Alla inlägg den 7 september 2017

Av Mikael Holmkvist - 7 september 2017 20:26

Intressant intervju med Mourinho

Igår (onsdags) gjorde Mourinho lite reklam för sin Hublot-klocka och passade då även på att träffa The Times Oliver Kay för en exklusiv intervju. Den innehåller en del intressant och portugisen lyckades även blåsa iväg några klockrena giftpilar i några olika riktningar:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/06/11475548-intervju-med-jos-mourinho-romelu-lukaku-skulle-nu-vara-vard-150m-1-64-miljarder-kr-neymar-andrade-allt/

 

 

 

Van Gaalen

Verkar som att all hajp runt Van Gaalen efter VM 2014 helt rättmätigt börjar närma sig en omvärdering:

 


ESPN:

 

 

Höjdpunkterna från de två senaste VM-turneringarna har kanske tapetserat över sprickorna som vissa i Nederländerna anser går att datera tillbaka till mitten av 1990-talet, när holländsk fotboll red på en våg inspirerad av Louis van Gaals Champions League-vinnande Ajax-lag 1995.

 

 

Teorin går ut på att medan Van Gaals lag tog tillbaka Ajax och den holländska fotbollen till toppen av det europeiska spelet, så har de långsiktiga förgreningarna av tränarens fotbollsfilosofi lett till en generation fotbollsspelare som saknar elegans, självförtroende och fräckheten som deras föregångare hade.

 

 

2010 och 2014 gav spelare som Robben, Sneijder och Robin van Persie holländarna spetsen när det gällde kvaliteten att kunna ändra matcher, men de kom från den sista gruppen spelare som utvecklats som ynglingar innan Van Gaals inflytande började ta form.

 

 

Under det katastrofala kvalet till EM 2016, när Guus Hiddink ersattes som tränare av Danny Blind under säsongen, påstod Cruyff, sedan länge en kritiker av Van Gaals filosofi, att "Holland är världsmästare på att passa i sidled och bakåt," i en illa dold känga mot sin gamla fiende.

 

 

I dag är talangpoolen oroväckande grund, den 34-åriga Van Persie återkallades till den senaste truppen av Advocaat, efter en två år lång frånvaro och Robben, 33, är fortfarande lagets bästa spelare och föregrundsfigur.

 

 

De unga stjärnorna som lyftes fram av Van Gaal 2014 har nästan samtliga fallit utanför radarn och misslyckats med att leva upp till deras tidigare rykten.

 

 

Men alarmklockorna har ringt ganska länge.

 

 

Van Gaal ledde holländarna till semifinal 2014, men den f.d kaptenen Mark van Bommel påstod att det var mer resultatet av Robbens otroliga form i Brasilien, istället för Van Gaals inflytande.

 

 

Van Bommel påstod i oktober 2016 att det fanns problem framför laget, varnade om att dagens spelargrupp är "för romantisk" och "inte har tillräckligt med vinnarmentalitet. De föredrar att spela bra framför att vinna. Våra unga talanger är mindre bra än de för 10 år sedan."

 

 

 

Stoke (med flest CL-vinnare i truppen av alla PL-lag) borta på lördag och Jesé Rodríguez

Jag vet inte om ni minns det, men tidigare i somras läste jag att f.d Real Madrid- och PSG-spelaren Jesé Rodríguez var på väg till Stoke, jag skrev då några rader om det för jag funderade på vad hans väldigt glamourösa fru, Aurah Ruiz, skulle tycka om Stoke, efter att ha levt i Madrid och Paris innan.

 


Det blev affär och spanjoren kom dit på lån hela den här säsongen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/07/11476018-jese-rodriguez-fragor-svar-mot-stokes-nyforvarv-det-fd-real-madrid-underbarnet-aven-kand-som-rapparen-jey-m-och-vars-flickvan-stal-showen-vid-hans-psg-presentation/

 


Det lilla jag har sett av honom är såklart att han sänkte Arsenal i deras 1-0 vinst mot den skrynklige schäfertikens primadonnor, annars vet jag inte hur han har acklimatiserat sig i denna engelska avkrok. Har heller inte sett något om fröken Ruiz, så hon kanske stannade i Paris eller Las Palmas och umgås med Jesé via Skype, vad vet jag.

 


Hursomhelst så måste jag erkänna att jag blev förvånad när jag tidigare läste att Stoke är den klubb i PL som har flest antal CL-vinnare i sin trupp (Jesé har varit med och vunnit den två gånger med Real)!

 


När den 24-åriga spanjoren lånades in slöt han sig till Bojan Krkić (utlånad till Alavés), Xherdan Shaqiri, Ibrahim Afellay och Darren Fletcher bland Stoke-spelarna som vunnit Champions League.

 


Tvåa på listan ligger Chelsea med fyra vinnare - David Luiz, Gary Cahill, Álvaro Morata (två gånger med Real Madrid) och Pedro (tre gånger med Barcelona).

 


Manchester City har för närvarande tre spelare som har vunnit Champions League: Danilo och Yaya Touré i Real respektive Barcelona medan Claudio Bravo var på Nou Camp 2015, men användes inte i turneringen.

 


Totalt spelar det i PL 21 spelare som har vunnit CL minst en gång, två av dem spelar för United (Carrick och Mata), det innebär att United ligger delad fyra på listan, tillsammans med Everton och Southampton.

 

 

Listan:

1. Stoke City - 5 spelare (Jesé Rodríguez - Real Madrid 2014 och 2016; Bojan Krkić - Barcelona, 2009 och 2011;

Ibrahim Afellay - Barcelona, 2011; Darren Fletcher - Manchester United, 2008; Xherdan Shaqiri - Bayern München, 2013)

 

 

2. Chelsea - 4 (David Luiz - Chelsea, 2012; Gary Cahill - Chelsea, 2012; Pedro - Barcelona, 2009, 2011 och 2015; Álvaro Morata - Real Madrid, 2014 och 2017).

 

 

3. Manchester City - 3 (Danilo - Real Madrid, 2016 och 2017; Claudio Bravo - Barcelona, 2015; Yaya Touré - Barcelona, 2009).

 

 

4. Manchester United - 2 (Michael Carrick - Manchester United, 2008; Juan Mata - Chelsea, 2012)

 

 

4. Everton - 2 (Wayne Rooney - Manchester United, 2008; Sandro Ramírez - Barcelona, 2015)

 

 

4. Southampton - 2 (Ryan Bertrand - Chelsea, 2012; Oriol Romeu - Chelsea, 2012)

 

 

7. Arsenal - 1 (Petr Čech - Chelsea, 2012)

 

 

7. Liverpool - 1 (Daniel Sturridge - Chelsea, 2012)

 

 

7. West Ham - 1 (Marko Arnautović - Inter Milan, 2010)

 

 

 

Rooney...

Redan idag (torsdag) träffade Ronald Koeman pressen inför Evertons match på lördag mot Tottenham Hotspur. Självklart var murvlarna mest nyfikna på att höra vad holländaren tyckte om Rooneys show för en vecka sedan.

 


Den f.d Barcelona-försvararen harklade sig och läste från ett förberett skriftligt uttalande:

 

 

"Jag är väldigt besviken. I linje med alla disciplinfrågor kommer det här att hanteras internt av klubben vid en lämplig tidpunkt."

 


Sedan fick han frågan huruvida situationen har påverkat spelaren och om det kommer spela in i managerns laguttagning, då svarade Koeman såhär:

 

 

"Han kommer spela på lördag. Om jag ser att Wayne inte är i fysiskt eller mentalt tillstånd för att spela så kommer han inte att spela."

 


Sen får jag säga att jag hajade till när jag såg dagens (torsdag) förstasida hos tidningen the Sun:

 

 


Jag har sett att the Sun, Mirror och Mail har kört artiklar om rattfyllan och Laura Simpson hela veckan sen det hände. Men det började bli tröttsamt efter några dagar. Men det här fick mig faktiskt att vakna till.

 


Han vill alltså att Coleen och ungarna ska sluta åka på semestrar, då ska han sluta dricka. Jag känner till ett antal tillfällen där hon varit hemma och han ändå blivit pissfull och den där gången när han har var så packad att taxichauffören fick smygköra på hans gata för att Rooney skulle försöka få visuell kontakt med sitt hus, var Coleen också med, lika full själv.

 


Men funkar det så är det ju bra. Men det känns ju lite som att han försöker lägga en del av skulden på henne för sitt drickande (och en del annat, som kan ses som "olämpligt" när man är gift), men det vore ju verkligen inte likt en scouser, att försöka skylla på någon annan...

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/07/11476012-wazza-off-the-razza-rattfulla-fotbollsesset-wayne-rooney-ger-fru-coleen-ett-ultimatum-att-sluta-semestra-sa-slutar-jag-supa/

Av Mikael Holmkvist - 7 september 2017 20:11

* Jese Rodriguez har slutfört en låneflytt över hela den här säsongen från PSG till Stoke

 

* Spanjoren ska försöka återuppväcka sin karriär efter att ha misslyckats med att ställa om till livet i Frankrike

 

* Real Madrid-ungdomsprodukten presenterades förra sommaren hos PSG bredvid flickvännen Aurah Ruiz

 

* Yttern har även en rap-karriär under titeln Jey M men hans spelarkarriär har stapplat

 

* Sportmails PETE JENSON reflekterar över hur han har hamnat hos the Potteries

   

Stoke har plockat in yttern Jese Rodriguez på lån hela säsongen från Paris Saint-Germain.

 

 

 

 

AV: Pete Jenson för MailOnline, onsdag 16 augusti, 2017:

 

 

Jese Rodriguez är en av de bästa anfallarna som kommit fram ur Real Madrids ungdomsakademi sedan Raul.

 

 

Om han inte vill att det ska vara hans huvudsakliga prestation inom fotbollen måste han få till en vändning på sin karriär som har gått kraftigt utför de två senaste åren.

 

 

Mark Hughes och Stoke kan vara exakt den kombination som räddar honom.

 

 

Jese, fotograferad med sin flickvän Aurah Ruiz, har nyligen blivit pappa för tredje gången.

 

 

 

Så vid den här tiden förra året, var inte Jese den tidens Neymar?

PSG betalade €21m (212,3m kr) för honom i augusti förra året och Paris-klubben var väldigt uppspelt över att få in en f.d Real Madrid-spelare. Men då visste de inte vad som skulle komma 12 månader senare.

 

 

Och han levererade inte riktigt?

Hans presentation gick väldigt bra. Hans flickvän Aurah Ruiz stal showen vid spelaruppvisningen på Parc des Princes.

 

 

Bilderna på paret, tillsammans med videon till rap-singeln "Yo Sabia" som han hade spelat in under sitt alias Jey M skapade rubriker, men när glittret och glamouren drog sig tillbaka kom aldrig målen under den första halvan av en säsong som blev en besvikelse.

 

 

Jese gjorde entré hos Paris Saint-Germain förra sommaren bredvid sin glamourösa flickvän.

 

 

Fotbollsspelaren är passionerad inför sin musik och han har försökt få till en solokarriär sedan 2015.

 

 

 

 

 

Allt är hans eget fel eller finns det förmildrande omständigheter?

PSG-bossen Unai Emery kan vara en svår tränare at komma överens med och han hade själv problem att ställa om till livet i Ligue 1.

 

 

Det uppstod tidigt friktion mellan de båda då spelaren kände att som det stora sommarnyförvärvet borde han behandlas lite bättre.

 

 

Om det stora mottagandet i Paris passade hans ego lär han ha känt sig mer ödmjuk av den efterföljande låneflytten till spanska mittenlaget Las Palmas, så kanske anländer han till Stoke lite mer välbalanserad.

 

 

Fröken Aurah Ruiz blev väldigt känd efter hennes framträdande på planen vid Jeses ankomst i Paris.

 

 

Vad hände i Las Palmas?

Han återvände till sin pojkklubb. Det fanns en övervilja att leverera på planen i början och han fick genomlida en katastrofal debut där han missade öppet mål i förlusten mot bottenlaget Granada då han slog bort ett perfekt inlägg från mål istället för att rulla in det i tom bur.

 

 

Saker och ting blev bättre, men inte mycket bättre och han avslutade säsongen med tre mål på 16 matcher. Men Las Palmas skulle ändå inte ha tillräckligt mycket pengar för att behålla honom på lån en säsong till.

 

 

 

 

 

Så är det här ännu en dålig flytt?

Las Palmas har inte mycket större ambitioner än att säkert hamna i mitten av tabellen och klubben hade redan uppnått det innan han spelade sin första match.

 

 

Tränaren Quique Setien ville egentligen inte ha in en till anfallare. Han tyckte att det var försvaret som behövde fixas till. Han hamnade även i en kontraktsdispyt med klubben och var på väg att lämna. Så totalt sett var det inte den bästa miljön för Jese att ta sig tillbaka till sitt bästa i.

 

 

När han var som bäst, exakt hur bra var han då?

Han var lysande för Spanien hela vägen från U16-landslaget och han gick vidare och vann U19-EM 2012 och blev den turneringens bästa målskytt. Han var outstanding i Real Madrids ungdomslag också. Där slog han igenom som ytter men gjorde sedan 22 mål, vilket är rekord, för B-laget vid en tidpunkt då de spelade i Spaniens väldigt tuffa andradivision.

 

 

Trots att han hade Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, James Rodriguez och Gareth Bale framför sig i förstalaget lyckades han, mot alla odds, slå sig igenom under Carlo Ancelotti säsongen 2013-14. Många ville dessutom se honom i Vicente del Bosques spanska landslagstrupp till VM 2014.

 

 

Vad gick fel?

Den 18 februari 2014, i åttondelsfinalen i Champions League mot Schalke slet han av korsbanden i sitt högra knä och tvingades kyssa sin VM-dröm farväl och under åtta månader kunde han inte spela någon fotboll. Om han debuterar på söndag kommer han att ställas mot spelaren som var involverad i hans hemska skada, Arsenals nyförvärv Sead Kolasinac.

 

 

Hemsk skada, hemsk tajming

Han var borta i 258 dagar men han gav aldrig upp och han välkomnades tillbaka av Real Madrids omklädningsrum som hade gett honom smeknamnet "Bichito", en liten version av "Bicho", Ronaldos smeknamn som betyder "insekt", fast med innebörden av en "naturkraft".

 

 

Han visade att han var kvitt skadan när Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane tog ut honom till en Champions League-match mot Roma på Olympiastadion. Han nätade och gav ytterbacken Lucas Digne (numera i Barcelona) en jobbig kväll.

 

 

Men konkurrensen var tuffare än någonsin i Madrid och PSG kändes som en bra idé när de visade intresse för honom förra året.

 

 

Ruiz ses frekvent på Jeses Instagram och hon tog över på Parc des Princes.

 

 

 

Var kommer han spela för Stoke? Och vad ska vi kalla honom?

I ett tremannaanfall kommer han spela som ytterforward. Och då Rodriguez är lika vanligt i Spanien som Smith i England har han alltid lyssnat till Jese. Det är Jesay, inte Jessie. Stokes supportrar kommer komma på något bra.

 

 

Totalt sett, bör de vara positiva?

Han har genuin talang och med Mark Hughes som tränare kan han bli en mycket mer komplett forward. Stoke-fansen kommer tveklöst att stå bakom honom och stötta honom på ett sätt som han inte har upplevt i Frankrike eller Spanien. Det är lätt att avfärda honom som en dumskalle som bara är upptagen med att slösa bort sin talang.

 

 

Men bakom rap-videorna och hans glamourösa flickvän har han visat att i tillägg till att vara en karaktär, så har han också karaktär. Om han kunde komma tillbaka från en karriärhotande skada så kan han komma tillbaka från dåliga karriärval.

 

 

Och om han bara koncentrerar sig på sin fotboll så kan samarbetet med Hughes bli det som tar honom hela vägen. Om saker och ting går vägen kan vi komma att få se Peter Crouch i Jeses nästa video.

Av Mikael Holmkvist - 7 september 2017 20:06

Everton-esset anklagar sin fru för att åka på för många semestrar under deras tuffa diskussioner gällande deras äktenskap

   

Coleen Rooney har anklagats för att ta för många semestrar av maken Wayne.

 

 

 

 

AV: Simon Boyle och Richard Moriarty, the Sun, torsdag 7 september, 2017:

 

 

EN BEKYMRAD Wayne Rooney har lovat att sluta med sina alkoholindränkta nätter på stan - om frun Coleen slutar med sina semestrar.

 

 

Den 31-åriga f.d kaptenen för England, arresterad för rattfylla förra veckan, kom med sitt löfte i ett försök att rädda deras äktenskap.

 

 

Wayne lovade att sluta med sina alkoholindränkta nätter på stan om Coleen lovade att sluta med sina soliga semestrar.

 

 

Han ska ha bett Coleen, 31, om förändringar.

 

 

En källa sade: "Han har kritiserat henne gällande antalet semestrar hon tar och hon tog upp frågan om hans utekvällar med grabbarna."

 

 

Fotbollsspelaren anklagade sin fru för att ta ut för många semestrar - hon har varit iväg på tio stycken under det senaste året.

 

 

The Sun avslöjade igår att Coleen har bestämt sig för att ge sin fotbollsspelande make "en chans till" efter att han arresterats för rattfylla i en singelmammas VW.

 

 

Men det sägs att båda sidorna tog upp saker de har problem med, Coleen bad Wayne att skära ner på hans regelbundna festande med kompisarna och han bad henne att reducera sina mil i luften.

 

 

Coleen, 31, som är gravid med parets fjärde barn, är känd för sin lyxiga livsstil.

 

 

Hon gillar Barbados, men har även avnjutit resor på senare tid till Madrid, Mallorca, Amsterdam och Portugal i tillägg till familjesemestrar till Comosjön, Ibiza, Las Vegas och Mykonos.

 

 

Hon var på Mallorca med sönerna Kai, sju, Klay, fyra och Kit, ett år, då Everton-esset Wayne arresterades för en vecka sedan - och då flög hon hem för att konfrontera honom.

 

 

En källa sade: "Coleen är fortfarande vansinnig på Wayne och hotar med allt möjligt. Wayne hoppas bara att hon ska lugna ner sig.

 

 

"Han har sagt till henne att han är beredd att sluta gå ut om det betyder att hon stannar med honom. Men han har inte hållit igen fullt ut.

 

 

The Suns exklusiva berättelse igår som rapporterade att Coleen hade förlåtit Wayne.

 

 

 

"Han kritiserade Coleen gällande antalet semestrar hon tar ut och hon höjde fingret gällande hans utekvällar.

 

 

"Till sist och syvende kommer det krävas lite ge-och-ta av båda sidorna för att få allting att bli normalt igen."

 

 

En annan kompis påstod att Englands f.d kapten Wayne, som gifte sig med Coleen för nio år sedan, redan har gått med på att dra ner på sitt drickande efter att alkoholen spelat en stor roll i ett antal missöden.

 

 

De sade: "Alla vet hur Wayne är när han dricker och drickandet har varit involverat varje gång han begått et misstag."

 

 

Wayne, 31, hade på sig sin vigselring då han närvarade vid Evertons träning igår innan han återvände till £4-miljonershemmet (44m kr) i Prestbury, Cheshire.

 

 

Han ska till tingsrätten den 18 september efter att polisen ska ha sett att han var över den tillåtna gränsen vid blåsprovet. Han körde då den 29-åriga kontorsarbetaren Laura Simpsons VW Beetle.

 

 

Samtidigt lade stolta mamman Coleen upp en bild på Kai under hans första dag i grundskolan.

 

 

En representant för paret avstod från att kommentera det hela igår.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards