Direktlänk till inlägg 15 september 2017

KÖLN-FANSEN FÖRKLÄDDE SIG TILL ARSENAL-SUPPORTRAR FÖR ATT SE MATCHEN DE INTE KUNDE MISSA

Av Mikael Holmkvist - 15 september 2017 21:34

Fans arresterade då kravallpolis användes vid de kaotiska scenerna på Emirates

   

Tillbaka på den stora scenen. Köln spelar nu i en europeisk turnering för första gången på 25 år. Catherine Ivill - AMA/Getty Images

 

 

 

 

AV: Archie Rhind-Tutt på the Emirates, Evening Standard, fredag 15 september, 2017:

 

 

Att säga att Köln har varit uppspelt gällande möjligheten att få spela europeisk fotboll under de senaste månaderna är en underdrift.

 

 

Staden är fotbollsgalen och domineras av FC Köln. En publik på 50,000 personer packar regelbundet in sig på RheinEnergieStadion vid hemmamatcherna. När klubben slutade femma i maj, och därmed säkrade automatisk kvalificering till Europa League, blev det fullständigt kaos. Tusentals klev in på planen på Kölns hemmaarena, vissa grät - Köln var tillbaka i europeisk fotboll för första gången på 25 år.

 

 

Det var garanterat, oavsett vart i Europa de skulle, att tusentals skulle följa dem.

 

 

En av deras supportrar på the Emirates hette Marcel, ett Köln-fan i 20-årsåldern. Han var inte det minsta överraskad över hur många supportrar som gjorde honom sällskap igår.

 

 

FC Kölns fans tar över London inför matchen mot Arsenal.

 

 

 

"Allt dessa fans har fått se är nedflyttning efter nedflyttning," sade han efter att Köln genomlidit fem bara under de senaste 20 åren.

 

 

Att vara i Europa var redan det stort, men att lottas mot Arsenal höjde uppspeltheten till en ny nivå.

 

 

Engelska lag vördas av många tyska fans p.g.a deras tradition. Att möta en klubb med Arsenals anseende skulle alltid komma att ses som en massiv kupp.

 

 

Det finns fans jag känner som bokade flyg och tåg oavsett om de kunde få biljetter till matchen eller inte - de ville bara vara i London och se sitt lag. Det här var deras cupfinal.

 

 

Det spelade ingen roll för dem om de var tvungna att betala mer än £100 (1,146 kr) för en biljett, som till sitt egentliga pris bara skulle ha kostat dem £17 (195 kr), som vissa gjorde. Allt som betydde något var att vara där.

 

 

Det fanns även en del fans som inte visste hur saker och ting fungerar när det gäller segregering av supportrar i England.

 

 

Varje helg i Bundesliga ser man bortafans sitta i hemmasektionerna utan några problem, men det finns vissa hemmasektioner med restriktioner, men inte alla.

 

 

Totalt sett är atmosfären när det gäller segregering betydligt mer avslappnad än i Premier League men det beror såklart på vilken arena man befinner sig på.

 

 

När de fick reda på detta och i rädsla för att inte bli insläppta på arenan fanns det Köln-fans som bestämde sig för att lämna sina klubbtröjor hemma, köpa Arsenal-halsdukar och vissa bytte t.o.m bakgrundsbild på sina mobiltelefoner till Arsenal-märket.

 

 

De ville bara komma in och heja på sitt lag. Precis som London upptäckte i torsdagseftermiddag, så gör Kölns fans det högljutt.

 

 

Det är förståeligt att de Arsenal-fansen som blev omgivna av dem kanske fann hela den situationen otroligt hotfull, men det här är två klubbar med diametralt skilda atmosfärer. RheinEnergieStadion är betydligt mer högljudd och livlig än the Emirates vanligtvis är på en matchdag.

 

 

Det ursäktar inte vad som hände några publikvärdar och fans i torsdagskväll. Precis som de flesta andra klubbarna har Köln en liten klick fans som är benägna att orsaka problem men det var inte målet för den stora majoriteten av de som tog sig in på the Emirates.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards