro för att Paunovic skulle missa sitt flyg den kvällen.



"Konversationen var så spontan, så naturlig och så inspirerande för båda sidor," minns Paunovic. "Vid ett tillfälle blev det en väldigt personlig konversation. Jag tror även att det hjälpte båda sidor att förstå hur vi kan hjälpa varandra och hur mycket värde vi kan få från detta för båda sidor."



Det finns en nyfikenhet utifrån gällande Schweinsteigers form p.g.a hans långa frånvaro från Uniteds startelva. Men för Paunovic och Rodriguez lättade den tveksamheten den 29:e januari när Schweinsteiger gjorde ett mål och ett assist i Uniteds 4-0 seger mot Wigan i FA Cupen.



Han har spelat som inhoppare i endast en match sedan dess och han har inte figurerat i någon Premier League-match under hela säsongen, men Paunovic är bekväm med att Schweinsteiger har tränat för att vara redo för matchspel.



"Vi vet att det kommer ta lite tid och omställning för honom att komma till den nya ligan, med nya tränare och allt," sade Paunovic. "Vi vet också att vi kan lita på hans kapacitet att anpassa sig och att göra det snabbt."



Om inte alltför länge förväntar sig Paunovic att Schweinsteigers skickliga första touch och passningskreativitet ska hjälpa the Fire's anfall.



"Han kan producera saker som få spelare i världen kan göra," sade Paunovic. "Han ser (saker) som ingen annan ser. Han öppnar ögonen på fansen, där du kan höra folket säga, 'Wow!'"



T.o.m innan Schweinsteiger under de kommande veckorna kommer att dra på sig sin berömda tröja nummer 31 kan fotbollsvärlden komma att titta på the Fire's dyra nyförvärv och säga samma sak.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards