Direktlänk till inlägg 24 november 2017

MANCHESTER UNITEDS PAUL POGBA KOM TILLBAKA MED STIL OCH SKAR SÖNDER NEWCASTLE

Av Mikael Holmkvist - 24 november 2017 16:44

Man Utd 4

Martial 37

Smalling 45+1

Pogba 54

Lukaku 71

 

 

Newcastle 1

Gayle 14

   

Paul Pogba rullar in Uniteds tredje mål i hemmavinsten mot Newcastle.

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor på Old Trafford, the Observer, söndag 19 november, 2017:

 

 

Än en gång gör Paul Pogba sina hasande dragningar med ormhöfter framför the Stretford End och Zlatan Ibrahimovic - rak i ryggen, bröstet utåt, knäet fixat - kan ses suga i sig publikens hyllningar. Det är kanske inte tillräckligt när det handlar om uppdraget att komma ifatt och gå om Manchester City i toppen av Premier League - en det måste ändå kännas betryggande för Manchester Uniteds supportrar att se de två i lagets färger igen.

 

 

För Ibrahimovic var det hans första framträdande sedan hans korsband slets av i april och det kom ett enormt jubel när han kom in i den 77:e minuten. Alla mål hade gjorts då men då Zlatan är Zlatan förställer man sig att han är helt säker på att han fortfarande kan ha ett rejält inflytande på den här säsongens titelrace. Han lär tveklöst vara upprörd på att en akrobatisk volley räddades av Newcastle-målvakten, Rob Elliot, vilket gjorde att han inte fick göra ett comeback-mål precis i slutet.

 

 

Det spelade ingen roll. Det här var ändå en tillfredsställande kväll för José Mourinho på många olika sätt. Pogba var excellent, han krönte sin två månader långa frånvaro med att göra lagets tredje mål, och Romelu Lukaku borde också känna sig bättre efter att ha avslutat sin måltorka. Lukaku piskade in sitt mål på ett sätt tillhörande någon som tröttnat på att bli påmind om att han inte nätat för sin klubb sedan den 30 september.

 

 

Det var sjunde gången den här säsongen som Mourinhos lag har gjort fyra mål i en match, Anthony Martial och Chris Smalling var de övriga målskyttarna, men den kanske mest imponerande delen var vad insatsen sade om lagets moral, detta med tanke på att det var Newcastle som inledde målskyttet, genom Dwight Gayle, och de spelade superbt under den första halvtimmen.

 

 

Det var det första ligamålet gjort av en motståndare på Old Trafford den här säsongen och det tog ett tag för Mourinhos spelare att skaka av sig det hela. Newcastle hade absolut rätt att känna sig plågade i och med underläget i halvtid och lär tänka tillbaka på chansen som Jacob Murphy inte kunde utnyttja sex minuter efter Gayles precisa avslut. Newcastle såg under långa stunder imponerande ut men den missade chansen, en möjlighet att ta ledningen med 2-0, var avgörande med tanke på hur matchbilden ändrades innan pausvilan.

 

 

Zlatan Ibrahimovic avfyrar en cykelspark som räddades av Rob Elliot. Fotograf: Oli Scarff/AFP/Getty Images

 

 

Hemmalaget hade även de längre spelarna och det fanns alltid en fara för att Newcastle skulle vara lite för korta i försvaret, särskilt då de hade Jamaal Lascelles på listan över frånvarande spelare. Martial var den första att utnyttja detta när han hoppade högre än DeAndre Yedlin och nickade in Pogbas inlägg till 1-1 och när nästa mål anlände på övertid i den första halvleken kom det igen på nick vid den bortre stolpen, men den här gången slogs den in från andra sidan. Smalling friställdes och var inne i målområdet när Ashley Young hittade honom för att sätta in den avgörande stöten.

 

 

Men t.o.m då fanns det ändå tid för Isaac Hayden att springa igenom innan halvtid och endast David de Geas räddning hindrade honom från att kvittera. Men till sist och syvende så överdrev inte Mourinho i hans bedömning av de efterföljande 45 minuterna. "Den andra halvleken var vår," sade han. Och Pogbas insats? "Topprestation," tillade United-managern helt utan tvekan.

 

 

Men det fungerade inte hela tiden och Newcastle fortsatte att attackera och gjorde det till ännu en svår tillställning för Victor Lindelöf, som vikarierade för den skadade Phil Jones. Lindelöf har haft det tufft sedan hans £30m (351,9m kr) flytt från Benfica och Gayles mål i den 14:e minuten var ännu en svår prövning för den svenske landslagsmannen. Yedlin, Newcastles offensiva högerback, skapade öppningen med en stormande löpning och Lindelöfs halkning lämnade Gayle ensam. Anfallarens avslut var fläckfritt, inprickat till höger om De Gea och in via stolpen.

 

 

Newcastle var fantastiska i inledningen och Mourinho berömde t.o.m Rafael Benítez, en av hans gamla fiender, för bortalagets taktik. Inte många lag är tillräckligt modiga för att komma hit med två anfallare men kanske kände Benítez att hemmaförsvaret, som även saknade Eric Bailly, kanske var mer ömtåligt än vanligt. I så fall hade han helt rätt.

 

 

Lukaku såg även lite tveksam ut tidigt i matchen, vilket man kan förvänta sig av någon som inte har nätat i hans sju senaste matcher. Men det kändes som en illusion senare. Hans mål var en uppvisning i råkraft då han smashade upp sitt skott i nättaket efter en bulldozerliknande löpning, ett väggspel med Juan Mata och ett tveksamt ingrepp av Florian Lejeune, och anfallaren var även prominent involverad när Pogba gjorde 3-1 nio minuter in i den andra halvleken.

 

 

Lukakus inlägg levererades perfekt och det var en fantastisk nick från Marcus Rashford som styrde bollen genom målområdet till Pogba som bara kunde rulla dit den. Pogba dansade för publiken och det sista ordet gick till Ibrahimovic. Hade han någonsin tvivlat, vid 36 års ålder, på att han skulle kunna komma tillbaka? "Aldrig," sade han. "För lejon återhämtar sig inte som människor."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards