Direktlänk till inlägg 7 september 2017

JESE RODRIGUEZ FRÅGOR & SVAR: MÖT STOKES NYFÖRVÄRV, DET F.D. REAL MADRID-UNDERBARNET (ÄVEN KÄND SOM RAPPAREN JEY M) OCH VARS FLICKVÄN STAL SHOWEN VID HANS PSG-PRESENTATION

Av Mikael Holmkvist - 7 september 2017 20:11

* Jese Rodriguez har slutfört en låneflytt över hela den här säsongen från PSG till Stoke

 

* Spanjoren ska försöka återuppväcka sin karriär efter att ha misslyckats med att ställa om till livet i Frankrike

 

* Real Madrid-ungdomsprodukten presenterades förra sommaren hos PSG bredvid flickvännen Aurah Ruiz

 

* Yttern har även en rap-karriär under titeln Jey M men hans spelarkarriär har stapplat

 

* Sportmails PETE JENSON reflekterar över hur han har hamnat hos the Potteries

   

Stoke har plockat in yttern Jese Rodriguez på lån hela säsongen från Paris Saint-Germain.

 

 

 

 

AV: Pete Jenson för MailOnline, onsdag 16 augusti, 2017:

 

 

Jese Rodriguez är en av de bästa anfallarna som kommit fram ur Real Madrids ungdomsakademi sedan Raul.

 

 

Om han inte vill att det ska vara hans huvudsakliga prestation inom fotbollen måste han få till en vändning på sin karriär som har gått kraftigt utför de två senaste åren.

 

 

Mark Hughes och Stoke kan vara exakt den kombination som räddar honom.

 

 

Jese, fotograferad med sin flickvän Aurah Ruiz, har nyligen blivit pappa för tredje gången.

 

 

 

Så vid den här tiden förra året, var inte Jese den tidens Neymar?

PSG betalade €21m (212,3m kr) för honom i augusti förra året och Paris-klubben var väldigt uppspelt över att få in en f.d Real Madrid-spelare. Men då visste de inte vad som skulle komma 12 månader senare.

 

 

Och han levererade inte riktigt?

Hans presentation gick väldigt bra. Hans flickvän Aurah Ruiz stal showen vid spelaruppvisningen på Parc des Princes.

 

 

Bilderna på paret, tillsammans med videon till rap-singeln "Yo Sabia" som han hade spelat in under sitt alias Jey M skapade rubriker, men när glittret och glamouren drog sig tillbaka kom aldrig målen under den första halvan av en säsong som blev en besvikelse.

 

 

Jese gjorde entré hos Paris Saint-Germain förra sommaren bredvid sin glamourösa flickvän.

 

 

Fotbollsspelaren är passionerad inför sin musik och han har försökt få till en solokarriär sedan 2015.

 

 

 

 

 

Allt är hans eget fel eller finns det förmildrande omständigheter?

PSG-bossen Unai Emery kan vara en svår tränare at komma överens med och han hade själv problem att ställa om till livet i Ligue 1.

 

 

Det uppstod tidigt friktion mellan de båda då spelaren kände att som det stora sommarnyförvärvet borde han behandlas lite bättre.

 

 

Om det stora mottagandet i Paris passade hans ego lär han ha känt sig mer ödmjuk av den efterföljande låneflytten till spanska mittenlaget Las Palmas, så kanske anländer han till Stoke lite mer välbalanserad.

 

 

Fröken Aurah Ruiz blev väldigt känd efter hennes framträdande på planen vid Jeses ankomst i Paris.

 

 

Vad hände i Las Palmas?

Han återvände till sin pojkklubb. Det fanns en övervilja att leverera på planen i början och han fick genomlida en katastrofal debut där han missade öppet mål i förlusten mot bottenlaget Granada då han slog bort ett perfekt inlägg från mål istället för att rulla in det i tom bur.

 

 

Saker och ting blev bättre, men inte mycket bättre och han avslutade säsongen med tre mål på 16 matcher. Men Las Palmas skulle ändå inte ha tillräckligt mycket pengar för att behålla honom på lån en säsong till.

 

 

 

 

 

Så är det här ännu en dålig flytt?

Las Palmas har inte mycket större ambitioner än att säkert hamna i mitten av tabellen och klubben hade redan uppnått det innan han spelade sin första match.

 

 

Tränaren Quique Setien ville egentligen inte ha in en till anfallare. Han tyckte att det var försvaret som behövde fixas till. Han hamnade även i en kontraktsdispyt med klubben och var på väg att lämna. Så totalt sett var det inte den bästa miljön för Jese att ta sig tillbaka till sitt bästa i.

 

 

När han var som bäst, exakt hur bra var han då?

Han var lysande för Spanien hela vägen från U16-landslaget och han gick vidare och vann U19-EM 2012 och blev den turneringens bästa målskytt. Han var outstanding i Real Madrids ungdomslag också. Där slog han igenom som ytter men gjorde sedan 22 mål, vilket är rekord, för B-laget vid en tidpunkt då de spelade i Spaniens väldigt tuffa andradivision.

 

 

Trots att han hade Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, James Rodriguez och Gareth Bale framför sig i förstalaget lyckades han, mot alla odds, slå sig igenom under Carlo Ancelotti säsongen 2013-14. Många ville dessutom se honom i Vicente del Bosques spanska landslagstrupp till VM 2014.

 

 

Vad gick fel?

Den 18 februari 2014, i åttondelsfinalen i Champions League mot Schalke slet han av korsbanden i sitt högra knä och tvingades kyssa sin VM-dröm farväl och under åtta månader kunde han inte spela någon fotboll. Om han debuterar på söndag kommer han att ställas mot spelaren som var involverad i hans hemska skada, Arsenals nyförvärv Sead Kolasinac.

 

 

Hemsk skada, hemsk tajming

Han var borta i 258 dagar men han gav aldrig upp och han välkomnades tillbaka av Real Madrids omklädningsrum som hade gett honom smeknamnet "Bichito", en liten version av "Bicho", Ronaldos smeknamn som betyder "insekt", fast med innebörden av en "naturkraft".

 

 

Han visade att han var kvitt skadan när Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane tog ut honom till en Champions League-match mot Roma på Olympiastadion. Han nätade och gav ytterbacken Lucas Digne (numera i Barcelona) en jobbig kväll.

 

 

Men konkurrensen var tuffare än någonsin i Madrid och PSG kändes som en bra idé när de visade intresse för honom förra året.

 

 

Ruiz ses frekvent på Jeses Instagram och hon tog över på Parc des Princes.

 

 

 

Var kommer han spela för Stoke? Och vad ska vi kalla honom?

I ett tremannaanfall kommer han spela som ytterforward. Och då Rodriguez är lika vanligt i Spanien som Smith i England har han alltid lyssnat till Jese. Det är Jesay, inte Jessie. Stokes supportrar kommer komma på något bra.

 

 

Totalt sett, bör de vara positiva?

Han har genuin talang och med Mark Hughes som tränare kan han bli en mycket mer komplett forward. Stoke-fansen kommer tveklöst att stå bakom honom och stötta honom på ett sätt som han inte har upplevt i Frankrike eller Spanien. Det är lätt att avfärda honom som en dumskalle som bara är upptagen med att slösa bort sin talang.

 

 

Men bakom rap-videorna och hans glamourösa flickvän har han visat att i tillägg till att vara en karaktär, så har han också karaktär. Om han kunde komma tillbaka från en karriärhotande skada så kan han komma tillbaka från dåliga karriärval.

 

 

Och om han bara koncentrerar sig på sin fotboll så kan samarbetet med Hughes bli det som tar honom hela vägen. Om saker och ting går vägen kan vi komma att få se Peter Crouch i Jeses nästa video.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards