Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "DET VAR OTURLIGT FÖR OLGA - HON ÄR VERKLIGEN EN CHARMIG TJEJ"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:20

Också den här veckan: Gianni Infantino, Ronaldinho och orubbligt stöd

   

Spartak fans, 2013: oönskade tendenser. Fotograf: AP

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 26 februari, 2017:

 

 

Veckans man

Gianni Infantino - startar sitt andra år i Fifa med a) ett löfte i ett öppet brev om att fortsätta rebranda, "skydda fotbollens integritet" och "ändra organisationens ansikte" och b) en resa till Harare för en audiens hos Robert Mugabe.

 

 

• Också en del av besöket: ett tal vid en födelsedagsgala för miljonären och f.d riksdagsmannen för Mugabe-regimen och fotbollsförbundets chef Philip Chiyanga, AKA "Kapten Fiasko": "Philip, jag inspireras av din energi, mentalitet, passion. Alla inom fotbollen respekterar dig."

 

 

Också stöttad förra veckan

Italienska fotbollsförbundets chef och omvalskandidaten Carlo Tavecchio - dömd fem gånger sedan 1970 för förfalskning, skatteflykt och maktmissbruk och avstängd för rasism 2014. Uefa-chefen Aleksander Ceferin: "Jag har en excellent åsikt om Carlo Tavecchio. Han är en ärlig man - passionerad och självständigt sinnad."

 

 

Bästa nykomling

Aleksej Smertin - utsedd till Ryssland 2018:s antirasistiska tsar, 17 månader efter att han förklarade vad det betyder när "fans ger bananer till svarta killar... det är bara på skoj. Jag tycker att media ger fel bild av Ryssland."

 

 

• Abetar med Smertin för att vända på det:

 

 

a) 2018-ordföranden och biträdande premiärministern Vitalij Mutko, som sade till svarta spelare att sluta klaga på ryska fans 2014 - "Jag vet inte vad det finns att vara rädd för," och attackerade västerländsk pressbevakning: "Varför ska vi pekas ut? Många mörkhyade spelare spelar i Ryssland. Jag ser inget problem."

 

 

b) Vd:n för VM 2018 Aleksej Sorokin, som sade att Rostov-fansen som kastade en banan förra året var en "engångsföreteelse"; förklarade hur Lokomotiv Moskva-fansen som kastade en tecknad banan på anfallaren Peter Odemwingie 2010 inte var "rasistiska... i Ryssland betyder 'att få en banan' att man 'misslyckats med ett test'"; och han attackerade fake news 2014: "Medan det finns individuella utbrott av oönskade tendenser, kan det inte ses som en trend."

 

 

c) F.d chefen för Rysslands fotbollsförbund Anatolij Vorobyov, som intervenerade 2014 när Rostov-tränaren Igor Gamula länkade sina svarta spelare till ebola och sade följande till pressen: "Vi har tillräckligt många svarta spelare, vi har sex av dessa saker och ni vill att jag ska plocka in en sjunde?" Vorobyov: "Det är tydligt att Gamula inte är rasist. Han var oförsiktig."

 

 

d) Ryska fotbollsförbundets chef för disciplinavdelningen Artur Grigorjants, som reagerade på Spartak-fansens rasistiska hån mot Emmanuel Frimpong 2015 genom att stänga av Frimpong för hans "förolämpande gester" mot dem. Grigorjants försvarade sin ständiga policy att stänga av svarta spelare för att ha förolämpat rasister såhär: "Dessa s.k., inom citationstecken, offer... bara fortsätter att förlora kontrollen."

 

 

e) Och Sergej Cheban, director i Rysslands Premier League, som 2015 reflekterade över jobbig pressbevakning efter att ligans officiella "Miss Charming"-skönhetsdrottning avslöjades som nynazist. "Det var oturligt för Olga - hon är verkligen en charmig tjej."

 

 

• Fifa:s inspektionsteam för VM-budet sade följande 2010 om rysk fotbolls bandade facit - som inkluderade en "apa åk hem"-banner, en "happy holocaust"-flagga och en lynchad leksaksapa: rasism är "inget operativt fall", så därför är det "ingen faktor" i processen.

 

 

Och på annat håll

Serbien: Jelena Polic, vicepresident för FK Rada, skickar ett meddelande till Partizans Everton Luiz via Facebook efter att han gestikulerat mot rasistiska Rada-fans och sedan lämnat planen gråtandes: "Varför åker du inte tillbaka till Brasilien och visar dina mörka fingrar för dem?"

 

 

Andra nyheter: gör det bättre

17 februari: Siffror visar att kommuner reagerar på regeringens nedskärningar genom att sälja av spelplaner snabbare än under de senaste sju åren. 21 februari: Tory-ambassadören Karren Brady öppnar en ny 3G-plan i östra London. "Dessa gräsrotsfaciliteter är så viktiga... det här är vad fotbollen helt handlar om."

 

 

Veckans klargörande

Brasilien: Division två-klubben Marcilio Dias ber om ursäkt till Chapecoense om de "väckt anstöt" efter att vicepresidenten Mauro Pereira hintade om att de mjölkat flygkatastrofen i november. Pereira: "Marcilio Dias-planet behöver inte falla för att vi ska bli stora inom fotbollen." Klubbuttalande: "Vid inget tillfälle hade detta intentionen att förminska tragedin."

 

 

Tydligast

Leicesters officiella @lcfc-konto raderade en gammal tweet i torsdagskväll: "@lcfc, 7 februari: KLUBBUTTALANDE. #lcfc skulle vilja göra helt klart sitt orubbliga stöd för Claudio Ranieri."

 

 

• Också orubblig: Genoa-presidenten Enrico Preziosi om tränaren Ivan Juric. 17 februari: "Ingen har ovillkorlig tillit, fans hånar oss alla - men jag tror på Juric. Vi haren förbindelse byggd på aktning, på tillgivenhet. Han är en fantastisk tränare." 19 februari: Sparkar honom.

 

 

Bästa underhållaren

Mexiko: Club América-tränaren Ricardo La Volpe - avstängd förra veckan för att ha tacklat en försvarare på sidlinjen, för att sedan verbalt g sig på Cruz Azul-tränaren Paco Jemez: "Jag är ingen som pratar om andra managers då jag respekterar dem. Men han? Bara en massa fuffens. Han blåser rök och de gillar det."

 

 

Mest sårad

Peru: Cantolao-mittfältaren Paulo Albarracín - "sårad" efter att hans tillbakaspel som blev ett självmål blev viralt. "Jag har aldrig gjort det här förut - felet är helt mitt. Jag hörde min målvakt ropa på mig så jag slog bara tillbaka bollen. Men det visade sig att han inte var där."

 

 

Plus: bäst värderingar

Brasilien: Ronaldinho, 36 - i Kina för att inviga en elitfotbollsakademi baserad på "Barça-värderingar"; samtidigt som han gemensamt släpper en ny rap-video efter hans hit från 2014 "I'm full of money/Let's Drink"; och en T-shirtkollektion med följande slogan: "Let's Drink - I'm single again."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards