Direktlänk till inlägg 22 september 2017

CARLOS TEVEZ DYRA FLYTT TILL KINA HAR VISAT SIG BLI ETT DYRT MISSTAG

Av Mikael Holmkvist - 22 september 2017 19:58

Shanghai Shenhua-fans har börjat fundera på huruvida den argentinska veteranen är värd sin enorma lön efter ett antal kraftlösa uppvisningar

   

Carlos Tevez har bara gjort två mål i den kinesiska Superligan sedan hans flytt i december. Fotograf: VCG/VCG via Getty Images

 

 

 

 

AV: John Duerden, the Observer, söndag 3 september, 2017:



"Mitt kontrakt är väldigt komplext och det är väldigt svårt för mig att återvända [till Boca Juniors]," ska Carlos Tevez enligt rapporterna ha sagt till argentinsk media förra veckan. "Kineserna är inte dumma." Inte dumma, men det finns många i Shanghai Shenhua som funderar på huruvida köpet av forwarden var ett stort misstag och ett slöseri med pengar.



Rapporter som pratar om en veckolön på £634,000 (6,93m kr) som gjorde Tevez till den bäst betalda spelaren i hela världen under dagarna innan Neymar i december förra året kan ha överdrivits, enligt mannen själv, men det råder ingen tvekan om att 33-åringen får ett lönekuvert som är galnare än rusningstrafiken i Shanghai.



Men istället för att få en hjälte som ledde lagets försök att vinna sin första titel sedan 1995 (vinsten 2003 ströks efter fixade resultat och från 1991 till 2008 hade de åtta andraplatser när en missad Hamilton Ricard-straff var skillnaden), så har många av Shenhuas lojala fans gått ut på sociala medier under de senaste två veckorna och uttryckt likgiltighet gällande huruvida Tevez återvände från en resa till Argentina eller inte. Han åkte tillbaka till Buenos Aires tidigt i augusti för att återhämta sig från en skada och återvände till Shanghai just innan månaden slutade.



Shenhua-fansen har gett honom ett smeknamn, en lek med hur hans namn uttalas på kinesiska, som betyder "pojke med väldig hemlängtan". Manchester Citys motsvarigheter förstår vad de menar. 2010 förklarade hans City-lagkamrat Roque Santa Cruz: "Han vill vara bland sitt folk, som finns i Argentina. Man känner sympati för hans familj. Hans syskon och döttrar är där... när man känner att ens hemland kallar hem dig, så kan det sluta med att man ger upp allting för att återvända."



Men det är Shenhua som gör uppoffringar. Den colombianska speluppläggaren Giovanni Moreno har varit en hjälte i klubben i sex säsonger men han knuffades åt sidan tidigt för att ge plats åt argentinarens ankomst. Tevez första tävlingsmatch var en viktig match, men den såg ut att vara ganska bekväm, ett möte på hemmaplan i Asian Champions League-kvalet mot Brisbane Roar. Han var lika kraftlös som laget var obalanserat. Brisbane vann med 2-0. Allt hopp om att kunna koncentrera sig på den inhemska ligan varade inte länge. Trots en 4-0 seger och en bra insats på premiärdagen så blev det bara en poäng på de tre efterföljande matcherna. Insatserna var lika dåliga som resultaten.



Och sen skadade sig Tevez. Utan honom vann Shanghai de två följande matcherna och bjöd på deras bästa insats för säsongen borta mot Changchun. Frågor hade ställts om inte media hade distraherats av synen av Tevez på besök på Shanghais Disneyland med sin familj under samma dag som hans lagkamrater jobbade hårt i nordöst. "Vad är felet med dig?" frågade en rubrik. Om Tevez, med ett tvåårskontrakt, hade spelat bra, då hade det blivit en mindre sak. All eventuell smekmånad slutade där och då.



Så fort han var frisk igen skulle han alltid ha en plats i laget men hans inflytande har varit begränsat. Han har missat hälften av Shenhuas 22 matcher, gjort två mål - ett från straffpunkten - och laget ligger 11:a av 16 klubbar. Tevez förväntades ge laget dynamik, energi och gnistor i offensiven men det har inte hänt.



Han har haft det svårt vid sidan av planen också, med nästan konstanta rykten om att han inte trivs. Tevez påstod att det bara fanns två restauranger i Manchester men ingen kan säga samma sak om Kina kommersiella huvudstad som har en befolkning på 23 miljoner människor. Men spelaren har inte anpassat sig. Lagets manager, Gus Poyet, sade följande i maj: "Språket är komplicerat - men med maten finns det folk som lider lite mer och det hände Tevez. I början åt han nästan ingenting alls." Sydamerikanska klubbkamraterna Fredy Guarín och Moreno försökte så gott de kunde. "Vi hade en barbecue... och vi var tvungna att ta bort den kinesiska maten," tillade Poyet.



Shenhua har varit här förut, även om klubben är mycket bättre skött än den var 2012 när den f.d ägaren, Zhu Jun, plockade in Nicolas Anelka och Didier Drogba. Zhu tjänade sina pengar på onlinespel. Han gav en gång en tränare sparken vars mamma precis hade dött och blev berömd när han tog ut sig själv i en träningsmatch mot Liverpool.



Under dagarna fram till avsparken 2012 satt jag med den nya tränaren, Jean Tigana, i ett sprillans nytt klubbhus på Shenhuas Pudong-träningsanläggning, allt var svart stål, glas och mjuka soffor och låg bara några meter från ungdomsakademibyggnader som höll på att rasa ihop. Tigana hade svårt att formulera sig när konversationen kom till hur det var att jobba med Zhu. Han blev inte kvar länge och samma sak gällde Anelka och Drogba, som Zhu verkade mer intresserad av att använda för att promota sitt nya onlinespel än att plocka poäng på planen. Snart började det strula med deras löner och de åkte hem.



2014 tog Greenland, en annan fastighetsutvecklare som gått in i the Chinese Super League, över och stabiliserade situationen. Klubben slutade fyra förra säsongen, det bästa de klarat av sedan 2010.



Med Tevez förväntade man sig mer. Han har inte varit fruktansvärt dålig, men när han har spelat har han varit en besvikelse. Klubbens fans - några av de mest lojala i Asien - har inte sett någonting som säger att det här är en spelare som är värd pengarna han tjänar. Han må ha överraskat en del då han återvände från Argentina förra veckan men ögonbrynen skulle höjas ännu högre än the Oriental Pearl Tower om han spelar i Shanghai nästa säsong.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards