Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: JAG FORTSÄTTER MED MIN KARRIÄR, GRABBEN. JAG BÖRJAR OM"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:36

Också den här veckan: Ahmad Ahmad, Yaya Touré och the Teddy Bear Stadium

   

Bruno: förtjänar detta. Fotograf: Cristiane Mattos/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 19 mars, 2017:

 

 

Veckans citat

Rone Moraes da Costa - president för Brasilianska Boa Esporte - "oberörd" av lokala myndigheters hot om att dra tillbaka sina sponsorpengar efter att han plockat in den tidigt släppte mördaren Bruno. Da Costa: "Om den här staden inte gillar det, flyttar jag oss till en annan stad. Bruno förtjänar den här chansen."

 

 

• Brunos åsikt, presenterad i hans första stora intervju sedan han matade sina hundar med sin flickvän för att slippa betala barnbidrag: "Grabben, vad som hände, hände. Jag begick ett misstag, ett allvarligt sådant, men misstag händer i livet - jag är ingen dålig kille. Folk försökte begrava min dröm p.g.a ett misstag, men jag bad gud om förlåtelse, så jag fortsätter med min karriär, grabben. Jag börjar om."

 

 

Bästa nykomling

Chefen för Madagaskars fotbollsförbund Ahmad Ahmad - har vunnit presidentposten för den Afrikanska konfederationen som "Afrikas kandidat för förändring... Det här är en skön seger, tack vare gud. Jag är den enda som vågade presentera en kandidatur för förändring. Nu ska jag strida för att införa det."

 

 

• Ahmads första uppgift: förneka alla eventuella förseelser i en etisk undersökning gällande påstådda länkar till den utskämda f.d qatariske Fifa-medlemmen Mohamed bin Hamman. Läckta e-mejl visar att Ahmad bad Bin Hammam om $10,000 (86,500 kr) 2008 och mer 2010, "antingen genom en snabb insättning eller så kan jag ta det i Paris". Han förnekar att det var mutor: "Jag bad helt enkelt om ekonomisk hjälp för att organisera val i förbundet. Det var inte i utbyte mot stöd."

 

 

• Reagerar på resultatet, som tog bort Issa Hayatou, som suttit i sju chefsperioder: a) Zimbabwes fotbollsförbundschef, Ahmad-stöttaren och Robert Mugabe-lojalisten Philip Chiyangwa: "Jag är alldeles upprymd: vi krossade en diktator"; och b) Fifa-chefen Gianni Infantino, som förnekar att han bedrivit lobbyverksamhet för Ahmad som hämnd för Hayatous bristande stöd i förra årets Fifa-val: "Ahmad jobbar med hela sin kropp och själ för fotbollen. Jag vet att han kommer passa in i vårt lag."

 

 

Passar också in

Chefen för Ghanas fotbollsförbund Kwesi Nyantakyi - omvald till Fifa-rådet med ett löfte om att hjälpa Ahmads upplysta "förändringsvindar att blåsa genom fotbollen". Nyantakyis signaturpolicy: 2015 års vision om att höja publiksiffrorna genom att använda "sexiga damer" i "snygga jeans" att locka med. "Män kommer att hoppa till arenorna, enkom för att se damerna."

 

 

På annat håll: bäst timing

9 mars: Uefa-presidenten Aleksander Ceferin säger följande till Uefa Direct-magasinet: "Utan fans, finns det ingen fotboll. Fansen är spelets hjärta. Vi behöver deras passion och uppspelthet för att hålla spelet vid liv." 17 mars: Uefa tilldelar sponsorer, representanter och företagsgästfrihet 24,500 av de 66,000 biljetterna till årets Champions League-final. Fansens biljettpriser: £60 till £390 (680 kr till 418 kr).

 

 

Veckans vacklande

Italien: Maurizio Zamparini, reflekterar över kritiken mot hans affär där han sålde Palermo til en grupp frontad av Paul Baccaglini - tv-personlighet, nakenmodell och grundare av det politiska skojpartiet från 2009 baserat på citroner. "Han är en fantastisk pojke. Jag ber bara för att det är genuint."

 

 

• Baccaglinis första löfte till fansen: "Om vi hänger kvar i Serie A kommer jag gå till kyrkan på mina knän, äta 20 smörgåsar med mjälte, skaffa en tatuering i mitt ansikte - jag kommer göra allt detta. Jag är en man som håller mitt ord."

 

 

Bästa intentionerna

Italien: Savona-baserade Quilianos spelare - arrangerade en "nolltolerans mot rasism"-demonstration genom att måla sig svarta och posera för selfies. Ligarepresentanter kallade aktionen, med intentionen att stötta en lagkamrat som blivit en måltavla för rasister, "en riktigt ärofylld gest".

 

 

 

 

Bäst återhämtning

Brasilianske anfallaren "Tubby" Walter, sparkad av Goiás efter att ha armbågat en lagkamrat medvetslös, har skrivit på för Atlético-GO istället: "Jag är så lycklig, mannen. Gud satte mig här, så i Jesus namn kommer jag den här klubben mitt liv. Jag har verkligen vänt på saker och ting."

 

 

• Goiás director Hailé Pinheiro hyllar Walter: "Jag försökte med allt jag kunde men han är en idiot. Dagen innan incidenten spenderade jag flera timmar med att prata med honom. Jag sade till honom att han var tvungen att gå ner i vikt. Jag sade: 'Walter, du måste förstå att du har fyra eller fem år med fotbollsspelande och sedan kommer du inte vara någonting annat. Du kommer bara vara en till fet man i världen.' Mina ord var värdelösa. Han har något fel i huvudet."

 

 

Också tillbaka i spelet

Rumänien: Tränaren Leo Grozavu, återinsatt av Botosani en vecka efter att ha avgått efter att ha slagit till en utbytt spelare. Botosani-finansiären Valeriu Iftime: "Vi gillar Leo. Låt oss gå tillbaka till jobbet."

 

 

• Stöttar också Leo - Poli Timisoara-tränaren Ionut Popa: "Vi har alla gjort det. Jag slog en gång tre spelare i halvtidspausen. Att misshandla kommer från himlen." Det enda Popa ångrar hittills, vilket han berättade 2013: "Jag har alltid velat sparka till en domare. Jag har varit nära, men gjorde det inte."

 

 

Bästa lagarbetet

Täcker alla baserna den senaste veckan: a) Yaya Touré: "Jag vill definitivt stanna [i Manchester City]. Jag älskar den här fotbollsklubben" och b) Agenten Dimitrij Seluk: "Manchester United? Varför inte? Det här är inget problem, inte från Yaya, eller från mig."

 

 

Bästa dementin

Brasilianska klubben Audax klargör vad ägaren Mário Teixeira menade då han äntrade domarrummet och skrek: "Era luffare, era äckel, ni skulle behöva få rejält med stryk." Audax: "Dessa åsikter reflekterar inte klubbens officiella position. Audax respekterar auktoriteter."

 

 

Drar en gräns

Senegals U20-tränare Joseph Koto reagerar efter att hans anfallare Ibrahima Ndiaye varandes för att ha "kastat en misstänksam substans" i Zambias mål under deras 2-0 förlust i finalen. "Folk måste sluta tro att Juju existerar. Om Juju existerar, hade vi vunnit den här matchen."

 

 

Plus: mest kramiga

Österrikiska division två klubben Wiener Neustadt förnekar påståendena om att de lät en teddybjörnsfirma döpa om deras arena under en kamp för att undvika nedflyttning skicka ut fel signaler. Klubben säger att en rebranding till Teddybären-und-Plüsch Stadion efter att namnrättigheterna lottats ut är förnuftigt ut ekonomisk synvinkel: "Ibland är det svårt att få sponsorer."

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards