Direktlänk till inlägg 21 mars 2017

AUF WIEDERSEHEN, BASTIAN! DET VAR ROLIGT NÄR DU KOM OCH ÄNNU ROLIGARE NÄR DU GICK

Av Mikael Holmkvist - 21 mars 2017 14:34

Igår (måndag 20/3) dök det upp en artikel i Chicago Tribune om att Bastian Schweinsteiger är klar för stadens MLS-klubb, Chicago Fire:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/21/11428199-fire-varvar-tyska-stjarnan-bastian-schweinsteiger-fran-manchester-united/




Och det har visat sig stämma, för idag (tisdag 21/3) gick även Uniteds officiella hemsida ut med det:

   



Personligen är jag glad att det händer nu direkt. Han finns inte med i José Mourinhos planer, han håller inte nödvändig klass och jag är säker på att ekonomiavdelningen jublar. Enligt rapporter från flera seriösa medier satt tysken på en veckolön på £200,000 (2,19m kr)!



Jag ska ärligt erkänna att jag blev både glad och uppspelt när United annonserade att tysken var klar för de Röda den 13:e juli 2015. Det fick mig att på pigga ben besöka Lidl och Systemet för att inhandla lite tyska delikatesser att fira det hela med:

 

 

 

Men sedan blev det inte så mycket mer att glädjas åt av tysken. Bayern München hade helt enkelt gjort en riktigt bra affär. De lyckades få några miljoner för en spelare som hade passerat toppen och inte skulle kunna hjälpa dem längre. Missförstå mig inte, han har varit en fantastisk fotbollsspelare. Men han är det inte längre och tyvärr var han det inte heller när han skrev på för oss.



Han gjorde såklart en del nytta och sa kanske en del bra saker till våra yngre spelare i omklädningsrummet och ute på träningsplanen. Men med tanke på att dagens ungdomar tror att de har etablerat sig som världsstjärnor om de får träna med seniorlaget, så vet jag inte hur mycket de lyssnade.



Många beundrar honom för hans professionalitet. Men jag håller inte med där, visst, han har inte kritiserat Mourinho eller klubben eller "skakat om skutan" på något annat sätt efter det stod klart att han inte ingick i portugisens planer. Men snacket om att han har skött sig utomordentligt, hållit tyst och bara tränat för att vara redo för match köper jag inte. Man kan inte kalla honom vältränad bland den yttersta eliten av fotbollsspelare, han ser ut att bära på några kilon för mycket och det är inte direkt så att han fått vända på pengarna i slutet av varje månad för att få lönen att räcka till. Jag trodde att han hade mer att erbjuda, det hade han inte, så jag kommer inte sakna honom.




Men jag tror i alla fall att jag har identifierat den riktigt stora vinnaren i den här affären:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/21/11428195-korvstaden-ett-smakprov-av-paulina-kottmarknadens-bratwurst/




Som vanligt uttrycker ordsmederna på Red Issue det hela mycket bättre än vad jag är kapabel till:


 

(Från Chicago Tribune-artikeln): The Fire värvade i måndags Schweinsteiger från Manchester United då de slutförde en aktion som injicerar trovärdighet och internationell stjärnkraft i en klubb under återuppbyggnad som har slutat sist i tabellen de två senaste säsongerna.

R.I: Det är exakt vad du behöver när du ligger sist i ligan; en tjock, korv-mumsande kraut, på en extremt välbetald förlängd semester.


 

(Medarbetare på R.I): Jose klagar på antalet matcher, vi har två mittfältare borta för tillfället och han låter en annan gå nu. Antar att vi ska börja vänja oss vid 6 försvarare på planen samtidigt.

R.I: Har du sett Schweinsteigers jävla tillstånd? Han har samma storlek som en liten måne för i helvete, en fullständigt värdelös, svettig röra. Har du stannat upp och funderat på varför inte en enda jävel kom in och ville köpa honom när Mourinho offentligt sade att han inte skulle komma i närheten av United-truppen? Den här flytten är till USA:s motsvarighet till Sunderland för fan. Det är den lata fittans nivå nu, inte att spela för United, oavsett vilka skador eller avstängningar vi har.



Det är ännu en klockren poäng från dem. Bayern har gnällt över vår behandling av Bastian, varför köpte de inte tillbaka honom då? Och varför har inget hyfsat europeiskt lag visat något konkret intresse för tysken? Svar på ett vykort tack.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards