Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

TAR UNITED FJÄRDE RAKA LIGASEGERN MOT SCOUSERNA IMORGON?

Av Mikael Holmkvist - 16 januari 2016 19:31

 

Bilden: I förra säsongens möte på Anfailed cyklade Juan Mata in ett av sina två mål i 2-1 segern mot skadedjuren. Det var sanslöst vackert och hans första osade också klass (se Youtube-klippen längre ner). Om vi skulle vinna imorgon ökar vi gapet ner till dem till sex poäng och tar också vår fjärde raka ligaseger mot de självömkande. Det vore ju fantastiskt härligt och väl värt att fira, men med vår manager och vårt spel går jag inte in till matchen med något sprudlande självförtroende. Därmed inte sagt att scouserna på något sätt skrämt mig med sina prestationer, långt därifrån.




Hallo på er alla igen, omorgon (söndag) är det dag för "gigantmötet i nordväst". Under många år handlade det om en tuff match för oss i jakten på titeln, medan det för dem handlade om säsongens cupfinal och en chans att försvåra vår målsättning om ännu en ligatitel. Nu är det laget placerat på sjätte plats (vi) som gästar laget placerat på nionde plats. Varken mer eller mindre. Visst, det är absolut Ingurlands två största klubbar när man tittar på historien (vilken man som scouser får titta väldigt långt bak i för att hitta ihållande framgång), vunna titlar, antal fans e t c. Men även om det inte är med riktigt samma känsla vi går in till den här matchen så kan den nog aldrig stämplas som alldaglig. Nu ska vi komma ihåg att det är Premier League vi pratar om, en miljardcirkus som inte har mycket gemensamt med ARBETARKLASSPORTEN fotboll som spelades i England förut. Det var inte alltför länge sedan som scouserna tårgassprejade Uniteds buss när den anlände till Anfield, eller det, som United-fan, innebar en risk att få en dartpil i nosen när man gästade skadedjurens hemmaarena. Det är sant, se själva.

   


Men jag ska inte hålla på och predika alltför mycket om känslorna som det här mötet en gång i tiden lockade fram. Jag personligen kommer känna lite mer nervositet i kroppen och en lite djupare längtan efter ytterligare tre poäng imorgon bitti när jag lämnar bingen, absolut, inget snack om den saken, men jag konstaterar samtidigt att det inte riktigt går att hajpa matchen till tidigare höjder. Självklart kommer jag jubla om någon i United (undrar bara vem?) går bärsärkargång och kapar några scousers, eller om vi nätar, eller gör något annat bra och dessutom har vi en för oss stor ära att spela för, det kan tyckas småaktigt, men det här är verkligen en s.k sexpoängsmatch. Om de skulle gå och vinnna så har vi samma poäng, men om vi lämnar gräset som segrare så skapar vi ett litet andrum nedåt och kan titta på ett gap på sex poäng ner till sopdykarna. Frågan är väl bara hur många spelare där ute på planen som förstår det här, förstår historien och kampen som tas för givet när de här två klubbarna brakar samman. Även om de drar undan tårna i en närkamp, inte går fullt in i en nickduell, eller skiter i att ta en uppoffrande löpning, så vet de liksom att det ändå sitter 1-3 miljoner kronor på lönekontot i slutet av nästa vecka.



Jag tror inte jag behöver tjata mer om vår manager, oavsett hur mycket jag än vill bli av med honom så kommer han att sitta där imorgon och bläddra i sina löjliga pärmar och skriva någon skit när något händer (skissar han på kvällens beställning på Wings restaurang månntro?). Jag tror inte han kommer släppa tyglarna i en sån här match, istället kan det bli ännu en tråkfest där bollinnehavet är det i särklass viktigaste. Har redan skrivit det, men det tåls att upprepas, jag vill självklart att vi vinner imorgon, inget snack om saken, men om en förlust skulle leda till att även Dick'Ed fattar vilken skada Van Gaalen gör vår klubb, så kan jag kanske till sist lägga bort min ilska och somna gott imorgon också.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/14/11250915-louis-van-gaal-riskerar-att-fa-sparken-om-manchester-united-tappar-fart-i-racet-om-topp-fyra/



En sak som åtminstone talar för det napalmbombade muminansiktet är hans facit mot scouserna. Första mötet med mormorrånarna för kuktulpanen skedde den 14 december 2014, då såg det ut och slutade så här:



Andra gången mötte vi dem på Anfailed, den 22 mars 2015, och då bjöd vår lille spanjor på godis från översta hyllan (och Stevie Me visade sin fulla kukighet i all sin souse-prakt):

https://www.youtube.com/watch?v=6Cv_7VnAPSk



Och tredje gången var den 12:e september förra året, då hemma på Old Trafford och Anthony Martial förnedrade köttskallen Skrtel och presenterade sig på allvar för sina nya fans.



Tar vi fjärde raka ligavinsten mot dessa avskum imorgon? Inte en aning, men oj vad skönt det skulle vara under en säsong där vi inte haft särskilt mycket att jubla åt. Jägermeistern står redo på bästa platsen i hyllan och Red Bull-burkarna kyls för tillfället ner i kylskåpet, blir det ångestdricka, eller firande? Sent på eftermiddagen imorgon vet vi, come on United!



Har i tidigare inlägg klagat på hur Dick'Ed och co håller på att förstöra vår ungdomsakademi och som ett brev på posten dök då den här artikeln i the Times upp:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/16/11252054-desillusionerad-akademichef-kommer-lamna-united/



Såklart positivt att organisationen ska ses över och förbättras, men det är ingenting annat än en skandal att vår s.k ledning har låtit den här juvelen i vår krona förfalla som den har gjort. Frågan är väl hur jävla långt bakom city vi för tillfället ligger, och tror Dick'Ed att dagens unga talanger ska imponeras och lockas av att vi har en officiell nudelparnter i Sydkorea?



Var ju högst oväntat att the Sun skulle ta tillfället i akt och göra en "grej" av Van Gaalens ordväxling med Neil Custis uppe i Newcastle i tisdags kväll:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/16/11252187-utmaningen-har-borjat-suns-fat-man-tar-sig-an-lvg-i-pounds-v-poang-tavling/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards