Direktlänk till inlägg 17 september 2017

EVERTON HEMMA (ROONEYS ÅTERKOMST) OCH SENASTE OM POGBA

Av Mikael Holmkvist - 17 september 2017 15:04

Everton hemma

Om några timmar sparkar Man United v Everton igång på Old Trafford. Precis som man kunde ha gissat så handlar mycket av tidningarnas uppladdningar inför det mötet om "Rooneys återkomst till Old Trafford". Med tanke på vilka som till stor del befolkar Old Trafford nuförtiden så är jag ganska säker på att han kommer tas emot med applåder och kanske t.o.m stående ovationer. Och nej, det är inte så att jag önskar att han blir utbuad. Sin första tid i United var han briljant och jag hade dessutom förmånen att bo i Manchester då och jag minns att han var en av de stora anledningarna till att man raskade på stegen lite extra till arenan.

 

 

Men sedan har han stadigt gått utför och det har skett under en väldigt lång tid. Jag tycker det blir direkt larvigt när folk säger att ja, de sista 1-2 åren var kanske inte så bra. Nej, det håller jag med om, problemet är bara att vägen utför började så mycket tidigare än så. Och jag är fullt medveten om att han har haft en uppoffrande spelstil och att han fått anpassa sig efter laget och tagit en mer gnuggande roll, men han har också misshandlat sin kropp på andra sätt. Han betalas alltså miljoner i veckan och det som krävs av honom är att se till att sköta sig så pass att han kan leverera godsakerna ute på planen. Det var många år där han inte gjorde det, utan bara kvitterade ut en helt sanslös lön, medan han söp, rökte, var ute och festade sent och åt, för honom, dålig mat.

 

 

Runt tiden för Ronaldos flytt till Real rankades de ganska jämlikt, de sågs som de riktigt stora, tillsammans med några få andra spelare, bakom Messi. Men därifrån gick de sedan ganska olika vägar. Man ska dessutom ha i åtanke att en annan man som man enligt "de riktiga United-fansen" inte får kritisera, Fergie, tidigt tröttnade på honom och ville få bort honom från klubben.

 

 

Men visst, det känns passande att han får lite applåder, men sen hoppas jag att vi går vidare och stöttar United och ser honom som en motståndare.

 

 

I sin kolumn i dagens the Observer skriver Danny Taylor om detta. Det här är en av de första gångerna som jag inte riktigt håller med den briljanta ordsmeden. Med tanke på vad han skrivit tidigare om Rooney så tror jag att vi är på ungefär samma våglängd gällande scousern, men i den här artikeln tycker jag att han utelämnar en del för Rooney ganska besvärande omständigheter. Men som alltid är det intressant och läsvärt, kul att höra om grejen som han, och inte den alltid lika den personalvårdande Fergie, gjorde för tränarstaben:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/17/11478622-wayne-rooney-fortjanar-ett-ronaldo-liknande-valkomnande-pa-old-trafford/

 

 

Taylor fortsätter dessutom sin briljanta nedmontering av det patetiska FA och fallet med det engelska damlandslagets manager, Mark Sampson. Läs gärna den också (kommer under artikeln om Rooney). En sak kan man i alla fall vara säker på, om FA kan ställa till det för sig, då vet man att de kommer göra det rejält!

 

 

Pogba

Det var tråkigt att se Pogba linka av planen mot Basel i tisdags. Vid helgens presskonferens slog Mourinho fast att fransmannen kommer missa dagens match och att det sedan handlar om "några matcher" till.

 

 

Under veckan har flera tabloider mumlat om att portugisen är irriterad på Pogba för att han ska ha skött en del av sin fysträning med folk som inte är knutna till klubben, vilket skulle kunna ha en inverkan på skadan. Idag skriver dessutom Duncan Castles, kanske den engelska skribent med bäst ingångar till Mourinho, i The Sunday Times att det kan vara så och att de tidiga rapporterna om 4-6 veckors frånvaro kan vara väldigt optimistiska, och att det istället kan handla om 12 veckor på sidlinjen.

 

 

Det är såklart svårt att uttala sig exakt om hur lång tid en spelare blir borta, Pogba är dessutom ung och vältränad, vilket ofta är en bra utgångspunkt vid rehabilitering, men vi får väl se, här har ni Castles artikel i alla fall:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/17/11478620-man-utd-fruktar-att-pogba-blir-borta-i-12-veckor/

 

 

Dagens moderna fotbollsspelare...

Jag försöker att inte falla in i snack om att "det var bättre förr, då var män tuffingar som käkade taggtråd innan de gick ut på planen", men det blir svårare och svårare. Jag säger inte att män måste ses som känslolösa barbarer för att kvalificera sig som beundransvärda, långt därifrån. Men även här ser vi vad dessa sjuka pengar gör med de moderna fotbollsspelarna. Det gäller inte alla, men många. Det är så lätt att känna sig lite snorig inför en tuff bortamatch, och fan, nog gör det lite ont i ringmuskeln när jag fiser. De kvitterar ju ändå ut miljoner i slutet av veckan.

 

 

Men jag ska erkänna att jag först trodde det var något slags Twitter-skämt när rapporterna om Real Madrids Marco Asensio började dyka upp tidigare i veckan. Men så var det alltså inte, det var sant! Försök föreställa er detta scenario med exempelvis Norman Whiteside, Jaap Stam, George Best, Bryan Robson eller Roy Keane. Nej, precis.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/13/11477771-marco-asensio-kommer-missa-real-madrids-oppningsmatch-i-champions-league-pga-en-infektion-efter-att-ha-rakat-sina-ben/


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards