Alla inlägg den 8 augusti 2017

Av Mikael Holmkvist - 8 augusti 2017 17:10

Ikväll är det dags för vad som eventuellt kan kallas den första tävlingsmatchen för säsongen. Visst, det är den europeiska varianten av Charity Shield, vinner man är det en positiv språngbräda att studsa in i den nya säsongen ifrån, förlorar man så är det bara en glorifierad träningsmatch. Men visst är det lite mer allvar att ta sig an Europamästarna Real Madrid än Leicester, som vi mötte i förra säsongens ridåöppnare.



Med tanke på att troligtvis både Smalling och Blind kommer ingå i vår backlinje hoppas jag att Ronaldo, som kommer att spela, inte sliter upp två nya rövhål på dessa clowner. Hoppas även få se lite bra spel mot bra motstånd och förhoppningsvis en liten silverpokal att plocka med hem till Manchester inför premiären på söndag.



Men framförallt är det ju en alldeles briljant ursäkt till att bli full mitt i veckan igen, och bara det är ju värt att hylla. Så alldeles strax bär det av till mitt absoluta favoritvattenhål för att komma i fas inför avsparken om tre och en halv timme, fotbollen är tillbaka och ingen bryr sig längre om man måste vara full två dagar i veckan - hur kan någon klaga på det?!



Här kan ni läsa en schysst uppdatering inför matchen och lite annat smått och gott av det som händer runt United, skål!



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/08/08/11467281-mourinho-beredd-att-forsoka-kopa-loss-bale/

Av Mikael Holmkvist - 8 augusti 2017 17:05

 

United kommer försöka utnyttja all eventuell disharmoni mellan Bale och Madrid.

GEORGI LICOVSKI/EPA

 

 

 

 

Super Cup

AV: Paul Hirst i Skopje, the Times, tisdag 8 augusti, 2017:



José Mourinho kommer försöka köpa loss Gareth Bale från Real Madrid om walesaren utelämnas från Zinédine Zidanes startelva i kvällens Uefa Supercupmatch mot Manchester United.



För lite mindre än två veckor sedan, under Uniteds försäsongsturné i USA, påstod Mourinho att det skulle vara "omöjligt uppdrag" att köpa vare sig Bale eller Cristiano Ronaldo, hans Real Madrid-lagkamrat. Men kvällen innan dagens match i Makedoniens huvudstad gjorde inte United-managern mycket för att tona ner pratet om att han är redo att utnyttja osäkerheten som omger 28-åringens framtid.



Källor nära Bale fortsätter att insistera på att han är lycklig i Madrid och att han inte kommer lämna i sommar. Men om Europamästarna skulle köpa Kylian Mbappé måste en spelare ur anfallstrion Bale, Cristiano Ronaldo och Karim Benzema lämna.



Zidane, Madrids huvudtränare, funderar på att starta Marco Asensio, den 21-åriga spanska mittfältaren, istället för Bale ikväll. Och om Zidane skulle vara redo att sälja Bale kommer Mourinho att stå först i kön för den f.d Tottenham Hotspur-stjärnan.



"Om han spelar imorgon skulle jag inte tänka på [att försöka köpa honom]," sade Mourinho. "Om han spelar imorgon är det för att han finns i tränarens och klubbens planer och för att han har ambitioner att fortsätta i Real Madrid. Jag har inte ens tänkt på möjligheten att köpa honom.



"Om han inte finns med i klubbens planer och om det ni skriver är sant, att ankomsten av en annan spelare skulle betyda att Gareth skulle vara på väg bort från Real Madrid, då skulle jag vänta på honom på andra sidan och kämpa mot de andra tränarna som skulle vilja ha honom.



"Om han spelar skulle det vara den bästa bekräftelsen på att han kommer stanna."



Mourinhos ord var designade för att ha en inverkan på Madrid, spelaren själv och United-hierarkin.



Misslyckandet av Ed Woodward, den exekutiva vice ordföranden, med att följa upp köpen av Victor Lindelöf, Romelu Lukaku och Nemanja Matic är en tydlig källa till irritation för Mourinho, som ville ha alla fyra toppnyförvärven klara och på plats vid början av den här månaden.



Vid ett flertal tillfällen under Uniteds tid i USA pratade han öppet om ämnet och igår, i en intervju med italienska sportkanalen Premium Sport, verkade det som att han menade att klubben har gett upp deras försök att köpa Ivan Perisic, Inter Milan-yttern.



"De är starka, de satte upp ett bra försvar för att behålla någon som är en viktig spelare för dem. Sådan är fotbollen," sade Mourinho.



Precis som Bale så är Perisic också 28 år gammal, men det råder ingen tvekan om att walesaren skulle vara ett mycket mer överlägset köp om United skulle kunna övertyga spelaren om att lämna Madrid fyra år efter hans dåtida världsrekordflytt från Tottenham.


 

Engelska klubbar i Supercupen

2013

Chelsea förlorade mot Bayern München 2-2 (5-4 efter straffar)

2012

Chelsea förlorade mot Atlético Madrid 4-1

2008

Manchester United förlorade mot Zenit St Petersburg 2-1

2005

Liverpool besegrade CSKA Moskva 3-1 (efter förlängning)

2001

Liverpool besegrade Bayern München 3-2

1999

Manchester United förlorade mot Lazio 1-0

1998

Chelsea besegrade Real Madrid 1-0

1994

Arsenal förlorade mot AC Milan 2-0*

1991

Manchester United besegrade Röda Stjärnan Belgrad 1-0

1984

Liverpool förlorade mot Juventus 2-0

1982

Aston Villa besegrade Barcelona 3-1* (efter förlängning i andra matchen)

1980

Nottingham Forest förlorade mot Valencia 2-2* (bortamål)

1979

Nottingham Forest besegrade Barcelona 2-1*

1978

Liverpool förlorade mot Anderlecht 4-3*

1977

Liverpool besegrade Hamburg 7-1*

 

* indikerar att finalen spelades över två matcher.



Zidane fick under hans inför-matchen-presskonferens tre chanser att avfärda tanken på att Bale skulle kunna lämna klubben i sommar, men det gjorde han inte.



"Vad som är viktigt för oss är inte vad tränaren sade, det viktiga är vad vi ska göra imorgon," sade Zidane, som såg obekväm ut och kliade sig i huvudet när han fick frågan om Mourinhos kommentarer.



"Han kommer förbereda sitt lag och jag kommer förbereda mitt. Det är samma sak med Ronaldo-grejorna. Folk verkar vilja blåsa upp det bortom alla proportioner."



Sergio Ramos, Madrid-kaptenen, kunde inte heller erbjuda några garantier gällande Bales framtid.



"För tillfället är Gareth Bale en spelare som tillhör Real Madrid, vi är jätteglada att ha honom ombord," sade mittbacken.



"Framtiden för alla spelare bestäms av spelaren. Augusti är väldigt lång och allt kan hända. Men Gareth Bale är i vårt lag och vi älskar att ha de bästa spelarna."



Zidane bekräftade att Ronaldo, den f.d United-yttern, kommer starta kvällens match trots att han bara har tränat med sina lagkamrater i två dagar då han fick en extra lång semester för att kunna återhämta sig från Confederations Cup.



"Han är i samma skick som han var i [Champions League] finalen, som spelades för mer än två månader sedan, sade Zidane, vilket låter olycksbådande för United med tanke på att Ronaldo gjorde två mål och blev utsedd till matchens lirare i 4-1 vinsten mot Juventus i Cardiff.



Utan någon spelare som Bale eller Ronaldo, som kan injicera lite stjärnglans i hans lag, var Mourinho försiktig gällande hans chanser att vinna Supercupen för första gången.



"Vi kommer att försöka, det är självklart. Men vad som också är självklart är skillnaden mellan Champions League och Europa League vinnarna," sade han.


 

 

 


"Europa League är inte Eldorado för spelarna. Toppkvaliteten är såklart Champions League, men det är möjligt att vinna."

 


Mourinho kommer vara utan Phil Jones ikväll då han är avstängd i två matcher efter att ha svurit mot en dopningskontrollant efter vinsten i Europa League-finalen mot Ajax i maj.



United ansökte om att få fallet uppskjutet, men det avvisades igår kväll.



Försvararen Eric Bailly är inte heller tillgänglig efter det att Uefa förlängde hans avstängning för hans röda kort i semifinalvinsten mot Celta Vigo från en match till tre.



Mittfältaren Matic lär inte starta då han inte är helt i fas rent fysiskt efter att ha spenderat sin försäsong med att träna ensam hos Chelsea medan han väntade på att hans £40 miljoners (449,3m kr) flytt till United skulle gå igenom.



Uefa planerar att använda två drickpauser i den 30:e och 75:e minuten om temperaturen går över 32C. Temperaturen reste sig till 38C under Uniteds träningspass igår eftermiddag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards