Direktlänk till inlägg 4 september 2017

CLASS OF '92 "HAR SIKTET INSTÄLLT PÅ ATT ÄGA MANCHESTER UNITED" - OLD TRAFFORD-LEGENDARERNA TROS KOMMA ATT ERSÄTTA GLAZER-FAMILJEN

Av Mikael Holmkvist - 4 september 2017 16:15

Just nu äger de Salford City, men de tippas komma att ta över på Old Trafford - med David Beckham i deras sällskap

   

Manchester Uniteds framtida ägare, tror O'Neill (Bild: Manchester United / Twitter)

 

 

 

 

AV: Simon Mullock, Sunday Mirror, söndag 3 september, 2017:

 

 

Den Röda Rebellen som blev arkitekten bakom utbrytarklubben som grundades när Malcolm Glazer köpte Manchester United insisterar på att Sir Alex Ferguson kunde ha stoppat den amerikanska övertagningen.

 

 

Faktum är att John-Paul O'Neill anser att den mest framgångsrika managern i Uniteds historia skadade sitt eget ärofyllda arv då han inte gjorde det.

 

 

12 år senare - med FC United of Manchester nu etablerat som den största fansägda fotbollsklubben i landet - erkänner O'Neill att kampen för att få bort Glazer-familjen från Old Trafford sedan länge har förlorats.

 

 

Men han tror även att Uniteds kommande ägare kommer att komma från betydligt närmare hemstaden.

 

 

"Jag tror helt ärligt att the Class of '92 har deras sikte inställt på att äga United en dag," sade O'Neill, som har skrivit en detaljerad bok om uppgången, fallet och återuppståndelsen för FC United.

 

 

Under samma era har Glazer-familjen tagit ut mer än £1 miljard (10,9 miljarder kr) från Old Trafford och kastat in klubben han älskar under ett skuldberg på £536 miljoner (5,86 miljarder kr).

 

 

"Jag är säker på att de skulle förneka det idag - men det går verkligen ihop när du sätter ihop alla bitarna tillsammans.

 

 

"Neville-bröderna, Ryan Giggs, Paul Scholes och Nicky Butt har tagit över en liten non-league klubb i Salford City och ser nu hur det är att driva en fotbollsklubb ur praktisk synvinkel.

 

 

"Varför? Är Salford City verkligen toppen av deras ambitioner som fotbollsklubbsägare?

 

 

"De befinner sig självklart på en mycket mindre skala än United, men att gå in på den nivån ger the Class of '92 en riktigt praktisk utbildning i fotbollsklubbsägarskap.

 

 

Beckham har tittat på ägarskap i MLS - han skulle också kunna komma ombord (Bild: Getty)

 

 

 

"Jag är säker på att David Beckham också kommer komma ombord vid någon tidpunkt.

 

 

"Och när man tittar på det från nära håll så ser man att de har några enorma ekonomiska stöttare.

 

 

"Det flesta vet att Valencia-ägaren Peter Lim har investerat rejält i Salford City.

 

 

"Men Lim är liten i jämförelse med några av de kinesiska investerarna som har hjälpt Gary Neville och Ryan Giggs att köpa upp stora delar av centrala Manchester för att bygga nytt.

 

 

Gruppen kan få rejäl ekonomisk uppbackning (Bild: Getty)

 

 

Gary Neville har klargjort att han inte kan se sig själv återvända till ett managerjobb. (Bild: Getty)

 

 

"Även om Manchester United nu är värt mellan £2-3 miljarder (21,8 miljarder - 32,8 miljarder kr), så tror jag inte det skulle vara ett problem att köpa klubben för den sortens investerare som de nu gör affärer med.

 

 

"Gary Neville sade, när han började som tränare i Valencia, att han inte såg sin långsiktiga framtid som fotbollsmanager. Och även om han aldrig skulle erkänna det så, långt där inne, tror jag att det verkligen tilltalar honom och resten av the Class of '92 att bli ägare av United."

 

 

Glazer-familjens belånade £790m (8,64 miljarder kr) övertagning av United sommaren 2005 mobiliserade de mer militära sektionerna av Old Traffords supportrar.

 

 

Och när O'Neill, som var redaktör på det inflytelserika fanzinet Red Issue, kom på idén att starta en utbrytarklubb, föddes FC United of Manchester.

 

 

Ägaren Joel Glazer och exekutiva vice ordföranden och directorn Ed Woodward (Bild: Martin Rickett/PA Wire).

 

   

Sir Alex Ferguson på läktaren (Bild: REUTERS)

 

 

Många av Uniteds hardcore-fans kände att Glazers affärsplan hängde på att Ferguson stannade kvar som manager.

 

 

O'Neill håller med om det. Han sade: "Alex Ferguson hade kunnat stoppa Glazer-familjen.

 

 

"Han visste mycket väl att lånen de skulle ta ut för att köpa klubben hängde på att han stannade kvar som manager.

 

 

"Han kunde ha avslutat Glazer-familjens övertagande. Istället sa han ingenting.

 

 

Red Rebels är en berättelse från insidan gällande grundandet av FC United. Den kommer ut den 21 september.

 

 

"Vissa United-fans försöker ursäkta honom genom att säga, 'Fergie var bara en anställd'. Men Alex Ferguson var kungen av Old Trafford. Han var inte bara vilken fotbollsmanager som helst.

 

 

"Det finns ingen tvekan om att Fergie var ett geni, en pokalvinnande maskin. Men för de fansen som inte ville ha Glazer-familjen 2005 är hans arv för evigt befläckat.

 

 

"Efter sättet på vilket han ställde sig på sidan och släppte in Glazer-familjen, jag tror aldrig att han kommer bli ihågkommen med samma sorts tillgivenhet som Matt Busby."

 

 

Red Rebels av John-Paul O'Neill är en berättelse från insidan om grundandet av FC United. Den kommer ut den 21 september.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards