Direktlänk till inlägg 12 april 2017

STELLA OCH VÅFFLA I BEER GARDEN IMORGON!

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 16:36

Sunderland

Det var ingen briljant insats uppe i nordöst i söndags, men riktigt skönt att få inkassera en 3-0 vinst, det är verkligen inget man vant sig vid den här säsongen. Och att det kom mot Sunderland och i ännu högra grad förvärrade deras riktigt tuffa situation gjorde inte heller ont. Jag vet att klubben har sina rötter bland gruvarbetare e.t.c., men under senare år har jag fått ett fullständigt rationellt ogillande mot de plastiga Geordie-svinen. De har haft fascisten Di Canio som manager och hästtrynet Gus Poyet har också lett klubben, ni vet han som försvarade ärkegalten Suárez och hans rasism mot Evra. Men framförallt går ogillandet att härledas till 2012, då United i säsongens sista match besegrade ett pissdåligt Sunderland på Stadium of Light. Dessutom trodde vi under några sekunder att vi var mästare, för att City höll på att skjuta sig själva i foten hemma mot Q.P.R Men så blev det ju, som vi alla försöker glömma, som sagt var inte. Och när rapporten om Agüeros övertidsmål nådde Sunderland firade deras "fans" som om alla deras jular hade infallit på en och samma dag. Nu ser det som att de är på väg ur PL, samtidigt som deras avskydda ärkerivaler i nordöst, Newcastle, är på väg upp - helt briljant!

 

 

Här kan ni även läsa några rader jag hamrade fram efter 1-1 matchen hemma mot Everton, men som det sedan inte funnits tid att publicera:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434784-nagra-rader-efter-1-1-matchen-mot-everton-den-4-e-april/

 

 

Anderlecht (B)

Imorgon (torsdag) fortsätter alltså cupspelet i Europa för United i och med den första matchen i kvartsfinalens dubbelmöte med belgiska Anderlecht. Med tanke på att den här turneringen ger oss chansen till en tung pokal, en gratisplats i nästa säsongs Champions League och möjligheten att bli Englands mest framgångsrika klubb (sett till antalet vunna pokaler) är det självklart hyperintressant. Att finalen dessutom spelas i Solna i maj gör det ju inte mindre intressant för de av oss som bor i Sverige. Jag befinner mig för tillfället hemma i barndomsstaden och noterade med glädje att mitt lokala vattenhål där (som dessutom stoltserar med en helt briljant Beer Garden) visar matchen och har belgisk temaafton, så det kommer att slinka ner ett antal Stella och en och annan våffla innan avsparken imorgon!

 

 

Om vi tar oss en titt på hela kvartsfinalpaketet i Europa League så ser det ut enligt följande:

 

 

R.S.C Anderlecht v Manchester United

Real Club Celta de Vigo v Koninklijke Racing Club Genk

AFC Ajax v FC Schalke 04

Olympique Lyonnais v Beşiktaş Jimnastik Kulübü

 

 

Precis som jag skrev i ett tidigare inlägg så måste vi i alla fall, trots alla våra brister, anse att det finns en fullt möjlig chans att vi kan nå finalen senare i vår. Det är absolut inte detsamma som att säga att vi kommer att göra det, vill bara förtydliga det.

 

 

När man sedan tittar på kvartsfinallagen i Champions League så ser fördelningen av lag därifrån och i EL från respektive länder ut enligt följande:

 

 

1. Spanien, 4 lag

2. Tyskland, 3 lag

3. England, Frankrike och Belgien 2 var

6. Holland, Italien och Turkiet 1 var.

 

 

Englands färger försvaras alltså av Manchester United och... Leicester (!). Känns väl inte helt klockrent för skithusen som marknadsför Premier League som "världens bästa fotbollsliga".

 

 

En liten titt på motståndarna, Royal Sporting Club Anderlecht, ger följande information:

 

 

1996-2000 hette klubbens lagkapten Pär Zetterberg, den svenske "bolltrollaren" från Falkenberg. Idag finns det också en svensk (eller ja, är du Sd:are så skulle du förmodligen inte beskriva honom som svensk, men ni fattar) i klubben, nämligen den i Karlslund (Örebro) fostrade 24-åringen Isaac Kiese Thelin. I januari i år lånades han ut till Anderlecht från Ligue 1-klubben Bordeaux som han lämnade Malmö FF för 2014.

 

 

I augusti förra året kvalade belgarna till Champions League men slogs ut av för United välkända Rostov med totalt 2-4. Därför fick de ta plats i Europa League och i deras grupp återfanns bl. a St-Étienne, som United slog ut i sextondelsfinalen. I Frankrike slutade det 1-1, medan fransmännen vann med 3-2 i returmötet i Bryssel.

 

 

I Anderlechts 16-delsfinal blev det riktig dramatik, detta efter att belgarna vunnit hemma mot Zenit St. Petersburg med 2-0. Men i returen gick ryssarna fram till en 3-0 ledning, vilket betydde att de hade vänt på steken och var vidare, men då klev just Isaac Kiese Thelin in och satte 3-1 på övertid, vilket tog belgarna vidare på bortamål.

 

 

I de fem senaste matcherna har svensken inte startat någon match, men han har kommit in från bänken i alla. Anderlecht toppar för närvarande den belgiska högstaligan, före Club Brugge KV, SV Zulte-Waregem, KAA Gent och Oostende. Deras senaste match (söndag 9/4) slutade 0-0 hemma mot KAA Gent.

 

 

Klubbens stora stjärna är den hyllade belgiska ynglingen Youri Tielemans (19 år). Han spås en lysande framtid och har attraherat intresse från flera av Europas storklubbar. På topp finns även den polska centertanken Łukasz Teodorczyk som har stånkat in 20 mål för "de lila och vita" hittills den här säsongen. Båda dessa spelare återfinns i den belgiska skytteligans topp-20, Teodorczyk leder den, Tielemans ligger sjua (12 mål) och på 18:e plats parkerar lagets luriga algerier Sofiane Hanni (åtta fullträffar).

 

 

Sommaren 2018...

Då kommer fotbolls-VM att spela i Ryssland, men just nu viskas det i spelets undervegetation om något helt annat som kan komma att hända samma sommar. Det är långt ifrån klart och det kan bli att det inte resulterar i någonting. Men faktum är i alla fall att saken diskuteras, på ganska hög ort dessutom. Vad det handlar om kan ni läsa i den helt briljanta Richard Kurts kolumn i the Irish Examiner här (samt lite intressant transferskvaller):

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434777-terrace-talk-man-united-trakig-oavgjord-match-far-de-roda-att-langta-efter-sommaren/

 

 

De Geas "skada"

Mourinho uppgav ju att De Gea var skadad i matchen mot Sunderland, men jag läste tidigare i veckan att spanjorens frånvaro i nordöst berodde på något annat, något som the Sun följde upp idag:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434771-david-de-gea-petades-i-vinsten-mot-sunderland-efter-ett-gral-med-jose-mourinho/

 

 

Dessa moderna fotbollsspelare...

Det här är ett något uttjatat ämne. Dagens fotbollsspelare tjänar alldeles för stora pengar och ofta alldeles för tidigt också. Detta går det att säga mycket om, jag har en ganska enkel lösning, men den är förmodligen omöjlig i dagens klimat, men jag ska inte tråka ut er med den nu. Det tråkiga och pinsamma är att så många fotbollsspelare känner ett behov av att bete sig som svin och bara öka på avståndet mellan ett vanligt fan och spelarna. Att det dessutom är viktigt för många av dem att visa upp sin idioti på olika sociala medier gör bara det hela ännu mer vidrigt. Vi har både haft och har vår beskärda del av dessa "fenomen" som jag beskrivit här ovanför. Ta bara det här skithuset som exempel:

   

Eller det här pungtrynet:

 

På tal om Lingard så är jag chockad att han inte bjöd på en "dab" när han hade signerat sin kontraktsförlängning med United. Beroende på vilken tidning man läser så tjänar han nu mellan £80,000 (953,250 kr) och £100,000 (1,19m kr) i veckan, sug på den du!

 

 

 

Nu har de senaste nötterna varit igång och kört en show av "se på mig, se på mig, se på mig". Det handlar om den lilla, irriterande analsäcken Nathaniel Clyne och pungklådan Daniel Sturridge. Här kan ni beskåda Sturridges senaste utsmyckning, vet inte om inspirationen kommer från Klopps gaddar eller inte, men det ser i all fall för djävligt ut. Och under bilden kan ni, om ni orkar, läsa artikeln om Clynes ödmjuka, nedtonade och balanserade födelsedagsfest:

   

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434768-englands-forsvararen-nathaniel-clyne-gled-in-i-personlig-rolls-royce-och-smuttade-pa-champagne-i-pinsam-bakom-scenen-fodelsedagsfestvideo/

 

 

"Pizzapojken" tagen till nåder?

Turerna kring Luke Shaw har onekligen varit många den här säsongen och man kan inte direkt påstå att Mourinho hållit igen i sina uttalanden om honom. Ofta har det handlat om hans inställning och även den fysiska statusen. Men nu på senare har portugisen mjuknat lite, gett honom speltid och engelsmannen pratar själv om att han vill visa att han är värd en plats i laget och att det inte är något fel varken på hans psyke eller inställning. Vi får väl se, känns som en ganska smart hållning att inta. Jag noterar i alla fall att Shaw fanns med på planet från Manchester till Bryssel tidigare idag.

 

 

Shaw har ju även målats upp som lite av en snöflinga, så om han tyckte det var tufft att höra sin managers ord rekommenderar jag honom att inte betala avgiften för att få tillgång till Red Issues Sanctuary! Här har vi en av de briljanta ordsmederna där, och man kan väl säga att han inte direkt skräder i orden (om Shaw):

 

 

"Han är ett tjockt, slött litet kukhuvud med ett IQ på ungefär 48, som bor ihop med en grupp av liknande korkade ollon som varje dag säger till honom hur fantastisk han är, samtidigt som de snyltar av hans miljoner och tveklöst lever på en diet bestående av pizza, lager och Playstation. När hans tvivelaktiga Inbetweeners-livsstil först kom fram i dagens ljus kunde alla med en hjärna se att det var ett recept för en jävla katastrof, och så har det upprepade gånger visat sig bli också. Det faktum att Shaw är alltför jävla korkad för att se att han väljer ett studentliv till kostnad av en karriär i en av världens största klubbar säger allt du behöver veta om honom. Han är en fullständig slösare på den allra högsta nivån och kommer aldrig att ha intelligensen eller viljan för att bli en toppfotbollsspelare. Han måste spolas ut ur klubben i sommar för vilken summa vi nu kan få för honom som helst."

 

 

Under tiden på Maldiverna...

... gör Dwight Yorkes ex Katie Price sitt för att bevisa att "vi i väst" kan det där med att ta seden dit man kommer, till skillnad mot barbar... ursäkta, araberna. När man sedan läser artikeln känns det lite som att the Sun är ute efter att sätta dit fröken Price.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434766-katies-forolampning-mot-islam-katie-price-riskerar-polisundersokning-efter-att-ha-solat-topless-pa-en-strand-pa-maldiverna-detta-da-hennes-upptag-bryter-mot-sharialagarna/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards