Direktlänk till inlägg 22 september 2017

UNITED UPPMANADE ATT FÖRBJUDA RASISTISK LUKAKU-SÅNG

Av Mikael Holmkvist - 22 september 2017 20:22

Kick It Out har skrivit till klubben gällande den stötande läktarsången

   

Klipp dök upp på fans som sjöng läktarsången i 3-0 vinsten mot Basel.

BRADLEY ORMESHER/THE TIMES

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Paul Hirst, The Times, tisdag 19 september, 2017:

 

 

Manchester United har blivit ombett att stoppa deras supportrar från att sjunga en sång om Romelu Lukakus könsorgan. Fotbollens grupp för antidiskriminering menar att läktarsången är stötande, diskriminerande och förstärker rasistiska stereotyper.

 

 

Klipp har dykt upp på United-fans som sjunger sången om Lukaku, som skrev på från Everton i en affär värd £90 miljoner (1,03 miljarder kr) i juli, under klubbens 3-0 vinst hemma mot Basel i Champions League förra veckan. Det sägs att United-fans upprepade läktarsången i söndags på Old Trafford när deras lag besegrade Everton med 4-0 i Premier League.

 

 

Sången, som går till melodin från the Stone Roses Made of Stone, gör en referens till storleken på anfallarens penis. Kick It Out sade att sången bör förbjudas för att den förstärker stereotypen att svarta män har större könsorgan än andra.

 

 

"Kick It Out är medvetna om klippen med en påstått rasistisk läktarsång sjungen av Manchester United-supportrar som dök upp i onsdagskväll [13 september]," sade en talesman för gruppen.

 

 

"Texten som används i sången är stötande och diskriminerande. Rasistiska stereotyper är aldrig acceptabla i fotbollen eller i samhället i stort, oavsett den eventuella intentionen att visa stöd för en spelare.

 

 

United kommer nu att upprätthålla en förbindelse med Kick It Out i det aktuella fallet.

BRADLEY ORMESHER/THE TIMES

 

 

"Vi har kontaktat Manchester United gällande saken och vi kommer ha ett nära samarbete med dem och FA för att se till så att det adresseras snabbt. Om vi får några rapporter som relaterar till den diskriminerande sången, kommer dessa att lämnas vidare till det styrande organet och förövarna kan förvänta sig en bestraffning."

 

 

Jag förstår det som att United nu kommer upprätthålla en förbindelse med Kick It Out i det aktuella fallet och söka specialistrådgivning från industrins andra organ för att fastslå huruvida läktarsången anses vara rasistisk i lagens mening. En talesman för United sade att klubben har en "nolltoleransattityd" mot rasism.

 

 

Debatten gällande sången fördes in i offentligheten av Scott Patterson, en säsongsbiljettsinnehavare på Old Trafford som skriver en populär blogg vid namn The Republik of Mancunia. Patterson sade att han anser att sången är "dravel som tillhör 1980-talet".

 

 

"Här har vi en enormt talangfull anfallare, för närvarande den bästa målskytten i ligan, men ändå reduceras han av oss till att hyllas för den antagna storleken på sin kuk," sade han. "Det är en billig och kränkande stereotyp som det inte finns någon plats för i dagens samhälle."

 

 

Patterson tillade: "Jag skämdes när jag hörde den sången och jag vill att vi ska vara bättre än så."

 

 

Greater Manchester-polisen hade igår kväll inte svarat på en förfrågan om en kommentar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards