Alla inlägg under april 2017

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 16:04

AV: Richard Kurt, the Irish Examiner, måndag 3 april, 2017:

 

Så mycket för det storslagna "låt oss se om vi är bättre utan Zlatan"-experimentet då.

   

 

 

 

Lördagens tråkiga kryss var förmodligen den tristaste och mest retsamma insatsen Old Trafford har bjudit oss på den här säsongen.

 

 

Enligt mina noteringar hade inte United något skott på mål förrän efter en timmes spel. De påstår även helt otroligt att vi ändå skapade 18 chanser. Vilket får mig att undra om jag dricker för mycket under matcherna och således ser - och räknar - dubbelt.

 

 

Försvaret är, för att vara ärlig, lätt att framställa.

 

 

Fyra av Uniteds "Big Five"-spelare var frånvarande och den överlevande femte - Armeniern - var oförklarligt förfärlig. Uniteds tunnslitna bänk erbjöd bevis på att vi verkligen inte hade något bättre val än att vända oss till Rooney med 20 minuter kvar att spela.

 

 

Inte den bästa starten på den här antagna maratongrillningen som april utsetts till, nu ska United spela åtta matcher på 27 dagar, med början imorgon mot Stackars Davids gamla klubb Everton, för att sedan fortsätta mot hans nya klubb i helgen.

 

 

Två av dessa åtta matcher är i Europa League, vilket jag alltmer får för mig ses av många Röda som en troligare väg till Champions League än en topp fyra placering.

 

 

Det slår mig som bisarrt, med tanke på hur nära City vi ligger i tabellen, och de välkända snabba växlingarna i utslagningsfotbollen.

 

 

Men ändå har flera Röda som jag känner redan börjat fixa resor till Europa-finalen, vilket du kanske ser som ett enormt förtroende för Josés motivationsförmågor, istället för ett omåttligt testande av ödet.

 

 

Managern själv verkar redan vara otålig för att säsongen ska sluta, så att han kan köra igång med omstruktureringen.

 

 

Han pratade djärvt om sommarmarknaden förra veckan, vilket ganska offentligt visade vilket jobb Woodward har att göra framöver, och det har tveklöst skett ett uppsving på buss-o-metern för transfers under de senaste dagarna.

 

 

Mina trynen i agentvärlden har sagt till mig att de vet att Uniteds prioriteringar är två centrala mittfältare och en forward, men att en mittback och/eller ytterback också kommer plockas in om de rätta möjligheterna dyker upp.

 

 

Jag har informerats om att United gjorde ett övertygat försök att landa José María Giménez från Atlético Madrid innan jul och kan således återvända till den fronten i juni. Spelaren ska vara väldigt sugen på den flytten. Och jag kan avslöja att Celtics superba unga ytterback Kieran Tierney också studeras noggrant, och att spelarens entourage tror att en flytt till O.T mycket väl kan vara på väg att ske. Han kommer med glödande rekommendationer från folk som har jobbat med honom, de pratar om en fantastisk 100% attityd och en väldigt professionell livsstil som kommer vara musik i Josés öron.

 

 

Han har även imponerat på Fergie, som antagligen har viskat rätt ord i rätt personers öron. Det är inte goda nyheter för Luke Shaw.

 

 

Men ännu större aktioner kan vara på gång på en mycket viktigare marknad. Jag har informerats om att det har dykt upp en del intressanta ljud i hedgefondernas undervegetation, och att vissa parter nu tittar seriöst på något som länge har förutspåtts: ett riktigt erbjudande till Glazer-familjen gällande hela rubbet.

 

 

Jag ska hastigt tillägga att det fortfarande är väldigt tidigt och nyckelparten vill inte gå ut med sitt namn än. Men sommaren 2018 kan komma att visa sig bli minnesvärd inte bara p.g.a nästa VM-turnering...

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 15:59

Jose Mourinhos lag har varit väldigt beroende av målen som svensken har gjort den här säsongen

   

Zlatan Ibrahimovic släppte lös en svidande attack mot sina lagkamrater.

 

 

 

 

AV: Martin Blackburn och George Boulton, the Sun, onsdag 5 april, 2017:

 

 

ZLATAN IBRAHIMOVIC släppte lös en svidande attack mot Manchester Uniteds floppar då han deklarerade: Jag är ett lejon, ni är kissekatter.

 

 

Den stora svensken, som inspirerade de Röda Djävlarna till EFL-Cupen, är frustrerad av bristen på vinnare på Old Trafford.

 

 

Zlatan Ibrahimovic säger att han är det enda lejonet i Manchester United.

 

 

 

Ibrahimovic känner sig under press att utgöra en skillnad för att de Röda Djävlarna ska vinna matcher.

 

 

Då han pratade med BT Sport sade 35-åringen följande: "När man är en del av laget vill man känna att man gör något för laget.

 

 

"I det här ögonblicket har jag inte kunnat göra något, jag har mycket ansvar och jag känner pressen på mig själv.

 

 

"Jag misslyckades på vissa sätt då jag inte vann matchen. Det är jag - bara jag.

 

 

"Jag är ett lejon.

 

 

"Om man man kommer upp bland lejon bör man förvänta sig att bli attackerad av lejon.

 

 

"Om du är en katt, kommer du att springa bort men om du är ett lejon kommer du stanna bland de andra lejonen.

 

 

"Jag kom hit för att vinna. Jag har vunnit men om du vill vinna större måste du skapa större."

 

 

Zlatan Ibrahimovic sade att han är ett lejon bland kissekatter i United.

 

 

Zlatan Ibrahimovic blev hjälte för Manchester United mot Southampton.

 

 

På frågan om det fanns tillräckligt många lejon i dagens United-trupp visade Ibrahimovic tecken på frustration.

 

 

Han tillade: "Tabellen ljuger inte. Laget är där det är för det är vad det är.

 

 

"Sist jag kom tvåa minns jag inte ens - det var i AC Milan.

 

 

"Det var den första positionen för de sista så det gillar jag inte.

 

 

"Det var ett misslyckande. Vad som än kommer efter de första är ett misslyckande.

 

 

"Men vi har fortfarande andra pokaler att spela för också, i gör det bästa vi kan och vi vill fortfarande ha mer."

 

 

När han fick frågan om vem som är den bästa anfallaren i Premier League nämnde den kraftfulla anfallaren förvånansvärt nog inte sig själv.

 

Han sade: "Jag gillar en anfallare som innebär en skillnad. Lukaku är stark, han är mer den fysiska spelaren som gör många mål. Aguero är bra."

 

 

Men när han fick frågan om varför han inte nämnde sig själv tillade han: "Lejon, de jämför inte sig själva med människor."

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 15:54

Oroande nyheter för Manchester Uniteds fans då det verkar som att Real Madrid måltavlans höftskada användes för att bortförklara det växande grälet

   

David de Gea har offentligt kritiserats av Jose Mourinho.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Dan King, the Sun, onsdag 12 april, 2017:

 

 

DAVID DE GEA petades efter att ha varit oenig med Jose Mourinho.

 

 

United-bossen skyllde på en liten höftskada på De Gea då han förklarade spanjorens frånvaro i vinsten borta mot Sunderland.

 

 

Men väl insatta källor säger att De Geas insatser på senaste tiden och hans reaktion på kritiken från Mourinho var nyckelfaktorerna till att Sergio Romero tog hans plats på the Stadium of Light.

 

 

Stackars Luke Shaw fick tuff kritik då Mourinho visade offentlig ilska efter 1-1 matchen mot Everton.

 

 

Men det sägs att United-managern inför sin personal inte gjort någon hemlighet av sin frustration gällande De Geas insatser den senaste månaden.

 

 

Och när spanjoren blev irriterad på kritiken bestämde sig Mourinho för att ge Romero förtroendet mellan stolparna i matchen mot Sunderland.

 

 

Det har hela tiden förutspåtts att argentinaren kommer att stå i morgondagens Europa League-match mot Anderlecht, detta efter att ha spelat de flesta av Uniteds matcher i den turneringen.

 

 

De Gea blästrades för sin insats i 1-1 matchen mot Everton.

 

 

Så det riktiga testet för situationen med De Gea kommer att komma på söndag när United tar emot Mourinhos f.d klubb Chelsea i en match som är viktig för båda lagen.

 

 

The Special One är inte främmande för att offentligt kritisera sina spelare - till skillnad mot Sir Alex Ferguson, som bara plockade fram sin berömda "Hårtork" bakom stängda dörrar.

 

 

Sergio Romero höll nollan mot the Black Cats.

 

 

Särskilt Shaw har hamnat i skottlinjen efter att ha anklagats för att sakna intelligensen och viljan som krävs för att representera United.

 

 

Och Anthony Martial - som var en av de stora stjärnorna förra säsongen under Louis van Gaal - har också fått se sina insatser öppet kritiseras.

 

 

Mourinho fick sparken mindre än ett år efter det att han vann titeln med Chelsea efter att han blivit osams med flera seniora stjärnor p.g.a hans tuffa stil.

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 15:47

Stjärnan festade hårt efter Liverpools 2-1 seger mot Stoke i lördags då han fick sällskap av lagkamraterna Daniel Sturridge och Gini Wijnaldum

 

 

 

 

 

AV: Fred Nathan, the Sun, tisdag 11 april, 2017:

 

 

ENGELSKA landslagsförsvararen Nathaniel Clyne gled in i en personlig Rolls Royce och smuttade champagne i en pinsam bakom-scenen-födelsedagsfestvideo.

 

 

Efter att ha spelat 90 minuter då hans lag Liverpool besegrade Stoke borta återvände han till Merseyside för festen på the Albert Docks i söndags.

 

 

Ett klipp på en minut har producerats, komplett med glamourösa tjejer som kysser varandra och EN HEL DEL slow-motion-poserande till ljudet av "Did You See" av rapparen J Hus.

 

 

Den engelska landslagsmannen, som fyllde 25 förra veckan, dök upp på nattklubben Playground i den svarta Rolls Royce Phantom-bilen, värd £350,000 (4,17m kr), som han äger - och hans andra, vitfärgade, dök upp strax efter.

 

 

Clyne dyker upp i en av hans två personliga Rolls Royce Phantom.

 

 

 

Engelsmannen och hans kompisar filmas när de går in på den populära nattklubben Playground i Liverpool.

 

 

Filmen är komplett med en flashig entré och videon visar även försvararen - klädd i en vit t-shirt, svart skinnjacka, solglasögon och en röd baseball-keps - då han går in på klubben flankerad av kompisar.

 

 

Den f.d Southampton-spelaren hälsades välkommen av festande gäster som hällde i sig champagne medan de dansade bort natten - innan han tog sig en tur bland skivorna i DJ-båset.

 

 

Festen var full av lättklädda dansörer.

 

 

Iklädd en röd baseball-keps tog han vid ett tillfälle med sig en champagneflaska - förhoppningsvis kommer inte Jurgen Klopp att störa sig på det!

 

 

Det fanns t.o.m akrobater som uppträdde med eld under den flashiga kvällen.

 

 

Clyne höll en flaska med bubbligt i handen - vilket kanske kommer irritera bossen Jurgen Klopp, men med tanke på att de vann matchen tidigare tack vare mål av Roberto Firmino och Philippe Coutinho gjorde det förmodligen honom inget.

 

 

Lagkamraterna från Liverpool Daniel Sturridge och Georginio Wijnaldum dök också upp på festen - men tack och lov för dem så var de inte med i den bisarra filmen.

 

 

Två tjejer filmas när de kysser varandra i den bisarra minutlånga videon.

 

 

Högerbacken Clyne stod i uppmärksamhetens centrum på sin 25-årsdag.

 

 

Och Sturridge visade upp sina helt nya guldtänder tillsammans med flera guldkedjor, klocka, örhängen och trendriktiga glasögon.

 

 

Men nu är det en ny vecka efter partyt och Clyne måste repa sig från all eventuell bakfylla då hans klubb siktar på att vinna en plats tillbaka i Champions League nästa säsong.

 

 

Lagkamraten Daniel Sturridge dök upp till festen med sina nya guldtänder.

 

 

Liverpool ligger för närvarande trea i Premier League, sex poäng framför femteplacerade Manchester United, men de Röda Djävlarna har spelat två matcher mindre.

 

 

Clyne och hans lagkamrater möter West Brom på söndag på the Hawthorns då de ska försöka behålla sin plats i högsta ligans topp fyra zon.

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 15:37

Den f.d glamourmodellen visade upp sina nya 32GG-tuttar i Indiska oceanen tidigare den här veckan

   

Katie Price riskerar en polisundersökning efter att ha solat och badat topless på Maldiverna.

 (Jordan1)

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Jonathan Reilly och Chloe Meyer, the Sun, lördag 1 april, 2017:

 

 

KATIE Price kan ha gjort bort sig då hon körde topless på semestern.

 

 

Hon riskerar en polisundersökning då det är strängt förbjudet att vara naken eller topless på Maldiverna.

 

 

Katie visade upp sina nya 32GG-tillgångar under sin semester i Indiska oceanen med maken Kieran Hayler, 30 och hennes fem barn.

 

 

38-åringen kan komma att bli förhörd av lokalpolisen då all form av nakenhet eller att sola och bada topless är strängt förbjudet.

 

 

Straffen för det kan inkludera rejäla böter eller t.o.m fängelse.

 

 

38-åringen bröt mot Sharialagarna då nakenhet eller att sola och bada topless är strängt förbjudet.

 

 

Den f.d glamourmodellen kan komma att åka på rejäla böter eller t.o.m fängelse.

 

 

Katie bodde på den nyöppnade resorten Kandima på en privat ö.

 

 

 

Maldivernas polistjänst sade följande till The Sun: "Detta är inte tillåtet, och om det är sant och ett klagomål lämnas in till den lokala stationen kommer vi inleda en undersökning.

 

 

"Det här är emot lagen och vi tar dessa påståenden väldigt allvarligt."

 

 

UD skriver följande på regeringens hemsida till folk som funderar på att resa till landet: "Lokala lagar reflekterar det faktum att Maldiverna är ett islamiskt land.

 

 

"Allvarliga brott mot lokala lagar kan leda till ett fängelsestraff.

 

 

"Nudism och att sola topless är inte tillåtet någonstans, det gäller även på resortöarna."

 

 

En 73-årig brittisk mormor, som ofta besöker ön men inte ville gå ut med sitt namn, blästrade stjärnan då hon sade: "Det är uselt och det ger fel bild av Maldiverna.

 

     

Imponerande topphylla... Katie ligger på en båt då hon solar på sin semester på ön.

 

 

Maldiverna är ett muslimskt land.

 

 

"Vi vet att man inte får bada topless, det är helt enkelt inte den sortens ställe.

 

 

"Det är ett muslimskt land. Jag vet inte hur hon kom undan med det.

 

 

"Folk kommer tro att det är ännu ett skräpställe. Muslimerna kommer bli väldigt upprörda på det."

 

 

Men en annan semesterfirare sade: "Folk kör topless på resorterna, t.o.m på stränderna, hela tiden och de stöter inte på några problem överhuvudtaget."

 

 

Katie Price smörjer in sin halvakna kropp i duschen i en Instagram-video

 

 

Price, hennes make Kieran Hayler, 30 och hennes fem barn bor på den nyöppnade resorten Kandima, som ligger på en privat ö och kan kosta upp till ungefär £1,000 (11,916 kr) per natt för ett par.

 

 

Den helt nya resorten kan skryta med lyxiga strandvillor, yoga- och meditationsklasser och den största swimmingpoolen på Maldiverna.

 

 

Hon har beskrivit det som "min typ av ställe" och delade en bild på hennes son Junior när han lekte i resortens pool, som ligger precis bredvid stranden och är full av palmer.

 

 

Det är andra gången glamourtjejen riskerar en undersökning efter att ha fotograferats då hon solade naken på ön i maj 2009.

 

 

Då hade hon åkt till semesterstället efter att ha lämnat hennes dåvarande make Peter Andre.

 

 

 

VAD LAGEN SÄGER

   

MALDIVERNA, som utgörs av mer än 1,000 korallöar, är en strikt islamisk nation.

 

 

Sharialagarna säger till muslimska kvinnor att täcka sina huvuden. Turister som kör topless eller naket riskerar fängelse eller rejäla böter. Alkohol är starkt reglerat och kan bara drickas inne på turistresorterna. Fläskkött är också förbjudet men finns tillgängligt til lett högre pris på resorthotellen. Besökare får heller inte inneha någon pornografi.

Av Mikael Holmkvist - 3 april 2017 20:16

Kriget är över - jänkarna har vunnit!

 

 

Mike Keegan i the Mail (27/3):

 

 

Den här månaden är det sju år sedan David Beckham hängde en grön och gul halsduk runt sin hals framför ett glatt Stretford End, Manchester United-supportrar bråkade med publikvärdar gällande protestbanners och Old Trafford ekade av läktarsånger som krävde att klubbens ägare hastigt skulle lämna United.

 

 

Den 1 april, efter landslagsuppehållet, tar United emot West Bromwich Albion på samma arena. Besökare kommer att göra bra ifrån sig om de ser något grönt och gult, medan publikvärdarna troligen kommer vara mer intresserade av att leta efter bomber istället för banners och alla eventuella sånger med ett anti-Glazerbudskap skulle vara en överraskning.

 

 

Honken: Kriget är över - och precis som i filmerna har jänkarna vunnit.

 

 

Åsikten i styrelserummet är att det finns många, många fler möjligheter att utforska. Detta kan mycket väl vara dåliga nyheter för de som fortfarande hoppas att the Glazers ska lämna staden. Verkligheten är att de inte kommer göra det och de har heller inga intentioner att göra det.

 

 

Så hur funkar det?

Klubbkällor har berättat för Sportsmail att the Glazers är enormt involverade i den dagliga skötseln av klubben. Ofta innehåller Ed Woodwards, den exekutiva vice ordföranden, dagar ett antal videokonferenser med Joel Glazer från vad Mourinho refererar till som Carringtons "mirakelrum". Pratet handlar nästan alltid om framtiden. Man hänger aldrig upp sig på det förflutna, fokus ligger på nästa projekt, nästa spelare, nästa affär. En klubbrepresentant beskrev dem som "obevekliga".

 

 

Det är ju jättegulligt att föreställa sig de sexuellt snedvridna bröderna sitta och dregla framför en dator borta i Florida medan Ed Woodward berättar om "våra 600 miljoner fans", men om mitt förflutna var lika bedrövligt som Uniteds sedan 2011 skulle jag också - desperat - prata enbart om framtiden.

 

 

Mourinho

José Mourinho har i dagarna haft en del intressanta saker att säga. Här under följer ett litet axplock.

 

 

Om Luke "Pizzapojken" Shaw:

 

 

JM: Luke Shaw?

 

 

Reporter: Ja.

 

 

JM: Svårt för honom att vara på bänken.

 

 

Rep: Varför då?

 

 

JM: För jag kan inte jämföra honom med Ashley Young, med Darmian, med Blind. Jag kan inte jämföra sättet han tränar på, sättet han engagerar sig på, fokus, ambitionen. Jag kan inte jämföra, han ligger långt efter.

 

 

Uniteds pressansvarige: Ok, sista frågan!

 

 

Rep: Han är en engelsk landslagsman.

 

 

JM: Ja.

 

 

Rep: Skulle du förvänta dig mer från en engelsk landslagsman?

 

 

JM: Joe Hart är en engelsk landslagsman och han spelar på lån i Italien.

 

 

Man kan ju säga vad man vill om Louis van Gaal och Roy Hodgson, men de två har ifrågasatt hans fysiska status och snacket kring Carrington gör gällande att Shaw ofta är bedrövlig på träningarna. Det lilla man har sett av honom visar ju även att han fortfarande tycks uppskatta en pizza eller två med polarna i hans hus. Jag har tjatat om det så många gånger att det blivit tröttsamt, men det enda dessa skithus behöver göra är att hålla sig i form och vara redo när de får chansen att spela. Den här gossen har dessutom någon slags talang och skulle, med lite inställning, förmodligen kunna göra vänsterbacksplatsen hos United och Ingurland till sin egen under det kommande decenniet. Innan jul gick ju portugisen också hårt åt denna pizzaflottiga snöflinga, men om man utgår från de här senaste kommentarerna från Mourinho verkar det inte som att Shaw gör några större framsteg på träningsplanen. Man undrar ju, trots allt, hur det känns, som naturlig och hyllad vänsterback, att ha Darmian, Young och Blind framför sig i hackordningen!

 

 

Om spelare som ska vilja komma till United:

"Om en spelare vill flytta till London, njut av London, vi vill inte ha dig. Om det första du tänker är vart du ska bo - tänk Los Angeles, Galaxy skulle vara förstavalet, sedan (portugisiska laget) Vitória Setúbal, gå till stranden varje dag.

 

 

"Det finns underbara ställen att bo oh spela på. Vi vill ha folk som verkligen är engagerade vid den första kontakten. Vi vill ha folk som om jag ringer eller om Mr Woodward ringer någon kille eller någon agent, vi vill ha folk som omedelbart engagerar sig eller drömmer om att komma.

 

 

"Det är profilen på spelarna vi vill ha. Om du inte vill komma till oss, lycka till, njut av din andra klubb."

 

 

Gällande prioriteringarna vid laguttagningarna för PL kontra EL:

 "Jag vill bara tro att mot Everton [imorgon] kommer vi att göra vad vi försökte göra [mot West Brom], försöka spela med vårt bästa lag och försöka vinna matchen. Och efter Everton åker vi till Sunderland med samma perspektiv, och sedan efter Sunderland kommer Europa League och jag vet inte. Då är det möjligt att ni får se mig spela i Premier League med ett lag där jag kommer skydda spelarna so jag anser vara fundamentala för Europa League. Men bara, bara om resultaten i de kommande matcherna sätter oss i en situation där det matematiskt blir nästan omöjligt att göra det [nå topp 4].

 

 

"Jag kör med matematik. Tills det är omöjligt rent matematiskt fortsätter vi att försöka. För den här veckan är en vecka utan Europa League, vi har ingenting att tänka på med Europa League. Den här veckan är lätt. När det gäller fokus är det lätt. Vi ska möta Everton, vi ska möta Sunderland och i de här två matcherna måste vi köra på och tänka på Premier League och ingenting annat. Efter den matchen mot Sunderland, då har vi Anderlecht och kvartsfinalen i Europa League är väldigt viktig för oss."

 

 

Inte nöjd med de offensiva spelarna mot West Brom:

"Vi hade sex spelare [Valencia, Bailly, Rojo, Young, Carrick och Fellaini] för mig som var fullständigt fenomenala. Och sedan har du fyra kreativa spelare [Mchitarjan, Lingard, Martial och Rashford], fyra som behöver göra ett mål för dig och det gjorde de inte. De hade blixtar, glimtar och ögonblick men de har inte kontinuitet. Vi får betala med ytterligare två [tappade] poäng för det."

 

 

På tal om "Pizzapojken"...

... så var han ju bra kompis med clownen och bedragaren Memphis Depay. Noterade för några veckor sedan att det fortfarande satt analsäckar på MUSS Facebook-sida (ren komedi) och skrek om hur Mourinho kunde sälja holländaren och bla, bla, bla. Killen kom som en stor talang och hade presterat bra i den holländska ligan, nu säger det inte så jättemycket längre, för den är inte särskilt bra. Han blixtrade till några gånger och hade en lovande start på United-karriären, men sen var det inte mycket mer. Till sist blev det så att jag blev förbannad bara jag såg honom värma upp i Uniteds träningsoverall.

 

 

Att han dessutom levde livet vid sidan av planen som om han vore Ronaldo störde mig om möjligt ännu mer. En ganska bra, och inte alltför svår, grundregel för fotbollsspelare kan vara att inte agera ovanför sin status innan man presterat något på planen. Och med "presterat något" menar jag inte att göra någon fin nedtagning mot ett danskt lag i Europa League, eller vara farlig offensivt mot några belgiska brunkare i kvalet till CL. Men det fattade aldrig den här dumma fan och jag blev glad när Mourinho skickade honom till Frankrike.

 

 

Jag har absolut ingen koll på hur han presterar i Lyon, men av ett antal olika rapporter jag har plöjt igenom så verkar det inte direkt som att han har tagit Frankrike med storm. Målet som fick "experterna" på MUSS-sidan att dra igång det tröttsamma tjatet om att "vi borde ha behållIt honom" och bla, bla, bla var snyggt:

 

 

Men de glömde att nämna det här, som var mer likt hans tid i United, från samma match, mot Toulouse:

https://twitter.com/vintageutd/status/840986987230183424

 

 

Noterar även att Lyon är kvar i Europa League, så om United kan slå ut Anderlecht i kvartsfinalen finns möjligheten att United ställs mot denna åsnepung och Rafael i semifinalen, eller t.o.m finalen. Förstå hur han ska hålla på och larva sig då och göra matchen/matcherna till en show om honom själv, kan inte vänta på att få se vad han ska välja att ha på sig inför det eventuella mötet!

 

 

 

Gösta Ekman med fin hyllning till Phil Jones!

Det har nog inte gått någon förbi att den skickliga komikern Gösta Ekman har gått ur tiden. Jag har, liksom väldigt många andra, skrattat åt många av hans verk och han var ju dessutom en av få komiker som lyckades göra rolig slapstick-humor.

 

 

Även om Ekman bodde i den vedervärdiga Stockholmsförorten Djursholm så har jag fått bilden av att han lutade åt vänster, ibland även ganska kraftigt, politiskt sett. Den bilden förstärks av de här raderna av Carsten Palmaer på Aftonbladets kultursidor igår (sön 2/4):

 

 

Snubblaren Gösta Ekman var en beläst, tänkande och radikal socialdemokrat och amnestyaktivist som skickade pengar till FNL och lät stökiga desertörer från Vietnamkriget flytta in i Djursholmsvillan. När den svenska polisen utlyste klappjakt på kurder efter mordet på Olof Palme engagerade Gösta Ekman sig hårt till kurdernas försvar.

 

 

Många kallar även Ekman för genialisk och där är jag nog beredd att hålla med. För när han skulle spela in Pappahmmar-sketchen "Ensam är stark" fick han, och det här är det inte många som vet, en inre bild av en framtida Man United spelare vid namn Phil Jones. Det här är helt enkelt Gösta Ekmans hyllning till United-spelaren med nummer 4 på tröjan och den är storartad och snarlik engelsmannens bravader ute på fotbollsplanen:

 

 

 

Välkommen till McDonald's Mega Drome, eller svensk ishockey

För mig är det ju Manchester United som gäller och jag gillar att titta på fotboll. Men då jag växte upp i en idrottsfamilj så gillar jag även att titta på en del annan sport, inte med engagemanget och pulsen som kommer av att se United, men ni fattar. Handboll, hockey och brottning uppskattar jag väldigt mycket och i ishockey är det sedan barnsben Färjestad som gäller. Hur jag ska beskriva mitt supporterskap vet jag inte riktigt, när jag var yngre följde jag resultaten, målgörarna, busarna e.t.c slaviskt. Åkte även ofta till Västerås när FBK kom dit och ett antal gånger styrde jag och far kärran till Värmlands pärla och Färjestads ishall för att heja fram Loob, Duus, Roupé och grabbarna. Nuförtiden noterar jag bara resultaten sparsamt i grundserien och tittar när jag har möjlighet i slutspelet. Anser att grundspelet bara har blivit en alldeles för lång och tråkig transportsträcka, men slutspelet brukar vara roligt.

 

 

Nu är ju säsongen som bekant redan slut för Färjestad. Det är alltid skönt att slå Djurgården, inte minst i ett (kval till) slutspel, men sedan gjorde HV71 processen kort med oss. När jag sedan nåddes av nyheten om att lagkaptenen Magnus Nygren kommit med ett rasistiskt utspel under en utekväll i Karlstad blev jag tokig. Att lag har säsongsavslutningar med någon middag eller så, det förstår jag, men efter att ha åkt ur kvartsfinalen med 0-4 i matcher vet jag inte hur lyckat det är att gå ut bland fans och övriga Karlstadsbor och äta och ha trevligt. Det ska bli intressant att se hur klubben behandlar fallet Nygren, man får ju hoppas att de inte kör Liverpool-stilen och stöttar honom med löjliga t-shirts o.s.v

 

 

En annan grej som får pisset att koka inom mig är supporterkulturen inom ishockeyn. Den här happy clappy-grejen får mig verkligen att bli illamående och ja, den finns och den frodas inom ishockeyn. När jag såg Färjestads första kvartsfinal i Jönköping på tv fick jag titta bort varje gång kameran filmade läktarna. Där satt nämligen folk med så kallade klappor och slog artigt ihop dem i takt till någon jävla technolåt som pumpades ut ur högtalarna. Sen ska vi inte ens tala om dessa förbannade powerbreaks!

 

 

Det är så amerikaniserat detta och det känns som endast en tidsfråga innan skiten kommer göra större och större intrång i den moderna fotbollen också. Spelare som åker ut ur björnhuvuden, fyrverkerier och pom pom-tjejer i tajta kläder. Popcorn och läsk. Det ska vara underhållning och sponsrat jippo att gå på idrott numera och det gör ont att se.

 

 

Själva sinnebilden för detta är ju de helsponsrade arenorna där år av historia, själ och kultur bara säljs för ett antal miljoner. Hur länge dröjer det innan United springer ut på McDonald's Mega Stadium Pepsi Dome sponsrat av Budweiser och Taco Bell Arena?

 

 

Och nog visste jag att svensk hockey hade tagit allt större kliv mot en ren amerikanisering, då duger det inte att kalla ligan för Elitserien redan, nej då ska det döpas och stöpas om till SHL o.s.v., o.s.v Men jag hade faktiskt inte koll på att så många klubbar sålt sina klassiska arenanamn till olika företag. En snabb googling av den här säsongens (2016/17) klubbar gav följande resultat:

 

 

Av 14 klubbar spelar tio i arenor med sponsrade företagsnamn. Dessutom har vi Djurgården som har två hemmaarenor, dels anrika Hovet, men även Ericsson Globe. Så kan man ju fundera på om dessa arenor byggs på något elegant sätt för att sticka ut lite ur mängden, eller kanske representera staden klubben kommer ifrån eller så. Men icke. Det är precis som i den moderna fotbollen när det handlar om nya arenor. Det är helt själlösa rymdskepp som kastas ut någonstans i staden. Det är mycket stål och glasade fasader och allt som kan härleda till historia, klubbens själ eller kultur är som bortblåst. Det är den fria marknaden och allt handlar om att pressa ut så mycket deg det bara går, precis som överallt annars i samhället. Med hänsyn till mitt hjärta ska jag bespara er genomgången av hockeyklubbarnas tröjor som får spelarna att likna rörliga reklampelare!

 

 

Här, mitt i all avsky, ska jag även passa på att ge Brynäs en liten, liten eloge. Inför säsongen 2006/07 byggdes klassiska Gavlerinken om till det monstruösa Läkerol Arena, men 2014 blev Gävle kommun huvudpartner till klubben för de fem följande säsongerna (t.o.m. 2018/19) och som en del av samarbetet köpte kommunen namnrättigheterna till arenan och döpte om den till Gavlerinken Arena. Samarbetet innebär även att kommunen betalar klubben för att, som det enda laget i SHL, spela med reklamfria matchtröjor. Det är ändå lite uppfriskande, men det hindrar tyvärr inte deras arena från att se för jävlig ut. Ännu ett ihopplockat rymdskepp från planeten kapitalismus, men ändå, tummen upp till Gävles andra stolthet efter Joe Hill.

 

 

Måste bara nämna att elitlaget Djurgården numera är bolagiserat och föreningen representeras av Djurgården Hockey AB! Vart ska det sluta?!

 

 

Så förutom Brynäs så spelar ju Djurgården ibland på gamla klassiska Hovet, Frölunda i "fina" gamla Scandinavium och Malmö i Malmö Arena. Annars ser det ut såhär:

 

 

Färjestad: Löfbergs Arena 

 

 

HV71: Kinnarps Arena 

 

 

Karlskrona - ABB Arena Karlskrona 

 

 

Leksand - Tegera Arena 

 

 

Linköping - Saab Arena 

 

 

Luleå - Coop Norrbotten Arena (a coop)

 

 

Rögle - Lindab Arena 

 

 

Skellefteå - Skellefteå Kraft Arena 

 

 

Växjö - Vida Arena

 

 

Örebro - Behrn Arena 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards