Direktlänk till inlägg 29 januari 2017

WIGAN HEMMA OCH LITE ANNAT SMÅTT OCH GOTT - BL. A EN AV DE BÄSTA FOTBOLLSRELATERADE ARTIKLARNA JAG HAR LÄST PÅ MYCKET LÄNGE!

Av Mikael Holmkvist - 29 januari 2017 13:55

Wigan hemma i FA Cupen

Wigan Athletic hemma i fjärde rundan av A Cupen idag (sjätte rundan är kvartsfinalerna). De leds numera av en viss Warren Joyce, han som var så framgångsrik som reservlagsmanager hos United under många år. Igår gjorde han en väldigt intressant intervju i The Daily Telegraph med James Ducker. Den innehåller bl. a några intressanta rader om Januzaj, Wilson och Macheda. Rekommenderar den starkt och ni hittar den här:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/29/11411547-man-utd-vs-wigan-paul-pogba-ville-alltid-bli-bast-men-han-fortsatter-ha-korkade-frisyrer-sager-fd-ungdomstranaren-warren-joyce-infor-aterkomsten-till-old-trafford/

 

 

 

Wigan ligger för tillfället under nedflyttningsstrecket (på 22:a plats bland 24 lag) i the Championship, men det är ingenting att luta sig emot när det handlar om cupspel. Förutom Joyce så återfinns även spelarna Reece James, Ryan Tunnicliffe och Nick Powell i Wigans förstalagstrupp, samtliga med ett förflutet i United. Minns att herr Tunnicliffe framhölls som något alldeles extra när han slog igenom samtidigt som Pogba och Ravel Morrison. På tal om Morrison så tillhör han fortfarande Lazio, men lånades tidigare den här månaden ut till Wigan för provspel, men han lyckades inte övertyga Joyce om att han är värd en chans där.

 

 

 

Med tanke på hur dåligt vi spelat i våra tre senaste matcher hoppas jag att vi kan höja oss och boka en plats i femte rundan av cupen, för jag är ganska säker på att Wigan inte kommer behöva någon extra motivering inför den här matchen.

 

 

 

När det vankas FA Cupspel tänker jag ofta tillbaka på svunna tider. Det här är ju verkligen en cup där United har en storslagen historia. Vad sägs till exempel om det här nedslaget: Den 12.e mars 1983, kvartsfinal mot Everton på Old Trafford, inför 58,198 fans. När det gäller sådant här är Youtube oslagbart, njut såklart av Frank Stapletons briljanta volley, efter Lou Macaris nednickning, men titta även och lyssna på fansen på läktarna - snacka om att det är helt en annan tid vi skådar, trots att det "bara" är 34 år sedan:

 

 

Sen gick vi ju såklart hela vägen den säsongen och fick lyfta FA Cuppokalen på Wembley - underbara minnen.

 

 

 

Rooney kan komma att flytta i februari

Sent igår kväll dök den hyfsat insatta Simon Mullock på Sunday Mirror upp med den här storyn:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/29/11411550-manchester-united-redo-att-sanktionera-wayne-rooneys-flytt-till-kina-nasta-manad/

 

 

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte visste att den kinesiska ligans transferfönster är öppet under februari månad. Så det innebär ju att det fortfarande finns en chans att Rooney packar innan sommaren.

 

 

The Suns Custis har skrivit samma sak under de senaste dagarna; att kineserna verkligen vill ha Rooney etc och att scousern kanske inte har något val för att:

a) han vet att Mourinho inte ser honom som en startspelare längre och

b) inget seriöst erbjudande från USA har kommit in, vilket är vad han verkligen vill.

 

 

Så än finns det hopp, men jag har svårt att föreställa mig att Coleen är så sugen på Kina. Men det kanske skulle gå att lösa med att han flyttar själv och flyger hem emellanåt. Men förstå vilket skick han kommer vara i efter att ha bott själv några månader, i ett land där mycket av maten på restaurangerna är stekt eller friterad, wow!

 

 

 

Bland det bästa jag läst på mycket länge!

Danny Taylor på the Guardian/Observer står ju i en klass för sig själv när det gäller de brittiska fotbollsskribenterna. I princip allt han spottar ur sig är intressant och läsvärt (även det som inte handlar om United). Så det var roligt att hitta en helt ny tidskrift häromdagen, länkad till såklart av det helt briljanta Red Issue! Läs gärna denna text, jag håller det som en av de bästa artiklarna om fotboll som jag har läst på väldigt länge (säker på att många inte håller med mig):

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/29/11411556-har-fotbollen-utvecklat-en-ohalsosam-besatthet-av-sorg/

 

 

 

Mourinho vill förstärka - Eddy tror det kan bli billigare i sommar

Jag skrev om det igår (lördags) i Hörnan: Att Mourinho länge uttryckt en vilja att förstärka truppen under januari månad. Jones och Rojos fina spel i mittförsvaret har sedan redcuerat det behovet något, men med tanke på det monsterschema med matcher vi står inför vill portugisen åtminstone få in en ny spelare i januari. Men Eddy menar att det går att handla billigare i sommar, så nu verkar det handla om huruvida Mourinho kan övertyga vår "genialiske" chef, efter idag återstår det två dagar innan det europeiska transferfönstret stängs.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/29/11411552-bekymrad-mourinho-pushar-ledningen-for-ett-nyforvarv/

 

 

 

Det stormar runt Klopp

Var igår eftermiddag ute på äventyr i en av Sveriges livsfarliga "no-go zoner" när jag fick ett meddelande från en polare som är scouser (ja, det är sant, han tillhör minoriteten som är helt ok) som indikerade att det inte såg bra ut för hans gäng.

 

 

Det gjorde det inte heller och det slutade inte bra för dem heller. Efter Klopps nästan oslagbara ursäkt efter förlusten hemma mot Southampton har jag hittat ett exklusivt klipp gällande vädret lokalt i Liverpool, som det såg ut alldeles runt Anfield under matchen:

 

 

Och av en ren tillfällighet så befann sig Ice-T:s fru Coco Austin i Liverpool igår, där hon hade tagit in på ett hotell i närheten av Anfield. Här vittnar hon om vädret, på plats, som stackars Jürgens mannar tvingades kriga i:

 

 

Nu har dessa titelfavoriter alltså förlorat tre hemmamatcher på en vecka, halkat efter Chelsea i toppen och åkt ur två cuper - helt underbart! Så nu har den vaniljtandade storrunkaren lite att tänka på, nästa match? Hemma mot Chelsea på tisdag.

 

 

Många scousers är i chock efter detta, andra gör det korkat lätt för sig:

 

 

 

Om Chelsea slår scouserna på tisdag skiljer det 13 poäng mellan lagen, det återstår visserligen 15 matcher, men det ska krävas ett ras av Chelsea av närmast episka proportioner om de ska tappa det. Men visst, vinner sopdykarna är det "bara" sju poäng upp. Sen ska vi inte glömma att varken de Blåa från London eller tysken med det brandbombade staketet i käften och hans gäng är involverade i något Europaspel den här säsongen. Chelsea avancerade igår i FA Cupen, så de har en turnering till att lägga energi på. Detta medan scouserna är utslagna ur allt och inte kvalificerade sig till något spel i Europa. Så efter matchen på tisdag har de spelat nio matcher i januari, men sedan har de endast 15 kvar under perioden februari till maj! 15 matcher på tre och en halv månad!

 

 

Så kan de skaka av sig januari, som blev en mardrömsmånad för dem, och få upp farten igen? Jag har svårt att se det hända, men man vet ju aldrig. Dessutom ser Chelsea "ganska" stabila ut, men även de kommer få svackor. Men troligtvis inte av samma dignitet som scouserna:

 

 

I januari har de spelat tre ligamatcher och tagit två av nio möjliga poäng. De har kryssat mot Plymouth Argyle i FA Cupen, för att sedan halta sig vidare med en 1-0 vinst (enda segern i januari) i returen. Och igår åkte de ur den cupen efter 2-1 hemma mot bottenlaget i the Championship Wolverhampton. Innan det hann de även förpassas ur Ligacupens semifinal med totalt 2-0 över två matcher mot Southampton. Så igår dök det upp ett konto på Twitter som uppmanar till en "Klopp out"-marsch innan matchen på tisdag och de drog igång en insamling för att flyga ett flygplan med en "Klopp out"-banner över Anfield! Kryddstarka tider, det har börjat blåsa runt Jürgen på fler än ett sätt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards