Direktlänk till inlägg 16 februari 2018

BAILLY TILLBAKA - INNEBÄR DET ÄNTLIGEN SLUTET PÅ ÅKE & HÅKAN-SHOWEN I UNITEDS MITTFÖRSVAR?!

Av Mikael Holmkvist - 16 februari 2018 22:56

 

Chris Smalling och Phil Jones poserar glatt för kamerorna efter fredagens träning på Carrington.

 

 

 

 

* Jag vet inte om ni har hört talas om Dunning-Kruger-effekten. Om ni inte har gjort det, så är jag ganska säker på att ni, omedvetet, har stött på den. Det är en kognitiv bias som innebär att den som är inkompetent också är oförmögen att förstå att denne är inkompetent. Detta får till följd att inkompetenta överskattar sin kompetens i högre grad än kompetenta. Samtidigt tenderar personer med hög kompetens underskatta sin relativt höga kompetens gentemot andra. Finns ju lysande exempel överallt för att illustrera detta, inte minst hos Man United. Vi kan ju ta Chris Smalling t. ex:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/11/24/11496153-chris-smalling-man-utd-forsvararen-forvanad-over-att-han-blev-petad-for-england/



Artikeln jag länkade till ovanför är ju ett briljant exempel på en inkompetent mittback som (grovt) överskattar sin kompetens. I andra änden har vi ju exempelvis Roy Keane (som jag saknar dig!), som inte hade några problem med att alltid ta ut max och gå för vinst, vilket gjorde att han blev förbannad när inte alla följde hans exempel.



Ta gärna en titt på den här videon från Carrington med Smalling, det går inte att illustrera engelsmannen på ett bättre sätt.

https://mobile.twitter.com/FootbalIStuff/status/962716577102794753/video/1


 

 

* Vad fan ska man säga om bortamatchen mot Newcastle? Det är ju snällt att spelarna vill få Alexis Sánchez att känna sig välkommen genom att spela och uppträda som de ryggradslösa skithusen i Arsenal, men det får väl ändå finnas någon slags gräns?



Tidigare nämnde Smalling visade på nytt varför många (inte) ser honom som Englands Beckenbauer. Det måste väl ändå vara någon slags bottennotering att som mittback bli varnad för filmning, i en "duell" (se Youtube-klippet här under) med överste kukhuvudet Jonjo Shelvey, och på den efterföljande frisparken (långt ifrån mål) visa upp ett försvarsspel sämre än de jag bevittnade under mina dagar i division 6 Västmanland, vilket gör att Newcastle kan näta och sedan vinna hemma i ligan för första gången sedan den 21:a oktober förra året (1-0 hemma mot Crystal Palace)!




Målet kom i den 65:e minuten, så vi hade ändå gott om tid på oss att piska fram en kvittering och sedan jaga ett vinstmål. Men icke då, går det emot och vi hamnar i underläge visar alltför många av våra spelare väldigt tydligt vilka ynkliga skithus de är. När vi tidigare lade i en eller två extraväxlar och bombarderade motståndarnas mål tills de knäcktes, så får vi nu stora rännskitan och ser ibland ut att sakna all förmåga att kunna kriga oss tillbaka och vända på underlägen.



Efter att Jesse Lingard ett tag under den här säsongen faktiskt såg ut att vara på väg att vinna över mig, så har han nu återgått till att mest irritera mig ute på planen. Några snygga mål, bra insatser och hyllningar i tidningarna räckte för att han skulle tro att han var Ronaldo, eller J Lingz (ge mig hinken!), som han refererar till sig själv!



Dessutom är det mer än oroande att läsa de mest initierade runt United när de redan vid jul pratade om att Mourinho fick tjata på sina spelare att kriga på, för han fick känslan av att Citys försprång gjort att de i princip gett upp ligan helt då redan. Imorgon och på onsdag är det ju spel i FA-Cupen och CL, så man hyser väl någon darrigt grundad förhoppning om att de då ska gå ut och visa att de är värda att bära Uniteds tröja (flera av dessa toastolar borde aldrig ha fått komma i närheten av en, till att börja med), för det är ju båda cupernas åttondelsfinaler och faktiskt något att kämpa för.



När jag på eftermiddagen idag (fre 16/2) sonderade Twitter-terrängen gjorde den här nyheten mig väldigt, väldigt glad:

 

Betyder det att Smalling har gjort sitt för oss så är det helt briljanta nyheter. Bredvid en hyfsat kompetent mittback, som Bailly, kan det faktiskt funka för Jones, men Jones och Smalling ihop är verkligen som att spela Åke och Håkan från Uti Bögda tillsammans.


 

 

* Tack vare skiten vi serverade uppe i nordöstra England har vi nu dessutom släppt in scouserna, Chelsea och Tottenham i jakten på andraplatsen. Blickar vi sedan framåt lite så ska vi möta just Chelsea och scouse-svinen, 25/2 respektive 10/3, på hemmaplan ganska snart. Om formen för tillfället för de tre lagen är något att gå på kan det resultera i riktigt, riktigt smärtsamma upplevelser. Men nu ska vi inte skena iväg, utan ta en sak i taget. Huddersfield borta i FA-Cupen imorgon och vi kan i alla fall ta uppmuntran från det faktum att det INTE kan bli sämre än sist vi var där!


 

* Ska väl även ta med några ord om hemmavinsten mot just Huddersfield. Det var väldigt tydligt vad de kom för att göra, de drog hem laget och hoppades på det bästa. Sett ur det perspektivet tog vi en en ganska bekväm seger.



Redan under hans tid i Arsenal så gillade jag Alexis Sánchez (faktiskt redan under hans tid i Udinese) och hans förmåga att oftast välja att utmana motståndarna, försöka få något att hända, samtidigt som han är begåvad med en väldigt fin teknik och en beundransvärd arbetsmoral.



Vad som även stod klart tidigt i den matchen var att Huddersfield tänkte sparka ner chilenaren varje gång de fick chansen, och de tilläts göra det också. En hyfsad domare hade reducerat dem till 9 man och det blev svårt att få igång något slags spel då United, och framförallt Sánchez, sparkades ner stup i kvarten.



I en helt annan tid var det taktiken mot en viss George Best, men han bara borstade av sig och fortsatte terrorisera motståndarnas försvar, Sánchez uppvisning här bar helt klart spår av det och det var både kul och uppfriskande att skåda.



Den här matchen var ju även den som datummässigt låg närmast årsdagen för München-katastrofen, så innan avsparken hölls den traditionsenliga tysta minuten. Jag vet inte om det bara är jag, men känns det inte väldigt korkat och respektlöst att Fred the Red ska stå där ute med spelarna och minnas alla de legendarer som dog i snöslasket i München?

 

 

 


Det är säkert bara gamla, cyniska plastsupportrar som jag som reagerar på sån skit, jag antar att vi får vara glada att Lingard inte "dabbade" i mittcirkeln och skickade ut ledsna emojis från sina konton på sociala medier.



Jag skrev tidigare om Sánchez insats och jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om "den moderna fotbollssupporten" och hur hen helt skamlöst plöjer fram. Jag är säker på att ni under chilenarens tid i Arse såg den sanslöst pinsamma bannern till hans ära på the Emirates, den med han och hans hundar på. Ni har kanske t.o.m skrattat åt den och Arsenals s.k fans, jag lovar, det har jag. Så ni kan ju ungefär föreställa er hur jag satte en hel Guinness och en pissbefläckad näve jordnötter i halsen när den här förbannade anomalin dök upp på Old Trafford!

 

 



Jag antar att jag aldrig kommer lämna United helt under min livstid, men det blir ju svårare och svårare att motivera för sig själv och andra att man följer en fotbollsklubb i den moderna europeiska toppfotbollen. Sådana här idiotier gör det inte på något sätt lättare. Den eller de som gjort sig skyldiga till denna svulst borde rimligtvis portas från OT, eller innan uppvärmningen ställas nakna vid en skampåle framför the Stretford End.



Inte nog med detta, dessa fullständiga ändtarmar hängde även bannern över "Manchester is my heaven"-bannern på Matt Busby, under samma dag som vi mindes München, den brutala hjärndödheten i en sådan aktion går inte att förklara.



Efter matchen gnällde Mourinho på nytt på atmosfären på OT, eller ja, bristen på atmosfär, rättare sagt. Det är att slå in lite väl öppna dörrar och egentligen ingenting han ska lufta i media. Det är något han ska ta med slipsarna i ledningsrummet, både i United och hos PL, jag menar det är ju dem som har spenderat de senaste 20 åren med att döda läktarkulturen, what goes around comes around.


 

 

* Matchen innan segern mot Huddersfield, mot Tottenham på Wembley, var inte heller mycket att skriva hem till nära och kära om. Men satan i gatan vilket jävla mål Phil Jones gjorde! Tror inte att varken Harry Kane, Robert Lewandowski eller någon annan skicklig måljägare hade kunnat göra om det. Synd bara att det var i fel mål.



Med tanke på våra reaktioner efter målen antar jag att de andra blev chockade av kvaliteten på avslutningen - precis som när någon allvarligt bryter benet så liksom överskuggar det allt annat. En genuin nättänjare som jag aldrig kommer tröttna på att se. Jag menar det var ju nästan en omöjlig avslutning om han faktiskt hade haft intentionen att göra som han gjorde, vilket han såklart inte hade. Så hur i helvete bollen lyckades hamna där den hamnade, när han försökte att antingen slå ut den till hörna, eller tillbaka ut där den kom ifrån, kan enbart förklaras av det faktum att det var Phil Jones.



Sen var det en av de sämre United-insatserna jag sett på flera år, förutom De Gea och Sánchez borde resten av de fega dyngbaggarna ha fått gått tillbaka till Manchester efter matchen. Hade jag varit en United-spelare hade jag skämts över att ha associerats med den så kallade insatsen. Men de bara lunkar vidare och kvitterar ut en halv miljon och uppåt i veckan ändå. Spelet är så jävla sönderknullat, för vi ska aldrig glömma att de här spelarna lever många människors drömmar och de belönas med fullständigt obscena löner för det, oavsett prestation. In med prestationsbaserade kontrakt pronto! En helt ok grundlön och sen får man betalt efter vad man presterar, då kanske det kan bli fart på några av lönetjuvarna där ute.



Jag var så förbannad på den här lama insatsen att jag inte ens brydde mig om att Harry Kane var inne på Uniteds planhalva när startsignalen gick.

 

 

 

 

Det hade liksom inte spelat någon roll om Kane hade startat löpningen i minut 18, han hade ändå vunnit duellen mot Åke eller Håkan och ställt till oreda i boxen.



När Mourinho sedan efter matchen berättar att Uniteds spelare var förberedda på den här Spurs-taktiken och medvetna om att Kane skulle tjuvstarta och komma ångande, ja då vill man bara hälla i sig en kvarting Jägermeister, somna och hoppas vakna upp och inse att det hela bara var en väldigt läskig mardröm.



Mourinho efter Spurs-matchen:


 

"Det är en insats som startar med ett skrattretande mål. Det målet efter några sekunder har ett stort inflytande på matchen för sen kan Tottenham spela som de gillar att spela. Det första målet är en ackumulering av misstag trots det faktum att allt hände så snabbt. Mina spelare har sett Tottenham-avsparken många, många gånger. De vet hur de gör det och de vet även att [Harry] Kane normalt sett startar i en position framför mittlinjen för att vinna några meter. Vi kontrollerade det inte, förlorade andrabollen på marken och det var ett riktigt, riktigt dåligt mål."



Så fort vårt försvar sätts under minsta press är det utryckning till panikstationerna och noll komma noll lugn och fattning från Dum och Dummare. Problemet är att andra lag såklart ser detta och inser att de har en stor chans mot United, lite stress på försvaret och alltihop kan rasa ihop framför stackars spanske Dave.



Det som gjorde det extra frustrerande på Wembley var att Spurs var där för att plockas ner ett pinnhål eller två. En passning eller smart skarvning var allt som krävdes för att vara igenom deras mittfält, men även det var för mycket begärt och i slutändan blev det en bekväm 2-0 seger för Tottenham. Sen har de absolut bättre försvarare än oss på alla positioner (förutom mellan stolparna) och här saknade de dessutom deras, enligt mig, bästa back, Toby Alderweireld. Den är den sortens försvar vi skulle behöva och om ryktena stämmer om att Alderweireld skulle vara beredd på en flytt, hoppas jag att vi är där och plockar honom. Det är vad som kommer krävas för att på allvar utmana om ligan och CL igen. Istället mönstrar vi fortfarande två omskolade yttermittfältare och Jones, med hjärnkapacitet som en jordnöt, och Smalling, som ser ut att vara skräckslagen för sin egen skugga, i vår backlinje.



Det enda positiva i den matchen var väl att det "bara" slutade 2-0 och att Sánchez löpte som en besatt hela kvällen, synd att inte resten av laget kom med samma inställning...


 

 

* Och i världen utanför den moderna toppfotbollen fortsätter livet gå sin gilla gång. I USA skjuter ännu en "ensam galning" ihjäl människor på en skola. 17 stycken fick sätta livet till i ännu en masskjutning i USA. Dessa ensamma galningar agerar ju, som vi vet, helt och fullt ut i ett politiskt vakuum. Jag menar det finns ju inga som helst krafter som på något sätt driver fram ett hat mot muslimer eller icke-vita, krafter som får folk att ta det där sista steget och mörda andra människor. Det är ju bara ren otur och vapenlagarna i USA har definitivt ingen skuld i det hela. Det är heller inget problem som behöver diskuteras, då är det ju betydligt viktigare att rasa över att man sett en tiggare med mobiltelefon! Eller som Kent Ekeroth helt öppet stå och hylla Viktor Orbán och den politiska väg Ungern har valt, eller försöka skuldbelägga ca 1,6 miljarder människor gällande alla västvärldens idag existerande problem.



Idag vet vi att den genomärliga Sverigevänliga rörelsen och dess gelikar i andra länder fullt ut jobbar efter Family Guy's fullständigt briljanta beskrivning av det hela:

 

 

 

Förnekar jag att det finns stora problem med islamistisk extremism och terrorism från det hållet? Inte för ett ögonblick. Påstår jag att varenda muslim är ett problem, eller åtminstone potentiellt problem? Nix, min hjärna klarar av att hålla isär saker och ting. Och under tiden kommer det här hjulet att fortsätta snurra i the land of the free and the home of the brave:

 

 

 

 

 

* Skrev högre upp i dagens inlägg att jag hittade glädjande nyheter på Twitter gällande Eric Bailly. I samma genomgång hittade jag även en annan nyhet som jag väl kanske inte skulle beskriva som glädjande. Vet faktiskt inte hur jag ska beskriva den, känner mest äckel och avsmak inför båda, så svårt att riktigt sätta fingret på känslan.



Jag vet inte om ni känner till den kristna tidningen Dagen. Jag hade hört talas om den innan idag, men kan inte säga att jag kände till något mer än namnet på den. Hursomhelst så dök den upp i mitt flöde och framsidan på fredagens nummer såg ut såhär:

 

 

 


För er som inte orkar ta reda på det så beskrivs tidningen Dagen på deras Wikipedia-sida enligt följande:

 

 

"Dagen är en tidning som vill se 'ett samhälle som är genomsyrat med kristen tro och kristna värderingar.' Tidningen betecknar sig som partipolitiskt obunden på kristen grund. Upplaga är 16 800 (år 2012). Dagen står på opinionsplats för en kristen värdekonservatism i moralfrågor."

 


Med andra ord är det en tidning som står väldigt, väldigt, väldigt långt ifrån mig. Ni noterade säkert huvudnyheten på framsidan, den om Bert Stjärt. Inne i tidningen kallas Bert Stjärt för "superentreprenör". Nuförtiden ligger han annars mest, i något bisarrt som kallas Berts värld, och brer ut sig på ett ganska osmakligt sätt i en soffa och berättar för svenska folket hur dum vänstern är och hur skicklig han själv är. Inget nytt, med andra ord. Men nu ska han alltså ge sig ut på turné med bokmalen Ebba Busch Thor inför valet i höst. Bert Stjärt hoppas att Kd i valet ska få runt 10% av rösterna, det tycker han nämligen att de är värda (lite oklart varför, men vad fan, nu blir det ju lite drag kring dessa glädjespridare).

 


Enligt Bert Stjärt så röstade han på Kd i förra valet och menar att han "varit nära" dem hela tiden. Vidare menar han att han och Ebba "är nog överens [om politiska frågor] till 98 procent." Nu hoppas han dessutom att genom att åka runt i Sverige och ställa frågor till fröken Busch Thor så ska Kd kunna lyfta till över 10%: "Det är de värda, Ebba är värd det för hon är jättebra. Men de har svårt att nå ut, och det är där jag kommer in, jag ska få ut deras budskap."

 


Kd:s valledare Peter Kullgren: "Det handlar om en turné som sträcker sig till omkring 20 städer i landet, fokus kommer att vara på vård och omsorg, och på flera håll kommer det att bli publika utfrågningar. Där ska Bert på några ställen vara utfrågare. Det är vad vi kommit överens om."



Redan har det mumlats en del inom de kristna leden gällande detta. Såhär skriver Elisabeth Sandlund i sin ledare i Dagen:


 

"Visst kan man utnyttja kändisfaktorn för att få fram sitt politiska budskap. Men Kristdemokraternas värvning av Bert Karlsson väcker frågor.

 

 

Bert Karlsson är en man som väcker starka känslor, inte alltid positiva, med ett språk som knappast tilltalar KD:s kärnväljare.

 

 

En lös kanon kan träffa målet – men det är långt ifrån säkert."



I senaste väljarbarometern (19/1-2018) låg Kd på 2,9%, alltså 1,1% ifrån spärren. Det är ju inte ovanligt att de får räddas av andra väljare på högerkanten för att komma med i riksdagen och vid valet 2014 hade de i januari 3,3% och fick i valet 4,57%. Det mesta avgörs ju på slutet, men nog fan skulle det vara anledning att fira om denna högerkonservativa rest åkte ut ur regeringen.



Det är ju också intressant att Bert Stjärt på 20 utfrågningssessioner runtom i Sverige med EBT ska mer än tredubbla dagens antal röster på Kd, snacka om korståg!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards