Direktlänk till inlägg 24 augusti 2017

MANCHESTER CITYS TUNNELKLUBB FÖR SPELARAKVARIET LÄMNAR HJÄRNAN SIMMANDE

Av Mikael Holmkvist - 24 augusti 2017 19:31

Synen av trollbundna stirrare som, efter att ha betalat £15k (165,070 kr) per säsong, ser John Stones paddla förbi lockade fram en hel del vrede och ställde frågan exakt hur långt Premier League-idiotin kan gå

   

Manchester Citys Kevin De Bruyne, i mitten, och Evertons Mason Holgate, t.v., går i genom the Etihad Stadiums tunnel tillsammans med deras lagkamrater. Fotograf: Victoria Haydn/Manchester City FC via Getty Images

 

 

 

 

AV: Marina Hyde, the Guardians sportblogg, onsdag 23 augusti, 2017:

 

 

Ibland vill man bara höra en kommentator gällande ett särskilt ämne, och vilka av oss kan sanningsenligt verkligen vila förrän vi hört Roy Keane om Manchester Citys Tunnelklubb? Det får räksmörgåsbrigaden att se ut som en hög sopletare som är ute och utforskar några soptunnor på jakt efter några överblivna smulor från en överbliven e coli-paj.

 

 

Om du missade Skys byxnedblötande bevakning av detta i måndags kväll så har City nu invigt en enorm fördel i den ekonomiska stratifieringen av fotbollsfans. Tunnelklubben är ny facilitet på the Etihad, som erbjuder exempellöst tillträde till klubbens innanmäten. För upp till den mycket konkurrenskraftiga summan £15,000 (165,070 kr) per säsong kan fans se spelare med hörlurar på sig ignorera dem på deras väg till omklädningsrummet, sedan får de kliva in i en restaurang, fullt utrustad med bar, som byggts runt tunneln. Här serveras de en femrätters finmiddag - eller "upplevelse", som det heter med modernt språkbruk - innan de får en taktisk genomgång från en faktisk medlem av Pep Guardiolas tränarstab (det rapporters av två av dem var satta i arbete innan City-Everton matchen i måndags kväll).

 

 

Medlemmarna kan sedan skåda spelarna när de väntar i tunneln och sedan går ut på planen genom ett envägsglas - lite som när en kriminalkommissarie tittar på sina misstänkta innan ett förhör. Efter att ha tittat på bilder så finns det kanske faktiskt mer av en akvariekänsla kring det hela, som tillåter trollbundna stirrare att se på medan John Stones majestätiskt simmar förbi. Efter det får medlemmarna i Tunnelklubben avnjuta en kort promenad till sina vadderade sittplatser bakom avbytarbänken, där t.o.m betonggolvet är vadderat med konstgräs. Bland många andra brott som kanske borde bestraffas hårdast möjligt beskriver City Tunnelklubben som "ett högklassigt nätverksutrymme, perfekt för dig och dina klienter med en concierge och en ekonomiansvarig som tillgodoser alla dina behov".

 

 

Men inte helt oväntat fann några City-fans sig själva lite mindre förälskade i platsen då de såg Sky-bevakningen. En snabb genomgång på sociala medier hittade olika avvikande röster - t. ex. supportern som upptäckte en herre iklädd blazer och gula byxor och stämplade det som "allt som är fel med fotbollen och våran klubb".

 

 

Å ena sidan måste man förundras över Premier Leagues oändligt rastlösa sökande för den definitiva idiotin. Man trodde ju att det hade gjorts redan - Ashley Cole skjuter en person som är ute och skaffar sig arbetslivserfarenhet, eller Mark Clattenburg då han kallade till en presskonferens i Jeddah för att annonsera att han skrivit på för att "utbilda" saudiska domare - men det har det aldrig, då idiotin fortsätter att veckla ut sig själv som en Evig lotusblomma.

 

 

Å andra sidan... det känns som att City har missat en grej eller två, detta då de misslyckats med att maximera deras välförtjänta rykte om teatraliska insatser. Faktum är att då Tunnelklubbarna satt på sina vadderade sittplatser under matchen så missade de den stora tunnelhändelsen i måndags kväll - Morgan Schneiderlin och Kyle Walker då de återvände till omklädningsrummen för sina tidiga duschar.

 

 

Detta känns suboptimalt. Kanske i framtiden att utvisade spelare kan hållas tillbaka vid tunnelns öppning vid planen tills medlemmarna av Tunnelklubben har vallats tillbaka ner till glasväggsområdet - personal skulle kunna följa efter med deras drinkar på brickor - och först då släppas lös för att iscensätta en teatralisk tablå till fördel för klubbens rikaste iakttagare.

 

 

Fotbollen har fortfarande en lång väg att gå gällande homofobi och sexism

Det är troligt att de homofobiska läktarsångerna som ledde till att några Leicester-fans kastades ut från the King Power och rapporterades till polisen kommer följa Brighton runt the Premier League den här säsongen. Medan grupper av fans som sjunger rasistiska läktarsånger numera mest ses som något andra länder gör - tillsammans med ironi - så är inställningen till deras homofobiska motsvarigheter mindre färdigutvecklade.

 

 

Jag är glad att det tas på allvar, i en sport där homosexuella spelare fortfarande är för rädda för att komma ut men jag måste erkänna att jag själv är lite lätt road av förvridningarna i folks interna logik när det gäller de olika ism-erna. Alla har sin egen gräns, som ofta bara känns logisk för dem själva. Precis som vilken kvinnlig sportskribent eller tv-person som helst kan berätta för dig så betyder sociala medier ofta att man blir överöst med inbjudningar att fuck off tillbaka till köket och observationer om att ingen kvinna borde prata om sport. Då och då svarar jag en av dem för att få fnissa lite, vanligtvis genom att gratulera avsändaren till deras eftertänksamma sexism och sedan säger jag att jag antar att de kör med eftertänksam rasism också.

 

 

Svaret är nästan alltid detsamma: killen det gäller sträcker upp sig i sin fulla internet-längd och undrar vad i hela friden jag pratar om. SJÄLVKLART är han inte rasist. Eh? Varför skulle du tro det? Ibland kan det följas upp av något lätt motsägelsefullt om "svart kuk", men den inställningen till att sparka ut rasismen brukar begränsas till dem på den lägre halvan av Mastermind-ligatabellen.

 

 

Men det känns klart att någon som för några årtionden sedan kanske sysslade med rasistiska läktarsånger - och som nu inte ens skulle drömma om det - ännu inte har kommit upp i acceptabel nivå gällande inverkan från deras andra -ismer. Självklart är det inget fotbollsproblem: fotbollen reflekterar samhället, inte tvärtom. Trångsynta personer lämnar inte deras trångsynthet på arenan klockan 18:00 (svensk tid) på lördagarna - de går mitt ibland oss under resten av veckan. Men kanske kan Brightons ankomst till the Premier League till sist hjälpa några av dem att komma fram till insikten om att en brist på bananer på planen faktiskt inte betyder att deras jobb är utfört och klart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards