Direktlänk till inlägg 23 mars 2017

JOSE MOURINHO: MANCHESTER UNITED ÄR INTE REDO ATT DOMINERA PREMIER LEAGUE

Av Mikael Holmkvist - 23 mars 2017 15:34

 

 

 

 

 

AV: BBC Football, torsdag 16 mars, 23:20, 2017:


 

Manchester United "är inte redo att vara en dominerande kraft" och fansen bör glömma en återvändning till Sir Alex Fergusons dagar, sade managern Jose Mourinho till BBC Sport.

 


United vann 13 Premier League-titlar under Ferguson, men Mourinho säger att det nu är omöjligt att vara så dominant.



På frågan om han skulle kunna ta klubben tillbaka till sin tidigare storhet sade portugisen: "Glöm det.



"Försök inte gå 10, 20 år bakåt för det är inte möjligt längre."



I en intervju med många olika ämnen gjord av Gary Lineker för the Premier League League Show sade Mourinho även följande:



* United behöver inte kvalificera sig till Champions League för att attrahera toppspelare.


* Han skulle inte ha sålt anfallarna Angel di Maria, Javier Hernandez och Danny Welbeck om han hade varit United-manager då.


* Det har inte varit lätt för mittfältaren Paul Pogba att ställa om sig tillbaka till engelsk fotboll.



Mourinho, 54, skrev på ett treårskontrakt i maj förra året då han ersatte Louis van Gaal, som fick sparken trots att han vann FA Cupen.



De Röda Djävlarna har slutat sjua, fyra och femma under de tre hela säsongerna som gått sedan Ferguson slutade, och nu har de legat sexa sedan den 6 november.



Mourinho tror inte att en repris av dagarna då klubben vann Premier League nästan varje år är nära, men han vill inte se säsongen rinna iväg efter att ha vunnit EFL-Cupen förra månaden.



"Vi är inte redo att vara Manchester United," sade han.



"Vi är inte redo att vara en dominerande kraft. Vi är inte redo att försöka vinna allt.



"P.g.a. klubbens natur, och p.g.a mig själv, är vi redo att kämpa för varje match, varje poäng. Men det finns ett utrymme mellan den allmänna ambitionen hos en sådan gigantisk klubb och det vi ser i verkligheten."



Mourinho sade att United - som besegrade Premier League-mästarna Leicester City i Community Shield i augusti - har vunnit "en och en halv" pokal den här säsongen.



"Många andra lag i England kommer att sluta säsongen utan någon pokal," sade han. "Men vi måste kriga för topp fyra, vi måste kriga för Champions League. Cupen är inte tillräckligt för att säga att säsongen är över."


 

Det har gått fyra år sedan Manchester United senast lyfte Premier League-pokalen.



Sedan Mourinho tog över har United spenderat en beräknad summa på £150m (1,74 miljarder kr) på mittfältarna Paul Pogba och Henrich Mchitarjan och försvararen Eric Bailly, samt plockat in anfallaren Zlatan Ibrahimovic gratis.



Men portugisen sade att klubbens tidigare transferaffärer gjort honom bekymrad.



Han namngav tre forwards - PSG:s Angel di Maria, Bayer Leverkusens Javier Hernandez och Arsenals Danny Welbeck - som spelare han som han inte skulle ha sålt.



"Jag fann en ledsen klubb," sade han. "Manchester United sålde spelare som jag aldrig hade sålt, köpte spelare som jag aldrig skulle köpa."



Mourinho ville inte namnge de spelarna han inte hade köpt, men i januari lät han mittfältaren Morgan Schneiderlin och forwarden Memphis Depay lämna för Everton respektive Lyon.



Han har till stora delar frusit ut den f.d tyska landslagskaptenen Bastian Schweinsteiger och han har bara gett sju starter i ligan till vänsterbacken Luke Shaw, som kostade £27m (314,2m kr) då han kom från Southampton 2014.



Mourinho sade att han inte är orolig gällande att attrahera spelare om United misslyckas med att kvalificera sig till Champions League, han pekade på förra sommaren som bevis för att klubben fortfarande kan köpa de bästa spelarna.



"Manchester United är väldigt kraftfullt, de behöver inte vara i Champions League för att attrahera de bästa spelarna," sade han.



"Zlatan skulle fortfarande kunna vara i Paris. Mchitarjan skulle kunna vara i Borussia Dortmund. Pogba skulle kunna vara i Juventus. Vi kunde attrahera spelarna för att de vet att Manchester United förr eller senare kommer att komma dit.



"Om någon spelare bestämmer sig för att inte komma p.g.a det, då är jag glad att de inte kommer."


 

United förlorade £15m (174,5m kr) på Angel di Maria, som gjorde tre Premier League-mål under sin säsong i klubben.



Pogba, 24, har gjort sju mål sedan han kom till United för världsrekordavgiften £89m (1,04 miljarder kr) förra sommaren, men han har kritiserats för vad man tycer är en bristande inverkan i matcherna.



Mourinho sade at den franska landslagsmannen kommer att bli bättre.



"Det är inte lätt för Pogba," sade han.



"Landet är så annorlunda mot italiensk fotboll. Det är svårt för honom. Jag är inte alls besviken. Det viktigaste är hans personlighet. Han är professionell och han kommer garanterat att bli bättre."



Mourinho hyllade även bidraget från 35-åriga Ibrahimovic, som har gjort 26 mål den här säsongen.



"Zlatan är ingen överraskning för mig," sade han. "Jag känner personligheten, jag känner kroppen, jag känner ambitionen som tog honom hit.



"Skulle han kunna göra det i den bästa ligan i världen? Han har gjort det på alla andra ställen. Han gör det otroligt bra."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards