Alla inlägg under april 2017

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2017 12:46

• Martial måste följa Marcus Rashfords exempel, säger United-managern

 

• Forwarden, 21, måste jobba hårdare och "ge mig saker jag gillar"

   

Anthony Martials bidrag till Manchester United den här säsongen har upprepade gånger ifrågasatts av José Mourinho. Fotograf: Matthew Ashton/AMA/Getty Images

 


 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardians hemsida, onsdag 19 april, 2017, kl 18:12:



José Mourinho har varnat Anthony Martial om att han behöver lära sig av exemplet satt av Marcus Rashford och förbättra sin attityd om han vill hitta en väg tillbaka in i Manchester Uniteds planer för förstalaget.



21-åringen återfanns inte ens bland avbytarna i Uniteds 2-0 vinst mot Chelsea i helgen och det finns ingen garanti för att han kommer återvända när Englands sista representant i Europa tar sig an Anderlecht i returmötet i deras Europa League-kvartsfinal på Old Trafford på torsdag.



Martials nästa mål, hans 25:e för United, kommer kosta klubben ytterligare £8,5m (103,1m kr) som en del av den strukturerade transferavgiften som tog honom från Monaco för £36m (436,9m kr), en summa som har potential att växa till £58m (703,9m kr), i september 2015. Men det står också alltmer klart att Mourinho har förväntat sig mer från fransmannen under en säsong då Uniteds manager upprepade gånger har ifrågasatt spelarens bidrag.



Mourinho fick frågan huruvida Martials frånvaro i söndags var ett tecken på att managern fortfarande är missnöjd och han valde sina ord väl när han klargjorde att han förväntat sig att spelaren skulle jobba hårdare.



"Vi är tillsammans under nästan 10 månader. På samma sätt som jag känner spelarna mycket bättre nu, så bör även spelarna känna mig mycket bättre. På samma sätt som jag vet vad spelarna gillar, så vet spelarna vad jag gillar. På samma sätt som jag måste gå i spelarnas riktning, måste spelarna komma i min riktning.



"Det är poängen. Det är därför Marcus Rashford, t.o.m utan att han gör mål, t.o.m fast han spelat sedan september utan ett mål i Premier League, alltid var en spelare jag litat på, jag spelade, jag stöttade för han kom alltid i min riktning, i den riktningen jag vill ha från en spelare och vad jag vill ha som en Manchester United-spelare. Han [Rashford] handlar om det.



"Tycker jag att Anthony är en spelare med fantastisk potential? Ja, det tycker jag. Tror jag att han kan spela framgångsrikt för mig? Ja det tror jag. Men han måste ge mig saker som jag gillar."



United går in i matchen som starka favoriter efter 1-1 i Bryssel och efter att ha producerat deras bästa insats för säsongen mot Chelsea. Men Mourinhos missnöje stannade inte vid Martial, han svarade även spetsigt på en fråga om Henrich Mchitarjan på ett sätt som gjorde det tydligt att han har förväntat sig mer från mittfältaren i Premier League. På frågan om vad han tyckte om Mchitarjans första säsong var Mourinho inte helt översvallande. "Bra, i Europa League," sade han. "I Europa League."

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2017 12:41

Först postat - 15:19, fredag 31 mars 2017, www.fc-utd.co.uk:

 

 

 

Innan hemmamatchen mot Brackley Town lördagen den 15:e april kommer vi att arrangera en helt ny inför-matchen underhållning under the Main Stand med namnet "If the Reds Should Play" som kommer att fokusera på Rotterdam 1991 och vi är glada över att kunna välkomna Clayton Blackmore som en av gästtalarna.

 

 

 

 

 

Innan hemmamatchen mot Brackley Town lördagen den 15:e april kommer vi att arrangera en helt ny inför-matchen underhållning under the Main Stand med namnet "If the Reds Should Play" som kommer att fokusera på Rotterdam 1991 och vi är glada över att kunna välkomna Clayton Blackmore som en av gästtalarna.

 


Den här bekymmerslösa tillställningen handlar helt om att föra samman supportrar i alla åldrar för att dela deras berättelser om deras 'United Following Days' . Varje tillställning kommer att ha ett nytt ämne eller tema och kommer vara en sammanslagning av fansberättelser, videovisningar och uppvisningar av olika minnesgrejor från den tiden. Om den första tillställningen blir lyckad kan det bli att vi försöker arrangera 4 eller 5 liknande tillställningar nästa säsong.

 


Idén kommer delvis från framgångarna för klubbens Sporting Memories Group som träffas varje fredag, men även som ett resultat av att ha pratat med flera fans om våra tidigare erfarenheter med United. För yngre fans är det en chans att lära sig mer om historien med att se United; och för de äldre fansen är det en chans att berätta sina historier och återuppleva dessa minnen.

 


Så, lördagen den 15:e april mellan klockan 12:00 och 15:00 i mottagningssalen under the Main Stand kommer "If the Reds Should Play..." att fokusera på Rotterdam 1991, då United vann den Europeiska Cupvinnarcupen mot Barcelona. Det lär bli populärt så vänligen ta er dit tidigt för att undvika besvikelse.

 


Vi har valt Rotterdam 1991 då vi vet att det finns ganska många FC fans som var på själva matchen, eller åtminstone minns den spännande tiden i klubbens historia. Den säsongen, efter att ha vunnit FA Cupen 1990, deltog United i den Europeiska Cupvinnarcupen och det var den första säsongen som engelska klubbar tilläts komma tillbaka till spel i Europa efter den 5 år långa avstängningen efter Heysel 1985. Därför var det för många fans den första upplevelsen av en United Euro Away.

 


Var det någon som åkte till Pecsi Munkas, Wrexham, Montpellier eller Legua Warszawa? Har du en berättelse eller två om hur du tog dig till Rotterdam? SATT DU NER eller stod upp? Blev du dränkt i det ihärdiga regnet? Följde du sångens uppmaning om att 'Drink, drink wherever you may be...' och hur många gånger sjöng du "Always Look on the Bright Side of Life"?

 


Vi är jätteglada att kunna välkomna Clayton Blackmore för att säga några ord vid tillställningen. Säsongen 1990/91 var förmodligen Blackmores mest framgångsrika för United, då han nätade för de Röda mot Pecsi Munkas hemma och frisparken från 40 yards (= 36,5 meter) borta mot Montpellier. Men Blackmores rensning på mållinjen i slutet av finalen i Rotterdam, som hindrade Barcelona från att kvittera, är förmodligen ögonblicket som lever starkast i United-fansens minnen från den kvällen.

 


I sällskap med Clayton Blackmore den 15:e april kommer det att finnas 5 supportrar som också kommer dela sina berättelser om att följa United borta i Europa den säsongen.

 


Vi uppmuntrar även fans att ta med minnessaker från den eran, så som tröjor, halsdukar, flaggor, mössor, matchprogram, tidningsutklipp, posters, biljetter eller foton. Och om du har några saker som du kan tänka dig att ge bort kan vi addera dem till en utlottning/auktion där alla intäkter går till the DF.

 


Det finns ingen adderad kostnad för att närvara vid den här tillställningen, det är en del av matchinträdespriset på £9 (109 kr) för vuxna, £5 (61 kr) för pensionärer och £2 (24 kr) för de under 18 år.

 


Planen för dagen ser ut såhär:

 

 

12:00 Dörrarna öppnas

En chans för fansen att få sig en drink och lite mat, snacka lite, titta på minnessaker etc. Vi kommer att visa säsongsvideon för säsongen 1990/91 på en storbildsskärm ackompanjerat av musik som låg på topplistorna då för att få alla i rätt stämning.

 

 

13:00 Välkomna

I bakgrunden kommer vi att visa den första halvleken av Cupvinnarcupfinalen (inget ljud på).

 

 

13:10 - 13:45 - Berättelser från den säsongen

Gästtalare berättar om sina erfarenheter av att följa United i Europa den säsongen plus en möjlighet för folk att bryta in och berätta en berättelse eller ställa frågor. Vi kommer även att ha en 'just for fun' quiz för folk som vill testa sina minnen från den perioden, samt en utlottning.

 

 

13:45 Andra halvlek

Andra halvlek av cupvinnarcupfinalen visas + firandet (med ljudet på).

 

 

14:30 - 14:45 Slut

15:00 FC United v Brackley Town

 


Framgången för detta beror helt på er, fansen, så vänligen testa det, var med och delta. Om ni har några minnessaker ta med er dem och vi kommer visa upp dem på ett särskilt bord. Om ni har några foton som ni vill dela, eller om ni vill involvera er i att hjälpa till och organisera tillställningen så vänligen skicka ett e-mejl till Paul Haworth på redsshouldplay@gmail.com

 

 

** Information till föräldrarna - vänligen tänk på att en del supporterberättelser om erfarenheterna av att följa United i Europa den säsongen kan innehålla vuxenmaterial. **

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2017 12:35

Den utlånade Torino-burväktaren kommer återvända till Premier League hos de Röda då Pep Guardiola på nytt anser honom vara överflödig

   

Liverpool har hoppat fram till fronten av kön för de som är intresserade av att köpa Joe Hart i sommar.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Neil Custis, the Sun, onsdag 19 april, 2017:

 

 

JOE HART är på väg tillbaka till Premier League och den här gången med Liverpool.

 

 

Den dubbla titelvinnaren med Manchester City kommer avsluta sitt låneavtal med Torino efter den här säsongen och kommer sedan att vara på väg att göra en flytt till Anfield.

 

 

Hart, som fyller 30 idag, har två år kvar på sitt City-kontrakt och kommer kosta Liverpool £20 miljoner (242,7m kr).

 

 

Torino har inte råd med det men de ville behålla honom i ytterligare en säsong.

 

 

De har informerats om att det inte kommer hända och de har accepterat att de nu kommer förlora honom.

 

 

När City-bossen Pep Guardiola kom in och bombade ut Hart vid början av säsongen hade klubben intentionen att inte låta honom gå till någon Premier League-rival.

 

 

Joe Hart har blivit en rejäl favorit hos Torino-fansen den här säsongen.

 

 

Jurgen Klopp kommer bli tvungen att hosta upp £20 miljoner (242,7m kr) för att landa Hart från Man City.

 

 

Den inställningen har mjuknat nu och City är redo att låta honom göra den här flytten efter hans år av service på The Etihad.

 

 

Englands nummer ett blev chockad när Guardiola dumpade honom och pekade på hans bristande förmågor med fötterna istället för händerna.

 

 

Den aktionen har blivit ett bakslag då varken hans ersättare Claudio Bravo eller nummer två Willy Caballero har övertygat.

 

 

Faktum är att när Bravo släppte in ett sent mål mot Hull City på The Etihad den 8 april hade han då släppt in de senaste sju skotten han fått emot sig.

 

 

Simon Mignolet har tagit tillbaka Liverpools nummer 1 position från Loris Karius den här säsongen.

 

 

Pep Guardiola dumpade Hart när han tog över i Man City den här säsongen.

 

 

Guardiola har alternerat mellan Bravo och Caballero under den andra halvan av säsongen då båda har haft svårt att hitta formen.

 

 

Trots detta finns det ändå ingen väg tillbaka till City för Hart.

 

 

Hans senaste match för City kom i 1-0 vinsten hemma i Champions League-kvalet mot Steaua Bukarest då han tog ett känslosamt farväl av hemmafansen efter matchen.

 

 

Hart visste att han var tvungen att flytta vidare för att behålla sin plats i Englands landslag och accepterade ett nytt äventyr i Serie A där han är väldigt omtyckt av Torinos fans.

 

 

Claudio Bravo köptes för att ersätta Hart men han har varit en flopp i Premier League.

 

 

29-åringen från Shrewsbury spelade nästan 350 matcher för City och var en nyckelspelare i deras titelvinster 2011-12 och 2013-14 samt i 2011 års FA Cuptriumf.

 

 

Manchester United och Chelsea tros båda vara intresserade av målvakten om någon av David de Gea eller Thibaut Courtois skulle lämna för Real Madrid.

 

 

Men Liverpool-bossen Jurgen Klopp har tagit ledningen bland alla de intresserade klubbarna då han inte har övertygats av Simon Mignolet eller Loris Karius den här säsongen.

 

 

Mignolet är tyskens nummer ett för närvarande efter att ha petats för sommarnyförvärvet Karius vid början av säsongen.

 

 

Men Klopp är tveksam huruvida någon av dem skulle klara av att vara målvakt för ett lag som ska utmana om titeln.

 

 

Däremot anser han att Hart med sin erfarenhet och skicklighet har förmågan att göra precis det.

Av Mikael Holmkvist - 17 april 2017 22:29

Anderlecht och Chelsea


Skärtorsdagen inleddes med en fin brunch på lokala vattenhålet i hemstaden.

 

 

  

Bönor på rostad macka, stekt ägg och Guinness sätter alltid fin fart på buken och drar igång ett antal sköna gasbildningar inombords. Så efter den bastanta starten fick det bli en liten skogspromenad innan jag återvände till detta briljanta ställe. Då sken vårsolen och det var dags att börja hälla i sig Stella ute på deras helt suveräna Beer Garden.

 

 

Dagen till ära körde de belgisk afton, så efter den stadiga brunchen blev det belgiskt för hela slanten i form av nygräddade våfflor och Stella.

  

Tyvärr levde väl sedan matchen inte riktigt upp till den sköna uppladdningen. Jag tyckte vi var det bättre laget och Mchitarjans mål kan komma att visa sig bli riktigt viktigt. Men vi behöver ju ofta, vilket vi sett prov på många gånger den här säsongen, tio chanser för att göra ett mål, medan det räcker med ett koncentrationsuppehåll defensivt för att motståndarna ska straffa oss. 1-1 är ingen katastrof att ta med sig till OT, men lite irriterande är det med tanke på att vi kunde ha avgjort dubbelmötet där nere redan, nu har vi istället gett dem något att kriga för. Förhoppningsvis har vi tillräckligt med kvalitet för att smiska upp dem rejält hemma i Manchester på torsdag, för inte imponerade de särskilt mycket på mig.

 

 

Raskt vidare till gårdagen och ligaledarna hemma. När jag såg startelvan så blev jag lite fundersam, men oj vilken jäkla taktisk fullträff. Det var riktigt roligt att se. Det handlade alltså inte om någon bussparkering eller så, tvärtom. Vi plockade bort deras offensiva hot på ett helt briljant sätt och anföll dem med SNABBA kontringar. Härligt att se Bailly och Rojo skaka om skithuset Costa så effektivt också och oj vilka sår Rashford rev upp i deras försvar.

 

 

De kalla vindarna och Långfredagens snöstorm hindrade inte ännu ett besök i Beer Garden för att stånka i sig några fina Mariestads Påsköl innan avsparken vankades.

 

Sedan var det bara att plocka ihop en bricka med godsaker strax innan 17:00 och bege sin in i rummet där United-matcherna visas:

 

Så med en hel del eldvatten innanför västen avnjöts den här matchen med ett stort leende på läpparna - vilken perfekt söndag det blev! Underbart att se José och grabbarna trycka till sina belackare så brutalt hårt och ge oss lite nödvändigt självförtroende inför fortsättningen. Dessutom fixade det här resultatet en viss spänning i den absoluta toppen också, kan Tottenham hinna ifatt Chelsea? Inte en aning, och jag bryr mig inte särskilt mycket heller. Nu är jag bara lite bakis och jävligt glad över prestationen som gubbarna bjöd på igår, nu är det full laddning för torsdagens retur i  Europa League - Come on United!

 

 

 

Den moderna fotbollen del 8,789,971

Det är många som frågar varför jag aldrig åker över till England och ser United live på plats längre. Svaren på den frågan är väl egentligen den moderna fotbollen och all skit den drar med sig. Jag skulle helt enkelt ha svårt att avnjuta en matchdag i sällskap av något sånt här (på plats vid gårdagens match mot Chelsea):

 

 

 

Half-n-half-halsdukar, Grönt och gult i kombination med en överfull shoppingpåse från the Megastore, selfiepinnar, idioter som tror att de jobbar för Sky eller Viasat och ska filma saker i matchen med mobilkameran, statusuppdateringar på sociala medier om att titta på mig, se mig, se mig, se mig, o.s.v Det är inte så jag vill uppleva fotbollen.

 

 

Att det dessutom övervakas och bestäms vad som får sjungas eller gapas på en arena, det hade nog inte ens Orwell kunnat få ihop i sina böcker. Runt 20 minuter in i gårdagens match gick det ut en annonsering på OT om att polisen höll på att undersöka homofobiska läktarsånger, vilket var en respons på United-fansen som sjöng "Chelsea rent boys."

 

 

Inte nog med det, på the family stand hade Aeroflot försett publiken med sådana där vedervärdiga klappor som man ser hos mupparna på läktarna i Leicester. Folk som hade fått dem på sina platser hade dessutom inga problem att använda dem, stolt stod de upp och "klappade" med dessa satans verktyg när Rashford byttes ut. Då självmedicinerade jag Guinness så att pissblåsan var på väg att sprängas, allt för att överleva den vedervärdiga synen.

 

 

 

The Sun och lat journalistik

I förra veckan (11:e april) visade the Suns skvallerhörna hur lata journalister kan vara ibland (ganska ofta). I deras skvallersektion skickade de ut den här artikeln:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/17/11436509-zlats-good-news-zlatan-ibrahimovic-forvantas-skriva-pa-nytt-kontrakt-med-manchester-united-inom-de-kommande-tva-veckorna-detta-enligt-rapporter/

 

 

The Sun 11:e april:

 

 

Zlatan Ibrahimovic förväntas komma att signera ett nytt kontrakt med Manchester United under de två kommande veckorna, detta enligt rapporter.

 

 

Verkligen? Vilka rapporter?

 

 

Franska nyhetsbyrån TMW påstår att Ibra kommer stanna för en andra säsong på Old Trafford då ett kontrakt kommer skrivas på inom två veckor.

 

 

Om vi utelämnar det faktum att TMW inte är franskt utan italienskt så kan det vara sant, eller inte sant, men samma organ - och exakt samma skribent - hade den här veckan för exakt ett år sedan en annan stor Exklusiv nyhet om Zlatan: nämligen att han hade bestämt sig för att stanna i Paris. Ooops...

 

 

Caveat emptor, som romarna säger.

 

 

ESCLUSIVA TMW - Ibrahimovic-Manchester United, rinnovo più vicino

10.04.2017 09.20 di Alessio Alaimo Twitter: @alaimotmw

 

 

EXCLUSIVE TMW - Ibrahimovic wants one more year with PSG

13.04.2016 12:40 of Alessio Alaimo Twitter: @alaimotmw

 

 

Det kan absolut visa sig att detta stämmer, men när t.o.m jag enkelt kan kolla upp var "nyheten" kom ifrån så kanske man kan förvänta sig att en jättetidning som the Sun skulle kunna ha liknande resurser. Bara en så enkel grej som att få nyhetsbyråns hemland rätt klarade de inte av i det här fallet.

 

 

 

Har "Pizzapojken" fattat till sist, eller är det bara snack?

Ni vet alla att jag har varit väldigt kritisk mot Luke Shaw och hans inställning och förmåga att kasta bort en karriär i en av världens största fotbollsklubbar för att istället ploja runt med några nötter från Southampton, spela Playstation oh käka hämtpizza. Så jag får lov att säga att jag blev lite positivt överraskad när jag läste Geoff Shreeves intervju med vänsterbacken för Sky Sports i helgen. Ni hittar den här:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/17/11436516-luke-shaw-pratar-om-vilken-inverkan-jose-mourinho-och-gary-neville-haft-pa-hans-man-utd-karriar/

 

 

Jag tror inte på ett ord av vad han säger förrän han börjar visa det kontinuerligt ute på planen. Att han har talang är väl inget att snacka om, men det räcker som sagt var inte inom den professionella fotbollen. Dessutom trodde jag att han var för korkad och arrogant för att ens inse vad fan det var han höll på med. Men här erkänner han ju det jag har rapporterat hela säsongen, att hans attityd på träningarna varit usel och att han bara glidit fram, betett sig som ett rövhål vid sidan av planen och trott att han skulle vara given att spela ändå. Men så funkar inte Mourinho. Och efter att ha fått sin fysiska status ifrågasatt av tre olika managers verkar det som att polletten till sist trillat ner. Om det är tillräckligt för att övertyga portugisen om att han bör ha en framtid i United, det vet jag inte, men nu verkar han i alla fall ha insett problemet och säger sig vara beredd att göra något åt det. I hans fall får det ses som väldigt positivt (synd att det ska behöva ta två-tre år att fatta bara).

 

 

Så tills han har visat att han menar allvar säger jag som Debbie Callahan i Polisskolan: "Talk is cheap!"

 

 

 

That boy Ronaldo...

En man som inte behöver oroa sig för sin fysiska status är Cristiano Ronaldo. Man kan säga mycket om den insmorda portugisen, men fy fan vilken fotbollsspelare han är. Jag slog mig faktiskt för ovanlighetens skull ner och tittade på Bayern München v Real Madrid förra veckan. När man ser sådana matcher så förstår man att ja, vi har en bit kvar innan vi kan säga att vi tagit oss tillbaka till den absoluta toppen av europeisk fotboll.

 

 

På Allianz gjorde marängernas nummer 7 ytterligare två mål och blev därmed den första spelaren att nå 100 gjorde mål i klubbturneringar arrangerade av UEFA. Och det hela började för 11 och ett halvt år sedan (9:e augusti 2005), för Man United hemma mot Debreceni och sen, ja sen har det bara fortsatt:

 

 

Och det är ju inte enbart sopor han har bakom sig på listan heller:

 

 

Flest gjorda mål i klubbturneringar arrangerade av UEFA (*fortfarande aktiv):

1. Cristiano Ronaldo* - 100 mål (143 matcher)

2. Lionel Messi* - 97 (118)

3. Raúl González - 76 (158)

4. Filippo Inzaghi - 70 (114)

5. Andrej Shevchenko - 67 (142)

6. Ruud van Nistelrooy - 62 (92)

7. Gerd Müller - 61 (69)

8. Henrik Larsson - 59 (108)

Thierry Henry - 59 (140)

10. Zlatan Ibrahimović* - 56 (136)

11. Eusébio - 54 (70)

12. Alessandro Del Piero - 53 (129)

13. Karim Benzema* - 51 (93)

14. Didier Drogba - 50 (102)

Klaas-Jan Huntelaar* - 50 (82)

 

 

Statistiken inkluderar kvalmatcher, gruppspel och slutspel i Europacupen (inklusive UEFA Champions League), UEFA Cupen/UEFA Europa League, UEFA Supercupen och UEFA Intertotocupen.


Av Mikael Holmkvist - 17 april 2017 22:24

AV: Geoff Shreeves, www.skysports.com, senast uppdaterad: 16/4-2017, 17:14:

 

 

Luke Shaw säger att han redan ser en "massiv förändring" i sig själv.

 

 

 

 

Luke Shaw har suttit ner med Sky Sports Geoff Shreeves inför Manchester United v Chelsea för att förklara hur konversationer med Jose Mourinho och Gary Neville har inspirerat honom till att vända på sin karriär...

 

 

Man skulle kunna förstå om Luke Shaw inte var alltför förälskad i Jose Mourinho just nu.

 

 

Hans manager har offentligt ifrågasatt hans fitness, fokus, förmåga och vilja. Väldigt offentligt.

 

 

Men Shaw är långt ifrån missnöjd med sin tränare för han vill visa att han har fel och vad han kan.

 

 

När vi satte oss ner tillsammans behövde Manchester United-vänsterbacken ingen andra inbjudan för att erkänna att han inte bara har misslyckats med att leva upp till standarden som krävs i hans klubb, han vet även att det här är hans sista chans att ställa det till rätta.

 

 

"Jag kommer göra vad han än vill," säger han. "Jag har alltid jobbat hårt, men kanske, om jag ser tillbaka, kanske jobbade jag inte så hårt som han vill.

 

 

"Vi hade ett riktigt bra snack och han diskuterade vad han ville ha av mig och t.o.m under en och en halv vecka har jag sett en massiv förändring i mig själv, inte bara på planen utan utanför den också.

 

 

"Nu är det dags att kriga till säsongens slut och visa bossen vad jag kan ge för att hjälpa hans lag.

 

 

"Kanske försöker han bara ge mig en spark i baken efter att ha sett potentialen i mig. Jag tror att han försöker släppa loss det och försöker pusha mig så hårt han kan för djupt inombords tror han på mig.

 

 

"Jag känner att han gör det, det är därför jag har tagit saker och ting så illa.

 

 

"Han försöker bara hjälpa mig och pusha mig vidare till vad han tror att jag kan bli. Det är vad jag behövde så jag kommer fortsätta kämpa, fortsätta bli bättre tränad och imponera på honom för att bli Manchester Uniteds vänsterback under flera år framöver."

 

 

Både Roy Hodgson och Louis van Gaal har tidigare ifrågasatt hans fitness och det verkar som att Mourinho har fått honom att tänka till.

 

 

Geoff Shreeves satt ner med Shaw inför Super Söndagen.

 

 

Under en insiktsfull konversation erkänner Shaw att han helt enkelt inte har hanterat flytten till Manchester tillräckligt bra. Hans livsstil och boendearrangemang gick helt enkelt inte ihop med livet som fotbollsspelare i toppklass.

 

 

"Jag har ändrat min livsstil massivt nä det gäller vad jag äter och vilka jag bor med," berättade han för mig.

 

 

"Ibland när man är en ung grabb - det är jag inte längre, jag är 21 nu - måste man vara mer professionell och det har jag insett nu, särskilt det här året med den här managern.

 

 

"Jag har ändrat hela min livsstil och vad jag gör på träningarna och under min lediga tid. Nu måste jag fortsätta så för jag blev för bekväm vid början av säsongen.

 

 

"Jag kom tillbaka in i laget efter en lång resa utanför planen med mitt brutna ben, jag spelade tre matcher och sedan gick jag in i bekvämlighetsläget där jag kanske tänkte 'jag är i laget, kanske behöver jag inte försöka lika hårt nu längre'.

 

 

"Jag tog bort min fot från pedalen och när jag tittar tillbaka var det mitt fel oh det är en annan inlärningskurva, jag har lärt mig att inte bli för bekväm för under min tid i United har jag alltid varit den enda vänsterbacken, alltid i laget när jag varit frisk."

 

 

Det var en annan ytterback som hjälpte honom upp på det rätta spåret; Gary Neville. Duon hade kommit bra överens under deras tid i det engelska landslaget, så Shaw ringde Neville för att få lite råd.

 

 

Vid ett ansikte-mot-ansikte möte berättade Gary, på sitt typiskt ärliga sätt, för Shaw vad han gjorde fel och hur han kunde göra det rätt istället.

 

 

Gary Neville är en av Manchester Uniteds bästa ytterbackar genom tiderna.

 

 

Det faktum att Neville hade upplevt liknande saker och gjort de nödvändiga uppoffringarna för att få en helt outstanding karriär hjälpte Shaw att se ljuset.

 

 

"Han sade att djupt inombords måste jag vilja göra det här och vilja vara här.

 

 

"Snacket jag hade med honom har ändrat hela mitt psyke, det kommer från erfarenheterna som han har upplevt i den här klubben under många år.

 

 

"Det här är min sista chans, jag vet det, jag vill kämpa allt jag har. Om det inte är tillräckligt bra så är det inte tillräckligt bra.

 

 

Jose Mourinho skakar hand med Shaw under vinsten i Sunderland förra söndagen.

 

 

"Men jag anser att jag är tillräckligt bra för att vara här och spela för den största klubben i världen och hjälpa laget att vinna pokaler.

 

 

"Jag vill spela i och vinna Champions League så jag kommer göra vad än managern säger till mig att göra. Jag kommer ge mitt yttersta för jag vill vara här."

 

 

Shaw är en otroligt populär person i och runt klubben och det finns ingen brist på personer som vill se honom vända på detta, särskilt Jose.

 

 

Men till sist och syvende är det nu upp till en person att ensam fixa det.

Av Mikael Holmkvist - 17 april 2017 22:19

Den svenska stjärnan har påstått att han vill stanna en säsong till på Old Trafford då han har option på ett år till

   

Zlatan Ibrahimovic kan mycket väl komma att stanna i Man United i ytterligare en säsong.

 

 

 

 

SKVALLER AV: Dave Fraser, the Sun, tisdag 11 april, 2017:

 

 

ZLATAN IBRAHIMOVIC förväntas skriva på ett nytt Manchester United-kontrakt inom de kommande två veckorna.

 

 

Den svenska stjärnan, 35, har påstått att han kommer stanna under ytterligare en säsong på Old Trafford då han har optionen att bli kvar ett år till inskrivet i sitt nuvarande kontrakt.

 

 

Ibrahimovic har avnjutit en sanslös debutsäsong i Premier League då han fortsätter att överbevisa sina kritiker och han har gjort 17 mål i den högsta ligan den här säsongen.

 

 

Franska nyhetsbyrån TMW säger att Ibra kommer att stanna under en andra säsong på Old Trafford då ett kontrakt kommer signeras inom två veckor.

 

 

Nyligen sade Ibrahimovic: "Jag har en option på ytterligare ett år.

 

 

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att överbevisa sina kritiker och hittar regelbundet nätet.

 

 

"Jag vill göra fantastiskt ifrån mig så länge jag är här, så låt oss se, det är mycket tid."

 

 

Storyn begraver alla rykten om att Zlatan skulle följa f.d lagkamraten Bastian Schweinsteiger till MLS.

 

 

Zlatan Ibrahimovic har gjort 17 Premier League-mål redan den här säsongen.

 

 

Zlatan Ibrahimovic har sammanlänkats med MLS-jätten Los Angeles Galaxy.

 

 

 

Amerikanska jätten Los Angeles Galaxy har sammanlänkats med den f.d svenska landslagsmannen, som har spelat

116 landskamper för sitt land, som deras senaste stjärnvärvning.

 

 

Fox Sports påstod själva att den f.d Paris Saint-Germain, Juventus och Barcelona mannen var på väg att bli den högst betalde spelaren i MLS historia om han skulle göra resan över Atlanten.

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 16:36

Sunderland

Det var ingen briljant insats uppe i nordöst i söndags, men riktigt skönt att få inkassera en 3-0 vinst, det är verkligen inget man vant sig vid den här säsongen. Och att det kom mot Sunderland och i ännu högra grad förvärrade deras riktigt tuffa situation gjorde inte heller ont. Jag vet att klubben har sina rötter bland gruvarbetare e.t.c., men under senare år har jag fått ett fullständigt rationellt ogillande mot de plastiga Geordie-svinen. De har haft fascisten Di Canio som manager och hästtrynet Gus Poyet har också lett klubben, ni vet han som försvarade ärkegalten Suárez och hans rasism mot Evra. Men framförallt går ogillandet att härledas till 2012, då United i säsongens sista match besegrade ett pissdåligt Sunderland på Stadium of Light. Dessutom trodde vi under några sekunder att vi var mästare, för att City höll på att skjuta sig själva i foten hemma mot Q.P.R Men så blev det ju, som vi alla försöker glömma, som sagt var inte. Och när rapporten om Agüeros övertidsmål nådde Sunderland firade deras "fans" som om alla deras jular hade infallit på en och samma dag. Nu ser det som att de är på väg ur PL, samtidigt som deras avskydda ärkerivaler i nordöst, Newcastle, är på väg upp - helt briljant!

 

 

Här kan ni även läsa några rader jag hamrade fram efter 1-1 matchen hemma mot Everton, men som det sedan inte funnits tid att publicera:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434784-nagra-rader-efter-1-1-matchen-mot-everton-den-4-e-april/

 

 

Anderlecht (B)

Imorgon (torsdag) fortsätter alltså cupspelet i Europa för United i och med den första matchen i kvartsfinalens dubbelmöte med belgiska Anderlecht. Med tanke på att den här turneringen ger oss chansen till en tung pokal, en gratisplats i nästa säsongs Champions League och möjligheten att bli Englands mest framgångsrika klubb (sett till antalet vunna pokaler) är det självklart hyperintressant. Att finalen dessutom spelas i Solna i maj gör det ju inte mindre intressant för de av oss som bor i Sverige. Jag befinner mig för tillfället hemma i barndomsstaden och noterade med glädje att mitt lokala vattenhål där (som dessutom stoltserar med en helt briljant Beer Garden) visar matchen och har belgisk temaafton, så det kommer att slinka ner ett antal Stella och en och annan våffla innan avsparken imorgon!

 

 

Om vi tar oss en titt på hela kvartsfinalpaketet i Europa League så ser det ut enligt följande:

 

 

R.S.C Anderlecht v Manchester United

Real Club Celta de Vigo v Koninklijke Racing Club Genk

AFC Ajax v FC Schalke 04

Olympique Lyonnais v Beşiktaş Jimnastik Kulübü

 

 

Precis som jag skrev i ett tidigare inlägg så måste vi i alla fall, trots alla våra brister, anse att det finns en fullt möjlig chans att vi kan nå finalen senare i vår. Det är absolut inte detsamma som att säga att vi kommer att göra det, vill bara förtydliga det.

 

 

När man sedan tittar på kvartsfinallagen i Champions League så ser fördelningen av lag därifrån och i EL från respektive länder ut enligt följande:

 

 

1. Spanien, 4 lag

2. Tyskland, 3 lag

3. England, Frankrike och Belgien 2 var

6. Holland, Italien och Turkiet 1 var.

 

 

Englands färger försvaras alltså av Manchester United och... Leicester (!). Känns väl inte helt klockrent för skithusen som marknadsför Premier League som "världens bästa fotbollsliga".

 

 

En liten titt på motståndarna, Royal Sporting Club Anderlecht, ger följande information:

 

 

1996-2000 hette klubbens lagkapten Pär Zetterberg, den svenske "bolltrollaren" från Falkenberg. Idag finns det också en svensk (eller ja, är du Sd:are så skulle du förmodligen inte beskriva honom som svensk, men ni fattar) i klubben, nämligen den i Karlslund (Örebro) fostrade 24-åringen Isaac Kiese Thelin. I januari i år lånades han ut till Anderlecht från Ligue 1-klubben Bordeaux som han lämnade Malmö FF för 2014.

 

 

I augusti förra året kvalade belgarna till Champions League men slogs ut av för United välkända Rostov med totalt 2-4. Därför fick de ta plats i Europa League och i deras grupp återfanns bl. a St-Étienne, som United slog ut i sextondelsfinalen. I Frankrike slutade det 1-1, medan fransmännen vann med 3-2 i returmötet i Bryssel.

 

 

I Anderlechts 16-delsfinal blev det riktig dramatik, detta efter att belgarna vunnit hemma mot Zenit St. Petersburg med 2-0. Men i returen gick ryssarna fram till en 3-0 ledning, vilket betydde att de hade vänt på steken och var vidare, men då klev just Isaac Kiese Thelin in och satte 3-1 på övertid, vilket tog belgarna vidare på bortamål.

 

 

I de fem senaste matcherna har svensken inte startat någon match, men han har kommit in från bänken i alla. Anderlecht toppar för närvarande den belgiska högstaligan, före Club Brugge KV, SV Zulte-Waregem, KAA Gent och Oostende. Deras senaste match (söndag 9/4) slutade 0-0 hemma mot KAA Gent.

 

 

Klubbens stora stjärna är den hyllade belgiska ynglingen Youri Tielemans (19 år). Han spås en lysande framtid och har attraherat intresse från flera av Europas storklubbar. På topp finns även den polska centertanken Łukasz Teodorczyk som har stånkat in 20 mål för "de lila och vita" hittills den här säsongen. Båda dessa spelare återfinns i den belgiska skytteligans topp-20, Teodorczyk leder den, Tielemans ligger sjua (12 mål) och på 18:e plats parkerar lagets luriga algerier Sofiane Hanni (åtta fullträffar).

 

 

Sommaren 2018...

Då kommer fotbolls-VM att spela i Ryssland, men just nu viskas det i spelets undervegetation om något helt annat som kan komma att hända samma sommar. Det är långt ifrån klart och det kan bli att det inte resulterar i någonting. Men faktum är i alla fall att saken diskuteras, på ganska hög ort dessutom. Vad det handlar om kan ni läsa i den helt briljanta Richard Kurts kolumn i the Irish Examiner här (samt lite intressant transferskvaller):

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434777-terrace-talk-man-united-trakig-oavgjord-match-far-de-roda-att-langta-efter-sommaren/

 

 

De Geas "skada"

Mourinho uppgav ju att De Gea var skadad i matchen mot Sunderland, men jag läste tidigare i veckan att spanjorens frånvaro i nordöst berodde på något annat, något som the Sun följde upp idag:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434771-david-de-gea-petades-i-vinsten-mot-sunderland-efter-ett-gral-med-jose-mourinho/

 

 

Dessa moderna fotbollsspelare...

Det här är ett något uttjatat ämne. Dagens fotbollsspelare tjänar alldeles för stora pengar och ofta alldeles för tidigt också. Detta går det att säga mycket om, jag har en ganska enkel lösning, men den är förmodligen omöjlig i dagens klimat, men jag ska inte tråka ut er med den nu. Det tråkiga och pinsamma är att så många fotbollsspelare känner ett behov av att bete sig som svin och bara öka på avståndet mellan ett vanligt fan och spelarna. Att det dessutom är viktigt för många av dem att visa upp sin idioti på olika sociala medier gör bara det hela ännu mer vidrigt. Vi har både haft och har vår beskärda del av dessa "fenomen" som jag beskrivit här ovanför. Ta bara det här skithuset som exempel:

   

Eller det här pungtrynet:

 

På tal om Lingard så är jag chockad att han inte bjöd på en "dab" när han hade signerat sin kontraktsförlängning med United. Beroende på vilken tidning man läser så tjänar han nu mellan £80,000 (953,250 kr) och £100,000 (1,19m kr) i veckan, sug på den du!

 

 

 

Nu har de senaste nötterna varit igång och kört en show av "se på mig, se på mig, se på mig". Det handlar om den lilla, irriterande analsäcken Nathaniel Clyne och pungklådan Daniel Sturridge. Här kan ni beskåda Sturridges senaste utsmyckning, vet inte om inspirationen kommer från Klopps gaddar eller inte, men det ser i all fall för djävligt ut. Och under bilden kan ni, om ni orkar, läsa artikeln om Clynes ödmjuka, nedtonade och balanserade födelsedagsfest:

   

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434768-englands-forsvararen-nathaniel-clyne-gled-in-i-personlig-rolls-royce-och-smuttade-pa-champagne-i-pinsam-bakom-scenen-fodelsedagsfestvideo/

 

 

"Pizzapojken" tagen till nåder?

Turerna kring Luke Shaw har onekligen varit många den här säsongen och man kan inte direkt påstå att Mourinho hållit igen i sina uttalanden om honom. Ofta har det handlat om hans inställning och även den fysiska statusen. Men nu på senare har portugisen mjuknat lite, gett honom speltid och engelsmannen pratar själv om att han vill visa att han är värd en plats i laget och att det inte är något fel varken på hans psyke eller inställning. Vi får väl se, känns som en ganska smart hållning att inta. Jag noterar i alla fall att Shaw fanns med på planet från Manchester till Bryssel tidigare idag.

 

 

Shaw har ju även målats upp som lite av en snöflinga, så om han tyckte det var tufft att höra sin managers ord rekommenderar jag honom att inte betala avgiften för att få tillgång till Red Issues Sanctuary! Här har vi en av de briljanta ordsmederna där, och man kan väl säga att han inte direkt skräder i orden (om Shaw):

 

 

"Han är ett tjockt, slött litet kukhuvud med ett IQ på ungefär 48, som bor ihop med en grupp av liknande korkade ollon som varje dag säger till honom hur fantastisk han är, samtidigt som de snyltar av hans miljoner och tveklöst lever på en diet bestående av pizza, lager och Playstation. När hans tvivelaktiga Inbetweeners-livsstil först kom fram i dagens ljus kunde alla med en hjärna se att det var ett recept för en jävla katastrof, och så har det upprepade gånger visat sig bli också. Det faktum att Shaw är alltför jävla korkad för att se att han väljer ett studentliv till kostnad av en karriär i en av världens största klubbar säger allt du behöver veta om honom. Han är en fullständig slösare på den allra högsta nivån och kommer aldrig att ha intelligensen eller viljan för att bli en toppfotbollsspelare. Han måste spolas ut ur klubben i sommar för vilken summa vi nu kan få för honom som helst."

 

 

Under tiden på Maldiverna...

... gör Dwight Yorkes ex Katie Price sitt för att bevisa att "vi i väst" kan det där med att ta seden dit man kommer, till skillnad mot barbar... ursäkta, araberna. När man sedan läser artikeln känns det lite som att the Sun är ute efter att sätta dit fröken Price.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434766-katies-forolampning-mot-islam-katie-price-riskerar-polisundersokning-efter-att-ha-solat-topless-pa-en-strand-pa-maldiverna-detta-da-hennes-upptag-bryter-mot-sharialagarna/

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 16:07

Matchen mot Everton (4/4) var inte bra och det var ganska länge sedan som vi spelade bra fotboll. Dessutom känns det som att det är en storartad bedrift när vi väl lyckas sätta dit en boll. Var länge sedan jag såg ett United-lag ha så fruktansvärt svårt att göra mål, så när Jagielka flipprade dit 0-1 igår kändes det som att det här kommer bli riktigt jäkla tufft. Sen ska man inte glömma att i idrottens värld handlar så otroligt mycket om självförtroende. Säg att Rashford skulle få peta dit ett enkelt mål, då kanske de mentala spärrarna börjar släppa något, eller Martial, eller Mchitarjan o.s.v

 


Men vi ska heller inte glömma att Mourinho inte är någon trollkarl. Jag är nämligen inte säker på att alla som kallar sig United-fans inser exakt hur många spelare vi har i vår trupp som man, inte ens med all god vilja i världen, kan kalla riktiga United-spelare.

 


Förutom de fyra spelarna som Mourinho plockade in har vi fortfarande kvar Van Gaals trupp (och till stor del även hans mentala inställning). Han tog hit Di María, Falcao, Blind, Rojo, Romero, Schneiderlin, Schweinsteiger, Darmian, Martial, Depay, Valdés och gav grönt ljus till köpen av Shaw och Herrera (för den nätta summan £254,7m - ca 3 miljarder kr). Det är 13 spelare på två år, det är en helt ny trupp och hur många av dem är fortfarande här eller var/är faktiskt tillräckligt bra för klubben? I tillägg till detta har vi fortfarande Jones, Smalling, Fellaini och två spelare som har sett sina bästa dagar i Carrick och Rooney (i den sistnämndes fall har det varit fallet i ungefär sex år nu) medan Rashford fortfarande är ung och har visat att han ännu inte är tillräckligt bra för att leda frontlinjen.

 


Vi ville såklart få en snabblösning på alla problem, men det var aldrig troligt, för att vi har för många genomsnittliga spelare att göra oss av med. Några har gått, fler kommer lämna oss i sommar. Jag säger inte att Mourinho är felfri, det är han inte, men vi är där vi är av en anledning - spelarna är, totalt sett, helt enkelt inte tillräckligt bra, det finns inget sätt att linda in det i socker på.

 


Mourinho sade själv att Van Gaal köpte spelare som han hade aldrig skulle ha köpt och om jag ska vara ärlig så ville jag nog inte ha hälften av all skit den korkade holländaren drog hit. Mourinho behöver inte bara skapa ett nytt lag, han behöver bygga en ny trupp. Vi har inte tillräckligt med snabbhet, vi har inte tillräckligt med kreativitet, vi har inte tillräckligt med avslutare. Det är därför vi befinner oss där vi befinner oss. Tills det fixas kommer vi fortsätta sluta 5:a, 6:a eller 7:a. Självklart litar inte Mourinho på större delen av truppen, vem gör det?

 


Sen är det helt legitimt att fråga huruvida han får ut det bästa ur vad han har att arbeta med. Men även om svaret på den frågan är "nej" - vilket det förmodligen är, om vi ska vara ärliga - så skulle jag inte hänga upp mig alltför mycket på det: jag kommer bara hänga upp mig ordentligt på det när han inte får ut det mesta ur det han har VALT att ha att arbeta med. (För jag tror inte att det nödvändigtvis följer att han även kommer misslyckas med att maximera potentialen i framtiden bara för att det ser ut som att han misslyckas med det nu. Men just nu ser det såklart inte särskilt upplyftande ut).

 


Sedan glömmer jag aldrig dagarna då vi hade Stackars Dave och den totala holländska mentalpatienten vid rodret, då jävlar var det svårt att känna någon slags livslust inför avspark! Det har ändrats, och det är jag för evigt tacksam till Mourinho för.

 


Vi har vunnit en pokal redan och vi har, om vi tittar nyktert på det, en bra chans att även vinna en europeisk pokal den här säsongen. Jag vet att spelet haltar, vi har svårt att göra mål och vi har en hel del clowner i truppen, men om man tittar på lagen som återstår så måste man åtminstone ge oss en chans. Att vi dessutom vet att det ger oss en plats i nästa säsongs CL (eller i alla fall möjligheten att kvala in dit), borde fungera som en hyfsad motivation för våra spelare. Vi har även blivit svåra att besegra, sen vet jag att vi har lika svårt att själva vinna matcher som vi borde vinna, men portugisen har i alla fall installerat någon slags halvhård mentalitet i klubben.

 


Hans fyra nyförvärv har alla varit framgångsrika till olika grader, och tre av de fyra visar potential att kunna bli mycket bättre i ett starkare lag och med en säsong i engelsk fotboll under deras bälten.

 


Han har äntligen dumpat Rooney och en del andra slaggprodukter samt klargjort att kulturen av underpresterande från de senaste tre eller fyra åren inte längre accepteras.

 


Standarden på fotbollen har, totalt sett, förbättrats betydligt från LvG:s försök att döda oss alla med sitt sidledspassande.

 


Vi kan väl heller inte vara överraskade över att en trupp packad med underpresterande spelare med tveksamma attityder bjuder på dåliga insatser där flera av dem inte gör det som krävs/har korrekt attityd?

 


Vi kan alla peka på konstiga beslut, men när man tittar på hela bilden gällande Mourinhos insatser den här säsongen tycker jag inte det kan kallas något annat än en framgång.

 


Jag bedömer exempelvis Van Gaal för vad han gjorde under hela sin regeringstid i klubben, inte bara vad han sade/gjorde under sitt första år. Många fans, jag själv inkluderad, tolererade Van Gaals första säsong i hopp om att saker och ting bara kunde bli bättre - det blev dem inte, vi blev faktiskt bara sämre och sämre, mycket p.g.a hans transferaffärer och att han ersatte spelare som inte var tillräckligt bra med, ehh, spelare som inte heller var tillräckligt bra och i vissa fall t.o.m var sämre än de vi lät gå. Så innan vi anklagar Mourinho för att "inte ha en aning om vad han gör" kan det vara en tanke att vänta och se vart vi befinner oss vid den här tidpunkten nästa år när ombyggnadsprocessen är i full gång, det skulle kännas som ett mer precist sätt att bedöma huruvida han "fortfarande har det" eller inte. Till sist och syvende så är han en bra manager, men han är ingen mirakelarbetare. Jag är inte så säker på att någon annan manager i Premier League skulle ha gjort det så mycket bättre med spelarna som vi har för tillfället.

 


Guardiola lyser knappast upp fotbollsvärlden och han har förmodligen de bästa anfallarna/yttrarna i ligan. De borde vara med och slåss om titeln med den truppen, de må vara pissdåliga bakåt men de borde ha målen framåt för att klara sig. Och skulle du kunna föreställa dig tysken med det brandbombade staketet i käften försöka införa sitt presspel med spelare som Ibrahimović, Fellaini, Mata och Martial i laget? Precis som jag säger, innan ni dömer ut Mourinho som en föredetting, låt oss ge honom en chans att bygga ett lag som han kan sätta sin stämpel på, om vi sedan bara fortsätter att vara skit så är det helt ok, då förtjänar han kritiken. Men att jämföra honom med Van Gaal så tidigt i hans United-karriär är en smula för tidigt, enligt min åsikt.

 


Hittills har herr Ibrahimović varit hyfsat lugn framför mikrofonerna och visat en något större mognad än tidigare. Det händer t.o.m att han framhåller laget ganska ofta, vilket har varit roligt att notera. Men man visste väl att förr eller senare så skulle det komma något pinsamt utspel och nu har det gjort det. Efter Everton-matchen kom the Sun med ett utdrag ur en intervju svensken hade gjort med BT Sport, det prydde såklart även baksidan på tidningen:

   

Här kan ni läsa hela artikeln:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434774-jag-ar-ett-lejon-zlatan-ibrahimovic-sager-att-han-ar-det-enda-lejonet-i-manchester-uniteds-trupp-i-en-sanslos-attack-mot-lagkamraterna/



Även om han inte sade rakt ut att det finns för många "kissekatter" i Uniteds förstalag, så är det väl det han hintar om. Det pinsamma tycker jag är att han pratar om sig själv som ett lejon och att de inte jämför sig själva med människor. Jag är den första att ställa upp på att Ibrahimović har överträffat mina förväntningar, visst stör jag mig ibland på att han stannar upp snabba anfall, men han har ändå kvaliteterna för att öppna upp försvar, hålla i bollen och sätta andra i lägen. Dessutom kommer han förmodligen att nå totalt 30+ mål den här säsongen, det är inget att fnysa åt. Men samtidigt tycker jag att han har missat alldeles för många klara lägen, lägen där dessa "lejon" borde kunna få dit bollen. Det är han absolut inte ensam om, men han är där framme för att göra mål och han hyllar sig själv som en extraordinär spelare, därför anser jag att han redan borde ha passerat 30-målsgränsen den här säsongen och även spelat in ytterligare några poäng åt United.

 


Men när han säger att "tabellen ljuger inte. Laget är där det är för att det är vad det är" så kan jag bara hålla med honom. Det är precis det här jag har tjatat om tidigare i den här texten, vi bär på alldeles för många spelare som inte når upp i förväntad United-klass.

 


Ni minns säkert när jag skrev om de ryska huliganerna som har tagit huliganismen till en annan nivå. Det var i samband med vårt möte med Rostov i EL och då BBC visade en dokumentär om dem och deras "träningsläger". Nu har Spartak Moskvas supportrar svarat på dokumentären, verkar som att de inte tyckte den var alltför bra:

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards