Direktlänk till inlägg 6 augusti 2017

 MANCHESTER UNITEDS JUAN MATA KOMMER GE EN DEL AV SIN LÖN TILL VÄLGÖRENHET

Av Mikael Holmkvist - 6 augusti 2017 14:58

 


 

 

 

 

 

AV: Rob Dawson, ESPN, fredag 4 augusti, 2017:

 

 

Manchester United-mittfältaren Juan Mata kommer att donera en del av sin lön till välgörenhet och har uppmanat andra fotbollsspelare att göra samma sak.

 

 

Mata har lovat en procent av sin inkomst för att hjälpa gräsrotsfotbollsprojekt runtom i världen.

 

 

Tidigare har den spanska landslagsmannen kallat fotbollsspelares löner "befängda" och "obscena."

 

 

29-åringens annonsering kommer endast en dag efter det att Neymar blev världens dyraste spelare efter att ha flyttat från Barcelona till Paris Saint-Germain i en helt sanslös affär värd €222 miljoner (2,28 miljarder kr).

 

 

Den brasilianska stjärnan ska enligt rapporterna tjäna €600,000 (6,16m kr) i veckan efter skatt.

 

 

Mata har inte bara bestämt sig för att ge upp en del av sitt lönepaket till Common Goal, en kollektiv fond som stöttar välgörenhetsorganisationer inom fotbollen, han har även uppmanat sina professionella kollegor att göra samma sak.

 

 

"En av de första läxorna jag lärde mig inom fotbollen är att det krävs ett lag för att vinna en match," sade Mata, som besökte Mumbai innan han återvände till försäsongsträningen som en del av projektet.

 

 

"Vi lever efter det mantrat på planen, men vi ser det sällan i det sociala utrymmet utanför planen, som domineras av individuella initiativ.

 

 

"Genom Common Goal skapar vi ett samarbetssätt för fotbollen att ge tillbaka till samhället. Jag uppmanar mina spelarkollegor att involvera sig. Vad vi försöker göra är att definiera en delad social agenda för fotboll.

 

 

"Common Goals går bortom individuella varumärken och egon för att leverera en större inverkan. Genom att lova att donera kan vi bilda en varaktig anslutning mellan fotbollen som affärsrörelse och fotbollen som ett verktyg för social förändring."

 

 

Mata kommer att ge ungefär £100,000 (1,14m kr) av sin United-lön som en del av projektet.

 

 

Common Goal uppskattar att en procent av hela fotbollsindustrins inkomster skulle innebära ungefär $30 miljarder (260,7 miljarder kr).

 

 

Det är inte första gången Mata har pratat om pengarna inom fotbollen.

 

 

Förra sommaren gav han en intervju med "Salvados" i Spanien där han erkände att dagens fotbollsspelare "lever i en bubbla."

 

 

Han sade: "Fotbollen är väldigt välbetald på den här nivån. Det är som att vi lever i en bubbla. Med respekt för resten av samhället så tjänar vi en befängd summa. Det är outgrundligt.

 

 

"När det gäller fotbollsvärlden tjänar jag en normal lön. Men jämfört med 99,9 procent av Spanien och resten av världen tjänar jag en obscen summa.

 

 

"Barometern vi använder för att mäta våra löner är att jämföra dem med våra lagkamraters löner och vad andra spelare tjänar på annat håll.

 

 

"Jag lever i en bubbla. Det riktiga livet är det livet som mina vänner lever. Mitt liv som fotbollsspelare är inte normalt. Det skrämmer mig ibland när jag tänker på exakt hur beskyddad jag är."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards