Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "JAG KÄNNER MIG SOM JESUS FÖR ATT VARA ÄRLIG - ALLA ÄR PÅ MIG UTAN NÅGON ANLEDNING"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:16

Också den här veckan: Maradona; Donald Trumps ansikte; och ett enhälligt styrelsebeslut

   

Diego Maradona: Fifa-ambassadör. Fotograf: Mariscal/EPA

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 19 februari, 2017:

 

 

Veckans man

Diego Maradona - träffade pressen 24 timmar efter att ha blivit en goodwill-ambassadör för Fifa. Hans nyckeltema - förneka att han slagit till en reporter som ställt en fråga till honom: "Jag slog inte. Om jag hade slagit dig, så hade du inte haft någon näsa kvar. En mot en hade jag krossat dig."

 

 

Samtidigt

Också förra veckan från Fifa:s PR-team: ett svar efter att schweizisk media avslöjat att Gianni Infantino accepterat att flyga ett privatplan från Vitalij Mutko i november. Fifa säger att gåvan från den ryska ministern, som riskerar en Fifa-ledd integritetsutredning gällande länkar till doping, var "överensstämmande med Fifa:s regler". Mutko förnekar alla eventuella förseelser.

 

 

• Nästa punkt för Infantino: ett flyg till Zimbabwe för deras fotbollsförbunds chef Philip Chiyangwas 58-årsdagsfest. Chiyangwa - f.d riksdagsman för Mugabe-regimen och multimiljonär-Youtuber AKA Kapten Fiasko - förnekar att han arrangerar tillställningen med regionala fotbollsförbundschefer för att destabilisera Afrikas konfederation. "Min familj och jag gör det här varje år, utan undantag."

 

 

Också i aktion

Fifa:s etiska kommitté - inleder förfarandet för att fastställa f.d chefen för Guatemalas fotbollsförbund Brayan Jiménez fit and proper.status, sju månader efter att han erkände sig skyldig i New York för mutbrott, bedrägerier och utpressning. Jiménez sade förra året att han spenderade fem veckor på flykt innan polisen tog honom för att "Jag var i glasen... jag gillar att vara full."

 

 

Och en som ser framåt

Qatar 2022-chefen Hassan al-Thawadi - flyttar nyhetsagendan från rubrikerna om slavstaten till att stämpla turneringen som ett "firande av mänskligheten." "Viktigheten i människa-till-människa-relationerna bör inte underskattas och det finns inget mer effektivt verktyg för detta än fotboll... Folk må kalla oss drömmare - i så fall, så är det något vi är stolta över att kallas."

 

 

Andra nyheter: modigast inställning

Uli Hoeness, Bayern-president och dömd efter att ha undanhållit €27,2m (274,3m kr) i skattepengar, har anklagat yttern Douglas Costa för "desperat" girighet efter att ha hintat om en transfer. "Det här är ett försök att få mer pengar och det kommer inte fungera. Han kan försöka 10 gånger till. Han är inget socialfall."

 

 

Veckans invigning

"Upton Gardens" - det nya bygget på West Hams gamla mark, med 25% billiga bostäder - det minsta tillåtna, upp från det initiala budet på 0% - lägenheter med ett sovrum från £350,000 (3,96m kr), och en invigningstillställning på ett casino. Utvecklarna: "Vi kommer se till så att själen från platsen lever vidare."

 

 

Managernytt: förra veckans uttåg

• Italien, 9 februari: Pescara-presidenten Daniele Sebastiani avfärdar pressen från fansen mot Massimo Oddo. "Oddo verkar ha blivit en idiot i allas ögon, men inte i mina. Visst, det gör mig kanske till en udda figur i den här industrin, men jag står upp bakom min tränare." 13 februari: Släpper ett klubbuttalande som bekräftar "enhälligt" styrelseförtroende för Oddo. 14 februari: Sparkar honom.

 

 

• 20 januari: Kilmarnock-managern Lee Clarke presenterar sin dröm om att matcha klubbens framgångar på 1990-talet. "Man måste omfamna klubbens historia; supportrarna, spelarna och personalen från den tiden kommer minnas det för alltid. Men vi vill skapa vår egen historia nu, ett steg i taget. 15 februari: Går till Bury.

 

 

Mest resonabel

Rumänien: Steaua Bukarest-ägaren Gigi Becali säger nej till fansens input i klubbens rebranding efter att en domstol kommit fram till att Rumäniens försvarsministerium äger rättigheterna till Steaua-namnet. "Jag har valt 'FCSB'. Det står för 'Faci Ce Spune Becali' [Gör vad Becali säger åt er]. Det är mina pengar."

 

 

• Hans meddelande om domen då han förbereder sig på att överklaga: "Ingen kan ta vår gudsgivna identitet... ingen, inte sju miljarder domare, inte påven i Rom, inte Nato-styrkorna. Det är 100%: högsta domstolen kommer ändra det här."

 

 

Mest avslappnad

Chile: Santiago Morning-tränaren Hernán Godoy bedömer arbetet de "djävla" domarna har gjort. "Om du mosade ihop alla fyra domarna tillsammans skulle du ändå inte få en ärlig domare. Det är ett allvarligt rån. Och ni i pressen, ni säger ingenting, ni sätter aldrig båten i gungning, ni blöter aldrig ner era arslen." Godoys klargörande efter att ha blivit avstängd: "Jag ångrar mina ord, men inte deras essens. Jag kommer dö i mina fotbollsskor."

 

 

Mest påhoppad

Argentinas U20-tränare Gerardo Salorio, 57, avstängd efter att ha försökt klättra över ett staket för att slåss med fans. "Folk kallar mig gammal, en suput, men jag klättrade bara upp på staketet för att leta efter hatarna. Jag har sagt tusentals förlåt, men jag känner mig som Jesus för att vara ärlig - alla är på mig utan någon anledning."

 

   

 

 

 

Plus: mest sviken

Brasilien: Corinthians klubbmodell och Miss Bumbum-vinnare 2016 Erika Canela närvarade vid en pressträff med ett plåster över sin nya tatuering föreställande Donald Trumps ansikte. Canela sade att hon gjorde tatueringen förra månaden i ett försök att "ändra hans åsikter om kvinnor och invandrare", men det "har inte fungerat": "Nu kommer jag att tatuera över den. Den är för nygjord för att ta bort med laser."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards