Direktlänk till inlägg 22 september 2017

ANTONIO VALENCIAS KANON ÖPPNADE VÄGEN FÖR MANCHESTER UNITEDS SEGER MOT EVERTON

Av Mikael Holmkvist - 22 september 2017 20:13

Man Utd 4

Antonio Valencia 4

Henrich Mchitarjan 83

Romelu Lukaku 89

Anthony Martial 90 +1:38 (straff)


 

Everton 0

   

Manchester Uniteds Antonio Valencia , längst till höger, gör deras första mål på volley mot Everton, skottet avlossades utanför straffområdet. United gick sedan vidare och vann med 4-0. Fotograf: Jason Cairnduff/Action Images via Reuters

 


 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, måndag 18 september, 2017:



Efter den här matchen kan man nog förlåta Wayne Rooney om han funderade på vilken sorts äventyr han kanske kommer att missa med sitt gamla lag. Han hade hört sitt namn sjungas, innan han försvann ner i tunneln, och man kunde se en liten, artig vinkning av uppskattning. Men Rooney såg ut som en man vars återkomst till Old Trafford kändes som en svår prövning och han kan aldrig ha föreställt sig att det skulle komma en tid då han befann sig själv i bortalagets omklädningsrum grubblande på hur det är att vara i nedflyttningszonen.



Paradoxen är att det här inte hela tiden var det smidiga, farliga Manchester United som har setts under andra delar av den nya säsongen och det kändes lite förbryllande att José Mourinho beskrev det som deras bästa insats hittills. Faktum är att de under en lång del av den andra halvleken hade flörtat med idén att släppa tillbaka deras motståndare in i matchen och det fanns tydliga bevis på hur mycket de saknar den skadade Paul Pogba.



Men det slutade med den tredje 4-0 segern på deras fem inledande ligamatcher och det var ännu en påminnelse om lagets eldkraft. Det är första gången United har vunnit deras inledande tre hemmamatcher sedan säsongen 2011-12 och de ligger bredvid Manchester City i toppen av Premier League med identiska facit: 13 poäng, 16 mål gjorda, två insläppta. Pep Guardiolas lag ligger först enbart p.g.a att deras andranamn börjar med ett C, istället för ett U.



Everton, som tydlig kontrast, befinner sig bland de tre sista lagen i svallvågorna av den här sena målkavalkaden när Henrich Mchitarjan (83:e minuten), Romelu Lukaku (89:e) och inhopparen Anthony Martial (92:a) ökade på vinstmarginalen medan Rooney, med hakan i händerna, förtvivlat såg på från avbytarbänken, efter att just ha blivit utbytt.



Antonio Valencia inledde målskyttet, redan efter fyra minuter, med en riktig bomb till skott och inledningen kändes tuff för Ronald Koeman och hans spelare. Everton har nu spelat sex matcher i olika turneringar utan en seger, de har förlorat de fyra senaste med en målskillnad på totalt 0-12 och de har inte vunnit i ligan sedan säsongens premiärhelg. "Snälla var realistisk," sade Koeman efteråt, då han störde sig på Mourinhos referens till att Everton är en klubb med ambitioner att hamna bland de fyra första. Men verkligheten är den att Evertons supportrar hade rätt att förvänta sig mer efter en omfattande period av sommarrekryteringar.



Många av dessa fans hade redan lämnat när Martials straff, efter en hands på Morgan Schneiderlin, slutförde målgörandet. De gillade det ögonblicket i den första halvleken när Lukaku sköt utanför då det såg ut som att han garanterat skulle näta. Men de fick också genomlida att se deras f.d anfallare hyssja dem efter att han spelat fram till Mchitarjans mål. Lukaku hade buats ut av bortasektionen och när han adderade det tredje målet sprang han förbi Everton-fansen och satte händerna bakom öronen som om han undrade varför volymen därifrån plötsligt hade sänkts.



När det gäller Rooney fann han det svårt tidigt i matchen att bjuda på några bevis för att han fortfarande kan blomstra på Uniteds nivå. Men han växte in i matchen och blev en svår motståndare för särskilt Eric Bailly. Det krävdes David de Geas snabba reaktioner för att hindra Rooney från att kvittera tidigt i den andra halvleken och det var något av en överraskning att Koeman plockade av honom i den 81:a minuten. Med risk för att låta lite grym var det en bättre insats än publiken här vant sig vid att se från Rooney under de senaste säsongerna. Under den mittersta delen av matchen fanns det faktiskt inte mycket som skiljde de två lagen åt. Men Valencias mål var fantastiskt vackert och det är svårt att komma på någon annan gång under hans åtta år på Old Trafford när han har avlossat ett skott mer kraftfullt. Uniteds kapten var 20 yards (= 18,2 meter) från mål när Nemanja Matics sidledspassning kom flygande mot honom och han dundrade iväg bollen in i det bortre hörnet.



Jublet från publiken klargjorde att de hade bevittnat något speciellt och bollen flög förbi Jordan Pickford med den sortens hastighet att det, kanske, gör det svårt att ifrågasätta målvakten. Trots det skulle man kunna argumentera för att skottet var tillräckligt centralt avfyrat för att kunna räddas. Hypotetiskt, kanske, men det är svårt att tänka sig att De Gea skulle ha överlistats på det sättet.



Trots att United vann med 4-0 fick De Gea på nytt visa varför han är så värdefull då han räddade avslut i den andra halvleken från Rooney och Gylfi Sigurdsson. En kvittering hade inte varit osannolik då men det var ändå troligare att hemmalaget skulle göra nästa mål.



Mchitarjan smekte in ett lågt skott förbi Pickford och lugnade därmed publikens nerver och Lukakus sjunde mål på sju matcher för sin nya klubb kom från nära håll i ett välbefolkat straffområde. Lukakus frispark studsade tillbaka mot den defensiva muren men Matic drog in den lösa bollen tillbaka och Uniteds £75m (858,2m kr) anfallare stötte fram och förutsåg att bollen skulle kunna komma tillbaka till honom. Snacka om att Everton saknar honom.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards