Direktlänk till inlägg 25 augusti 2017

PSG KÖPER KYLIAN MBAPPE OCH FABINHO I EN SANSLÖS REKORDBRYTANDE AFFÄR DÅ SOMMARENS SHOPPINGRUNDA FORTSÄTTER

Av Mikael Holmkvist - 25 augusti 2017 23:37

Monaco-duon kommer gå till PSG och Fabinho är på väg att ersättas av Anderlecht-mittfältaren Leander Dendoncker

   

(Bild: AFP/Getty Images)

 


 

 

AV: Duncan Castles, Daily Records hemsida, 21:36 (svensk tid), fredag 25 augusti, 2017:



Paris Saint-Germain har kommit fram till en överenskommelse med AS Monaco om att köpa Kylian Mbappe och Fabinho från Ligue 1-mästarna.



Dubbelköpet, som The Daily Record först rapporterade tidigt i augusti, kommer ta den Qatar-ägda klubbens utlägg på enbart transfersummor till en bra bit över €400 miljoner (4,07 miljarder kr) i det här fönstret.



Det exempellösa spenderandet inkluderar en avgift på €55m (559,8m kr) för Fabinho, som kommer ersättas i Monaco-truppen av den belgiska landslagsmannen Leander Dendoncker. Den 22-åriga mittfältarens uttåg från Anderlecht kan ses som en slags bonus för Celtic, som igår lottades in i en Champions League-grupp med PSG, Bayern München och Anderlecht.



Enligt källor som är bekanta med förhandlingarna kommer Mbappes slutliga transferkostnad för PSG överstiga världsrekordsumman på €222m (2,25 miljarder kr) som krävdes för att aktivera Neymars utköpsklausul i Barcelona. En procentandel av Mbappes avgift kommer bestå av insatsrelaterade variabler.



PSG:s köp av Mbappe betyder att en klubb vars mål är att vinna sin första Champions League-titel den här säsongen har åsamkat både Real Madrid och Barcelona direkt skada på den här sommarens transfermarknad - samt hindrat Manchester City från att köpa Mbappe.



Tidigare den här månaden kom den tonåriga franska landslagsmannen överens om de personliga villkoren på Santiago Bernabeu-stadion, det avtalet skulle ha multiplicerat hans lön efter skatt med mer än 10 gånger; och Madrid befann sig i en process där de höll på att slutföra en transferavgift med Monaco.



Då Madrid förberedde sig på att besegra Manchester United i UEFA Supercupen fick klubbpresidenten Florentino Perez reda på att PSG hade kapat hans överenskommelse med Mbappe.


 

(Bild: AFP)

 


PSG förbättrade de ekonomiska villkoren för både Mbappe, som förväntas få en grundlön efter skatt på runt €9m (91,6m kr) om året, och pappan Wilfried, som representerade sin son i förhandlingarna. När Perez gjorde ansträngningar för att återuppväcka Madrids affär, drog Monaco nytta av situationen för att pressa upp Mbappes transferavgift ytterligare och de förhandlade fram en potentiell inkludering av den brasilianska landslagsmannen Lucas Moura i affären.



Mbappe har bara spelat en hel säsong med professionell seniorfotboll, levererat 26 mål på 44 framträdanden då Monaco tog Ligue 1-titeln från PSG och nådde semifinal i Champions League, en turnering som anfallaren gjorde sex mål i. I mars kallades han in i franska landslaget för första gången och 18-åringen gjorde även sin landslagsdebut förra säsongen.



Mbappe hade den högsta profilen på en lista över extremt talangfulla ynglingar som rekryterats till Monaco av den f.d tekniska directorn Luis Campos, han kostade klubben från furstendömet €3m (30,5m kr) och hade en veckolön på €34,600 (352,218 kr).


   

Leander Dendoncker kommer ersätta Fabinho i Monaco (Bild: Getty)

 


Försäljningen av honom till PSG gör att Monaco kommer att ha dragit in mer pengar på transferavgifter under ett enda fönster än någon annan klubb någonsin har gjort, detta med Bernardo Silva, Benjamin Mendy och Tiemoue Bakayoko samtliga sålda till engelska Premier League-klubbar som de främsta tidigare försäljningarna av de franska mästarna.



Fabinhos uttåg tillåter Monaco att öppna upp en plats i sin trupp för en icke-EU spelare, samtidigt som de fullföljer sitt löfte till den allsidiga brasilianaren om att han skulle få lämna Monaco den här sommaren.



23-åringen, som har excellerat på Champions League-nivå både som högerback och på det centrala mittfältet, fanns tidigare med på en lista över potentiella rekryter som sammanställdes av Old Trafford-managern Jose Mourinho.



Dendoncker hade attraherat ett visst intresse från Everton och United och var eftertraktad av Atletico Madrid. Han värderas till ungefär €35m (356,2m kr) av Anderlecht och den 188 cm långa mittfältaren tränade inte med de belgiska mästarna under fredagen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards