Direktlänk till inlägg 24 mars 2017

LITE SMÅTT OCH GOTT SÅHÄR I LANDSLAGSUPPEHÅLLS-TIDER

Av Mikael Holmkvist - 24 mars 2017 17:07

* Förra helgen gjorde Gary Lineker en intervju med José Mourinho för BBC Sport. De tog upp en hel del intressanta ämnen och här under kan ni läsa ett utdrag ur den intervjun:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/23/11428825-jose-mourinho-manchester-united-ar-inte-redo-att-dominera-premier-league/

 


* När jag sonderar internet hittar jag ofta en hel del intressant som jag vill publicera på bloggen. Ofta hinner jag inte översätta artiklarna direkt och lägga upp dem, då blir de liggande i word-dokumentet som utgör basen för den här skitstationen. Så igår satt jag och trålade igenom det här, ganska långa, dokumentet och hittade då en riktigt bra artikel från en månad tillbaka, skriven av Matt Dickinson för The Times (24/2). Den tar upp det som många ser som slutet för Rooney och hans tid i United, Fergies behandling av Van Nistelrooy och Beckham och även vad det sägs att Mourinho kallade scousern under sin tid i Chelsea, mycket läsvärt:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/23/11428821-dickinson-bra-om-rooney-i-the-times-for-en-manad-sedan/

 


* Jag vet inte om ni känner till David Preece. Han är en engelsk f.d proffsmålvakt och när Zlatan Ibrahimović var ung och extra tuppig och spelade i Ajax, spelade denna Preece för Aberdeen. Och en sommar möttes de två i en försäsongsturnering och Preece har en anekdot om svensKen därifrån:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/23/11428820-liten-anekdot-om-ibrahimovi-262/

 


* Tidigare i veckan fick vi säga Auf Wiedersehen, Bastian! För mig var det helt rätt att sälja den bratwurst-smaskande tysken och jag förklarar det hela lite mer ingående här under, om det är någon som mot all förmodan skulle vara intresserad:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/21/11428213-auf-wiedersehen-bastian-det-var-roligt-nar-du-kom-och-annu-roligare-nar-du-gick/

 


* Som ni alla vet så är de där förbannade landslagsuppehållen tillbaka nu igen, vilket innebär att det inte ska spelas någon fotbollsmatch för United förrän nästa lördag (1/4). Ser dessutom att då Ibrahimović är avstängd så väljer Viasat att visa Chelsea live, så vi Röda fåtöljfans får snällt vänta på avsparken mot West Brom till klockan 22:45 på lördag kväll.

 


Landslagsuppehåll framkallar verkligen en abstinens i kroppen. Man vill bara att det ska vara avspark för United igen och så får man hoppas att vi inte åker på några skador då vi alltid tillhör de lagen i Europa som skickar iväg flest spelare på landslagsuppdrag.

 


Den här gången kommer det dock ganska lägligt då vi har spelat många matcher på sistone. Jag är inte en av dem som tror på ursäkten att spelare är helt slut o.s.v Jag menar de reser så fint det går, sitter några timmar i bekväma flyg- eller tågstolar och de har all personal man kan önska sig för att få igång dem mellan matcherna. Dessutom får de en hyfsad slant för att hålla sig i så bra skick som det bara är möjligt (lyssnar ni Rooney och Shaw?). Samt att spelar man för United så ska man väl utgå från att det blir många matcher, p.g.a vi alltid ska vara med och kriga om topplatserna och gå långt i cuperna. Men när vi nu har två 35-åringar som är så tongivande så passar det ju bra att de får lite längre vila nu. Dessutom togs inte Mata ut i Spaniens trupp, Pogba är hemma och rehabiliterar sin skada och Martial och Young togs inte för Frankrike respektive England. Så för dem sex spelarna känns det här uppehållet väldigt lägligt inför fortsättningen. Ibrahimović är dessutom avstängd mot West Brom och spelar därför inte nästa match förrän den 4:e april (om han blir uttagen, vilket jag utgår ifrån).



Men när det gäller skadorna så har det redan droppat in två stycken. Med tanke på vad jag anser om dem som spelare så är det ingen katastrof. Vi pratar, tack och lov, inte om Mchitarjan, Bailly eller De Gea, utan om clownerna där bak, Phil Jones och nu även Chris Smalling.

 


De hade endast varit iväg med England i två dagar när Smalling klev på Jones fot och skadade honom:

 

 

Dele Alli ser ut att tänka: "Ta mig så långt bort från dessa två hjärndöda dårar som möjligt, så fort det bara går!" Följt av: "Hur i helvete kan de här två få spela matcher för United, och England?!"

 


Det pratas nu om en bruten tå och att Jones blir borta tills i maj. Det får nog ändå ses som Smallings värdefullaste bidrag den här säsongen.

 


Sen ska vi inte glömma att det var Phil Jones som på träning med United skadade Wayne Rooney nu senast, så lite beröm ska våra två engelska mittbackar allt ha! Roligt att läsa att Rooney deklarerat sig själv fit efter Middlesbrough matchen, bara för att få till svar från Southgate att han inte var önskvärd. Undrar om det så sakteliga börjar gå upp för scousern att hans tid på den stora scenen nu definitivt är över.

 


Har även fått en exklusiv bild på situationen precis innan Smalling delade ut stampningen på Jones, från en annan vinkel:

 

 

Och idag basunerar FA ut detta:

 

 

FA BEKRÄFTAR SKADA PÅ SMALLING

The Football Association annonserade klockan 14:00 (svensk tid) idag (fredag) att Chris Smalling har återvänt till United från Englands läger p.g.a en skada. De Rödas mittback följer sin klubbkollega Phil Jones som också fick avbryta sitt landslagsläger tidigt och han kommer ersättas i truppen av Middlesbroughs Ben Gibson.

 


Från början var de alltså 15 United-spelare som var ute på landslagsuppdrag, nu är de 13 och i helgen och nästa måndag och tisdag spelas det många matcher med United-spelare involverade, bara att ta en grogg och börja be...

 

 

 

LANDSLAGSSPELARE: UNITED-STJÄRNORNA I LANDSLAGSTJÄNST

 

 

AV: Adam Higgins, www.manutd.com, tisdag 21 mars, 15:45, 2017:

För första gången på fyra månader blir det nu en notabel paus i Manchester Uniteds fullspäckade spelschema nu när 2017 års första landslagsuppehåll har anlänt.

 


Totalt lämnade 15 seniorspelare the Aon Training Complex för att representera sina länder runtom i världen men antalet Röda stjärnor i tjänst reducerades till 14 i tisdags eftermiddag då Phil Jones lämnade Englands trupp. Försvararen återvände till United efter att ha ådragit sig en skada innan truppens flygresa till Dortmund.

 


Här har ni en praktisk guide till landskamperna där våra spelare kan komma att spela...

 

 

ENGLAND

De Tre Lejonen värmer upp inför söndagens VM-kval mot Litauen på Wembley med en träningsmatch mot världsmästarna Tyskland i Dortmund på onsdag, då Gareth Southgate siktar på att behålla sitt obesegrade facit som manager. Jones har lämnat laget p.g.a skada men fyra Röda stjärnor kan fortfarande komma att bidra, då Chris Smalling, Luke Shaw, Jesse Lingard och Marcus Rashford samtliga hoppas få chansen att skina.

 

 

ITALIEN

Matteo Darmian har kallats in för Azzurri till deras match i VM-kvalgrupp G mot Albanien på fredag och en träningsmatch mot Nederländerna nästa tisdag. Den dynamiska ytterbacken har klivit fram som en nyckelspelare för sitt land sedan han gjorde sin landslagsdebut i maj 2014.

 

 

BELGIEN

Peppad efter att gjort sitt första Premier League-mål för säsongen mot Middlesbrough är Marouane Fellaini med i den 26-mannatrupp som f.d Everton-bossen Roberto Martinez tagit ut för Rode Duivels viktiga VM-kvalmatch hemma mot Grekland och en träningsmatch mot värden för VM 2018, Ryssland, i Sotji.

 

 

SPANIEN

David de Gea och Ander Herrera är båda med i truppen då La Roja ska möta Israel i VM-kvalet på fredag och Frankrike i en prestigefylld träningsmatch i Paris nästa tisdag. Paul Pogba är inte med i den franska truppen p.g.a skada men Herrera hoppas få göra sin första start för sitt land under landslagsuppehållet efter att ha gjort sin debut som inhoppare mot England på Wembley i november förra året.

 

 

NEDERLÄNDERNA

Trots att han ådrog sig en huvudskada mot FC Rostov förra veckan kommer Daley Blind att representera holländarna mot Bulgarien på lördag i deras VM-kvalmatch och tre dagar senare i en träningsmatch mot Italien och då möjligtvis mot klubbkollegan Darmian. Daleys mångsidighet kan visa sig bli en värdefull tillgång för Nederländernas tränare Danny Blind, som såklart är hans pappa.

 

 

ARGENTINA

Efter att ha imponerat under de senaste veckorna för de Röda kommer Sergio Romero och Marcos Rojo hoppas kunna ta med sig deras goda form till Argentinas matcher mot Chile på torsdag och Bolivia nästa tisdag. De två stora matcherna utgör en del av La Albicelestes VM-kvalskampanj i den sydamerikanska sektionen.

 

 

ARMENIEN

Henrich Mchitarjan är en inflytelserik spelare för de Röda och nu kommer han på nytt att bära kaptensarmbandet för sitt land i deras match mot Kazakstan i söndagens VM-kvalmatch i Jerevan. Den talismaniska 28-åringen ska även försöka addera till de 19 mål som han har gjort på sina hittills 61 spelade landskamper.

 

 

ECUADOR

Antonio Valencia har konsekvent presterat som högerback för de Röda hela säsongen och nu ska den formstarka spelaren spela för Ecuador då de står inför viktiga VM-kvalmatcher mot Paraguay på torsdag och Colombia nästa tisdag. Han ansluter sig till sitt land efter att ha nätat sent i Uniteds 3-1 vinst borta mot Middlesbrough förra helgen.

 

 

ELFENBENSKUSTEN

Efter att ha representerat Elefanterna i the Africa Cup of Nations i januari är Eric Bailly en del av deras trupp till träningsmatcherna mot Ryssland och Senegal. Den 22-åriga mittbacken har kommit in bra under sin debutsäsong på Old Trafford och han har även etablerat sig själv i hjärtat av sitt landslags försvar.

 

 

HELA MATCHLISTAN

 

 

Onsdag 22 mars

Tyskland v England (Smalling, Shaw, Lingard, Rashford)

 

 

Torsdag 23 mars

Paraguay v Ecuador (Valencia)

Argentina v Chile (Romero, Rojo)

 

 

Fredag 24 mars

Elfenbenskusten v Ryssland (Bailly)

Spanien v Israel (De Gea, Herrera)

Italien v Albanien (Darmian)

 

 

Lördag 25 mars

Bulgarien v Nederländerna (Blind)

Belgien v Grekland (Fellaini)

 

 

Söndag 26 mars

Armenien v Kazakstan (Mchitarjan)

England v Litauen (Smalling, Shaw, Lingard, Rashford)

 

 

Måndag 27 mars

Elfenbenskusten v Senegal (Bailly)

 

 

Tisdag 28 mars

Ecuador v Colombia (Valencia)

Bolivia v Argentina (Romero, Rojo)

Nederländerna v Italien (Blind; Darmian)

Frankrike v Spanien

Ryssland v Belgien (Fellaini)

 


* Om ganska precis en månad ska Frankrike välja ny president. Där, precis som i stora delar av övriga Europa, är rasismens och fascismens vindar starka och påtagliga. Det är ju faktiskt möjligt att denna västerländska gigant snart styrs av en rasist. Jag ska inte säga att jag följer det franska valet på närmare håll, noterar att det riktas anklagelser om korruption lite hit och dit, någon går framåt, någon annan går bakåt e.t.c Samtidigt rullar denna sjuka värld vidare. Västerlandet skryter om sin demokratiska överlägsenhet och pekar finger åt de medeltida araberna. Men tittar man lite noggrannare på den "västerländska demokratin" så är det ju inte mycket mer än ett litet skådespel. Vart fjärde år får väljarna säga sitt och valen ger sken av allt styrs av folkets vilja o.s.v Här skulle man definitivt kunna skicka in Karl Pilkington och låta honom säga några sanningens ord:

 


För att fatta mig kort så styrs världen av ett fåtal rika människor som sitter i slutna styrelserum och fattar beslut som berör en väldigt stor del av mänskligheten. Detta utan insikt eller ens en liten gnutta av demokrati. Gör ett företag för låg vinst läggs det ner i exempelvis Sverige och flyttas till ett land där arbetskraften är billigare och inte så krävande. Att man gör 100- eller 1000-tals människor arbetslösa spelar ingen som helst roll, det är profiten som räknas. Troligen kan chefen sedan plocka ut några miljoner som tack för alla tuffa beslut han fattat. Han är en god kapitalist.

 


Hursomhelst, tillbaka till Frankrike och det här lilla skådespelet som kallas "demokratiskt val". Le Pens framgångar i mätningarna får säkert Åkesson, Karlsson, Jomshof, Springare, Birro och co att bli styva i brallorna. Men det finns ju en kandidat som jag inte hade hört talas om förrän ett par dagar sedan. Hon heter Cindy Lee och hennes kampanj går ut på att få större transparens i fransk politik, samt att gå på offensiven mot korruptionen. Sättet hon väljer att manifestera det hela på bär såklart på en slags symbolik, om än kanske något tröttsam, men ett är i alla fall säkert, det uppskattas av brittiska tabloider:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/23/11428819-nakna-ambitioner-fd-strippan-som-kandiderar-till-posten-som-frankrikes-president-arresterad-av-30-kravallpoliser-efter-att-ha-paraderat-topless-medan-hon-driver-sin-kampanj-mot-korruption/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards