Alla inlägg under januari 2016

Av Mikael Holmkvist - 12 januari 2016 19:10

Också den här veckan: Michel Platinis värdighet; veckans bästa manifest; och ett nyårslöfte

   

Bayerns vinteravbrott.

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 10 januari, 2016:

 

 

Veckans citat

Bayern München: funderar på pressen från fans, politiker och organisationer för mänskliga rättigheter om att inte resa till Qatar för ännu ett varmt PR-träningsläger under vintern - sedan anländer de i Doha med ett svar: "Ett träningsläger är inget politiskt uttalande."

 

 

• Förra årets vinteravbrotts höjdpunkt: en €2m (19,5m kr) mellanlandning i Saudiarabien medan deras värdar piskade och fängslade bloggaren Raif Badawi. Bayern släppte ett uttalande några dagar senare: "Alla, oss själva inkluderade, bär ansvar för att de mänskliga rättigheterna efterlevs ... Mänskliga rättigheter är är ett integralvärde ... [Men] vi är en fotbollsklubb, inte politiska beslutsfattare."

 

 

Bästa demokrat

"Mitt primära mål är att göra Fifa till en organisation med högsta moraliska och etiska standard. Jag ska alltid lyssna på och lära mig från alla röster; jag ska välkomna konstruktiv kritik." - Fifa-kandidaten och Bahrain-kungligheten shejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa.

 

 

Också förra veckan från Fifa

• Michel Platini behåller sin värdighet: "Jag drar mig ur racet om Fifa-presidentskapet. Timingen är inte bra för mig. Jag har inte fått chansen att spela spelet. Hejdå Fifa, hejdå Fifa-presidentskapet."

 

 

• Och Brasiliens fotbollsförbund, lugnar ner spekulationerna om varför den åtalade presidenten Marco Polo del Nero planerar att inleda 2016 med 150 dagars tjänstledighet. "Det är av personliga orsaker. Han kommer ta ledigt, frivilligt, från den 8 januari."

 

 

Under tiden: uttalar sig

Adidas vd Herbert Hainer - avslappnad förra året gällande varumärkesskadan orsakad av företagets anslutning till Fifa-krisen och gällande de omstridda länkarna till korruptionsanklagelser i Tyskland 2006 ("Imagen för våra produkter har aldrig varit bättre") - men i år är han orolig gällande inverkan Manchester Uniteds negativa 4-2-3-1-system har. "Den nuvarande spelstilen är inte exakt vad vi vill se."

 

 

Bästa insikt

Charlton vd:n Katrien Meire öppnar upp sig på en industrikonferens förra månaden om "konstiga" fans som inte lyckas "se sig själva som kunder ... När jag får 'vänliga' e-mejl från fans säger de lämna 'vår' klubb. Inte aktieägarnas klubb. Det är lite roligt ... när de går till restauranger och på bio och inte är nöjda med produkten skriker de då till folket som bestämmer där? Nej det gör de inte, men de gör det med fotbollsklubben och det är väldigt konstigt. De känner den här känslan av ägarskap."

 

 

Skänk en tanke till

Brasilien: F.d Flamengo målvakten Bruno, han avtjänar 22 i fängelse för att ha fått sin flickvän dödad och sedan matad till hundar för att slippa betala barnbidrag, som nu funderar på en spelarcomeback via en tidigare frigivning. "Jag förlorade allt, mannen, jag är pank. Men jag tror på en bättre framtid för mig, och för min familj."

 

 

• Bland hans val: Montes Claros, som köpte Brunos registrering 2014 i ett misslyckat försök att köpa honom på frigång. Klubbpresidenten Ville Mocellin: "Vi vill ge en möjlighet till den här mannen Bruno. Han tappade huvudet - men folk begår misstag. Han förtjänar den här chansen."

 

 

Läs mina läppar

Spanien, 23 movember: Real Madrid presidenten Florentino Pérez: "Ingen här har sagt någonting emot Rafael Benítez. Alla de här mediegrejorna görs bara för att destabilisera oss. Det är fruktansvärt och det händer dagligen och det kommer finnas några naiva människor som tror på det. Vissa personers raison d’être är bara att destabilisera oss, och jag kommer inte tillåta det. Benítez måste få tiden och utrymmet att arbeta, sedan kommer framgång säkert att följa. Rafa har allt vårt stöd, allt vårt förtroende - han har bara startat sitt arbete här, så låt honom jobba på. Har jag en lösning på våra problem? Ja - den heter Rafa Benítez." 4 januari: Sparkar honom.

 

 

• Pérez tidigare bästa kritik mot media: Mars 2015, tre månader innan han sparkade Carlo Ancelotti: "Vad som än händer stannar Carlo Ancelotti. Han har allt vårt förtroende ... En del av medias raison d’être är att kritisera mig ... Vad er tidning säger varje dag är falskt. Det är en kampanj, med en agenda, och fansen vet om det ... Låt Ancelotti göra sitt jobb."

 

 

Andra managernyheter

 

• Turkiet: Genclerbirligi presidenten Ilhan Cavcav, 80, har sparkat sin femte tränare den här säsongen, hans 51:a sedan 1981, efter en match. Cavcav sade att Yilmaz Vural "var tvungen att gå ... Han ville ha för många nya spelare, och de vi har gillade honom inte."

 

 

• Portugal – 28 december: Porto presidenten Jorge Nuno Pinto da Costa lovar att försvara tränaren Julen Lopetegui mot smädelser från "tidningar och experter ... jag kommer bekämpa alla våra fiender som försöker destabilisera den här klubben." 8 januari: Ger honom sparken.

 

 

• Frankrike – 23 december: Montpellier tränaren Rolland Courbis avgår, en månad efter att ägaren Louis Nicollin gav honom "100% stöd". Nicollin sa i november: "Jag behåller honom. Men det finns en 80% chans att jag sparkar honom nästa säsong."

 

 

Veckans tanke

Ghana: F.d managern Ibrahim Sunday, 71, om viktigheten i att var öppen för idéer: "Jag är en god lyssnare. Jag kommer ihåg att jag en gång fick råd av en galen man i Elfenbenskusten, och jag lyssnade uppmärksamt. Den galne mannen pratade om en match vi spelat några dagar tidigare. Jag tror att jag tog något från det."

 

 

Plus: skakigaste starten

Brasilien: Modellen Suzy Cortez: a) berättar om sitt nyårslöfte: "Under 2016 kommer jag inte ha något dåligt sex med fotbollsspelare - det är inte den jag är"; och b) firar att São Paulo köpt försvararen Diego Lugano genom att tweeta ett naket foto till honom. "Välkommen #Lugano ... #missbumbum2015."


Av Mikael Holmkvist - 12 januari 2016 18:48

Mant Utd-esset fick ledigt efter 2-1 vinsten

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Lauren Veevers och Dean Wilkins, The Sun on Sunday, söndag 10 januari, 2016:

 

 

MANCHESTER United-esset Anthony Martial hade roligt på ett hotell i Paris med en otroligt vacker modell och X Factor wannabe - medan han lämnade sin fru och sitt barn hemma.

 

 

£36 miljoners (470,7m kr) anfallaren fick ledigt i två dagar av klubben för att besöka familj och vänner efter att ha spelat huvudrollen i en 2-1 vinst förra veckan.

 

Men istället för att spendera tiden med barndomsälsklingen Samantha och fem månader gamla dottern Peyton tog han med sig Emily Wademan, 24, för en kärleksträff.

 

Och det var inte frågan om att försöka gömma Emily, istället promenerade Martial - som blev den dyraste tonåringen i brittisk fotbollshistoria när han skrev på för United - glatt på gatorna i Paris med henne och poserade för bilder med fans.

 

 

Igår kväll sa Emily: "När vi kom till Paris hade han inga problem att paradera mig offentligt inför franska fans på Champs Elysees.

 

 

"Han tog med mig för en romantisk helg men nu har han åkt tillbaka till sin fru och sitt barn."

 

 

Nyheten om affären kommer reta upp United-bossen Louis van Gaal och franska landslagets boss Didier Deschamps, som båda tidigare har pratat om deras krav på spelarna att sköta sig.

 

 

Emily säger att Martial sa till henne att han var singel.

 

 

Emily säger att den franske landslagsmannen - som nyligen påstod att han lever ett "hemtrevligt" liv - sa till henne att han separerat från Samantha.

 

 

Martial, som tjänar £90,000 (1,17m kr) i veckan, betalade £600 (7,845 kr) för att Emily, från Gateshead, skulle flyga till den franska huvudstaden från nordöstra England förra måndagen - medan han flög separat från Manchester efter klubbens 2-1 seger mot Swansea två dagar tidigare.

 

 

De träffades på det femstjärniga Sofitel Hotel och spenderade dagen med att se sevärdheterna på Chams Elysees och Arc de Triomphe och åt middag innan de låg med varandra.

 

 

F.d flygvärdinnan Emily, som var med i X Factor 2008 och 2012, sa följande till The Sun on Sunday: "Vi träffades efter att han kontaktat mig på sociala medier.

 

 

"Han skickade meddelanden till mig och sa, 'skicka mig en bild på ditt ansikte'.

 

 

"Han var besatt av mina läppar.

 

 

"Jag skickade honom bilder och vi snackade bara om vardagliga saker.

 

 

Familjeman ... Martial med frun Samantha och deras dotter.

 

 

"Det låter kanske korkat men när vi först fick kontakt gjorde jag ingen research så jag antog bara att han var singel.

 

 

"Han skickade bilder till mig på sig själv i ett isbad efter träningen.

 

 

"När de vann matchen i lördags - och han nätade - var han väldigt glad.

 

"Han sa till mig att han separerat från sin fru.

 

 

"Det var först när min bror senare sa till mig att han hade en flickvän som jag insåg att han var gift.

 

 

"Men när jag frågade honom sa han att det var över mellan dem."

 

 

F.d skönhetsdrottningen Emily flög från Newcastle till Paris med Air France flighten AF1059 klockan 11:50 och checkade in på hotellet som kostar £250 (3,269 kr) natten där Martial redan väntade på henne.

 

 

X Factor wannabe ... Emily var med i showen 2008 och 2012.

 

 

Hon tillade: "Vi hade snackat på Snapchat i flera veckor så jag tänkte ingenting inför att åka och träffa honom - det kändes som att jag redan kände honom.

 

 

"Han skickade adressen till mig och när jag kom till Paris åkte jag direkt till hotellet för att träffa honom.

 

 

"Det var lite konstigt först för han kom och gav mig två kyssar och jag kysste honom en gång.

 

 

"Han verkade lite blyg så jag skötte allt prat - men jag visste egentligen inte vad jag skulle säga.

 

 

"Vi kysstes ganska snabbt och det var tydligt att han trodde att jag bara skulle hoppa i säng med honom - men jag ville inte åka hela vägen till Paris och bara vara på ett hotellrum.

 

 

"Samt att jag normalt sett aldrig skulle ligga med någon på första dejten. Så jag föreslog att vi skulle ta en promenad runt staden.

 

 

"Vi spenderade dagen med att gå runt i Paris och även om han inte höll mig i handen så kom det flera gånger fram fans och han verkade inte störd av att bli sedd med mig.

 

 

Emily säger att Martial var en passionerad älskare.

 

 

"Jag tog runt fem eller sex foton åt dem. Han sa att han inte stördes av fotografer i Paris - men han hade inga problem att prata med fans.

 

 

"Vi gick in i en parfymaffär för att leta efter hans vanliga Prada-aftershave men de hade den inte så jag rekommenderade Chanel, som han köpte."

 

 

Paret åt middag på boutiquerestaurangen Pershing Hall, där den hängivne katoliken Martial bjöd Emily på en trerätters gourmetmiddag med räkravioli som förrätt och krabba som huvudrätt.

 

 

Emily tillade: "Under middagen slappnade Anthony av och tog ett par cocktails.

 

 

"Han sa att han vanligtvis inte dricker men jag övertygade honom om att ta några. Vi tog en bild av oss själva på restaurangen."

 

 

Så fort de kom tillbaka till hotellet blev saker och ting hetare mellan 2013 års Miss Great Britain finalisten och den Röde Djävulen.

 

 

Emily sa: "Vi började kyssas på sängen och jag sa till honom att jag inte var den sortens tjej - men jag var lite berusad då och vi på ett sådant romantiskt ställe att jag inte höll mitt beslut särskilt länge.

 

 

"Han var en passionerad älskare och han gav mig komplimanger för mina läppar och min kropp.

 

 

"Han fick mig att känna mig väldigt bra.

 

 

"Det var ett bra slut på kvällen. Vi planerade att åka och äta nästa dag innan vi skulle till flygplatsen - men nästa dag ville han inte göra någonting.

 

 

"Så han lät mig gå ut och shoppa på egen hand. Jag köpte lite biskvier åt honom och vi åt dem på sängen när jag kom tillbaka."

 

 

Innan de skiljdes åt blev det lite störningar i relationen när Emily köpte lite ansiktskräm till en killkompis.

 

 

"Jag köpte den till en kompis - men han blev irriterad och sa, 'oh,, du snackar med andra män'," minns hon.

 

 

"Det är lite magstarkt av honom, med tanke på att han är gift.

 

 

Martial och frun Samantha vid Man Uniteds julfest.

 

 

"När jag kom tillbaka till Newcastle började han kännas avlägsen och jag började snoka lite.

 

 

"Jag tittade på hans Instagram och såg att hans fru hade postat en bild av dem under julen och hon postade konstant kärleksfulla meddelanden, också.

 

 

"Han sa att de inte var tillsammans längre - men hon anser uppenbarligen att de är det.

 

 

"När jag frågade honom igen sa han bara: 'Jag är inte gift.'

 

 

"Jag fick intrycket att han planerar att stanna i Man United ett tag.

 

 

"Han verkar trivas här - men han sa att hans fru har svårt med engelskan. Han sa att hon har svårt att skaffa vänner så det är anledningen till att de gått isär."

 

 

Medan Martial avnjöt sin flört med Emily fortsatte hans lojala fru Samantha att offentligt posta ömma meddelanden om sin man på Instagram medan hon var på semester i Dubai.

 

 

I söndags postade hon en målning av en naken man och kvinna som höll i varandra med två kärlekshjärtan.

 

 

Martial blev avlägsen när Emily återvände till Newcastle, säger hon.

 

 

På nyårsaftonskvällen delade hon en samling bilder av duon ackompanjerat av ännu ett kärlekshjärta. Hon gjorde även samma sak på julafton.

 

 

Andra selfies hon har delat med sina 56,000 följare inkluderar en bild på Martial när han kramar deras dotter Peyton den 14 november med bildtexten: "Du är världens bästa pappa."

 

 

Efter hans världsrekorddyra flytt för en tonåring till Old Trafford i september postade Samantha: "Babe, för mig är du och kommer alltid vara min bästa vän och den bästa maken någonsin, en underbar pappa och världens bästa spelare."

 

 

Några dagar senare lade hon till: "Jag älskar dig min älskling. Du är mitt liv. Vi, tillsammans för evigt ... !!!"

 

 

I november varnade Samantha, som skriver på franska, kvinnor på sociala medier från att hålla sig borta från hennes make.

 

 

Hon förklarade att det finns omkring 43,6 miljoner Instagram-konton, runt 21,8 miljoner av profilerna tillhör män, så hon varande kvinnor om att "hålla sig borta från Min Mans profil".

 

 

Samantha postade sitt meddelande bredvid en bild på henne när hon kysser Man United-anfallaren, medan han har på sig för stora skämtglasögon.

 

 

Frun Samantha postar regelbundet ömma bilder på sitt Instagram-konto.

 

 

Förra månaden delade hon på Instagram en kopia av parets julkort där de kysser varandra.

 

 

Vänner till familjen har tidigare pratat om den viktiga rollen Samantha spelar i Martials liv efter hans gigantiskt dyra flytt.

 

 

Nära vännen och Aston Villa-bossen Remi Garde, som tog honom till Lyons akademi som 14-åring, har varnat Martial om att låta sig ledas ut på avvägar. Han sa: "Han är gift med Samantha.

 

 

"Han känns väldigt ung för det men kanske är det bättre om han åker hem varje kväll för att vara med dem istället för att vara ute och festa och dricka."

 

 

Martial, som har gjort åtta mål på 23 framträdanden för United, har tidigare insisterat på att han är en hängiven familjeman.

 

 

Han sa följande till ett franskt magasin: "Efter träningarna gillar jag att komma hem och se min fru. Jag är väldigt hemtrevlig."

 

 

Hans äldre bror Dorian, 27, har tidigare sagt: "De två sakerna som är viktigast för honom är fotbollen och familjen."

 

 

Martials utflykt till Paris kommer göra cheferna på Old Trafford besvikna.

 

 

Självmål ... Martials avtalade kärleksmöte kommer göra United-bossen Louis van Gaal vansinnig.

 

 

En källa sa: "När spelare får ledigt är det för att ladda om batterierna och koppla av med familjen och vännerna.

 

 

"Det är ingen chans för dem att flyga iväg olika kvinnor runt jorden för one-night stands."

 

 

Van Gaal har strävat efter att hålla sina spelare glada vid sidan av planen, för att förbättra deras insatser på planen.

 

 

Då han pratade efter att ha gett truppen ledigt på julafton 2014 sa han följande: "Jag tror på en total människa så miljön är också viktig. Jag tror att de är mer nöjda över att vara hemma med sina fruar och barn.

 

 

"Jag hoppas att de så ska ge allt för att besegra motståndarna."

 

 

Martial, med sex landskamper för Frankrike, riskerar även vreden från sin landslagsboss Dechamps. Han har enträget uppmanat sin trupp att vara förebilder: "Jag vill att spelarna ska ha ett idealiskt uppträdande."

 

 

Martials sponsorer Nike och Foot Locker lär också vara missnöjda med hans uppträdande.

 

 

Igår kväll vägrade United och spelarens agent att komma med något uttalande.

 

 

Det femstjärniga Sofitel hotellet i Paris där paret låg med varandra.

Av Mikael Holmkvist - 8 januari 2016 22:32

 

Bilden: I torsdags kom rapporten att Adnan Januzaj bett Borussia Dortmund att avsluta låneavtalet mellan dem och United, så nu är den unge belgaren tillbaka i Manchester. Det är inte troligt att han finns med redan imorgon mot Sheffield United, men med tanke på "konkurrensen" på ytterplatserna är det nog inte omöjligt att vi snart får se honom spela för oss igen.

 



Hallo på er alla igen, jag kan fortfarande minnas hur glad jag blev när jag läste att Adnan Januzaj hade förlängt sitt kontrakt med oss. Han gjorde det under David Moyes katastrofala ledning och han stod då ut som en av väldigt få positiva saker i United (inte så svårt då). Hans insatser på planen var lovande och han antog en alltmer central roll. I några få matcher. Sen kan man väl bara konstatera att det har gått utför för den unge belgaren. Och nu har han alltså bett Borussia Dortmund att avbryta sitt låneavtal, något som de var mer än glada att göra. Det betyder att han nu är tillbaka i United och LvG har sagt att han vill ge honom en chans. För att vara rak så har det inte fungerat i Tyskland heller och man undrar ju vad som kommer hända härnäst i hans karriär. Ryktena säger att han ska spela med U21-laget på måndag och sedan gnugga på i A-laget och försöka övertyga Van Gaalen om att han ska ha en plats i förstalaget. Med tanke på att han konkurrerar med bl. a Memphis Depay så ska vi nog inte utesluta att vi snart kan få se honom i den Röda tröjan igen. Kan han hitta tillbaka till formen han hade när vi satte i princip allt vårt offensiva hopp till honom, ja då är det bara att tack och ta emot, men jag kan inte på något sätt säga att mina förhoppningar är gigantiska.

 


Transferfönstret är ju som bekant öppet igen och skönt att se att tabloiderna ligger lågt med United-spekulationer. Bara idag uppges det att vi tänker hosta upp £105m (1,403 miljarder kr) för att försöka plocka in två belgare...

 


Lukaku:

 http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/08/11247623-manchester-united-funderar-pa-att-lagga-ett-bud-pa-evertons-glodhete-romelu-lukaku-som-ar-varderad-till-40-miljoner-534-5m-kr/

 


Och Hazard:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/08/11247620-exklusivt-man-united-planerar-ett-sanslost-65m-868-6m-kr-kop-av-chelseas-eden-hazard/

 


De få förlorade själar som regelbundet loggar in i den här dyngstacken vet hur besatt jag är av Red Issue och deras forum. Jag kan enbart rekommendera att ni fixar en plats där. Där pågår underbara, cyniska, helt galna och väldigt välinformerade diskussioner om United, och en hel del annat. Det kostar £15 (200,46 kr) för ett år, det är väldigt väl spenderade pengar. Där kommer ni även att få ta del av deras enorma kontaktnät, vilket gör att de ofta har bättre koll på det senaste om laget, transfers och annat än tidningarna. Dessutom startar de alltid en ny tråd till varje match och oftast är det geniet "cheshire cat" som inleder dessa trådar. Han är en ordsmed utan dess like och där får man njuta av lite andra infallsvinklar än många andra "inför-matchen-artiklar" erbjuder. Sen avslutar han med helt briljanta små diktliknande alster om aktuell match. Ska inte tjata mer om detta, men här bjuder jag er på hans inledning inför morgondagens match mot Sheffield United, tror inte ni hittar något liknande i någon annan publikation. Ska även säga att redan i november rapporterade R.I-forumet om möjligheten att Januzaj skulle återvända tidigare än vad avtalet sa. Och här fixar ni medlemskap på forumet om det känns lockande: http://www.redissueforum.co.uk/

 


Cheshire Cat's inledning på tråden "Sheffield United hemma":

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/08/11247655-red-issue-forumista-geniet-cheshire-cat-drar-igang-annu-en-infor-matchen-trad-pa-sitt-eget-briljanta-vis/

 


Vad har jag själv för förväntningar på morgondagens match? Inga större överhuvudtaget. Nu tror ju det napalmbombade muminansiktet att han är safe, jag menar 0-0 mot the rent boys och vinst med 2-1 mot Swansea, nu har han ju verkligen visat att han är mannen som ska ta oss framåt och uppåt *host*. Antingen blir det väl som på senare, att vi går ut och inleder ganska frenetiskt första kvarten, får inte dit bollen, för att sedan gå ner i tempo, börja passa bakåt och i sidled och sen, plötsligt, får de en jättechans, tar ledningen och klockan står på 78 spelade minuter. Då tittar "geniet" i sitt blädderblock och tar ut Mata och Herrera och sätter in Toaborsten och Borthwick-Jackson. Han gör det verkligen till ett sant nöje att se mitt älskade United spela. Annars så utgör väl FA Cupen en realistisk chans till att vinna en titel, så jag hoppas såklart att vi går för det. Dessutom har vi inte lyft den här pokalen sedan 2004 och historiskt sett finns det en stor magi runt den och vår klubb, men det är ju inte säkert att haschrökaren på bänken har fattat och att hoppas på att mannen som knullat sin brors fru informerat denna tomte om det, håller jag som föga troligt. Känns som att jag måste plocka fram match-kitet även imorgon:

 

Av Mikael Holmkvist - 8 januari 2016 21:02

 

Bilden: Här har vi Jessica Ennis, en brittisk friidrottsstjärna som bl. a har vunnit två VM-guld, ett EM-guld och ett OS-guld i sjukamp. Kopplingen till dagens inlägg på bloggen är att hon kommer från Sheffield och hejar på Uniteds motståndare i FA Cupen imorgon, Sheffield United. Det gör henne troligen till den klubbens största kändisfan, och hon föräras med en plats i Red Issue forumista-geniet "cheshire cat's" inför matchen tråd, läs mer här under så förstår du.


 

 

Sheff Utd (H)


 

cheshire cat, torsdag 7 januari, 21:46


 

Sheff Utd (H)

Jag är verkligen inte sugen på den här matchen överhuvudtaget. Det känns som att vi har ett dåligt facit i den här sortens matcher. Om det här hade varit en bortamatch hade vi sett en desperat kamp om biljetter och en fantastisk bortadag på andra sidan Penninerna, med massor av potentiella vattenhål längs med vägen. Oturligt nog sitter kängan rejält på den andra foten: vi kommer att få en invasion av Sheffield United fans innefattande i princip varje grabb värd sitt salt och de kommer förmodligen göra som de vill utan något som helst motstånd.



Men jag har alltid gillat deras version av Annie's Song. Den framkallar väldigt många minnen från tiden då fotbollen till störst del var en arbetarklassport.



När det gäller fotbollsminnen mot Sheffield United sitter garanterat de ikoniska bilderna av George Bests outstanding mål på det tidiga sjuttiotalet 1971 fast i allas minnen? Sanslös acceleration, hela tiden med en blick på målet. Någon som faktiskt var där på the Scoreboard den dagen? Några andra minnen av det här mötet?



Det är omöjligt att tänka på Sheffield United, såklart, utan att tänka på kändissupportern, den underbart vackra Jessica Ennis. Konstigt nog gäller inte det omvända. Märk väl, många saker får mig att tänka på Jessica Ennis. Om Jeremy Corbyn skissar upp en lista över saker att förstatliga, borde hon definitivt toppa den listan. Och jag är helt klart inte ensam. The Times och Telegraph har nästan dagligen bilder med henne på med naken mage med förevändningar lika tunna som hennes löparshorts. Ursäkta mig en minut.....



**hostar**



Hur som helst, för ett par år sedan, mitt i Ched Evans-kontroverserna, hotade Sheffield-prinsessan att ta bort sitt namn från läktaren the Bramhall Lane end på arenan och det verkar som att detta var en av anledningarna till att de skickade iväg killen. Nu hör jag att de har tagit bort namnet ändå och ersatt det med namnet på en lokal fastighetsmäklare (med en filial i Chesterfield). Jag kan inte hjälpa att jag känner det, men om Jessica Ennis var högst upp på min stolta erection (erektion/byggnad), skulle jag vilja att hon stannade där för evigt.



Förutom självparodin som heter Sean Bean inkluderar the Blade's andra stora kändisfans Kell Brook (vars riktiga namn är Ezeckiel och ska inte förväxlas med Woman in Red-skådisen Kelly Le Brock, som blivit ruskigt sliten, eller den fortfarande attraktiva Kelly Brook. Eller för den delen Kelly Malone.) och Paul Heaton.



Paul var tydligen en marginal medlem av the Blades Business Crew (Sheffield Uniteds firma). Andra forumistas kan kanske kasta ljus på sanningen i detta? Ville han verkligen kalla the Beautiful South's första hitsingel "Kick Em All In". Eller är alltihop bara lite som Gallagher-brödernas medlemskap i den berömda Young Cool Governors firman?



Hur som helst, ingenting har hittills rimmat så här har vi Gilbert...


 

 

Nothing Rhymed



If I give up my seat in the stadium

To some half-and-half scarf wearing fool

Am I being a good fan?

Am I Ed’s kind of man?

Should I stay in the pub and be cool?

And if, while in my state of arousal,

I make an unreasonable sound.

Will the powers that be come straight over to me

And throw me right out of the ground.



This feeling of wrong when I’m singing that song

About wanting to kick all the Blues

And there’s no pleasure to get

From winning a bet

When we lose



While I drink overpriced Singha lager

Eating equally overpriced pies

Will I glance at the pitch and see Rooney’s free-kick

Go right over the bar to the skies



No-one scored, no attempts, no excitement

No points gained, nothing won, nothing lost,

No mates stood next to me while I’m having a pee

No passion or zest, no Eric or Best

It’s all reckless like Phil and hopeless like Blind

Nothing I couldn't say

Nothing why ‘cos today

Nothing rhymed

Av Mikael Holmkvist - 8 januari 2016 20:59

De Röda Djävlarna vet att de kommer få svårt att övertyga the Toffees om att sälja en av deras nyckelspelare men de är redo att försöka plocka in belgaren som en del av sommarens spenderingsrunda

   

I form: Lukaku har gjort 12 mål på sina 12 senaste matcher.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: David McDonnell, Daily Mirror, fredag 8 januari, 2016:

 


Manchester United är redo att testa Evertons motståndskraft när et gäller målmaskinen Romelu Lukaku, värderad till £40 miljoner (534,5m kr).

 


Lukaku har lyst upp Premier League den här säsongen med 15 mål och han har bombat in 12 på hans 12 senaste matcher i alla turneringar, vilket tar honom till totalt 19 fullträffar den här säsongen.

 


United tittade på Lukaku förra sommaren, men bossen Louis van Gaal bestämde sig till sist för att inte lägga något officiellt bud på den belgiska landslagsmannen.

 


Men då United inte gjort många mål den här säsongen är Lukaku tillbaka på deras radar - men Everton lär garanterat stå emot deras framstötar.

 


United vet att de inte lär lyckas med sitt bud under den här månadens transferfönster då Everton knappast vill låta 22-åringen gå.

 


Även om United har tonat ner ett bud på Lukaku den här månaden sägs det att de är redo att försöka köpa loss honom som en del av ännu en gigantisk shoppingrunda i sommar.

 

Uniteds exekutive vice ordförande Ed Woodward vet att de Röda behöver flera stora namn som nyförvärv - inklusive en målfarlig anfallare - för att lyfta klubben tillbaka till toppen.

 


Andra måltavlor till sommaren inkluderar Real Madrid stjärnan Gareth Bale, Tottenham och Englandsanfallaren Harry Kane, samt Southampton forwarden Saido Mane.

 


Men Lukaku står högt på Uniteds lista och då Tottenhams ordförande Daniel Levy är övertygad om att inte förlora Kane har han klivit fram som den forward de helt vill få in.

 


Lukaku blev Evertons rekordnyförvärv då han kom för £28m (374,1m kr) sommaren 2014 efter en framgångsrik låneperiod där från Chelsea.

Av Mikael Holmkvist - 8 januari 2016 20:56

MANCHESTER UNITED planerar en otrolig £65m (868,6m kr) räd mot Chelsea för Eden Hazard

   

CHOCK: Hazard kan vara på väg att göra en stor flytt.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Jeremy Cross, chefsskribent sporten, Daily Star, fredag 8 januari, 2016:

 


United kommer att vända sig till stjärnan som är ur form efter det att de blivit informerade om att de inte har någon chans att landa Real Madrid-esset Gareth Bale.

 


Nu är Old Trafford-bossarna redo att kämpa mot Paris St-Germain och Bayern München om den belgiska landslagsmannen i vad som kan komma att bli sommarens största transferstrid.

 


Hazard har genomlidit en miserabel säsong på Stamford Bridge och rapporter gör gällande att han redan har bestämt sig för att lämna Premier League mästarna.

 


En United källa sade: "Klubben måste vara realistisk och inse att ett köp av Gareth Bale eller Cristiano Ronaldo fortfarande är ett långskott, vilket betyder att alternativa måltavlor kommer in i ekvationen.

 


"Eden Hazard är definitivt en av dessa och den typen av spelare United behöver om de vill börja vinna pokaler igen."

 


Det förstås att United ägare, Glazer-familjen, har gett exekutiva vice ordföranden Ed Woodward grönt ljus att försöka locka Hazard till Old Trafford i en affär värd runt £250,000 (3,34m kr) i veckan.

 


Men Chelsea hoppas att en anställning av legendaren Didier Drogba som förstalagstränare ska hjälpa till att övertyga Hazard om att stanna.

 


Den walesiske trollkarlen Bale är fortfarande deras toppmåltavla, men Real kommer vägra göra affärer med United i svallvågorna av grälet mellan rivalerna gällande David De Geas misslyckade flytt till Madrid förra sommaren.

 


Men Uniteds chefer vet att de är i desperat behov av några stjärnnyförvärv och att Hazard passar in i den beskrivningen.

 


Nu ligger pressen på bossen Louis van Gaal att säkra Champions League fotboll för att stärka deras chanser att landa Hazard.

 


25-åringen vill spela i Champions League nästa säsong och kommer att vänta till sommaren innan han bestämmer vart nästa flytt ska gå.

 


Han har haft svårt att hitta formen och plågats av skador den här säsongen och inte gjort ett enda mål, men han är fortfarande en av de allra största talangerna i världsfotbollen. 

Av Mikael Holmkvist - 5 januari 2016 21:51

 

Bilden: Michael Carrick med CL-pokalen 2008 efter finalvinsten mot the rent boys. I lördagens vinst mot Swansea gjorde han sitt 400:e framträdande för de Röda, läs mer om detta längre ner i dagens intro.




Hallo på er alla igen, jaha, 0-0 mot the rent boys och vinst med 2-1 hemma mot Swansea, då är allt lugnt igen. Ja, säga vad man vill om den engelska fotbollen, men det svänger snabbt. Ok, jag ska villigt erkänna att många tidningar menar att LvG bara köpt sig lite tid och fått lite andrum i och med de här två resultaten. Men rapporterna runt jul om att det krävdes sex poäng mot Stoke och Chelsea visade sig vara förhastade. Hör nu surret i bunkern om att Dick'Ed Woodward inte kan förlika sig med tanken på att sparka även Van Gaalen. I så fall skulle han ju varit med och plockat in Moyes och VG, och fått sparka båda, vilket inte skulle reflektera så bra på den lille irriterande pälsbollen. Man kan ju undra hur mycket som kommer krävas innan pisstulpanen får ta sina blädderblock och gå. Får Dick'Ed rejäl pungklåda om vi skulle förpassas ur FA Cupen mot Sheffield United på lördag månne? Inte vet jag, men det var i alla fall skönt att spela hem tre poäng och få se oss göra hela TVÅ MÅL i EN och SAMMA MATCH! Han har verkligen inte sänkt våra förväntningar på rekordtid det napalmbombade muminansiktet.



Danny Taylor har en otrolig förmåga att skriva intressant och relevant, i sin senaste kolumn tar han upp ett gigantiskt problem, som väldigt många slipsar helst bara blundar för:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/03/11244627-det-ar-dags-for-tv-bolagen-att-vara-mer-omtanksamma-om-de-vanliga-fotbollsfansen/



Nu har the Sun för övrigt tagit fram en ny kandidat som efterträdare till Van Gaalen. Källorna är ganska intressanta i det här fallet: Snacket om ny manager kommer från spelartruppen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/01/11243292-manchester-united-stjarnor-tror-att-diego-simeone-kommer-bli-deras-nya-manager/



Southamptons Sadio Mane kom sent till lagmötet inför deras match i helgen och bestraffades därmed av Ronald Koeman med en plats på bänken (skulle ha startat annars), och genast plockades länkarna till United fram. Intressant att notera att de här skriver om vad ett köp av honom skulle kosta med fem årslöner inräknade. I vanliga fall brukar tidningarna ange transferavgiften, men här la de även in lönen för hela kontraktstiden. Är ju i och för sig riktigt att göra, men tydligen bara i vissa fall...

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/03/11244621-manchester-united-maltavlan-sadio-mane-kommer-kosta-old-trafford-klubben-sanslosa-62-5-miljoner-831-1m-kr/



Mot Swansea gjorde förresten Michael Carrick sitt 400:e framträdande för United. Jag bryr mig inte särskilt mycket om individuela prestationer och sån skit, men det är såklart en milstolpe och något för honom att vara stolt över. Jag hör till dem som varit kluven över mannen som tog över tröja nummer 16 från den skogstokige legendaren Keane. Men jag ska erkänna att han har gjort enormt mycket nytta för de Röda och var en starkt bidragande orsak till vår senaste period av vunna pokaler. Tyvärr går det oerhört segt nuförtiden och passningarna som skar som en nyslipad kniv genom varmt smör levereras inte särskilt ofta länge, inte framåt till anfallare i farliga positioner i alla fall. Det sista kan i och för sig vara ett direkt resultat av han som leder oss för tillfället, eftersom det innebär en risk att bli av med bollen om man spelar den mot motståndarnas straffområde. Dessutom känns det alldeles för lätt att passera vår centrallinje när Carrick spelar den här säsongen och det börjar kännas som att han är spelar på sista melodin för oss.



Förutom hans fina fotbollshjärna och underbara passningar så har jag glatt mig åt att han helst håller sig för sig själv vid sidan av planen. Han behöver inte rulla in till träningarna med sina initialer och sitt tröjnummer handsytt på nackstödet eller glida runt på stan i någon konstig utstyrsel för att dra åt sig uppmärksamheten.



När man kastar en blick på hans historia förstår jag varför jag har sett gråa hårstrån i min lugg på senare, man är helt enkelt inte 18 bast längre. 2006 bestämde sig Carrick för att lämna Tottenham och skriva på för oss och ytterligare två framträdanden för de Röda kommer ta honom förbi Lou Macari och in på topp-25 listan över spelare som representerat United flest gånger i historien. Meritlistan han sitter på är ganska hyfsad, kan någon hjälpa mig och mejla svaret på hur många ligatitlar Stevie Me vann med scouse svinen nu igen?


Michael Carrick med United, 2006-

 

Premier League titlar: 5 (2007, 2008, 2009, 2011 och 2013)


Champions League: 1 (2008)


Klubb-VM: 1 (2008)


Ligacupen: 1 (2010)


Community Shield: 5 (2007, 2008, 2010, 2011 och 2013)


Årets spelare i United, utsedd av Uniteds spelare: 1 (2013)


Framträdanden:

 

Premier League: 279


Champions League: 72


FA Cupen: 26


Ligacupen: 13


Community Shield: 6


Europa League: 3


Klubb-VM: 1


Mål: 23



I söndags (3/1) började engelska Channel 4 att visa den tyska dramaserien Deutschland 83 och allt jag har läst på engelska sidor pekar på att det är en riktigt bra och intressant serie. Till min stora glädje så visar det sig att f r o m nästa tisdag (12/1) ska SVT också visa den (http://www.svtplay.se/deutschland-83). Här hittar ni en artikel från the Guardian om första avsnittet (spoliervarning, du får reda på en hel del som händer i det första avsnittet här): http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/05/11245747-deutschland-83-resum-forsta-avsnittet-quantum-jump/



Tisdag den 12:e januari är alltså startdatumet och tiden är 22:00. Serien består av åtta delar och går i stora drag ut på att en ung östtysk soldat skickas till Västtyskland för att jobba som spion, året är såklart 1983, Kalla krigets upptrappning är för tillfället gigantisk och grisen Reagan talar om "ondskans imperium". Har tidigare gillat det jag sett från tysk filmindustri och det är skönt att ibland få slippa Hollywood-bombardemanget med amerikanska soldater som snackar amerikanska med någon slags tysk brytning. Eller att det på något sätt sys in att USA är världens superhjälte, alltid beredd att sparka skurkarna i arslet, vare sig de är svarta, kommunister eller skäggiga och kommer från Mellanöstern. Förväntningarna på Deutschland 83 hos er käre skribent är helt enkelt höga.



Politiker, alkoholmissbruk, unga tjejer och sex-sms, japp The Sun on Sunday ger dig detaljerna:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/03/11244617-simon-danczuk-bryter-tystnaden-gallande-de-skamfulla-sex-sms-en-jag-var-full-kat-och-ensam/



Jag har aldrig gillat idén med Hotel Football i Manchester. Men nu verkar det som att Gary Neville just fått ännu mer att göra och Sepp Blatters dröm om damfotbollen har slagit in. Någon mer som tror att Ryan Giggs besökt någon träning för att ge "experttips"?

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/01/11243289-namninsamling-for-att-porta-lingerie-league-underkladesligan-fran-giggs-hotell-har-dragit-in-1-000-namnunderskrifter/

Av Mikael Holmkvist - 5 januari 2016 20:40

Det här temposnabba kalla kriget spiondramat som utspelar sig i Tyskland 1983 inleder med en ung östtysk som dras in i den spöklika världen av sin beräknande faster. En fantastisk start på den här nya serien.

   

Deutschland 83 med huvudrollsinnehavarna Sonja Gerhardt och Jonas Nay.

 

 

 

AV: Sarah Hughes, The Guardians hemsida, söndag 3 januari, 2016, 23:00:

 

 

Hallå och välkomna till vad som lovar att bli åtta underhållande veckor. Deutschland 83, skapat av mannen och hustrun teamet Anna och Jörg Winger, är hörnstenen i Channels 4's nya serie. Det är en berättelse med snabbt tempo om spionage i Tyskland 1983, en tid då det kalla kriget blev notabelt hetare då USA och Sovjetunionen rustade upp med den fortsatta existensen av Berlinmuren som en bekväm fast punkt och hotet om en omedelbar härdsmälta alltmer möjlig. D83 klargör skräcken direkt, detta då serien sparkas igång med Ronald Reagans ökända "ondskans imperium" tal (vilket även säsongsfinalen av The Americans refererade till).

 

Ronald Reagans "ondskans imperium" tal.

 

 

Men det intressanta med den här serien är tonen. Där The Americans är en dyster beskrivning av ett äktenskap som faller isär under den extrema pressen från att leva dubbelliv, är D83 lika mycket en berättelse om ungdomar som blir äldre som en spionthriller. Således oroar sig, åtminstone i första avsnittet, vår hjälte Moritz Stamm aka Martin Rauch (en fin insats av Jonas Nay) lika mycket för hotet som hans dubbla existens utgör för hans kärleksliv som han gör för traumat att plötsligt bli en spion.

 

 

Det finns en underbart lätt känsla i några av scenerna och det fungerar överraskande bra, det påminner oss om att samtidigt som betydelsefulla (och ofta hemska) saker händer så lever människorna också sina vardagliga liv och hanterar små bekymmer och eländen. Allting fungerar inte - dialogen är ibland lite klumpig ("Vi är i stormens öga," annonserar general Edel vid ett tillfälle, detta efter att utan tvekan ha kolla sin Stora bok om idiom och klichéer först), och ibland får man en känsla av att vi åker skridskor på historiens yta istället för att gräva i dess djup. Men det här är väldigt små saker i ett intressant första avsnitt med bra tempo. Det gjorde även ett fantastiskt jobb med att introducera ett stort antal karaktärer och potentiella sidohandlingar under sina ekonomiska 47 minuter.

 

 

Öst

I öst möter vi Martin, en storögd men inte så oskyldig kille i tjugoårsåldern som tjänstgör i den östtyska armén vid Berlinmurens gräns. Han har en sjuk mamma, Ingrid, som uppfostrade honom ensam, en underbar flickvän vid namn Annett.

 

 

Oturligt nog för Martin har han även en machiavellisk faster, Lenora (briljant spelad av Aimée och Jaguars Maria Schrader), som arbetar i Bonn för DDR (Deutsche Demokratische Republik). Lenora har stora idéer gällande sin unge brorson och hon har inga problem med att använda lite känslomässig (och bokstavlig) utpressning för att uppnå dem. Turligt nog för henne så är Ingrid i desperat behov av en njurtransplantation men kan inte komma in på väntlistan. Så Martin finner sig snart omdöpt till Moritz och får resa till Bonn för att tjäna som adjutant till general Edel, en högt uppsatt västtysk arméofficer som mest jobbar med amerikanerna.

 

   

Martin and Lenora.

 

 

Väst

Då han kommer till väst introduceras vår hjälte för Tobias Tischbier (Goodbye Lenins Alexander Beyer), en universitetslärare och östtysk som har varit en djupt rotad undercover sedan 1961. Vi får även träffa general Edel och hans familj, inklusive blivande sångerskan Yvonne, som har en intressant mening i konversationen ("Gillar du svart musik?") och hennes bror Alex, som inte verkar lika förälskad i kärnvapen som avskräckande medel som resten av basen.

 

 

Edels har också en knepig faster (vad är med fastrar i den här serien?), men i deras fall gillar stackars Renate bara att dricka en del, vilket betyder att ingen tror henne när hon hör Martin röja sig själv då han ringer hem till Annett. Det visar sig, tyvärr, vara den enda biten tur som unge Martin/Moritz får i det här avsnittet för efter att han i hemlighet lyckats fotografera general Jacksons planer märker han att det inte är fullt så enkelt som uppdrag avklarat och ta mig härifrån. Istället påpekar faster Lenora att det han har fotograferat är en lista med amerikanska bombmåltavlor, samtliga belägna i Östtyskland. "Miljontals östtyskarnas liv står på spel, inte bara ett," påpekar hon kärvt. Kära nån.

 

 

Stasi-filer

* En av de mest njutbara sakerna i den här serien är att Martin/Moritz inte är någon väldigt bra spion - vilket känns helt ok med tanke på att han bara fått tre veckors träning och inte vill göra jobbet.

 

 

* Men det finns intressanta hintar om att han kan vara bättre på att spela dubbelspel än man kan tro. Scenen i gränslägret visade att han är bra på att låtsas vara något han inte är, och jag gillade det lilla ögonblicket där han fixade till sina drag även innan han gick för att träffa sin familj.

 

 

* Jag gillade även de små sakerna som Martin är totalt förvirrad av - telefonerna, de olika namnen på produkterna. Det visade verkligen exakt hur svårt det måste vara att leva ett dubbelliv.

 

 

* Med det sagt var det ett fint svar gällande delegationen från Kuba. "Det var en klubb i Braunschweig" fick mig att faktiskt skratta högt.

 

 

* Stackars den ursprunglige Moritz Stamm, ihjälskjuten i en tågvagn utan någon kvar i sin familj att sörja honom. Hans död tjänade som en stark påminnelse om att insatserna är genuint höga.

 

 

* Jag tyckte även synd om Tobias, vars vemodiga berättelse om sin tid som undercover kulminerade med meningen "Jag byggde hela min karriär här i väst för att tjäna öst", det kändes bara fruktansvärt, fruktansvärt sorgligt.

 

 

* Om jag var Martin skulle jag oroa mig för general Edels sekreterare Frau Netz. Hon är mer slug än Renate och betydligt mindre enkel att ha att göra med.

 

 

* Alla som är intresserade av att få reda på mer om Petra Kelly, grundare av det tyska partiet De Gröna och tydligen Alex hjältinna, kan gå in här: http://www.motherjones.com/politics/1993/01/motherjones-jf93-who-killed-petra-kelly - men jag varnar er, spoilers från hennes riktiga liv finns i överflöd.

 

 

* En sak som den här serigen gör briljant är musiken, som den här veckan inkluderade New Orders Blue Monday och Eurythmics Sweet Dreams, samt Nenas 99 Luftballons "Den sången spelas överallt," kommenterade Alex och det roade mig). En hel lista med den här veckans låtar hittar du här http://www.tunefind.com/show/deutschland-83/season-1/23878 och det finns även en Spotify-spellista för varje avsnitt: http://www.sundance.tv/series/deutschland-83/blog/2015/06/deutschland-83-1983-playlist

 

 

 

* Anna Winger har sagt att avsnittets titel (Quantum Jump) kom från faktiska Nato-militärövningar det året.

 

 

* Det finns en hel del underbar fiction och non-fiction som tar upp den här perioden från Anna Funders Stasiland (http://www.amazon.co.uk/Stasiland-Stories-Behind-Berlin-Wall/dp/1847083358) till Maxim Leos Röd kärlek (http://www.bokus.com/bok/9789175451695/rod-karlek/), men alla som vill få en inblick i den här perioden från en lite annorlunda synvinkel bör kolla upp Jo McMillans Motherland (http://www.jomcmillan.com/), en skönlitterär berättelse om hennes egen barndom då hon växte upp med en kommunistisk mor i Tamworth och deras sommarresor till DDR.

 

 

* Till sist så uppskattar jag alla serier med lika mycket besatthet av kaffe som den här serien. Jag skulle också bli lika enormt uppspelt av den plötsliga möjligheten att få lite hyfsat kaffe som Martin blev.

 

 

Veckans citat

"Vi vill alla åka hem men någon måste se till så att det finns ett Östtyskland att åka hem till" - Tobias skär rakt in i hjärtat av seriens centrala tema.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards