Direktlänk till inlägg 11 oktober 2017

TERRACE TALK: MAN UNITED - AVSKRIVNA SPELARE RIKTIGT HETA EFTER ATT HA "MOURINHOFIERATS"

Av Mikael Holmkvist - 11 oktober 2017 20:32

Folk från södra England som såg ledsna ut dök upp i små grupper överallt i centrala Manchester i lördags. De såg redan besegrade ut och krympte under lokalbefolkningens protestvisslingar. Men nog om de konservativa som närvarade vid deras partikonferens nu; hur gick det för the Super Eagles då?

   

Marouane Fellaini. Bild: Martin Rickett PA/Wire

 

 

 

 

AV: Richard Kurt, the Irish Examiner, måndag 2 oktober, 2017:

 

 

Jag vågar säga att Palaces fans kände sig som Theresa May gör de flesta dagarna, men Hodgson kan åtminstone drömma om bättre dagar i framtiden, så fort de får sin hög med omöjliga matcher avklarade. Med risk för att låta självbelåten, med facit i hand, så tror jag att 4-0 var ungefär den sortens vinstmarginal många självförtroendefyllda Röda förväntade sig, särskilt efter de relativa hjältedåden i Moskva tidigare i veckan.

 

 

Jag säger "relativa" för att United-insatsen i Ryssland helt klart var ett steg uppåt från vad vi sett under tidigare veckor, och vi ska inte glömma det faktum att CSKA inte är särskilt mycket bättre än Palace. Och för en gångs skull kunde vi prata om en match utan att använda frasen "men vi saknade Pogba".

 

 

Faktum är att det är två andra fransktalande spelare som har klivit fram i form av Martial och sedan - dra efter andan! - Fellaini. De har samlat in buketter för deras respektive målgörande framträdanden i onsdags och i lördags.

 

 

Om någon hade sagt till dig för två år sedan att Fellaini på något sätt skulle överleva och härda ut för att sedan bli en tvåmålsskytt och hjälte för dagen på O.T., då hade du kanske avfärdande fnyst "ja, och det där korkade fanskapet i The Apprentice kommer bli nästa president, antar jag?"

 

 

Men José Mourinho har hela tiden upprätthållit någon outgrundlig tilltro till Fellaini, och t.o.m innan matchen i helgen fick vi höra att United pressar honom för att skriva på ett nytt kontrakt.

 

 

När det gäller Martial, som bara har blivit alltmer magnifik sedan försäsongsturnén, har vi här ännu en spelare som av många avskrevs och tippades få gå mot galgen för ett år sedan, men som nu verkar vara pånyttfödd under regimen med "tuff kärlek" från vår portugis.

 

 

Ta ett steg tillbaka här för ett ögonblick. Det här är managern som tvingades lämna sitt jobb exakt p.g.a att han skulle ha misslyckats med kärnuppgiften för man management, och som fick aggressiva utskällningar av större delen av ett jublande media, just p.g.a det.

 

 

Se på honom nu; det finns knappt en spelare man kan peka på som inte synbart har tagit sig samman efter att ha Mourinhofierats under ett år.

 

   

 

 

 

Naturligtvis stönade José i helgen gällande det kommande landslagsuppehållet, precis som vi alla gjorde.

 

 

Precis när vi började bygga upp lite hetta kommer ännu en kavalkad av fotbollsupphetsning i rotandet av den tredje nivåns reabackar.

 

 

Didier "Vattenbäraren" Deschamps har åtminstone gjort oss en tjänst genom att på något vis inte ta ut Martial, vilket gör att i alla fall en formstark stjärna garanterat kommer återvända säkert till klubblagsfotbollen.

 

 

Självklart har Manchester fått en brutal påminnelse under den senaste veckan om hur snabbt ett lags balans kan hotas av skador, då Citys Mendy och Aguero både råkade ut för olyckliga incidenter.

 

 

Inte för att det störde de Blåas uppvisning i London i lördagskväll, då de bjöd på en övertygande insats som av många rättvisa Röda som såg på stämplades som imponerande resolut och ganska hotfullt.

 

 

De av oss som hade funderat på vilka av Chelsea och City som skulle ge oss den största utmaningen den här säsongen verkar ha fått ett provisoriskt svar.

 

 

Jag misstänker att jag inte är den enda Röda som är väldigt glad över att det första ligaderbyt fortfarande ligger långt in i framtiden, vilket ger Pogba rejält med tid för att komma tillbaka upp i full hastighet igen.

 

 

Hmm: att vara glad över att ha mycket tid på sig innan mötet med en potentiell utländsk nemesis... vi är tillbaka hos det Brittiska konservativa partiet igen, va?

 

 

Men jag tror att det är säkert att säga att oavsett resultaten i Manchester och Bryssel så kommer José att bli kvar mycket längre än Theresa...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards