Alla inlägg den 24 augusti 2017

Av Mikael Holmkvist - 24 augusti 2017 22:16

Ibrahimović tillbaka

Det kan inte ha undgått någon med minsta lilla intresse för Manchester United att Zlatan Ibrahimović nu är tillbaka "för att slutföra det jag påbörjade". I vanlig, lågmäld och blygsam stil annonserade han det på Instagram tidigare idag:

 

 

 

 

Han får nu nummer 10 och det ska bli intressant hur Mourinho tänker kring laget då svensken rapporteras kunna vara tillbaka i oktober/november någon gång. Svensken (förlåt alla Sverigevänner) säger inget om något comebackdatum själv, bara att han kommer komma tillbaka bättre än förra säsongen och det låter som att han vill täppa till käften på en och annan "expert", igen.

 

 

Cuplottningarna

I förra inlägget nämnde jag att den gamla Ligacupen, i år med namnet the Carabao Cup då den thailändska energidryckstillverkaren Carabao är ny huvudsponsor, skulle hålla sin lottning till nästa runda klockan 4:15 (engelsk tid)! I Kina! Tydligen kunde inte kineserna riktigt hålla tiden, så själva proceduren startade inte förrän 04:37 och efter den "tabben" och lite annan skit lyckades de skaka fram en hemmamatch åt United, mot Championship-laget Burton Albion.

 

 

I Champions League kan jag inte heller klaga på lottningen. Det är inte så att jag tror att vi bara ska gå ut och tröska sönder allt motstånd vi ställs emot, långt därifrån, men det kunde ha blivit betydligt tuffare. Nu väntar Benfica, Basel och CSKA Moskva i gruppspelet.

 

 

Bevis: Martial kan le!

När den sura fransmannen spelar fotboll ser han inte ut att älska det han gör. Då han nätade mot West Ham i premiären fick Phil Jones t.o.m påminna honom om att le lite. Men i söndags dök det i alla fall upp bevis för att han faktiskt kan se glad ut:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/08/24/11471418-martial-slar-till-manchester-united-stjarnan-anthony-martial-firar-swansea-malet-med-att-ta-sin-fantastiskt-vackra-flickvan-melanie-da-cruz-till-en-bowlinghall/

 

 

Noterar även att hans flickvän på bilderna i den artikeln gärna visar vad hon tycker om honom med orden "Jag älskar dig" på flera olika språk, bl. a på just svenska. Mourinho nämner ju i artikeln att Martial förmodligen har mått bra av alla fransktalande spelare i United, men efter dagens Zlatan-besked så finns det även en liten svenskkoloni bland WAG:sen. VNL:s Maja, Matas svenska flickvän och Ibrahimovićs andra hälft.

 

 

Jag antar att Martial fnissar åt kompisen som ger fotografen långfingret, eller så kanske han passerade ett skyltfönster och råkade spegla sig i det, vad i helvete har karln på sig?! Är väl nästan gränsfall, men det är åtminstone inte fullt lika gräsligt som Franck Ribérys utstyrsel häromdagen:

   

 

 

Så gnäller en del fotbollsspelare på att de inte får vara i fred och att folk sturar på dem på stan, ja, undrar varför om man väljer att "klä" sig så? Sådan skit får mig alltid att tänka på en berättelse om Kieran "Lord Snooty" Richardson och hans sorgliga dagar i United. Först ringde han upp en finare restaurang i Manchester och bad personalen att försöka hålla det lite lugnt och inte dra uppmärksamhet till hans bord. Han och hans far skulle nämligen förära matstället med ett besök.

 

 

Huruvida hovmästaren kände till detta praktollon eller inte vet jag inte, men han lovade att de skulle göra allt för att han och hans far skulle få en trevlig och lugn kväll där. Så kommer tokfan dit i en vit limousine och kliver ur med kepsen vänd bakåt, ett gigantiskt smycke runt halsen som närmast kunde liknas vid en guldtallrik i en grov guldkedja. Så lufsar han bort mot ingången och ger vakterna "känner du inte igen mig"-behandlingen och fullföljer därmed det totala kukhuvuduppträdandet, som han var så duktig på.

 

 

Rooney "lämnar" Englands landslag

Ja, det var åtminstone så scousern ville få oss att tro. Jag är inte helt säker på att det gick till så, tror mer på att man kom överens om att avsluta det såhär, oavsett vad Admiral Ackbar, också känd som Gareth Southgate, säger. Kanske var det såhär det gick till:

 

 

Måndag

WR: "Jag är säker på att jag kommer prata med Gareth Southgate under de kommande dagarna och sen får vi se vad som händer."

 

 

Onsdag

GS: "Du är inte med i truppen Wayne, men du kan ta hand om konerna."

 

 

WR: "Ok, då lägger jag av i landslaget."

 

 

GS: "Gör som du vill, kompis."

 

 

Som ett stort fan av Karl Pilkington och hans idiotresor med tillhörande betraktelser fanns det bara ett svar på Rooneys snack tidigare i veckan:

 

 

Rooney: "Det var fantastiskt att Gareth Southgate ringde mig den här veckan och sa att han ville ha tillbaka mig i Englands trupp till de kommande matcherna."

   

 

 

Men det är lite irriterande när t.o.m den annars ganska hyfsade Daily Mail-skribenten i nordvästra England, Ian Ladyman, för vidare detta nonsens till sina läsare:

 

 

Ett mål som 17-åring mot Makedonien följdes av två matcher med dubbla mål i EM 2004. Mot Schweiz och sedan mot Kroatien i Portugal såg han ut som om han kommit för att rädda oss, en speciell spelare som kunde ta oss någonstans. Han togs ut i Turneringens lag av UEFA och vi antog att det var början på något.

 

 

Men det var innan han dukade under inför härjningarna i det engelska systemet, ett inhemskt spelschema så rigoröst och outtröttligt att det till sist knäcker de alla. Då vi nu skådar spelare som Harry Kane och Dele Alli i inledningen av deras landslagskarriärer, vad är det som säger att det inte kommer knäcka dem också en dag?

 

 

Det hade ju självklart ingenting med de kopiösa mängderna alkohol, cigaretter och snabbmat att göra, såklart.

 

 

Och med tanke på citatet som jag har fetmarkerat och strukit under så kan man ju bara göra en sådan här enkel komparativ studie:

 

 

Rooney, antal matcher i karriären: 641 plus 112 landskamper (753)

 

 

Ronaldo, antal matcher i karriären: 721 plus 143 landskamper (864).

   

 

 

 

Fallet avslutat. Åklagarsidan kommer även att bötfällas med summan ett tusen pund (10,996 kr) för att ha slösat med domstolens tid. Nästa!

 

 

 

City-projektet

Förra säsongen skrev jag en del om att Guardiola stundtals såg ut att vara på väg att explodera. Han beskrivs fortfarande som den goda fotbollsfilosofen i media, medan Mourinho är hans motsats. Jag kommer även den här säsongen att hålla ett öga på Kuken från Katalonien och det verkar som att han redan har börjat visa upp lite nervösa ticks. Jag menar vad i helvete höll han på med efter slutsignalen mot Everton sist? Ansiktsuttrycket på runda Ronald säger väl det mesta, om ni inte sett det än, här har ni det jag tjatar om:

 

https://twitter.com/manunited___fc/status/899736949681864704

 

 

Vi fortsätter på ämnet City-projektet och den senaste sjukdomen att dyka upp inom den moderna fotbollen...

   

 

 

 

Ok, att få se det fullständiga ollonet Guardiola få sitt oundvikliga sammanbrott medan man munnar på en pint sju meter därifrån, det skulle väl vara helt ok, men fy fan så vidrigt, fel och vedervärdigt den här förbannade "Tunnelklubben" är.

 

 

@andrewconquest på Twitter sammanfattade det hela ganska bra då han skrev: "Föreställ dig att betala 200 quid (2,199 kr) för att se en 20-årig kille ignorera dig då han går förbi och stirrar i sin telefon. Fullständiga missfoster."

 

 

 

Jag gissar att Eddy Woodward är helt förkrossad att han inte kom på det här först. Samtidigt är det lite roande att City har blivit precis allt det de hatade oss för, de patetiska ändtarmarna.

 

 

 

Sen undrar man ju lite vad som pågår med killen som sitter vid bordet inne i "Tunnelrestaurangen". Med tanke på att det är City och den moderna fotbollen vi pratar om så ingår det kanske en, för att uttrycka sig som förhuden Folke Hubertus, "kaffeflicka" efter maten. Eller så vill jag bara ha en ursäkt att posta det här:

 

 

 

Många journalister ifrågasätter inte längre allt ruttet med dagens fotboll, de bara sväljer skiten och går vidare. Men tack och lov så finns det fortfarande de som inte glömt bort var fotbollen har sina rötter. En sådan är såklart den kryddstarka Marina Hyde på the Guardian och igår (onsdags) valde hon att ägna sitt inlägg på tidningens sportblogg till den senaste anomalin på Citys arena:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/08/24/11471397-manchester-citys-tunnelklubb-for-spelarakvariet-lamnar-hjarnan-simmande/

 

 

Meningen "den ekonomiska stratifieringen av fotbollsfans" är helt perfekt!

 

 

Det är alltid underhållande att smyga in på scousernas öppna forum RAWK (Red And White Kop), där kan man hitta många supportrar som, för att använda Chrille P-terminologi, befinner sig i "psykologins träskmarker". City har en motsvarighet i Bluemoon och även där kastas det då och då upp ren magi, eller vad sägs om det här inlägget:

 

 

Tyvärr är media i det här landet, vare sig det gäller tv eller tidningarna, bara intresserade av att massera egot hos den antagna "Big Four"-kvartetten, som nu av olika anledningar inte är riktigt så stora längre.

 

 

Arsenal verkar nöjda med att balansera räkenskaperna och sikta på fjärdeplatsen, medan Liverpool ser bra ut till en början, men sedan slutar det alltid i besvikelse under frälsaren som heter Jürgen Klopp.

 

 

Sedan har vi skithögen från Stretford. Trots att de har varit mediokra sedan Baconansiktet slutade får de fortfarande toppbehandling. T.o.m om de skulle spela i andradivisionen skulle den där dabbande kuken Pogba ändå smetas upp över alla Sky och BT Sport-reklamtavlor och finnas med i tv-reklamfilmer bara för att hålla de hjärndöda massorna intresserade av deras produkt.

 

 

Sanningen är att ingen klubb är bättre skött [än City], bättre utrustad eller bättre placerad än oss för att lyckas och den tuffa sanningen är att avundsjuka har förvandlats till hat mot vår klubb. Det kväver ex-proffsen som spelade för lag som avskummen [United] och de röda sopdykarna [Liverpool] att acceptera vad som står framför dem och tillsammans med mediakonspirationen kommer de försöka med allt för att kasta skit på oss.

 

 

Med tiden kommer saker och ting att förändras, men tills den dagen kommer måste vi stå ut med avundsjuka kretiner som behandlar Benjamin Mendy som Fred West för att han twittrade "Bullet Header", eller folk som visar upp bilder inifrån arenan en timme innan avspark under rubriken Emptyhad, som Rödtopparna [de engelska tabloiderna] är tillräckligt dumma för att göra artiklar av och understryka så fort de får chansen.

 

 

Jag vet att jag har gått ganska hårt fram och det vill jag be om ursäkt för, men jag vill bara säga till Robbie Savage, den yngre och fulare Chuckle-brorsan, Danny Higginbottom, panelen med idioter på Soccer Saturday och självklart Martin Tyler, om ni inte har något positivt eller balanserat att säga om vår fantastiska klubb, så håll det bara för er själva eller dra åt helvete."

 

 

Låt mig bara rycka ut den här delen:

Trots att de har varit mediokra sedan Baconansiktet slutade får de fortfarande toppbehandling. T.o.m om de skulle spela i andradivisionen skulle den där dabbande kuken Pogba ändå smetas upp över alla Sky och BT Sport-reklamtavlor och finnas med i tv-reklamfilmer bara för att hålla de hjärndöda massorna intresserade av deras produkt.

 

 

Det är det här som verkligen sårar dem och skänker dem så stor smärta. För alltid i vår skugga, har alltid varit och kommer alltid att vara!

 

 

Så är det och man får ju för sig att de inte kan göra någonting rätt, inte ens när det pumpas in miljarder i deras patetiska ursäkt till fotbollsklubb.

 

 

Det faktum att de flesta United-fansen var glada att se de vinna deras senaste titel svider något så fruktansvärt för dem. Det året kommer för evigt att bli ihågkommet som året då Liverpool inte vann ligan och det stör de ljusblåa så mycket att ord inte riktigt räcker till för att beskriva smärtan.

 

 

Jag minns inte riktigt vilken journalist det var (tror det var Mark Ogden?) som försvarade det faktum att United fick mer bevakning i media då de slutade 7:a det året, än City som blev mästare, han menade att det rättfärdigades för att det helt enkelt var en större story.

 

 

Om de inte existerade hade vi varit tvungna att uppfinna dem, helt enkelt av komiska anledningar. Föreställ er att som fotbollssupporter skriva ordet "buu" på en pappersbit och ta med sig den till en bortamatch i Europa. Det är tamejfan bortom allt som går att logiskt förklara, de är verkligen en hög med riktigt udda typer.

 

 

Lite roligt dessutom att de gnäller på rödtopparna [engelska tabloiderna] och att de sprider och befäster myter, samtidigt som de länge levde på just rödtopparna som spred och befäste myter om att alla Mancs är blåa, alla Röda kommer från södra England etc etc.

 

 

Sen har vi ju klassikern "Sanningen är att ingen klubb är bättre skött [än City], bättre utrustad eller bättre placerad än oss för att lyckas."

 

 

Låt oss säga att detta är sant: vad är då deras ursäkt för deras ständiga misslyckanden?

Av Mikael Holmkvist - 24 augusti 2017 19:41

Den franska stjärnan har startat säsongen bra med två mål i två dominanta vinster

   

Man Utd-stjärnan Anthony Martial gick ut och bowlade med flickvännen Melanie Da Cruz och en kompis.

 

 

 

 

AV: Tom Sheen, the Sun, måndag 21 augusti, 2017:

 

 

ANTHONY MARTIAL firade sitt mål mot Swansea City i lördags med en strike - på banorna hos All Star Lanes i centrala Manchester.

 

 

Manchester United-stjärnan, som har inlett säsongen med två mål i två imponerade inhopp från bänken, tog sin flickvän Melanie Da Cruz och en vän till bowlinghallen.

 

 

Deras vän erbjöd en barnförbjuden gest till fotografen.

 

 

21-åringen må ha startat båda Uniteds 4-0 vinster, mot West Ham och Swansea, på bänken, men han har glänst under sin begränsade speltid.

 

 

Martial har spelat mindre än 30 minuter fotboll den här säsongen - men han har redan gjort två mål för att visa att han är tillbaka på Jose Mourinhos goda sida efter en svår säsong förra året.

 

 

Forwarden har nätat med två lugna, imponerande avslut och ser ut att vara på väg mot en mycket större roll än Mourinho gav honom förra säsongen.

 

 

Och Martial firade sin fina start på säsongen i söndags kväll med sin flickvän och en av deras vänner.

 

 

Iklädd en ljusblå träningsoverall fotograferades United-spelaren då han lämnade bowlinghallen All Star Lane i söndags kväll.

 

 

Stället, som även har fyra hallar i London, spelar hiphop-musik, serverar cocktails och erbjuder ett trendigt alternativ till mer traditionella bowlinghallar.

 

 

Trion skrattade sedan rejält utanför All Star Lanes i centrala Manchester.

 

 

Melanie kallades en "äktenskapsförstörare" av Martials f.d fru Samantha.

 

 

Martial firade sitt mål i 4-0 vinsten mot Swansea.

 

 

Jose Mourinho säger att tillströmningen av fransktalande spelare har hjälpt Martial.

 

 

Mourinho berömde Martial för hans fina start på säsongen och avslöjade att tillströmningen av fransktalande spelare kan vara anledningen bakom hans pånyttfödda form.

 

 

Portugisen sade: "Vi använder honom bra och han kommer med rätt attityd och vi har haft en konversation om framtiden han har här.

 

 

"Jag tycker att han har en bra förståelse på planen med Paul [Pogba] och Romelu [Lukaku]. Det kommer, det växer i självförtroende. Och, såklart, två perioder på 20 minuter och han har gjort två mål.

 

 

Melanie Da Cruz på semester på Mauritius tidigare i somras.

 

 

Da Cruz är en fransk reality tv-stjärna, modell och skönhetsbloggare.

 

 

Da Cruz och Martial ute och äter middag.

 

 

Da Cruz poserar i en röd bikini på en strand på Mauritius.

 

 

Forwarden har redan gjort två mål i hans två inhopp från bänken den här säsongen.

 

 

"Kanske är den lilla franskspråkiga gruppen vi har - [Marouane] Fellaini, Paul, Lukaku - en grupp han är väldigt välintegrerad i nu. De höjer honom och hans professionella nivå förbättras och han jobbar mycket, mycket bättre.

 

 

"Vi är glada. Vi har mycket hopp för honom och han måste vara lycklig nu och kan bara bli bättre."

 

 

Då Martial och flickvännen Melanie lämnade hallen erbjöd deras vän en barnförbjuden gest till fotografen.

 

 

Martial har varit med Melanie i lite mer än ett år - efter att ha LÄMNAT sin f.d fru Samantha, och deras unga dotter.

 

 

Förra året kallade Samantha Melanie en "äktenskapsförstörare".

Av Mikael Holmkvist - 24 augusti 2017 19:31

Synen av trollbundna stirrare som, efter att ha betalat £15k (165,070 kr) per säsong, ser John Stones paddla förbi lockade fram en hel del vrede och ställde frågan exakt hur långt Premier League-idiotin kan gå

   

Manchester Citys Kevin De Bruyne, i mitten, och Evertons Mason Holgate, t.v., går i genom the Etihad Stadiums tunnel tillsammans med deras lagkamrater. Fotograf: Victoria Haydn/Manchester City FC via Getty Images

 

 

 

 

AV: Marina Hyde, the Guardians sportblogg, onsdag 23 augusti, 2017:

 

 

Ibland vill man bara höra en kommentator gällande ett särskilt ämne, och vilka av oss kan sanningsenligt verkligen vila förrän vi hört Roy Keane om Manchester Citys Tunnelklubb? Det får räksmörgåsbrigaden att se ut som en hög sopletare som är ute och utforskar några soptunnor på jakt efter några överblivna smulor från en överbliven e coli-paj.

 

 

Om du missade Skys byxnedblötande bevakning av detta i måndags kväll så har City nu invigt en enorm fördel i den ekonomiska stratifieringen av fotbollsfans. Tunnelklubben är ny facilitet på the Etihad, som erbjuder exempellöst tillträde till klubbens innanmäten. För upp till den mycket konkurrenskraftiga summan £15,000 (165,070 kr) per säsong kan fans se spelare med hörlurar på sig ignorera dem på deras väg till omklädningsrummet, sedan får de kliva in i en restaurang, fullt utrustad med bar, som byggts runt tunneln. Här serveras de en femrätters finmiddag - eller "upplevelse", som det heter med modernt språkbruk - innan de får en taktisk genomgång från en faktisk medlem av Pep Guardiolas tränarstab (det rapporters av två av dem var satta i arbete innan City-Everton matchen i måndags kväll).

 

 

Medlemmarna kan sedan skåda spelarna när de väntar i tunneln och sedan går ut på planen genom ett envägsglas - lite som när en kriminalkommissarie tittar på sina misstänkta innan ett förhör. Efter att ha tittat på bilder så finns det kanske faktiskt mer av en akvariekänsla kring det hela, som tillåter trollbundna stirrare att se på medan John Stones majestätiskt simmar förbi. Efter det får medlemmarna i Tunnelklubben avnjuta en kort promenad till sina vadderade sittplatser bakom avbytarbänken, där t.o.m betonggolvet är vadderat med konstgräs. Bland många andra brott som kanske borde bestraffas hårdast möjligt beskriver City Tunnelklubben som "ett högklassigt nätverksutrymme, perfekt för dig och dina klienter med en concierge och en ekonomiansvarig som tillgodoser alla dina behov".

 

 

Men inte helt oväntat fann några City-fans sig själva lite mindre förälskade i platsen då de såg Sky-bevakningen. En snabb genomgång på sociala medier hittade olika avvikande röster - t. ex. supportern som upptäckte en herre iklädd blazer och gula byxor och stämplade det som "allt som är fel med fotbollen och våran klubb".

 

 

Å ena sidan måste man förundras över Premier Leagues oändligt rastlösa sökande för den definitiva idiotin. Man trodde ju att det hade gjorts redan - Ashley Cole skjuter en person som är ute och skaffar sig arbetslivserfarenhet, eller Mark Clattenburg då han kallade till en presskonferens i Jeddah för att annonsera att han skrivit på för att "utbilda" saudiska domare - men det har det aldrig, då idiotin fortsätter att veckla ut sig själv som en Evig lotusblomma.

 

 

Å andra sidan... det känns som att City har missat en grej eller två, detta då de misslyckats med att maximera deras välförtjänta rykte om teatraliska insatser. Faktum är att då Tunnelklubbarna satt på sina vadderade sittplatser under matchen så missade de den stora tunnelhändelsen i måndags kväll - Morgan Schneiderlin och Kyle Walker då de återvände till omklädningsrummen för sina tidiga duschar.

 

 

Detta känns suboptimalt. Kanske i framtiden att utvisade spelare kan hållas tillbaka vid tunnelns öppning vid planen tills medlemmarna av Tunnelklubben har vallats tillbaka ner till glasväggsområdet - personal skulle kunna följa efter med deras drinkar på brickor - och först då släppas lös för att iscensätta en teatralisk tablå till fördel för klubbens rikaste iakttagare.

 

 

Fotbollen har fortfarande en lång väg att gå gällande homofobi och sexism

Det är troligt att de homofobiska läktarsångerna som ledde till att några Leicester-fans kastades ut från the King Power och rapporterades till polisen kommer följa Brighton runt the Premier League den här säsongen. Medan grupper av fans som sjunger rasistiska läktarsånger numera mest ses som något andra länder gör - tillsammans med ironi - så är inställningen till deras homofobiska motsvarigheter mindre färdigutvecklade.

 

 

Jag är glad att det tas på allvar, i en sport där homosexuella spelare fortfarande är för rädda för att komma ut men jag måste erkänna att jag själv är lite lätt road av förvridningarna i folks interna logik när det gäller de olika ism-erna. Alla har sin egen gräns, som ofta bara känns logisk för dem själva. Precis som vilken kvinnlig sportskribent eller tv-person som helst kan berätta för dig så betyder sociala medier ofta att man blir överöst med inbjudningar att fuck off tillbaka till köket och observationer om att ingen kvinna borde prata om sport. Då och då svarar jag en av dem för att få fnissa lite, vanligtvis genom att gratulera avsändaren till deras eftertänksamma sexism och sedan säger jag att jag antar att de kör med eftertänksam rasism också.

 

 

Svaret är nästan alltid detsamma: killen det gäller sträcker upp sig i sin fulla internet-längd och undrar vad i hela friden jag pratar om. SJÄLVKLART är han inte rasist. Eh? Varför skulle du tro det? Ibland kan det följas upp av något lätt motsägelsefullt om "svart kuk", men den inställningen till att sparka ut rasismen brukar begränsas till dem på den lägre halvan av Mastermind-ligatabellen.

 

 

Men det känns klart att någon som för några årtionden sedan kanske sysslade med rasistiska läktarsånger - och som nu inte ens skulle drömma om det - ännu inte har kommit upp i acceptabel nivå gällande inverkan från deras andra -ismer. Självklart är det inget fotbollsproblem: fotbollen reflekterar samhället, inte tvärtom. Trångsynta personer lämnar inte deras trångsynthet på arenan klockan 18:00 (svensk tid) på lördagarna - de går mitt ibland oss under resten av veckan. Men kanske kan Brightons ankomst till the Premier League till sist hjälpa några av dem att komma fram till insikten om att en brist på bananer på planen faktiskt inte betyder att deras jobb är utfört och klart.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards