Direktlänk till inlägg 20 april 2017

ANDERLECHT (H), PIP NEV OCH IS, POSITIVT FRÅN FC UNITED OCH LITE SNACK OM MÅLVAKTER

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2017 12:55

Kvartsfinal 2 av 2 v Anderlecht (H)

Ja, gott folk, ikväll är det dags, Manchester United v Anderlecht klockan 21:05 (svensk tid) på Old Trafford, kvartsfinal 2 av 2 med ställningen 1-1 efter första mötet för en vecka sedan i Bryssel. Det är egentligen inte så mycket att orda om, vi vet alla vad som gäller. Här har ni the Guardians inför-matchen artiklar och Mourinho avfyrar ännu en varning till Martial och på frågan om vad han tycker om Mchitarjans första säsong i England svarade portugisen: "Bra, i Europa League."

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/20/11437159-manchester-uniteds-mourinho-tittar-bortom-anderlecht-mot-europa-league-finalen/

 

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/20/11437158-jos-mourinho-har-sagt-till-manchester-uniteds-anthony-martial-att-skarpa-till-sig/

 

 

Phil Neville och IS

Jag förstår att den rubriken kanske får en och annan av er att fundersamt klia sig i huvudet. Men lugn bara lugn, jag ska reda ut begreppen åt er.

 

 

Jag vet inte om några av er har koll på Phil Neville nuförtiden. Hursomhelst så hoppar han ibland (alldeles för ofta enligt många) in som kommentator i engelsk tv. De flesta av er är säkert medvetna om att hans bror har samma roll på Sky Sports och han hyllas av många som den allra bästa experten. Han får bre ut sig, rita, analysera, förklara och pika den nerpissade kollegan Jamie Carragher, och han gör det väldigt bra. För att vara diplomatisk så befinner sig brodern Phil i andra änden av spektrumet, han maler på med en massa dravel, är tråkig, säger inget insiktsfullt och radar gärna upp klichéer. Även många Röda har börjat att "så smått" tröttna på honom, vilket inte minst den här artikeln av den briljanta Richard Kurt vittnar om:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/20/11437162-terrace-talk-brummande-pip-neville-kastar-upp-frestande-david-de-gea-konspirationsteori/

 

 

Phil är ju dessutom involverad i varumärket Class of '92 och är en av delägarna i Salford City. Jag vet inte om ni har sett dokumentären om detta, har ni inte det så är jag säker på att den finns tillgänglig på nätet någonstans. I den får man bland annat se när Phil Neville tar en nolla från sin klubb och lyckas ge honom en plats i Man United. Innan han började spela för Salford hade han tillhört Citys ungdomssystem, men de trodde inte på honom. Så i januari 2015 skrevs han in i den Röda delen av staden och spelade där för Uniteds U21-lag. Dessutom togs han ut i den 25 man starka seniortruppen inför den här säsongen, men efter jul avslutade United hans kontrakt och den 2 februari i år skrev han på för League One-klubben Chesterfield.

 

 

Så vem är det jag pratar om? Jo, den här filuren:

 

 

Han heter Sadiq El Fitouri och på senare har det hänt en del uppseendeväckande grejor kring honom.

 

 

I april förra året rapporterade flera engelska tidningar att två brittiska bröder, Khalif Shariff, 21, och hans 18-åriga bror Abdulrahman flydde till Syrien i november 2014. För ett år sedan underrättades brödernas föräldrar, Abdullahi, 50, och Fatuma, 48, om att Abdulrahman hade dött i strider för IS och att Khalif saknas. De tror att den äldre brodern också dött i strid för terrororganisationen.

 

 

Vad har då detta med El Fitouri att göra? Jo, han bor på samma gata som brödernas föräldrar och är kompis med både Khalif och Abdulrahman. När rapporten om att de stridit för IS kom sade Sadiq följande: "Det är en galen situation. De var suveräna grabbar, bara normala killar som brukade spela fotboll med oss och gå till gymmet. Våra familjer har känt varandra i flera år. Jag kan bara inte förstå att de har gjort det här. Det fanns aldrig några tecken på det."

 

 

Familjen Shariff har rötter i Somalia, men bor alltså numera i Trafford, Greater Manchester. De flyttade till Storbritannien från Kenya för mer än 20 år sedan.

 

 

Men det hela slutar inte där, för nu är El Fitouri borta och Chesterfield har inte hört av honom på en vecka. Låt oss hoppas att han åkt till Stretford, och inte till Syrien. Det känns som ännu en Pip Nev-triumf detta!

 

 

Lokaltidningen i Chesterfield rapporterar:

 

 

Chesterfield kommer att ta till disciplinära åtgärder mot försvararen Sadiq El Fitouri, som har varit frånvarande från klubben sedan förra onsdagen.

 

 

El Fitouri, 22, har inte återvänt till klubben efter att ha fått ledigt förra torsdagen p.g.a personliga anledningar.

 

 

"Spelaren kommer bötfällas i enighet med vår uppförandekod och vi kommer att skriva till honom för att bekräfta vår position," sade directorn Ashley Carson.

 

 

"Vi kommer sedan att reservera vår rätt att ta till ytterligare åtgärder om det anses nödvändigt."

 

 

El Fitouri, som föddes i Benghazi, Libyen [centrum för det islamistiska upproret], har spelat två matcher sedan han kom till Chesterfield i början av februari.

 

 

Han var en free agent efter att ha släppts av Manchester United, som plockade in honom från Salford City i januari 2015 efter en rekommendation av f.d United-spelaren Phil Neville.

 

 

Så, Phil Neville: Skitspelare, skitkommentator och skitscout.

 

 

Finns det något som Den Omvända Kung Midas inte kan ställa till? Behöver du en snabb skatteavskrivning? Ring Pip Nev AB nu, och se vad han kan ruinera för dig idag.

 

 

 

Glädjande nyheter från FC United

Ni som läser min skit regelbundet vet att jag ibland brukar rapportera om FC United. Men det har varit väldigt sparsamt med det på sistone, det beror på den fruktansvärda vanskötsel klubben har utsatts för. Ledande i demonteringen av vår en gång så stolta klubb var Andy Walsh och trots att han nu är borta från makten i klubben så kommer det, än idag, fortfarande skrämmande rapporter om vad han och hans lakejer gjorde med klubben. Men jag måste också lyfta på hatten till den nya ledningen och jobbet som de har gjort. De har enormt mycket att göra, till störst del p.g.a Walsh och co, men rapporterna som numera kommer ut från klubben är oerhört positiva och jag ska erkänna att jag faktiskt, än en gång, känner lite optimism inför klubbens framtid. Det trodde jag inte skulle vara möjligt igen när man ögnade igenom de värsta rapporterna från Walshs misshandel av FC. Det känns riktigt bra och jag kan bara hoppas att det fortsätter så och att man inte tillåter denna skandal att hända igen.

 

 

Förra lördagen arrangerades den här tillställningen på Broadhurst Park:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/20/11437157-lordag-15-e-april-if-the-should-play-rotterdam-91-med-gasttalaren-clayton-blackmore/

 

 

Och det blev ingenting annat än en jättesuccé, vilket innebär att liknande evenemang kommer dyka upp nästa säsong, vilket inte på något sätt gör den blygsamma optimismen jag känner svagare. Väldigt roligt och jag trodde inte, som sagt var, att jag någonsin skulle få känna såhär inför FC United of Manchester igen, så väldigt bra jobbat alla involverade!

 

 

Joe Hart

Det tisslas och tasslas en hel del på målvaktsfronten. Snacket om att Real Madrid återfått sitt intresse för David de Gea har satt fart på skvallerhjulet igen. Så sent som idag pratar the Sun om att marängerna förbereder ett bud på £60m (728,1m kr) för spanjoren, och att de har Chelseas Thibaut Courtois som back-up om de inte får till det.

 

 

Men det är inte bara hos United det pratas om en potentiell ny målvakt till nästa säsong. Tysken med det brandbombade staketet i käften har inte övertygats av vare sig Karius, Baktus eller Mignolet. Även om belgaren på slutet enligt flera rapporter ska ha spelat upp sig så känner sig inte Jürgen trygg med dessa skithus mellan stolparna. Tidigare den här säsongen gick snacket öppet inom klubben att Leicesters Kasper Schemichel skulle bli LFC:s nummer nästa säsong. Men nu verkar det som att Jürgen "aldrig-lyfta-långbollar-mot-långa-spelare-i-boxen" Klopp har identifierat ett annat skithus av högsta graden, nämligen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/20/11437154-klopp-alskar-hart-joe-hart-pa-vag-till-liverpool-da-jurgen-klopp-gett-gront-ljus-till-ett-20-miljoners-242-7m-kr-bud-pa-manchester-city-malvakten/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards