Direktlänk till inlägg 7 augusti 2017

KINESISKA MAGNATER INTRESSERADE AV ATT GÖRA EN AKTIERÄD MOT MAN UNITED

Av Mikael Holmkvist - 7 augusti 2017 19:05

Rykten talar om en splittring i Glazer-familjen

   

Uniteds Paul Pogba firar Europa League-segern. GEORGI LICOVSKI/EPA

 

 

 

 

AV: Daniel Dunkley och Iain Dey, The Sunday Times, söndag 6 augusti, 2017:

 

 

En mystisk kinesisk investerare försöker köpa loss en andel i Manchester United och detta sker när det talas alltmer om rykten om en splittring inom Glazer-familjen gällande ägarskapet av klubben.

 

 

Förmedlare som påstår att de agerar för icke namngiven kinesisk miljardär har närmat sig några av klubbens största självständiga aktieägare för att kolla av deras intresse för att eventuellt sälja. Källor säger att pratet ännu inte har resulterat i formella diskussioner om att sälja ett block av aktier, men ett sammanflöde av krafter menar att det bara är en fråga om tid innan en rejäl andel i klubben kommer byta ägare.

 

 

Glazer-familjen äger runt 80% av de ekonomiska intressena i klubben, som är listad på New York-börsen. De sex barnen till den numera avlidna Malcolm Glazer, som 2005 köpte klubben för £790m (9,04 miljarder kr), har skilda åsikter gällande en försäljning av aktierna i klubben. Källor nära familjen säger att det inte finns någon möjlighet att klubben säljs i sin helhet. United anses vara en pokaltillgång av Joel och Avram Glazer, som arbetar som medordföranden. Deras bror Bryan sägs också vilja behålla sin andel. Men Edward, Kevin och Darcie Glazer sägs vara intresserade av att sälja av en del.

 

 

En City-källa sade att runt 8% av klubben erbjöds till försäljning förra veckan av en amerikansk mäklare. Vem ägaren till de aktierna är är ännu oklart.

 

 

Fotbollsklubbar fortsätter att vara attraktiva pokaltillgångar för miljardärer över hela världen - trots de stigande priserna. Kinesiska köpare har köpt flera engelska klubbar. Förra året köpte entreprenören Guochuan Lai West Bromwich Albion, medan Aston Villa togs över av Tony Xia. Konglomeratet Fosun tog över Wolves för £45m (515,3m kr) förra sommaren och investmentföretaget Lander Holdings för diskussioner om att köpa Southampton. Ett Kina-stöttat konsortium har även sammanlänkats med ett köp av Liverpool.

 

 

Trots att Peking har infört strikta kontroller gällande flödet av kapital som lämnar landet, vilket minskat förväntningarna på ytterligare storskaliga investeringar, så säger Kina-experter att många av landets ledande entreprenörer har tillräckligt med pengar undangömda internationellt för att kunna fortsätta göra affärer.

 

 

Malcolm Glazer köpte United i en skuldtyngd affär. Han fäktade senare bort intresse från en grupp superfans som kallades the Red Knights - som tros ha inkluderat magnater från den Wales-födde Silicon Valley-investeraren Mike Moritz till den Genève-baserade hedgefondsgurun Alan Howard.

 

 

Det är nu fem år sedan United listades i New York. Endast en liten andel såldes, vilket drog in ungefär £150m (1,71 miljarder kr) - mycket mindre än man hade hoppats. Efter det att Glazer dog 2014, 85 år gammal, fixade syskonen ytterligare en försäljning som trimmade deras aktieinnehav ännu mer.

 

 

Uniteds aktier har bara stigit marginellt, från $14 (121,68 kr) vid deras debut till $17,10 (148,63 kr) vid fredagens stängning, vilket ger ett marknadsvärde på $2,8 miljarder (24,3 miljarder kr). Aktieägare har klagat på en bristande likviditet, vilket betyder att de inte kan köpa och sälja fritt på den öppna marknaden.

 

 

De har skyllt klubbens sega aktieprisinsats på en bristande handel, trots en period av signifikativ ekonomisk tillväxt. I juni hyllades United som världens mest värdefulla fotbollsklubb av Forbes-magasinet. Kritiker har hela tiden argumenterat för att öppningspriset var alldeles för högt och att aktiepriset, trots klubbens ekonomiska framgångar, alltid skulle komma att vara negativt. Klubben har rapporterat intäkter på £513,6m (5,88 miljarder kr) förra året och ett rörelseresultat på £68,9m (788,9m kr), vilket var rekord.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards