Direktlänk till inlägg 11 maj 2020

INTRESSANT OCH SKRÄMMANDE INBLICK I HUR LASARUS HANTERAR CORONAKRISEN I STORBRITANNIEN

Av Mikael Holmkvist - 11 maj 2020 18:11

 

 

 

 

Jag sparkar igång det här nyhetsblocket med något som gör mig ledsen, samtidigt så illustrerar det så fint vilka som verkligen är våra nyckelarbetare, läs själva:



https://www.expressen.se/noje/kandisarnas-nodrop-i-coronakrisen-vill-ha-botox/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR0bmJND1HykPR6AgCcY3jeHhvQ2vX7Nk6VM9WQE0wboT_xtk2qLBbMEdcU



Det är alltså inte bara nyliberalismen som avslöjas under coronapandemin, nu kommer även kändisarnas rynkor att exponeras borta i LA. Försök förstå hur jobbigt det här är för bl a Victoria Beckham, Beyoncé och Kim Kardashian West, jag tror inte att vi dödliga riktigt kan sätta oss in i det. Det visar ju också hur otroligt viktiga människor som Harold Lancer är, snacka om en sann samhällshjälte alltså!


 

* * * * *

Det känns makabert och sitta och jämföra dödssiffror mellan olika länder i Covid-19:s fotspår. Men jag vill bara försöka belysa ett halvintressant fenomen. Ni vet ju hur högern här hemma berättar för oss att allt som är vänster i deras ögon (och det är mycket!) är värdelöst, att Löfven och Tegnell varje kväll träffas och skålar för att fler svenskar har dött, de jobbar ju, som vi alla vet, på att utrota det svenska folket och ersätta det med arabiska barbarer, det vet ju alla. Vidare så brukar dessa sanningssägare gärna lyfta fram goda högerexempel i andra länder som fina förebilder. En av dessa frälsare som lyfts fram är såklart Boris "BoJo" Johnson, Storbritanniens så kallade premiärminister. Jag känner till en del om denna man och, precis som när det gäller det apelsinbesprutade knullrufset i Vita huset, tror jag ibland att jag drömmer en mardröm när jag inser att dessa två testikelpåsar styr två jättenationer.



https://twitter.com/OutOfContextPMQ/status/1259620450444939266

Tror inte jag behöver kommentera det här klippet alltför mycket, den blonda mannen i kostym som vevar med armarna och försöker komma ihåg sina repliker är idag Storbritanniens premiärminister...



Men t o m de som brukar peka på Boris som ett föredöme håller nu helt tyst, inte ett ord, inte en retweet, inte en länkning eller ett omnämnande om honom. Jag tror inte heller det riktigt kommer fram här i Sverige hur in i helvete katastrofalt dåligt han har skött den här krisen och, för all del, sköter den nu. Jag är säker på att han kommer undan till sist, för han har mäktiga vänner på tunga positioner, men alla former av framtida utredningar gällande BoJo:s hantering av coronakrisen 2020 måste bli en mycket, mycket mörk läsning.



Grejen är den att de allra flesta stora engelska tidningarna är väldigt höger och, oavsett vad clownen Boris gör, så backar de honom. Jag kan nästan föreställa mig hur rubrikerna hade sett ut om landet haft vänsterstyre och Jeremy Corbyn hade suttit bakom spakarna. Om han så skulle ha haft 0 dödsfall från coronaviruset, så hade de hånat och hatat honom.



I torsdags (7/5) fick Storbritannien det högsta antalet döda av coronaviruset i hela Europa. Tidigare har Italien lyfts fram som ett vandrande skräckexempel där människorna dör som flugor. Men nu är det Storbritannien som har flest offer i Europa, den dagen passerade de dessutom ännu en fruktansvärd gräns, de gick över linjen för 30,000 dödsfall och när torsdagen summerades hade 30,076 människor dött. Det är lite mer än hela befolkningen i Arboga (min hemstad) kommun, gånger två. Sedan ska vi vara helt på det klara med att även om västerländska ledare gärna pekar finger mot länder som Kina, Iran och Ryssland när det handlar om rapporteringen av antalet döda, så är de oftast inte ett dugg bättre själva. Ha även i åtanke att Boris Johnson är en man som inte har några som helst problem med att ljuga vem eller vilka som helst rakt upp i ansiktet. Vissa seriösa bedömare menar nämligen att den faktiska dödssiffran för Storbritannien närmar sig 55,000!



Men Boris och hans kumpaner i parlamentet lät tidigare den veckan läcka till pressen att nästa måndag (idag, 11/5) kommer man att lätta på restriktionerna kring landets nedstängning. Så det faktum att Storbritannien nu var värst drabbat i hela Europa och att mer än 30,000 människor har dött kunde, bekvämt för BoJo, skjutas undan, för att istället fokusera på något roligare:

   

 



Det har i sin tur gjort att jag under helgen läst massor av rapporter om folk som börjat ha spontanfester i trädgårdarna, utan några två meters mellanrum, och hela kvarter som går ut på gatan och dansar conga e t c. Det är ju bara att hoppas att den här falska säkerheten inte resulterar i massdödsfall senare i maj.



Men även på högersidan inom den engelska tidningsvärlden finns det välkomna undantag från Boris hejarklack. Måste faktiskt lyfta på hatten och ge the Sunday Times en uppskattande applåd för deras fina bevakning av BoJos vandring från ett dödligt misstag till ett annat dödligt misstag.



Söndagen den 19:e april såg tidningen förstasida ut så här:

 

 

 

Vänsterjournalisten Owen Jones skrev följande på Twitter om artikeln: "The Sunday Times undersökning av regeringens katastrofala hantering av coronaviruset är en av de viktigaste sakerna du har läst."

 

 

Det får nog ses som den mest graverande redogörelsen av statlig kompetens i den brittiska politiska historien. Från ungefär halva artikeln och fram till slutet är det bara bomb efter bomb efter bomb. Det är en ganska lång text, men jag rekommenderar alla att läsa den då det ger en briljant och skrämmande bild av vad det är som styr Storbritannien, här hittar du artikeln i sin helhet:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/05/01/11666968-coronavirus-insikt-coronaviruset-38-dagar-nar-storbritannien-i-somnen-gick-rakt-in-i-katastrofen/



Självklart blev Lasarus och hans gäng irriterade på detta och hackade fram ett patetiskt blogginlägg som ett försök att bemöta den skarpa kritiken. Det gick sådär och efterföljande söndag, 26/4, släppte Sunday Times en förödande demontering av Downing streets uppenbara skitsnack. Den grasserande oärligheten från varje nivå i regeringen är rent underbar att skåda:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/05/02/11666970-coronavirus-insikt-coronaviruset-hur-regeringen-forsokte-avfarda-sunday-times-undersokningen/


 

 

* * * * *

Samma dag (7/5) som Storbritannien passerade 30,000 dödsoffer registrerade USA totalt 74,665 dödsfall p g a coronaviruset. Där handlar dödstalen mer om Obamas år som president, för som vanligt gör, enligt honom själv, Trump ett fullständigt lysande jobb. Det enda som skaver är Obama och det faktum att de inte fått fram desinfektionsmedel till alla amerikaner än, men när jänkarna har injicerats med det och suttit en stund i solen så behöver ingen US-amerikan oroa sig för coronaviruset längre (och ingenting annat heller, för den delen).



Jag är fullt medveten om att man måste titta på många olika delar när man jämför olika länders dödssiffror, så det behöver ingen besserwisser kasta sig på tangentbordet och förklara för mig. Men för att sätta USA:s dödstal i ett sammanhang så stod det igår (söndag 10/5) på 79,707 människor. Det kan man jämföra med antalet dödade amerikanska soldater i det fruktansvärda Vietnamkriget (1964-1975), då 58,318 soldater föll offer för de Rödas kulor. Det innebär att i skrivande stund har det dött 21,389 fler amerikaner p g a coronaviruset än antalet soldater som stupade i Vietnam. Först rapporterades det att det första dödsfallet orsakat av Covid-19 i USA skedde den 29:e februari, men det visade sig sedan att det skedde tidigare, redan den 6:e februari. Så man kan säga att dessa 79,707 människor har dött under en period på tre månader, Vietnamkriget (den delen som USA var militärt involverat i) pågick i 11 år...


 

 

* * * * *

Tillbaka till BoJo igen. Jag kan säkert uppfattas som cynisk och rent av kall ibland, men jag förstår också att man vill fira när man blivit föräldrar. Sen har vi det där med att vara vald till folkets ledare och tajming, något som BoJo totalt saknar.



Den 29/4 hade Storbritannien runt 25,000 döda p g a coronapandemin och allt såg nattsvart ut för en befolkning där tiotusentals människor ser deras levebröd tillintetgöras, samtidigt som de vet att en gigantisk lågkonjunktur är nära förestående. Då tyckte den korkade Eton-idioten att det var läge att skåla i champagne.



Ja, jag förstår att fanskapet var glad, den dagen kalvade nämligen hans bihang, Carrie Symonds. Men jag förstår också de som blev vansinniga över den här bilden:


   

En man bär in en låda med Dom Pérignon till 10 Downing street, där Boris Johnson och hans fästmö, Carrie Symonds, firar att paret fått en son.

Fotograf: Tolga Akmen/AFP via Getty Images

 


Men i brittisk media fortsatte man att försvara detta kolossala rövhål. Man pratade om att bli förälder förändrar oss och att ha en nära döden-upplevelse (ja BoJo har haft viruset och överlevde) också förändrar oss. Därför lade någon usel journalist pannan i djupa veck och funderade högt på huruvida Storbritannien nu kommer få en väldigt annorlunda premiärminister jämfört med den de valde i december? Det är ju sant och Goebbels hade ju också sex barn och vem kan förneka deras positiva inverkan på honom?

 


Sex barn? Jaha, du kände inte till det. Jodå, i sänghalmen har den gode Lasarus verkligen varit produktiv. Gossen, Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, som ploppade ut i slutet av april i år var Eton-galtens sjätte avkomma.


 

1993 började han föra vidare sin störda säd då han, tillsammans med Marina Wheeler, fick Lara Lettice Johnson-Wheeler. Med Marina fick han sedan ytterligare tre ungar: 1995 kom Milo Arthur Johnson, 1997 Cassie Peaches Johnson och 1999 Theodore Apollo Johnson.



Men det blir ju bara fem, eller? Japp, 2009 fick han nämligen Stephanie, resultatet av en affär med konstrådgivaren Helen Macintyre, medan frun, Marina, genomgick sin cancerbehandling. BoJo förnekade först faderskapet, men efter en domstolstvist 2013, där han försökte få igenom ett föreläggande om att media inte fick rapportera om detta, kom sanningen fram.



Så, fem ungar och en oäkting, med tre olika damer. Hade detta skett i en engelsk arbetarklassfamilj hade tidningarna utmålat de inblandade som jordens avskum, men kramgoa Boris han hyllas för sin virilitet. Vi ska heller inte glömma att det talas om att han är pappa till en hel drös andra oäktingar också.



Och precis som jag skrev tidigare så fick även Joseph och Magda Goebbels, "Tredje rikets första dam", totalt sex barn: Helga Susanne (född 1 september 1932), Hildegard (Hilde) Traudel (1934), Helmut Christian (1935), Hedwig (Hedda) Johanna (1937), Holdine (Holde) Kathrin (1938) och Heidrun (Heide) Elisabeth (1940) och det var ju inget som påverkade Joseph negativt, så nog finns det hopp om en Lasarus 2.0 efter coronakrisen...


 

 

* * * * *

Tack och lov finns det även tidningar och skribenter som inte står till höger och bugar och bockar för överklassen. The Guardians Marina Hyde är ofta läsvärd och hennes inlägg i ämnet BoJo, media och coronaviruset håller hög klass:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/04/13/11663786-nar-johnson-sager-att-vi-kommer-vanda-tidvattnet-pa-12-veckor-ar-det-bara-ytterligare-en-sagning-for-sidorna-pa-en-buss/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/04/18/11664616-med-1-000-dodsfall-om-dagen-borde-vara-ledare-fa-betydligt-tuffare-fragor/



Både i Sverige och England hör man ofta högern prata om att de är den vuxna i rummet, den som kliver in och tar ansvar och inte, som vänstern, bråkar och stökar för egen vinnings skull e t c. Var de har fått det ifrån har jag inte en aning om, men mår de bättre av att tro det så kör. Redan tidigt under coronakrisen kom den här rapporten inifrån maktens boning i London, som målar upp en lite annorlunda bild av de maktgalna svinen:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/04/13/11663769-coronaviruset-inne-pa-nummer-10-ar-alla-i-krig-gallande-coronaviruset/



Jag blir heller inte förvånad över att läsa att Manchester Citys fantastiska ägare är med och tjänar pengar på coronakrisen i Storbritannien. Hade de brittiska öarna haft en riktig regering som befann sig "i krig" hade de bara gått in och tagit deras tomma skal till byggnad av dem under den tid som behövdes. Istället sprutar man iväg britternas skattepengar till dessa böghatande medeltidsmän:

 


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/04/13/11663770-abu-dhabi-debiterar-nhs-pa-flera-miljoner-i-hyra-for-supersjukhuset/



Jag vet inte om ni känner till Frankie Boyle, om inte så är han en skotsk komiker och skribent, här kan ni läsa en briljant artikel av honom på ämnet coronakrisen:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/04/13/11663772-frankie-boyle-funderade-du-nagonsin-pa-vad-du-skulle-gora-under-en-apokalyps/



Här visar Reuters hur man gör grundläggande research och sedan skriver en extraordinär artikel:

 

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/04/13/11663781-specialrapport-johnson-lyssnade-pa-sina-forskare-om-coronaviruset-men-de-var-langsamma-med-att-trycka-pa-larmknappen/

 

 

Richard Horton är chefredaktör på den prestigefyllda brittiska medicinska tidskriften The Lancet, det gör att han åtminstone vet vad han pratar om när han uttalar sig om pandemier, d v s till skillnad mot alla de arga män som filmar sig själva i bilen medan de fradgasprutande berättar hur läget egentligen ser ut och backar upp det med egenritade grafer och tabeller. Han får nog dessutom ses som en av de eldigaste kritikerna mot den brittiska regeringens hantering av coronapandemin, här kan ni läsa en intressant intervju med honom i Financial Times:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/05/02/11666975-lunch-med-ft-richard-horton-vi-har-nu-sett-det-storsta-vetenskapliga-politiska-misslyckandet-under-en-mansalder/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards