Direktlänk till inlägg 16 november 2017

AMANDA STAVELEY SKA INLEDA EN PERIOD AV FÖRETAGSBESIKTNING DÅ FINANSIÄREN SIKTAR PÅ ATT TA KONTROLL ÖVER NEWCASTLE UNITED

Av Mikael Holmkvist - 16 november 2017 20:14

 

Amanda Staveley kan komma att ta kontrollen över Newcastle United. CREDIT: PA

 


 

 

AV: Jason Burt, fotbollens chefskorrespondent, Daily Telegraph, torsdag 19 oktober, 2017:



Amanda Staveley leder försöken att köpa Newcastle United och tänker inte agera som den som får igenom affären åt rika investerare i Mellanöstern.



Staveleys potentiella bud kommer genom företaget hon driver, PCP Capital Partners, och det sägs att en nondisclosure-överenskommelse har skrivits under då diskussionerna nu går in i nästa fas.



Finansiären kommer inleda en period av företagsbesiktning för att undersöka Newcastles räkenskaper innan hon börjar fundera på vilken summa hon ska erbjuda i ett formellt erbjudande - den beräknade värderingen sägs ligga på runt £300 miljoner (3,49 miljarder kr). Men det kan vara för lite för Newcastle-ägaren Mike Ashley - hos personer runt honom pratas det om en summa närmare £400m (4,65 miljarder kr) - men ytterligare diskussioner är inbokade.



Staveley hjälpte till att få igenom för shejk Mansour när han köpte Manchester City 2008, men när det gäller Newcastle verkar det som att hennes intentioner är att bli huvudpersonen i affären, genom PCP, där andra investerare stöttar hennes företag. Hon kontrollerar närmare £30 miljarder (349,4 miljarder kr) i investeringar men den exakta identiteten på hennes potentiella medhjälpare har ännu inte kommit fram. Men om det blir en affär verkar det som att hon kommer ta kontroll över Newcastle.



Staveley är inte den enda intresserade parten som skrivit på en ND-överenskommelse men hon har klivit fram som den som ligger bäst till efter att Ashley offentligt satt upp Newcastle till försäljning med ett uttalande släppt i måndags. Telegraph Sport rapporterade att Staveley, en väldigt ansedd affärskvinna, fortfarande är intresserad och överväger ett bud på £300m (3,49 miljarder kr) för klubben efter att tidigare ha försökt köpa Liverpool.



Staveley har länkar till norra England och föddes och växte upp i Yorkshire. Newcastle anses vara en klubb med fantastisk potential och en internationell profil. Om affären går igenom förväntas det komma rejäla investeringar för att stötta Newcastle-managern Rafael Benítez.



Staveley var på plats på läktaren vid 1-1 matchen mot Liverpool tidigare den här månaden då hon träffade managing directorn Lee Charnley. Ashleys närstående kollega Justin Barnes och PR-rådgivaren Keith Bishop. Efter det mötet har har mer konstruktiva diskussioner ägt rum.



Ashley vill försöka komma överens om en affär till jul, och innan januaris transferfönster öppnar, men det finns vissa bekymmer bland Newcastles supportrar om att han har kommit nära att sälja klubben utan att komma överens om någon affär.



Ashleys jurist Andrew Henderson släppte ett uttalande som sade: "Sedan i måndags har ett antal parter klivit fram som vi anser vara trovärdiga. Vi fortsätter även att hålla kontakten med ett antal parter som vi hade gått in i förhandlingar med innan måndagens annonsering." 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards