Direktlänk till inlägg 22 september 2017

"CALIS KGB": DEN SANNA HISTORIEN OM NARCOS DROGKARTELL FRÅN CALI, KNARKGÄNGET SOM DROG IN FLERA MILJARDER DOLLAR, HANTERADE 90% AV EUROPAS KOKAIN OCH SKICKADE UT DÖDSPATRULLER EFTER SITT EGET FOLK

Av Mikael Holmkvist - 22 september 2017 19:35

Medan all uppmärksamhet låg på Escobars kartell manövrerade hans lika hänsynslösa, men inte lika kända rivaler saker och ting bakom scenen

   

Den fruktade drogbaronen Pablo Escobars död skapde ett maktvakuum som Calikartellen var sugen på att fylla.

 

 

 

 

AV: George Harrison, the Sun, fredag 1 september, 2017:

 

 

PABLO Escobars välkända drogkartell från Medellin styrde Colombias undre värld med ett järngrepp, hela vägen fram till den legendariska drogbaronen dödades av polisen 1993.

 

 

Men samtidigt som all uppmärksamhet låg på Escobars kartell agerade hans lika hänsynslösa, men mindre kända

rivaler bakom scenen.

 

 

Calikartellen är ämnet i den tredje säsongen av Netflix drogdrama Narcos.

 

 

Escobar, här i Narcos, spenderade sina sista år med att bekämpa den brutala Calikartellen.

 

 

Kartellcheferna Gilberto och Pacho ställs emot DEA i säsong tre av Narcos.

 

 

Calikartellen, som medverkar väldigt mycket i den kommande tredje säsongen av Narcos, fick ett rykte om sig som ett fruktat kriminellt gäng efter Escobars död.

 

 

De är döpta efter den colombianska staden där kartellen är baserad och Calis knarkkungar låg i krig med Escobar under de blodiga åren som ledde fram till slutet på hans regeringstid.

 

 

Till skillnad mot deras skrytsamma Medellinrivaler höll Caligangstrarna sig för sig själva och använde deras låga profil till att skaffa sig ännu mer makt och inflytande i Colombias högsta kretsar.

 

 

Calis kokainbaroner var inte intresserade av att avrätta politiker som kom i vägen för dem - istället vann de över dem med makt och mutade sig fram till hjälpfulla allianser.

 

 

Den här avsiktliga, betänksamma inställningen till organiserad brottslighet gjorde de ännu farligare än Escobars band med högljudda huliganer och torpeder.

 

 

Faktum är att Medellinkartellens rivaler var så fruktade att DEA kallade de Calis KGB, efter den brutala ryska spionorganisationen.

 

 

En av Calikartellens chefer, Gilberto Rodríguez Orejuela, tillsammans med brorsan Miguel, har stora roller i Narcos.

 

 

Gilberto, en av bröderna som ledde kartellen, var en kidnappare och gatukriminell som gjorde en resa uppåt i den undre världens system.

 

 

Miguel, på bilden, och hans bror var några av de mest fruktade männen i Colombia.

 

 

Många colombianer hade hoppats att Escobars död skulle avsluta den våldsamma plågan som Sydamerikas droghandel

utgjorde.

 

 

Men precis som ett ogräs vars rötter inte hade förstörts dök den ondskefulla Calikartellen upp och tog över Escobars egna operation.

 

 

Gänget leddes av en "bolagsstyrelse", ledda av bröderna Gilberto och Miguel Rodríguez Orejuela, f.d kidnappare som blev drogbaroner.

 

 

De andra två medlemmarna av styrelsen var José "Chepe" Santacruz-Londoño, en brutal person som ska ha mördat sin första fru, och den sadistiska torteraren Hélmer "Pacho" Herrera.

 

 

"Chepe", en av kartellens ledare, var en brutal person som sägs ha mördat sin egen fru.

 

 

Calichefen "Pacho" drog på sig ett rykte om att han torterade sina fiender innan han mördade dem.

 

 

Den ökända Pablo Escobar lämnade ett farligt maktvakuum efter sig när han dödades av polisen.

 

 

Vid mitten av 90-talet, bara några år efter det att Medellinkartellen hade kollapsat, hanterade Calikartellen 70 procent av den lukrativa amerikanska kokainhandeln.

 

 

Samtidigt hanterades så mycket som 90 procent av allt kokain i Europa av Calikartellen.

 

 

Hemma i Colombia jobbade telefonoperatörer, taxichaufförer, poliser och politiker i hemlighet för gänget, som avlönade dödspatruller för att mörda prostituerade, homosexuella och hemlösa barn på deras områden.

 

 

Men då DEA hade tolererat kartellen medan de bekämpade Escobar så innebar slutet för Medellinkartellen att Calis kokainbaroner blev den nya prioriteten för amerikanerna.

 

 

I mars 2002 hyllade gråtande sörjande den dödade colombianska romersk-katolska ärkebiskopen som var en eldig kritiker av vänsterextrema gerillor och narkotikahandlare.

 

 

Colombiansk polis och medicinsk personal bär den dödade kroppen tillhörande Calidrogkungen Helmer Herrera.

 

 

Den dödade Calidrogkungen Helmer Herreras kropp ligger på en bår på ett lokalt sjukhus.

 

 

Medlemmar av den chilenska antinarkotikaenheten OS7 inspekterar delar av en sändning på 487 kilo kokain som hittades på en båt i Valparaiso.

 

 

Representanter från rättsväsendet står bakom 1,500 kilo kokain med ett värde på gatan på $250 miljoner (2,14 miljarder kr) vid en presskonferns i New York.

 

 

Ledarna Gilberto och Miguel arresterades till sist och skickades till USA, där de fortfarande avtjänar sina 30-åriga fängelsestraff.

 

 

"Chepe" mötte sitt öde under en skottväxling med polisen 1996, medan "Pacho" dödades av en fängelserival 1997.

 

 

Men även efter det att Calihjärnorna dött fortsatte den blodiga droghandeln att fördärva Colombia, då nya karteller tog Calis plats på samma sätt som Cali tog Medellins.

 

 

Och nu kommer den hemska berättelsen om Calis resning och fall att få liv ännu en gång, i den tredje säsongen av Narcos.

 

 

Polisen annonserar beslaget av 1,200 kg kokain i Colombias näst största stad, rankad som en av de rikaste i hela Latinamerika under Calikartellens glansdagar.

 

 

Colombianska elittrupper patrullerar utanför La Picota-fängelset i Bogota, där Calis kokainkartellschef Gilberto Rodríguez Orejuela satt fängslad.

 

 

En av de högt uppsatta inom Calis drogkartell, Victor Julio Patino Fomeque, står med handbojor på sig mellan två vakter vid en militär polisbas i Bogota.

 

 

Colombianska drogkungen Helmer Herrera lämnar fingeravtryck efter att han gav upp och lämnade över sig till polisen.

 

 

I tv-serien kan man se Calikartellen smyga i Escobars skugga, konstant väntande på att kliva in i luckan lämnad efter den oundvikliga kollapsen av Medellinkartellen.

 

 

I säsong två kommer de in i förgrunden för att strida om makten mot Escobars eget gäng, då tar de även in utstötta personer från Medellinkartellen i sitt gäng.

 

 

Den hänsynslösa rivaliserande kartellen bildar t.o.m en otrolig allians med DEA och militären för att störta Escobars operation.

 

 

Och nu, i dag fredag, drar Netflix-serien igång den tredje säsongen som kommer fokusera helt på DEA:s krig mot det helt nya hotet: en Calikartell med ett monopol på den colombianska droghandeln.

 

 

Colombiansk polis framför den tidigare infarten till Hacienda Nápolés, som ägdes av Pablo Escobar.

 

 

Beväpnade soldater patrullerar murarna vid byggnaden där Pablo Escobar undvek att bli tillfångatagen.

 

 

Den tredje säsongen av Narcos undersöker livet efter Escobar, efter hans död i slutet av säsong 2.

 

 

Nya trailern för säsong 3 av Netflix drogdrama Narcos


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards