Alla inlägg under juli 2017

Av Mikael Holmkvist - 11 juli 2017 16:49

Jag är säker på att ni vid det här laget är bekanta med karikatyrtecknaren på the Guardian, herr David Squires. Han producerar ofta helt klockrena små serier om den engelska fotbollen för tidningen och de går även att beskåda på deras hemsida här:

https://www.theguardian.com/profile/david-squires

 


Den 30:e maj i år hade han med en helt briljant ruta om grisarnas gris John Terry:

   

Jag antar att ni såg hans förbannade jävla skitshow när han skulle "tackas av". Dra pungen i gruset alltså, aset beställde att matchen skulle stoppas åt honom i den 26:e minuten medan de andra spelarna ställde sig i givakt för honom. Bara jag ser honom i vanliga fall mår jag illa, men det här tog nog nästan priset. Jag fick sjukskriva mig och ligga med tappkran under stora Jägermeister-flaskan några dagar efteråt. Vilken jävla titta på mig, mig, mig, mig-kulpåse han är! Sedan säger det en hel del om vilken jävla klubb Chelsea är som gick med på att arrangera denna ändtarmsparad. Fotbollen 2017, vilket jävla tillstånd den befinner sig i alltså.

 


Tack och lov slipper vi se fanskapet i Premier League den här säsongen då han nu ska förpesta Aston Villa istället. Men en liten del av mig hoppas att vi lottas mot dem i någon av de inhemska cuperna och att Röde Romelu sparkar 18 kg skit ur den rasistiska ormen. Så kan vi se hur tuff "JT" är mot svarta spelare sen.

 


Jag vet inte hur snacket i allmänhet går bland Aston Villas fans gällande värvningen av denna gigantiska skithög, men den här artikeln muntrade upp mig ganska rejält efter att ha blivit deprimerad bara av att tänka på fanskapet:

 

 

 

 

EFTER 30 ÅR KOMMER JAG NU ATT BOJKOTTA ASTON VILLA. VARFÖR? JOHN TERRYS TIDIGARE RASISTISKA SPRÅK

 

 

På vilken annan arbetsplats som helst hade Terry blivit av med sitt jobb efter smädelsen 2011 mot Anton Ferdinand, men inte inom fotbollen. Så länge han är en Villan, är jag inte det

 

 

• Steve Bloomfield är biträdande redaktör för Prospect

   

"Den här säsongen kommer jag inte vara på Villa Park. För den här säsongen har Villa plockat in John Terry." Fotograf: Neville Williams/Aston Villa via Getty Images

 

 

 

 

AV: Steve Bloomfield, the Guardian, onsdag 5 juli, 2017:

 


Det var en tillfällighet att jag blev ett Aston Villa-fan. Min pappa, som växte upp i norra London, är ett Arsenal-fan, men då vi bodde i Birmingham tyckte han att jag borde heja på ett lokalt lag.

 


Villa hade just gått upp i första divisionen, medan Birmingham City fortfarande sladdade i den andra divisionen, så han tog mig till Villa Park. Min första match slutade 1-1 mot Liverpool i september 1988 - vi satt på träbänkar långt fram på the Trinity Road-läktaren, tillräckligt nära sidlinjen för att höra tränarnas skrik och dunsarna och grymtningarna från spelarna. Vi gick flera gånger om året och när jag fyllde 13 köpte jag en säsongsbiljett.

 


Under de nästan 30 åren som har gått har jag varit på Villa Park varje säsong förutom en. Jag såg David Platt näta mot Inter Milan i Uefa-Cupen, Mark Bosnich göra tre räddningar i en straffläggning, Ugo Ehiogo bomba in en stenhård nick i nättaket mot Spurs. Jag har sett den fantastiske Paul McGrath, den bländande Tony Daley och den passionerade Ian Taylor. Jag har sjungit om Dwight Yorke, Christian Benteke och Gabriel Agbonlahor.

 


Men den här säsongen kommer jag inte vara där. För den här säsongen har Villa plockat in John Terry.

 

 

Chelsea-kaptenen John Terry (t.h.) drabbar samman med QPR:s Anton Ferdinand under en Premier League-match 2011 på Loftus Road, London. Fotograf: Nick Potts/PA

 


Den 23 oktober 2011, under en match mellan Chelsea och Queens Park Rangers, sade John Terry orden "fucking svarta fitta" till Anton Ferdinand. Han åtalades av polisen men trots att han erkände att han använde dessa ord dömdes han inte som skyldig vid rättegången nästan ett år senare. Terry påstod att han hade sagt "fucking svarta fitta" sarkastiskt för han trodde att Ferdinand hade anklagat honom för att ha sagt det redan. Som förklaring reste det tillräckligt med tveksamheter för att han skulle frias. Han hade inte samma tur med the Football Association, som stängde av honom i fyra matcher.

 


På vilken annan arbetsplats som helst hade en man som erkände att han använt det språket blivit avstängd omedelbart i väntan på en utredning. T.o.m med en dom som sa inte skyldig hade de förmodligen förlorat jobbet. Men det här är fotbollen - och fotbollen verkar inte bry sig om rasism.

 


Fotbollens antirasistiska organ, Kick It Out, får för närvarande ungefär £500,000 (5,75m kr) per år från de olika fotbollsorganisationerna. Det kanske låter som en hyfsad summa jämfört med antirasistiska organisationer inom andra områden, men då ska jag sätta lite perspektiv på det. Den senaste tv-affären för Premier League är värd ungefär £2,8 miljarder (32,2 miljarder kr) per år. The Premier League betalar Kick it Out £125,000 (1,43m kr) per år - det är 0,0004% av tv-intäkterna.

 


Det här är en sport där en kommentator som Alan Green kan härma en spelare från Kamerun genom att säga "me no cheat", och bara få en tillrättavisning för det (Green är fortfarande anställd av BBC). Det här är en sport där en fotbollsmanager, Malky Mackay, kan fälla rasistiska skämt och det avfärdas som "skämt".

 


FA:s dom mot Terry har tvättats ren från hans cv. Man kommer söka förgäves om man letar efter något omnämnande av det i hyllningarna som omgav hans flytt från Chelsea efter förra säsongen; och det har heller inte nämnts i den här veckans bevakning av Terrys påskrift för Villa.

 


Det fanns en tid när fansen betalade spelarnas löner. När Villa senast vann ligan, 1981, tjänade några av spelarna blott £200 (2,301 kr) i veckan. T.o.m tidigt på 1990-talet, då Sky-pengarna började komma in, hade unga förstalagsspelare lön i hundratals pund, inte tusentals. Summan pengar som en klubb fick in på biljettförsäljningen hade en direkt inverkan på summan de kunde spendera på spelarlöner.

 


Så är inte längre fallet. Endast pengarna som en Premier League-klubb får från tv är astronomiska - förra året fick Sunderland, ligans sämsta lag, £93,4m (1,07 miljarder kr). Banden mellan spelare och fans har blivit ännu lösare. De är inte längre som oss. Det blir allt svårare att identifiera sig med de ute på planen när en 21-årig reserv är en miljonär.

 


Birmingham är en multikulturell stad; Villa är ett multikulturellt lag. Tanken på att en man som använder ett sådant språk utan att visa någon ånger ska spela för mitt lag i min stad är deprimerande bortom vad ord kan förklara. Hur kan de påstå att de är emot rasism när de anställer en man med den historien?

 


Det enda jag kan göra är att dra tillbaka mitt stöd. Jag är inte så naiv att jag tror att en bojkott kan utgöra någon skillnad. Men jag kan inte säga till mina vänner att "det här är mitt lag" och jag kan inte säga till min son att "det här är ditt lag" om John Terry bär vinrött och blått. Så länge John Terry är en Villan är jag inte det.

Av Mikael Holmkvist - 11 juli 2017 12:41

Nu är det mer än en månad sedan jag läste det här, men vad jag kan utläsa så spelar Bebé fortfarande kvar i SD Eibar (nej, det är ingen lokal gren av Cunta-Kentas missförstådda grabbar, det är en spansk fotbollsklubb från Baskien), men jag tyckte det var oerhört underhållande:

 



Jamie Gordon, the Sun, tis 6 juni, 2017:

 

 

WOLVES sägs närma sig en värvning av Manchester Uniteds portugisiska flopp Bebe.

 

 

Enligt rapporter i Spanien kommer Championship-klubben göra forwarden, som mest spelade på kanten för United, till deras andra sommarköp.

 

 

Marca säger att affären nästan är klar med Eibar, som begär runt £1,5 miljoner (17,8m kr).

 

 

Efter att ha följt Cristiano Ronaldo till Old Trafford skrev 26-åringen in sig i historien som ett av Alex Fergusons största misstag på marknaden.

 

 

Han plockades in av Benfica 2014 men spelade endast en ligamatch innan han gick till Eibar 2016.

 

 

Wolves har redan värvat Ryan Bennett den här sommaren då de försöker bygga bättre efter den här säsongen, som var en besvikelse.

 

 

Efter det att affären bekräftats sade den f.d Norwich-försvararen: "Det handlade bara om att jag skulle välja vilken klubb som hade störst ambitioner gällande vad jag vill göra."

 

 

F.d Porto-managern Nuno Espirito Santo är ny chef i klubben efter att ha ersatt Paul Lambert förra månaden.

 

 

Wolves-directorn Jeff Shi sade: "Jag lärde känna Nuno för två år sedan.

 

 

"Då hade vi inte tagit över Wolves. Men när jag pratade med honom blev jag imponerad av hans fotbollstaktik."

 


Om det ligger/låg minsta korn av sanning i den rapporten måste ledningen i Wolves ha världens sämsta minne! Vi alla minns väl portugisens stundtals briljanta show mot just Wolves, i november 2010:

Av Mikael Holmkvist - 8 juli 2017 19:42

Det var i onsdags (5/7) som snacket började ta ordentlig fart gällande en affär mellan United och Everton där Rooney skulle flytta tillbaka till Goodison Park. Båda the Suns och Daily Mirrors United-skribenter, Neil Custis respektive David McDonnell, skrev om det, fast med två olika lösningar på upplägget:

 


Custis på the Sun:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/07/05/11457918-wayne-blueney-wayne-rooney-kommer-gora-en-sensationell-aterkomst-till-everton-den-har-veckan-och-olivier-giroud-kommer-folja-manchester-united-mannen-till-goodison-park/


 

McDonnell på Daily Mirror:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/07/05/11458010-wayne-rooney-for-diskussioner-gallande-utlaning-till-everton-men-man-united-maste-betala-halva-hans-veckolon-pa-250-000-2-9m-kr/




Sedan har det fortsatt viskats, mumlats och surrats om det hela och igår hade the Sun fått tag i uppgifter om att Mr McNugget tänker flytta familjen lite närmare skithögen som kallas Merseyside, närmare bestämt till Knutsford, där han ska slå upp ett blygsamt lite kyffe:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/07/08/11458846-ett-hem-som-passar-for-en-atervandande-kung-hur-wayne-rooneys-familjeherrgard-for-20m-234-7m-kr-med-40-tunnland-mark-sex-sovrum-biorum-stall-underjordiskt-poolkomplex-och-bar-kommer-se-ut/




Och tänk att det bara är knappt ett år sedan han basunerade ut att VM 2018 i Ryssland skulle bli hans sista turnering med Ingurland. När han hasplade ur sig det tyckte jag att det var ganska arrogant, med tanke på hur in i helvete dålig han är ute på planen. Och mycket riktigt har han sedan petats ur de senaste engelska landslagstrupperna. Om, och det måste ju vara ett stort om, han får en nytändning i Everton så kanske han kan komma tillbaka till landslaget, men om han gör det tror jag inte det kommer ske som en given startspelare. Så här lät det i alla fall den 30:e augusti förra året:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/07/08/11458868-wayne-rooney-bekraftar-att-han-slutar-i-landslaget-efter-vm-2018/



Och nu idag (lördag 8/7) på kvällen kom rapporten om att han rullat in (i en bil) på Finch Farm, Evertons träningsanläggning, för att genomgå de medicinska testerna. Jag är långt ifrån säker på att han klarar dem, men han har i alla fall anlänt (även om jag inte ser att det är han):

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/07/08/11458876-long-wayne-home-wayne-rooney-anlander-till-evertons-traningsanlaggning-infor-flytten-fran-manchester-united-som-en-del-av-lukaku-affaren/



Som ni förstår så är jag överlycklig att någon klubb vill ta över denna föredetting och lönetjuv, men jag måste erkänna att jag inte förstår Ronald Koeman. Han måste ju rimligtvis ha sett Mr McFlurrys "prestationer" förra säsongen (och flera säsonger innan det också), vilket borde vara nog för att inte vilja ta i den svettiga röran ens med tång, men tydligen inte. Sägs ju att många holländare är utrustade med ett gigantiskt självförtroende, så han kanske på något sätt tror att han kan få ordning på skiten, lycka till Ronald, lycka till! Eller så är detta ett beslut uppifrån, ledningen kanske ser det som att den förlorade sonen kommer hem och att de säkrar ett tungt (i dubbel bemärkelse!) namn, vilket kan komma att sälja tröjor och annan skit och generera skön kosing till scousernas blåa klubb. Jag vet inte, men nog fan är jag glad och t.o.m lite tacksam att de gör detta!

Av Mikael Holmkvist - 8 juli 2017 19:12

De Röda Djävlarnas kapten kommer återvända till pojkklubben i sommar efter 13 pokalfyllda säsonger på Old Trafford

   

Wayne Rooney anländer till Evertons träningsanläggning Finch Farm inför sin transfer.

 

 

 

 

AV: Andrew Richardson, the Sun Online, lördag 8 juli, 18:25, 2017:

 

 

WAYNE ROONEY har anlänt till Evertons träningsanläggning Finch Farm för att genomgå de medicinska testerna inför sin återkomst till sin f.d klubb.

 


The Toffees har gått med på att sälja deras bästa målskytt Romelu Lukaku till Manchester United medan de Röda Djävlarnas kapten flyttar åt andra hållet som en del av affären.

 

 

Wayne Rooney anländer till Evertons träningsanläggning Finch Farm för att genomgå de medicinska testerna.

 


Rooney blev världens dyraste tonåring när han lämnade Everton för Old Trafford 2014, 18 år gammal.

 


Och flytten var inte populär hos de Goodison Park-trogna efter att anfallaren konstant uttryckt sin kärlek för the Toffees, innan han lämnade på transferfönstrets sista dag.

 


Men det gick onekligen bra för honom.

 


Han vann fem Premier League-pokaler, Ligacupen fyra gånger, FA Cupen, Europa League, Fifa VM för klubblag och en Champions League 2008.

 


2010 utsågs han till Årets spelare av spelarna själva och han vann även samma pris av fotbollsskribenterna.

 


United bekräftade i förmiddags att de hade kommit överens om en affär för att köpa Lukaku från Everton, och Rooney kommer gå åt andra hållet.

 

   

Wayne Rooney är nära att slutföra en sensationell transfer till f.d klubben Everton.

 

 

Wayne Rooney kommer lämna Manchester United och återvända till Everton i sommar.

 

 

Wayne Rooney startade sin karriär i Everton och kommer återvända dit i sommar.

 

 

Romelu Lukaku kommer flytta till Manchester United från Everton i sommar.

 


Engelsmannen utsågs till Old Trafford-lagkapten av Louis van Gaal 2014.

 


Och han fick behålla sitt armband trots att han förlorade sin plats i startelvan under Jose Mourinho.

 


Rooney, 31, ledde som kapten United till framgångar i FA Cupen, Ligacupen och Europa League.

Av Mikael Holmkvist - 8 juli 2017 19:09

• Englands kapten har annonserat beslutet att sluta om två år

 

• "Jag vet själv att Ryssland kommer bli min sista chans med England"

   

Wayne Rooney: VM 2018 kommer bli min sista turnering med England."

 


 

 

 

AV: Press Association via the Guardian, tisdag 30 augusti, 2016:



Wayne Rooney har annonserat att VM 2018 kommer bli hans sista turnering med England efter det att han fick behålla kaptensbindeln av nya bossen Sam Allardyce.



Rooney, 30, har lett sitt land sedan augusti 2014 och är Englands bästa målskytt genom tiderna efter att ha registrerat 53 mål på 115 framträdanden.



Men efter att ha tagit över från Roy Hodgson efter EM 2016 vägrade Allardyce initialt att bekräfta huruvida Manchester United-forwarden skulle få behålla armbandet.



Allardyce avstod även från att presentera någon kapten vid hans första truppannonsering i söndags kväll, vilket gjorde att han adderade ett mindre element av att väcka lite nyfikenhet. Frågetecken över hans plats i laget verkar också ha besvarats av beslutet och Rooney, som förbereder sig inför söndagens första kvalmatch till VM i Ryssland 2018 mot Slovakien, säger att den turneringen lär bli hans sista chans att vinna någon stor internationell turnering.



Då han pratade på St George's Park sade Rooney: "Realistiskt sett vet jag själv att Ryssland kommer bli min sista chans att göra något med England. Förhoppningsvis kan jag avsluta min tid med England på topp.



"Jag sade innan EM att jag gillar att spela i det här laget, och det gäller fortfarande. Det kom några frågor huruvida jag borde sluta spela, men jag ser fram emot att komma tillbaka ut på planen.



"Jag bestämde mig innan EM, oavsett om vi gjorde bra ifrån oss eller inte, om att jag skulle fortsätta. Jag har inte haft något att tänka på sedan dess."



Han tillade: "Jag har bestämt mig... Ryssland kommer bli min sista turnering."

Av Mikael Holmkvist - 8 juli 2017 16:54

Enligt rapporterna har arbetet börjat för att bygga ett specialbyggt nytt hem endast 30 miles (= 48,2 km) från Evertons träningsanläggning

     

Rapporter säger att byggnadsprojektet kommer kosta runt £20m (234,7m kr).

 

 

 

 

AV: Richard Wheatstone och Jon Lockett, the Sun, fredag 7 juli, 2017:

 

 

WAYNE Rooney ska "bygga en specialbyggd herrgård för £20m (234,7m kr) närmare sitt barndomshem - inför drömåterkomsten som det ryktas om till pojkklubben Everton.

 

 

Det föreslagna megahuset är en fotbollsspelares paradis med sex sovrum, en lyxig underjordisk pool och ett gymkomplex, ett högteknologiskt biorum, 40 tunnland mark och stall... och det ryktas t.o.m om en egen fotbollsplan.

 

 

Byggnadsarbetet på den nya herrgården för £20m (234,7m kr) nära Knutsford, Cheshire, har inletts.

 

 

 

Wayne och Coleen har uppfostrat sina tre barn i Prestbury under anfallarens tid i United.

 

 

Hemmet för £20m (234,7m kr) kommer att kunna skryta med stall och rum för en minigolfbana.

 

 

Den föreslagna tre våningar höga herrgården - på landsbygden i Cheshire - kommer även att inkludera ett orangeri, biljardrum och en vinkällare.

 

 

På bottenvåningen finns en inomhuspool omgiven av en glaspaviljong med en het bubbelpool, plunge pool och en ångbastu.

 

 

Det kommer t.o.m att finnas ett "hans" och ett "hennes" omklädningsrum.

 

 

Den nya fastigheten, som byggs på en mark där det tidigare låg en bondgård, har stall för 14 hästar och ett garage med plats för sex bilar där de riktiga hästkrafterna kommer förvaras.

 

 

Manchester United-kaptenen, 31, sägs vara nära en återkomst till Goodison Park då hans 13 år långa karriär på Old Trafford ser ut att vara nära sitt slut.

 

 

Ryktena om en flytt till Kina eller USA håller på att dö ut och nu har det kommit fram att byggnadsarbetet har inletts på anfallarens förmodade nya hem endast 30 miles (48,2 km) från klubbens träningsanläggning Finch Farm.

 

 

Familjen ska lämna sitt hem sedan 12 år tillbaka i Prestbury, Cheshire.

 

 

Rooney blev Manchester United bästa målskytt genom alla tider under sin tid på Old Trafford.

 

 

Både Wayne och Coleen föddes och växte upp i Liverpool.

 

 

Rooney bor för närvarande med frun Coleen och deras tre barn i den bland fotbollsspelare populära lilla staden Prestbury i det lummiga Cheshire.

 

 

Men det sägs att familjen planerar att flytta från vad som varit deras hem under de senaste 12 åren till andra sidan landskapet mot Merseyside så fort det nya huset, nära Knutsford, är färdigt.

 

 

Den avskilda fastigheten kommer även att en underjordisk entré och rum för en minigolfbana.

 

 

Familjen Rooney blev rejält omskakade av ett försök till inbrott i deras hem i Prestbury i augusti förra året då Wayne spelade i en testimonial-match på Old Trafford.

 

 

I ett offeruttalande uppläst till Chesters tingsrätt sade Coleen att incidenten hade gett henne "sömnlösa nätter" och tillade: "Jag fruktar för mina barn som leker ensamma utomhus."

 

 

The Sun avslöjade tidigare den här veckan att Rooney är nära en återkomst till Goodison Park efter att ha lämnat för United 2004.

 

 

Rooney har plockats bort från Manchester United-truppen som reser till USA på söndag för att inleda deras försäsongsturné.

 

 

Han sade ja till affären efter en sommarsemester där han diskuterade sin framtid med frun Coleen och andra familjemedlemmar.

 

 

Coleen sägs ha lidit av sömnlösa nätter efter ett försök till inbrott i deras hem i Prestbury förra året.

 

 

Rooney sägs inte vilja flytta sin familj utomlands.

 

   

Rooney är nu på väg att avsluta sina 13 år i United.

 

 

Rooney sägs vara på väg att göra en återkomst till pojkklubben Everton.

 

Det kom inget erbjudande från MLS och Englands bästa målskytt, med 53 fullträffar för landslaget, ville inte dra upp sin familjs rötter och ta dem till Kina.

 

 

Rooneys nuvarande hus står på 20 hektar mark som de köpte innan de rev byggnaden som stod där tidigare och ersatte den med en efter deras egen design.

 

 

Den 31-åriga anfallaren, en av Premier Leagues bäst betalda spelare med en rapporterad veckolön på £300,000 (3,52m kr), sägs ha samlat ihop en förmögenhet på £82m (962,4m kr) från sin lön, fastighetsportfölj och olika sponsoravtal.

 

 

En talesman för familjen Rooney avstod från att kommentera rapporten igår kväll.

Av Mikael Holmkvist - 5 juli 2017 13:16

Rooney kan komma att slutföra en sensationell återkomst till sin pojkklubb, 13 år efter flytten från Goodison Park

   

Wayne Rooney tillbaka i blått för Everton (Foto: Liverpool Echo/James Maloney)

 

 

 

 

AV: David McDonnell, Daily Mirror, onsdag 5 juli, 2017

 

 

Manchester United måste betala halva Wayne Rooneys veckolön på £250,000 (2,9m kr) om hans flytt till Everton ska bli av.

 

 

United för diskussioner med Everton gällande en affär som ska ta Englands lagkapten tillbaka till Goodison Park efter 13 år på Old Trafford.

 

 

De Röda vill skeppa iväg Rooney på ett permanent kontrakt, men Evertons ovillighet att finansiera hans enorma lön innebär att ett lån är det troligaste alternativet.

 

 

Everton är villiga att betala halva Rooneys lön som en del av en låneöverenskommelse med United och 31-åringen blir en free agent nästa sommar då hans kontrakt går ut.

 

 

Rooney under sin första tid på Goodison. (Foto: Mirrorpix)

 

 

Rooneys agent, Paul Stretford, diskuterar med Everton gällande den föreslagna flytten, men det finns flera hinder att ta sig förbi innan en eventuell affär kan slutföras.

 

 

Med sin framtid osäker lär Rooney utelämnas från Uniteds försäsongsturné i USA, som Jose Mourinho och hans trupp reser till på söndag.

 

 

Rooney ser ut att vara på väg att lämna United. (Foto: Rex Features)

 

 

Samtidigt är Everton fortfarande intresserade av Olivier Giroud då Arsenal-anfallaren är en £20 miljoners (232,5m kr) transfermåltavla.

 

 

Koemans jakt på anfallsduon kan komma att bana väg för Romelu Lukakus uttåg från Goodison i sommar.

Av Mikael Holmkvist - 5 juli 2017 01:36

Toffees kommer landa anfallaren gratis men fortsätta betala hans nuvarande veckolön på £250,000 (2,9m kr)

   

Wayne Rooney är på väg tillbaka till Everton efter att ha förlorat sin plats i Manchester United-laget.

 

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Neil Custis, the Sun, onsdag 5 juli, 2017:

 

 

WAYNE ROONEY kommer göra en otrolig återkomst till Everton i slutet av den här veckan.

 


The Toffees är även på väg att fortsätta deras megashoppingrunda den här sommaren med £20 miljoners (232,7m kr) köpet av Arsenal-anfallaren Olivier Giroud.

 

 

Rooney har förblivit ett Everton-fan under hela sin tid på Old Trafford.

 


Rooney, 31, har plockats bort ur Manchester United-truppen som kommer resa till USA på söndag för deras försäsongsturné.

 


Källor nära båda klubbarna säger att flytten är på och snacket från Old Trafford igår kväll sade att affären i princip är helt klar.

 


Uniteds bästa målskytt genom alla tider, med 253 fullträffar, kommer nu att gå tillbaka till Goodison 13 år efter det att han lämnade Everton och flyttade till Old Trafford för £26,5m (308,3m kr).

 


Roo sade ja till affären efter en sommarsemester där han diskuterade sin framtid med frun Coleen och andra familjemedlemmar.

 


Det fanns inget erbjudande från the MLS och Englands främste målskytt, med 53 gjorda mål, ville inte rycka upp sin familjs rötter och flytta till Kina.

 


Forwarden Rooney lär komma att spela i en nummer 10-roll, medan Giroud, 30, troligen kommer bli hans anfallskollega längst fram istället för Romelu Lukaku, som är på väg att flytta till Chelsea för £90m (1,04 miljarder kr).

 

 

Arsenal-anfallaren Olivier Giroud är också på väg till Everton.

 

 

Wayne Rooney var en tonårsmålskyttshjälte i Everton då han först stormade in på den stora scenen.

 


Everton-scouten Carlo Jacomuzzi sade igår följande till italiensk radio: "Vi ska köpa Giroud för £20m (232,7m kr). Det är ett fynd jämfört med de £22m (256m kr) Napoli begär av oss för Duvan Zapata."

 


Det sägs att United kommer låta Roo gå gratis förutsatt att han inte ber om att få de två sista åren på sitt kontrakt betalda.

 


Hans veckolön på £250,000 (2,9m kr) kommer tas över av Everton i och med ett tvåårskontrakt, med möjlighet till ytterligare ett år.

 

 

Men den engelske anfallaren har fallit i hackordningen under Jose Mourinho.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards