Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "HAN KOMMER VARA EN SERIÖS PRESIDENT. JAG LÄMNAR PALERMO I SÄKRA HÄNDER"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:30

Också den här veckan: Carlo Tavecchio, Dimitri Payet och när borgmästare attackerar

   

Paul Baccaglini; ny Palermo-president. Fotograf: Tullio M. Puglia/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 12 mars, 2017:

 

 

Veckans man

Carlo Tavecchio - omvald till Italiens fotbollsförbunds president trots fem domar sedan 1970 för skattefiffel, förfalskning och maktmissbruk, och 2014 stängdes han av för rasism. "Tack för er tillit. Vi tar trovärdigheten tillbaka till italiensk fotboll."

 

 

• På Tavecchios agenda för den nya regeringstiden: en förnyad push för mångfald och integrering - som bygger på åsikterna han presenterade i en läckt ljudupptagning 2015: a) "Jag har ingenting emot judar, men det är bäst att hålla dem under kontroll," och b) "Jag har ingenting emot homosexuella men håll dem borta från mig. Jag är helt normal." Han förnekade fördomar: "Jag respekterar allas val."

 

 

Veckans undanglidning

Fifa: utesluter Vitalij Mutko från omval - inte gällande statssponsrad doping, etik eller omtvistade hackningslänkar till Fancy Bears, utan för valteknikaliteter. Mutko: "Det handlar bara om politisk neutralitet. Allt är normalt."

 

 

Också i förra veckan från fotbollsfamiljen:

 

 

• Brasilianska fotbollsförbundets chef Marco Polo del Nero - undviker fortfarande internationella flygresor efter att ha flytt FBI:s räder mot Fifa 2015 - presenterar landslagets nya sponsor, GOL Airlines, samtidigt som han poserar för foton med ett flygplan. Han förnekar alla förseelser.

 

 

• F.d presidenten för El Salvadors fotbollsförbund Reynaldo Vásquez, efterlyst i USA gällande påstådd Fifa-korruption, har fått fängelse i åtta år i El Salvador för orelaterat arbetsbedrägeri. "Det är en överraskande bedömning. Det är inte baserat på lagen."

 

 

• Och chefen för Zimbabwes fotbollsförbund Philip Chiyangwa är redo att stämma den Afrikanska konfederationen för att de påstått att han "destabiliserade" regionen i och med förra månadens "stjärnspäckade" 58-årsfest. "De borde inte våga komma med korkade insinuationer, skadliga anklagelser. Mitt juridiska team förbereder sig för att gå till strid."

 

 

På annat håll: bästa nykomling

Italien: Nya Palermo-presidenten Paul Baccaglini - tv-personlighet, nakenmodell och grundare av ett politiskt skojparti från 2009 baserat på citroner (slogan: "Yes, We Lemon") - försäkrar fansen gällande hans trovärdighet: "Jag är ingen f.d knarkhandlare som suttit inne."

 

 

• F.d presidenten Maurizio Zamparinis åsikt om Baccaglini, som avslöjade sin Palermo-brösttatuering vid sin första presskonferens: "Han kommer vara en seriös president, han är en väldigt intelligent person. Jag lämnar Palermo i säkra händer."

 

 

Bästa äventyret

Dimitri Payet, februari 2016: "Jag är stolt över att förlänga mitt äventyr med West Ham. Kärleksaffären fortsätter." Mars 2017: "Jag hade ingen vilja att spela i de lägre delarna av the Premier League. Man skulle kunna säga att jag var pissförbannad, ja."

 

 

Mest självsäkra vägen

Spanien: Málaga-presidenten shejk Abduallah Al-Thani, @ANAALThani, om den hårt kritiserade tränaren Marcelo Romero.

1 mars: "Jag stöttar tränaren mr Romero och alla spelarna. Jag litar på dem. Vi är en familj. #VamosMálagacf";

5 mars: "[11:56] Jag litar på Allah, min herre och din herre; det finns ingen levande varelse som herren inte håller i luggen; min herre är minsann på rätt väg."

7 mars: Ger honom sparken.

 

 

Flyttar också vidare:

 

 

• Petersfield-managern John Robson: åkte hem i halvtid i deras 4-2 förlust mot Kidlington. Ordföranden Graeme Moir: "Han sade till spelarna i omklädningsrummet: 'det räcker nu', och sedan körde han därifrån... Det har varit en frustrerande tid för alla."

 

 

• Tyskland, 17 februari: Frankfurts vd Clemens Krüger: "Det fanns inget och det finns inget ultimatum för Roland Vrabec. Vi är fullt övertygade av hans arbete, han har vårt förtroende, vi har aldrig diskuterat en förändring och det finns ingen kris." 7 mars: Ger honom sparken på hans födelsedag.

 

 

• Och en att hålla koll på: Napoli-presidenten och filmproducenten Aurelio De Laurentiis avslöjar rensa-luften-diskussioner med tränaren Maurizio Sarri: "Det finns ingen friktion. Sarri är en fotbollskonnässör." Sarri: "Vi pratade om bio i 28 minuter. Jag har två eller tre idéer till manus."

 

 

Bästa klargörande

Rumänien: Botosani-tränaren Leo Grozavu förnekar att han slog till en utbytt spelare ("Jag slår inte, det finns inte en chans att jag slår") - för att sedan avgå när ett klipp dyker upp som visar när han gör precis det. "Jag presenterar min avgång offentligt. Det handlar om ära att jag gör det. Bra karaktär är vad som är viktigast."

 

 

• Grozavus tidigare svåraste ögonblick i Botosani: 2015 - sparkad efter att ha filmats när han sade följande till sina spelare: "Ivanovici, jag kommer klappa till dig"; "Miron, ditt djävulska rövhål, passa bollen eller jag kommer döda dig"; och "Patache, rövhål, jag kommer slå ihjäl dig, din idiot, du ska få se." Botosani återanställde honom sju månader senare.

 

 

Veckans borgmästare

El Salvador: Juan Umaña Samayoa, borgmästare i Metapán, om bilder på honom när han biter ett Santa Tecla-fan i ansiktet: "Hans trumma irriterade mig, för högljudd. Men jag är inte säker på att jag bet honom, jag är ingen hätsk person. Kanske bet jag honom - men vem vet? Tack gode gud att inget hände mig."

 

 

Och mest förälskad

Belgien: Mechelen-försvararen Uros Vitas - "stryktålig" efter att hans torsotatuering föreställande hans frus ansikte blev viral förra månaden. "Det är lätt att skämta om den, men Snezane är allt i världen för mig. Den blev som den blev. Jag ångrar inget."

   

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards