Direktlänk till inlägg 6 augusti 2016

COMMUNITY SHIELD, 1983 OCH TUNNAN ROONEY...

Av Mikael Holmkvist - 6 augusti 2016 15:15

Bilden: Imorgon är det dags för Community Shield på Wembley och Manchester United är involverade igen. Jag är fullt medveten om att det inte är CL-finalen, en det känns ändå som en trevlig aptitretare inför den kommande säsongen. Efter en återstår det bara en vecka innan den nya säsongen inleds på allvar - gött! 1983 spelade United också Community Shield, då, precis som nu, som regerande FA-Cupmästare, men motståndarna var inte Leicester, utan scouse svinen. De vann ligan 1982-83 och efter den säsongen lämnade deras legendariske manager Bob Paisley skutan och ersattes av Joe Fagan. Det här var Fagans första tävlingsmatch och United gjorde det de gör bäst: täppte till käften på de högljudda skadedjuren. Inför 92,000 åskådare gjorde kapten fantastisk, Bryan Robson, två mål i vår sköna 2-0 vinst mot dem. Deras lag bestod av spelare som Grobbelaar, Lawrenson, Hansen, Dalglish, Rush och Souness, men det hjälpte föga mot den fullständigt frustande briljanta Bryan Robson


 

 

 

 

Community Shield och Jürgen snedkäft

Hallo på er alla igen, ja imorgon smygstartar alltså säsongen och precis som jag har tjatat om tidigare så ser jag fram emot det! Trodde inte man skulle göra det på ett bra tag när det var som allra värst under Van Gaalen (vilket var i princip hela tiden han satt där med sitt fåniga block och såg ut att inte ha en aning om vart han var, eller vad han gjorde).



Community Shield är inte CL-finalen och det är bara att titta på den här bilden för att förstå att vi inte ska dra några gigantiska växlar av utgången:



Men den här matchen betyder ändå någonting och sen är det bara en vecka kvar tills allvaret börjar på riktigt. Det känns bra och det ska bli kul att se vart den här säsongen under storvinnaren Mourinho tar vägen, har en känsla av att det inte kommer bli tråkigt.



I Community Shield matchen får man göra sex byten och då blir det ju lite mer ploj över det hela, men precis som Mourinho säger så kan det vara av nytta för oss. Detta då vår försäsong blev störd och flera spelare behöver speltid.



Igår höll Mourinho sin presskonferens inför morgondagens match, här kan ni läsa den i sin helhet:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/08/06/11348296-mourinhos-presskonferens-igar-fredag-5-8/



 

Det var skönt att se att han, ganska sofistikerat, riktade kulsprutan mot den hemlöse tysken och den skrynklige schäfertiken då han pratade med pressen. Han hann även dela ut en liten känga till Van Gaalen. Det ät helt klart inte bara våra förväntningar som har ökat på United, även konkurrenterna är tillbaka och snackar skit om oss, ett tydligt tecken på att de ser en möjlighet/risk att de Röda kan vara så smått på väg tillbaka mot toppen, det är härligt att skåda. Den hemlöse tyskens skitsnack om United ska jag även få be att återkomma till i ett senare inlägg. Han har verkligen kommit in bra i sin nya klubb, med tanke på mängden dynga han sprider ur sin snedvridna käft, en perfekt matchning.


 

 

Mourinho kom för sent

Att United var intresserade av Renato Sanches var ett faktum. De första att avslöja det var, inte helt otippat, Red Issue. Deras förgreningar och kontakter i fotbollsvärlden är minst sagt imponerande, inte minst när det gäller deras försänkningar i portugisisk fotboll och deras toppkälla OMIL (Our Man In Lisbon). De var även först med att berätta att spelaren var på väg till Old Trafford, men att det drogs ut för mycket på tiden och att Eddy inte kunde bestämma sig i tid. Det berodde delvis på hans hantering av det episka misslyckandet Louis van Gaal, då holländaren inte var alltför sugen på portugisen.



En som däremot ville ha in spelaren var träskoknullarens efterträdare, José Mourinho. Men vi vet ju alla hur det gick, 18-åringen plockades in av Bayern München för €35 miljoner (356,2m kr), men det är en summa som kan komma att växa till så mycket som €80m (814,2m kr). Kontraktet skrevs på den 10 maj och lite mer än två veckor senare presenterades Mourinhos som Uniteds nya manager. I en intervju med Sport TV säger 53-åringen nu:


 

"Jag anlände sent. Jag skrev på i maj, vi började prata en vecka innan, men fullständigt utanförprocessen. Om jag hade anlänt tidigare hade jag kämpat för honom. Manchester United tittade på Renato många gånger och kanske tittade jag ännu fler gånger. Med så mycket tid hemma såg jag många Benfica och portugisiska ligamatcher, jag lärde känna pojken bättre med tiden. Han är i en stor klubb, i en liga där han definitivt kommer bli mästare. Klubben har spelare på en väldigt hög nivå som tillhör strukturen, lite som Benfica."


 

Tunnan Rooney

Ni vet vad jag tycker om all jävla sponsorskit som pågår runt Man United. Förut var det väl något av en ära att få sponsra de Röda, så är det inte längre. De sexuellt snedvridna bröderna och farbror Eddy har dragit ner byxorna på klubben, dragit isär skinkorna och gett sig ut i världen i jakt på allt och alla som är beredda att kasta in lite deg till oss. Det enda "positiva" med skiten är väl att det är ännu ett bevis på vilket arsle David Gill är. Minns det som igår när han pratade om att alla inkomstäkällor var utnyttjade, det fanns helt enkelt inga mer möjigheter att få in pengar från sponsorer etc utifrån. Men det har ju våldtäktsmännen i Glazer familjen ganska tydligt visat att även det var skitsnack från Gill, likt det mesta som strömmar ur hans kakhål.



Den 14:e mars i år kom United med ännu en storslagen annonsering. Nej, det var inte klart med någon ny bra spelare till sommaren, det var en ny sponsor som bundits upp till klubbens namn!



Nu hadlade det om det amerikanska petroleumföretaget Gulf. De blev alltså klubbens första globala smörjmedels- och bränslepartner! Kontraktet sträcker sig över tre år och företagets vicepresident har i alla fall ett passande namn: Frank Rutten. När jag ändå är igång och ni förmodligen redan ligger och spyr ska jag även ta med vad vår managing director, Richard Arnold, sket ur sig vid lanseringen i mars: "Samtidigt som både Manchester United och Gulf har utvecklats och anpassat sig sedan de grundades för mer än 100 år sedan, har ingen glömt sina rötter. Gulf försöker alltid demonstrera sina kärnvärden som är kvalitet, uthållighet och passion, vilka är principer som även innehas av klubben. Gulf Oil International har redan signifikativ erfarenhet inom sport och vi ser fram emot att arbeta med dem för att expandera in det i fotbollen. Genom det här partnerskapet kommer vi öka vårt engagemang för att nå våra fans ute i världen, särskilt i Asien." Fantastiskt, Richard!



Tidigare i somras, under Uniteds försäsongsturné i Kina, passade företaget och klubben på att visa upp sig tillsammans. På ett hotell i Shanghai fick Henrich Mchitarjan, Ander Herrera och Wayne Rooney låtsas vara intresserade av olja och smörjmedel och sedan hålla upp olika produkter från företaget framför de smattrande kamerorna och nöjda oljebaroner. Visst, Rooney har säkert ett visst intresse för olja, men det är ju den sortens olja man friterar i, annars kan man ju stilla fundera vad fan Herrera och Mchitarjan tänkte när de stod där med varsin oljedunk i nävarna...

 

Nu har det dessutom dykt upp ännu en sjuk utväxt av denna dynga. Man kan alltså köpa ett samlarobjekt i form av en oljetunna från Gulf, med Wayne Rooney på bild på tunnan! Ja, ni läste rätt. £224,99 (2,732, 48 kr) går det lös på. Någon som är sugen? Skulle väl passa ganska bra bredvid tv-apparaten, en röd oljetunna med lönetjuven Rooney på, jag saknar ord. Men å andra sidan så känns det ganska passande, Rooney på sidan av en stor oljetunna, kanske har Gulf lite humor trots allt...

 

 

 

Dagens fotbollsspelare del 345,589

Det finns en del saker som bara är måsten för de allra flesta fotbollsspelarna på toppnivån idag. Ett av dessa måsten är bilar. Det ska vara dyrt, många och lyxigt. När jag ser bilder på dagens fotbollsspelare i sina kärror brukar jag tänka på berättelsen jag hörde i Manchester om Duncan Edwards och Bobby Charlton. Alla ni som varit på OT vet ju vart Red Star souveniraffären ligger. På den tiden när store Duncan spelade var den platsen viktig för honom, det var nämligen där han parkerade sin cykel på matchdagarna! Ja, ni läste rätt. Detta med Bobby Charlton tog bussen, tillsammans med fansen, från sitt hem till arenan. Det är så långt ifrån dagens verklighet att jag inte är säker på att om det går att beskrivas som samma värld. Tänk er Rooney på cykel till hemmamatcherna. Nej, jag kan inte heller föreställa mig det, då skulle han väl få bo i samma kvarter som Old Trafford för att inte bryta ihop fullständigt. Zlatan på samma buss som fansen på väg till arenan? Nej.



På tal om Duncan Edwards. När jag vill roa mig själv och skratta riktigt hjärtligt brukar jag tänka på jämförelserna man kunde läsa när Phil Jones skrev på för United. Det var nästa Duncan Edwards sa man. Herrejävlar alltså, jag har också varit fel ute i mina dagar, men den förutsägelsen är ju som att säga att man ska åka till Malmö och hamna i Kiruna.



Hursomhelst, Rooney har väldigt välförtjänt skaffat sig en ny lekkamrat och Zlatan ska skeppa över sina rishögar från Paris:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/08/06/11348292-stjarnflotta-manchester-united-anfallaren-zlatan-ibrahimovic-ska-skeppa-over-flottan-med-superbilar-varda-1-5m-18-22m-kr-efter-att-han-nu-har-hittat-ett-hem-at-familjen-som-kostar-20-000-242-898-kr-i-manaden-att-hyra/




http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/08/06/11348291-valkommen-till-waynes-varld-manchester-united-kaptenen-wayne-rooney-anlander-till-traning-med-stil-i-en-bmw-vard-mer-an-100-000-1-21m-kr/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards