Alla inlägg den 27 september 2017

Av Mikael Holmkvist - 27 september 2017 19:28

CSKA borta

Ikväll väntar alltså CSKA Moskva borta för United i Champions League. I England förs det en debatt gällande några United-fans sjungande av den nya Lukaku-läktarsången. Den innehåller tyvärr rasistiska stereotyper, är skitdålig och jag hoppas att den självdör, väldigt snabbt. Däremot är jag inget fan av att förbundet eller någon annan myndighet ska börja förbjuda sånger och berätta för fansen vad som är acceptabelt att sjunga o.s.v Det har, efter allt prat om detta, även dykt upp en annan variant på den omtalade läktarsången och den vädrades åtminstone en gång nere i Southampton i lördags, men den dränktes snart i en annan låt och hördes inte igen, man kan ju alltid hoppas att det var sista gången vi hörde den på Uniteds läktare.

 


I matchen ikväll kan det hela däremot få en vidrig utveckling. Rasism är fruktansvärt i alla sina former, men även här finns det grader i helvetet. Än idag är det nämligen inte sällsynt att svarta spelare i Ryssland får bananer kastade på sig, eller möts av apljud från läktarna när de rör bollen. Jag är inte någon expert på vilket rykte CSKA:s fans har gällande detta, men rent allmänt kan man säga att grottmänniskorasismen är betydligt mer närvarande inom rysk fotboll, än inom exempelvis den engelska.

 


Under kommunisttiden var CSKA den sovjetiska arméns lag och det var inte ovanligt att läktarna var fulla av fans i full sovjetisk uniform. Men sedan landets kollaps har klubben blivit privatägd, med försvarsministeriet som en av aktieägarna. Roman Abramovitjs företag Sibneft var en ledande sponsor av klubben 2004-2006.

 


United grundades ju en gång av järnvägsarbetare, men av den klubben finns inte mycket kvar idag. Samma sak gäller såklart CSKA, men i klubbens emblem finns i alla fall den Röda socialistiska stjärnan med fem uddar på kvar, stjärnan som representerar arbetarens hand med fem fingrar. Alltid något, antar jag...

 


När man tittar igenom CSKA:s trupp så finns det för oss svenskar såklart en bekant, "Röde Wernbloom", d.v.s Pontus Wernbloom, som enligt några rapporter i tidningarna ska stå till vänster politiskt sett. Kungälvssonen nätade för övrigt i sin debut för CSKA (2012), detta då han på övertid kvitterade mot självaste Real Madrid, i ett minus tio grader kallt Moskva. Manager för spanjorerna? Japp, José Mourinho, som efteråt tyckte att svensken hade försökt skada hans spelare.

 


Jag var dessutom helt säker på att den f.d "United-spelaren"  Zoran Tošić var kvar i CSKA, men så är det inte, för i augusti i år flyttade han hem till Partizan Belgrad igen, där han skrev på ett treårskontrakt. Tošić fick aldrig till det i United och lånades redan efter ett år ut till FC Köln och när han sommaren 2010 återvände till Manchester såldes han bara någon vecka senare till just CSKA. Det starkaste minnet jag har av honom är när han dök upp på en träning med A-laget iklädd neonrosa fotbollsskor. Det var många etablerade seniorspelare som då tittade undrande på varandra. När han sedan inte gick ut och direkt tog alla med storm, så tog landsmannen Nemanja Vidić honom åt sidan för ett litet snack. Nästa dag kom Tošić till träningen i ett par vanliga, svarta fotbollsskor.

 

 

Tre år sedan Luke Shaw... (hoppade över pizza under en hel vecka)

Tidigare idag (27/9) lade Luke Shaw upp det här på Twitter:

 

https://twitter.com/LukeShaw23/status/912951249057796098

 


Och precis som Red Issue skriver lite längre ner får vi hoppas att han "Firar genom att försöka hålla sig borta från tårtan i en dag."

 

 

Tuffa tider för Rooney

Han har det inte lätt nu scousern. Förra helgen fick han en rejäl armbåge av Bournemouths Simon Francis.

   

Efter att dessutom ha kört rattfull och blivit av med körkortet får han numera finna sig i att bli skjutsad överallt han ska.

 

 

 

Jag vet inte huruvida det kommer att betyda att han bara kommer dricka ännu mer, nu när han inte behöver oroa sig för att köra bil när han ska dricka, eller, ja...

 


Dessutom rapporteras det att Coleen har beordrat honom att sluta spela bort pengar, detta i ett försök att rädda deras äktenskap (eller hans förmögenhet, den dagen hon får nog och lämnar honom).

 


I tillägg till detta vill hon även att han slutar umgås med bästa kompisen och f.d United-lagkamraten Wes Brown. För tillfället borde inte det vara några problem, med tanke på att Brown flyttat till Indian Super League-klubben Kerala Blasters i Indien. Men det är klart, Rooney gillar indisk mat och får han höra hur billig ölen är där borta så vet man ju aldrig.

 


Så hon försöker skjuta över skulden på någon annan (vad sa du, är hon scouser?) och se till att hennes framtida pengar inte pissas bort på något casino, istället för att ens försöka säga till törstläppen att han måste sluta dricka. Alla eventuella psykologstuderande där ute skulle få rena rama julafton om de tog sig an detta.

 


Men det slutar inte där, för stackars Wayne. Nästa månad kommer nämligen den här damen (bilden här under) att släppa en bok där hon ska berätta allt.

 

 

 

Känner du inte igen henne? Det är Helen Wood. En av de prostituerade tjejerna som hade en trekant med Rooney 2010. Hon har nu bekräftat att "sanningens bok" bör finnas på hyllorna i mitten av oktober i år.

 


Hon och kollegan (callgirl) Jenny Thompson låg med Rooney medan Coleen var gravid. Hon träffade Rooney efter att hon hade betalats av en annan Manchester United-spelare för att delta i gruppsex på lyxhotellet Lowry, i Manchester. När sedan hennes namn offentliggjordes sålde hon sin berättelse för £40,000 (461,180 kr).

 


Tack gode gud att han inte är vårt problem längre!

 

 

Så onödig attack på Tunnelklubben!

När jag skriver det här känner jag mig kränkt, inte lyssnad på, överkörd och helt förolämpad!

 


Vad fan handlar då detta om?

 


Jo, alla vet ju att de som betalar sig in i Manchester Citys "Tunnelklubb" är de sanna fansen. Det är de som är klubbens bultande hjärta, syre och livsglädje. Sen att de ibland tar tillfället i akt att nätverka lite, knyta kontakter och boosta sitt eget varumärke, ja men det är de sååå värda att få göra! Och herregud, vad gör det om den här sinnebilden för ett äkta hardcorefan missar några minuter av själva fotbollen ibland?

 


Det är därför The Times Manchester-skribent, Paul Hirst, och hans ohederliga attack på fotbollens livsblod känns så vidrig och onödig. Bara för att alla inte riktigt hade hunnit tillbaka till sin platser i tid för andra halvlek twittrade han följande:

 


https://twitter.com/hirstclass/status/912766416453095424

 


Djävla kommunistpack!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards