Alla inlägg under juni 2016

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 22:28

 

Bilden: Agenten Mino Raiola (t.v.) fortsätter att prata om Henrich Mchitarjan och Manchester United. Nu menar han i tyska tidningen Bild att United är mittfältarens drömklubb och att chansen att flytta till OT-klubben kanske bara kommer en gång. Jag vet inte om Mourinho vill ha armeniern, eller om det bara är agentsnack, d.v.s skitsnack, men nog vore han en tillgång för oss, det förnekar jag inte.




Från ESPN Soccernet:



Borussia Dortmund mittfältaren Henrich Mchitarjan vill säkra en flytt till Manchester United och gå till "hans drömklubb", detta enligt spelaren agent.



Mchitarjan, 27, har sammanlänkats med en flytt från Dortmund i sommar och det pratet minskade inte direkt när kontraktsdiskussionerna om ett nytt avtal bortom 2017 föll ihop.



Och hans agent Mino Raiola har påstått att Manchester United har laget ett bud på €24 miljoner (236,3m kr), samtidigt som källor har berättat för ESPN FC att Arsenal är väldigt intresserade av att köpa Bundesligaspelaren.



Samtidigt har Dortmund insisterat på att de inte har några planer på att sälja Mchitarjan och kommer tvinga honom att fullfölja sitt kontrakt.



Raiola har nu bytt taktik i Tyskland och insisterar på i Bild på att Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke är "en av de bästa klubbossarna i världen" och med honom kan han "kommunicera respektfullt."



Men trots all den respekten vet Raiola att klubbens och hans intressen går åt olika håll och gör för närvarande en transfer omöjlig.



"Vi har båda väldigt olika åsikter och kämpar för dem som lejon," sa Raiola till Bild. "Watzke går 180 grader i en riktning och jag 180 grader i en annan. Men även om det inte ser så ut nu, hoppas jag fortfarande på en förnuftig lösning.



"Det är möjligt att ett sådant erbjudande att gå till Manchester United bara kommer en gång i livet för en spelare och ingen kan garantera oss att den dörren fortfarande är öppen för Miki nästa säsong. Manchester är Mikis drömklubb, han vill gå till dem på alla sätt."



Pressad av Bild gällande om United måste lägga ett högre bud än de rapporterade €24m (236,3m kr) sa Raiola: "Det är inte min uppgift. Min uppgift är att representera min spelares intressen. Det är känt vad Miki vill."

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 22:09

AV: BBC Monitoring, Världen genom dess media, tisdag 21 juni, 2016:

 

 

Ryssland slogs ut ur EM 2016 efter att ha tagit endast en poäng på tre matcher.

 

 

 

Det har varit en vecka att glömma för rysk idrott. Först avstängningen gällande doping som hotar deras atleters deltagande i OS i Rio, sedan ett förnedrade uttåg från gruppspelet i EM 2016.

 

 

Under måndagens 3-0 förlust mot Wales som förseglade deras öde och ledde till att tränaren Leonid Slutskij erbjöd sin avgång. jämförde den ukrainske kommentatorn Andrei Stoljarchuck det ryska laget med en "kinesisk förfalskning som går sönder varje gång den sätts under press".

 

 

"Jag undrar vilka ord journalister kommer använda för att beskriva den här förlusten, och vila ord de ryska fotbollsbossarna kommer använda för att rättfärdiga sig själva," tillade han.

 

 

Skam

Faktum är att den ryska pressen, som ofta vill sätta en positiv spinn på landets bedrifter, inte kunde dölja sitt förakt.

 

 

En "skam" och en "förnedring" är hur fotbollsexperten Valerij Reingold beskrev lagets insats i tidningen Izvetija.

 

 

F.d spelaren Aleksandr Bubnov utsåg Ryssland till "det svagaste laget i EM," och tillade: "Två år innan vi ska vara värd för VM är det enda vi har just nu total förvirring. Det finns ingen tränare, ingen ledare i laget, inte ens ett definierat skelett för ett framtida lag."

 

 

Kommersant observerar att under matchen mot Wales "slutade de ryska fansen - först så soliga och glada - att titta på planen och började se sig över axeln, i ett försök att ta reda på hur man lämnade arenan så snabbt som möjligt".

 

 

Sport Express summerade sina känslor i en rubrik bestående av ett ord: "Toulousers".

 

 

På framsidan av Rysslands Sport Express står det "Toulousers".

 

 

Frankrikes Le Monde sa: "Det här är ruskiga tider för rysk sport och för [presidenten] Vladimir Putin" och beskriver ett "störande fiasko för landet som ska vara värdar för VM 2018".

 

 

Spaniens El Pais hade en intervju med den f.d ryska mittfältaren Aleksandr Mostovoi, som sa att att ryska spelare "saknar ambitionen att tävla" och att ingen i dagens trupp skulle ha tagit sig in i laget han spelade i under 1990-talet.

 

 

Men han tror att VM kommer bli en succé: "Ryssar är unika. Halva landet är fattigt, men den andra hälften har mycket pengar och organisationen kommer vara perfekt."

 

 

"En cirkus"

Tysklands Die Welt observerade en incident under matchen som exemplifierade Rysslands misslyckanden.

 

 

"Symptomatiskt för det chockartat svaga tillståndet i det ryska laget var en scen i den 52:a minuten när Roman Shitkov plockades av och hans kaptensbindel gavs till inhopparen Alexander Golovin. Men han ville inte ha det och letade desperat efter någon annan ledande spelare. Men det fanns ingen," skrev de.

 

 

Ukrainas Segodnya beskrev incidenten som "ingenting annat än en cirkus", medan samma lands tidning Champion sa: "Det enda från den här turneringen som kommer leva kvar i det ryska minnet är skandaler, slagsmål och bråk mellan fans. Ingenting kommer kommas ihåg gällande hur fotbollsspelarna spelade."

 

 

Och inget idrottsligt misslyckande skulle vara komplett utan en hälsosam dos av memes från sociala medier. Vitryska sidan Tribuna har samlat ihop flera av de bästa.

 

 

Ett urval av memes från sociala medier.

 

 

På den första bilden säger president Putin: "Det här var inte våra fotbollsspelare. De här dräkterna kan köpas i vilken affär som helst" - en referens till hans förnekelse 2014 om att separatister som krigade i östra Ukraina kom från den ryska militären.

 

 

Den andra är en omarbetning av en berömd rysk målning med namnet "Ett F-betyg igen" med orden "mål insläppt igen".

 

 

Den sista säger: "Aeroflot. Rysk flyglinje. Vi flyger hem":

 

 

BBC Monitoring rapporterar och analyserar nyheter från tv, radio, internet och papperstidningar i världen. Du kan följa BBC Monitoring på Twitter (https://twitter.com/BBCMonitoring) och Facebook (https://www.facebook.com/BBCMonitoring).

 

 

 

Mer från Alec Luhn för the Guardian, tisdag 21 juni, 2016:

 

 

"Vi har haft de bästa tränarna i världen, och de kunde inte göra någonting med våra spelare," sade parlamentsledamoten Dimitrij Svishtjev, som leder idrottskommittén i parlamentet. Han ville även att hela laget skulle få sparken och börja om helt från början med nya spelare.

 

 

Åtminstone fyra ryska tidningar deklarerade laget "Tou-losers" i sina rubriker.

 

 

Rysslands kommunistiska parti sa på sitt officiella Twitter-konto att laget var lika "mjukt" som det styrande Enade Ryssland partiet och endast "för internt bruk". "Vi behöver en stalinistisk mobilisering. Mental, fysisk, hård styrka," sa de. "Varför presterar landslaget så här, när 11 miljonärer springer runt på planen med halvböjda ben, de vill tjäna mycket och vill inte arbeta som en riktig atlet bör," sa ledaren för kommunistpartiet och parlamentsledamoten Ginnadij Ziuganov.

 

 

En del ryssar, som en man i Magnitogorsk som lade ut sin tv till försäljning omedelbart efter förlusten, menade att sovjetiska fotbollsspelare var bättre för att de spelade för nationell stolthet istället för pengar.

 

 

Parlamentsledamoten Vladimir Zjirinovskij, ledare för det nationalistiska Rysslands liberaldemokratiska parti, deklarerade att Wales vann för att de är nationalister som hade förtryckts av engelsmännen. Han föreslog att Ryssland skulle rekrytera spelare från områdena i östra Ukraina som hålls av Rysslands-stöttade separatister. "De kommer vinna vilket mästerskap som helst. Vi behöver folk som är förbannade. Och särskilt med ett nationellt motiv," sa han.

 

 

Leonid Fedun, Spartak Moskvas ägare, påpekade att Gareth Bale, som skrev på för Real Madrid för €100m (984,7m kr), var värd flera gånger mer än hela det ryska laget. "Hyr mycket skulle du kunna sälja vårt lag för? Tjugo miljoner (196,9m kr) förmodligen. Om någon skulle vilja köpa det," sa han.

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 21:58

 

 

AV: http://waterfordwhispersnews.com/, fredag 17 juni, 2016:

 

 

UPP TILL 200 saknade nigerianska skolflickor har befriats efter två år i fångenskap, detta efter att ungefär ett hundratal irländska fotbollsfans svärmade in i ett Boko Haram läger med några påsar med ölburkar i och en flagga med de fantastiskt roliga slagorden "down with this sort of thing" på.

 

 

De irländska fansen hade närvarat vid EM-turneringen i Frankrike, men de begav sig ut på resan för att befria de kidnappade flickorna efter att ha fått slut på sunda saker att göra mellan matcherna.

 

 

"Ja, vi hade fixat några punkteringar, dansat med några franska poliser och gett en serenad till en buss full av dömda mördare. Vi började få slut på sätt att vara underhållande på," sa Sean Hanley, som bara älskar jargongen.

 

 

"Folk började tappa intresse för oss. Det hade gått nästan en timme utan att Joe.ie inte hade postat en video med titeln 'Kolla vad dessa irländska fans gjorde i EM'... så vi sa va fan, låt oss åka och befria de där skolflickorna".

 

 

En talesperson för ISIS-grenen sa att ankomsten av de irländska fansen inte var väntad, men att deras vänlighet och kärlek till sjungandet charmade terroristgruppen till att lämna över de 200 Chibok flickorna som de hållit fångna sedan de gjorde en räd mot deras skola i april 2014.

 

 

"Ett grönt hav drog in i vårt läger och sjöng 'let them schoolgirls go free, let them schoolgirls go free, la la la la. Hey! la la la la'", sa Kevin Boko, f.d medlem av Boko Haram.

 

 

"De ställde sig mitt ibland oss, alla höll upp pintglas i plast med öl i, dansade och kramade oss. En kille körde masken, det var ganska underhållande. Först tänkte vi skära huvudena av dem och trä upp dem på spjut ute i djungeln för att låta västerlänningar förstå att de inte är välkomna här, men till syvende och sist hade vi så roligt att vi sa, kom igen, tjejerna är på baksidan. En av de irländska grabbarna gav mig hans tröja. Vilken jävla legendar".

 

 

Stärkta av deras framgång i Nigeria kommer de Bästa Fansen I Världen™ nu att resa tillbaka till Frankrike och lördagens match mot Belgien, som de måste vinna, på Nouveau Stade De Bordeaux. 

Av Mikael Holmkvist - 14 juni 2016 23:08

 

Bilden: Jag antar att de flesta av oss ibland känner oss lite som William "D-Fens" Foster i filmen Falling Down. Den 10:e maj i år gjorde jag det...




Hallo på er alla igen, nu ska jag helt fräckt börja med att backa bandet ungefär en månad. Närmare bestämt till tisdagen den 10:e maj. Trots all eufori jag känner över att vi slipper se det brännskadade muminvraket på vår tränarbänk nästa säsong, så har ilskan över den där kvällen i maj ännu inte släppt taget om mig.



Det handlar såklart om vår bortamatch i ligan mot West Ham. Hade vi vunnit den och sen avslutat med tre poäng hemma mot Bournemouth så hade vi fått kvala till nästa säsongs CL. Nu får vi inte det och det blir med andra ord andra gången de tre senaste säsongerna som vi inte är med där. Ok, jag ska villigt erkänna att jag hatar UEFA, blir förbannad av den pompösa CL-låten och all annan skit runt det hela. Men när knock-out fasen drar igång på vårkanten, då vill man ha United där, i de stora, tunga mötena. Belysningen på OT är på och förväntningarna i luften når ytterligare en nivå.



Det blir inget med det nästa säsong och med förra säsongens trupp och "manager" är det lika bra, vi hade inget där att göra. Men med en revanschlysten Mourinho, som äntligen fått komma till klubben han velat leda sedan 2013, och en uppdaterad trupp så hade det såklart varit intressant. Tror inte portugisen kommer sen en femteplats i ligan som "positiv utveckling" eller tjata om "för högt ställda krav från fansen", likt vår fullständiga jubelidiot från förra säsongen. Vet inte hur Mourinho ser på turneringen, men antar att han vill göra bra ifrån sig där med sin nya klubb, och finalen nästa säsong spelas ju i Stockholm...



Men nu ska jag inte komma ifrån ämnet. Tisdagen den 10:e maj mötte alltså de Röda West Ham borta i ligan. Det var deras sista match på Upton Park och de var ute efter revansch på oss efter att vi sparkat ut dem ur FA-Cupen tidigare under säsongen. Men för United borde det ha räckt för managern att säga: Vinst idag och tre poäng hemma mot Bournemouth och vi har chans på CL-spel nästa säsong, medan City kommer missa det, under Pep Guardiolas första säsong med sitt nya "projekt". Det borde liksom ha räckt för att förvandla våra spelare till mördarrobotar programmerade att blåsa bort all vinröd skit från planen och sedan pissa ner deras löjliga bubblor i halsarna på deras förtappade fans.



Ni minns det själva, men titta på det här igen och försök intala er att spelarna i vitt gjorde sitt yttersta för att ta ett jättekliv mot CL och spela samtidigt spela bort City från den möjligheten:



Fan, sätt minsta lilla press på dagens flickkjolar till spelare och de knäcks som torra kvistar i skogen. Det är direkt pinsamt, och inte bra för hjärtat att beskåda.



Men låt oss börja från början. Jag ska villigt erkänna att jag hade någon teori om att Van Gaal körde bussen under våra resor till London. Med tanke på att den lyckades hamna vilse och komma för sent två gånger där nere. Föreställ er den där dumma fan, med ett par glas rödtjut innanför västen, sittandes vid ratten och vråla: "Louie van Gaal's army!" Medan någon svettig stackare upplyser honom om att han kör åt fel håll, varpå han svarar: "Louie van Gaal kör aldrig åt fel håll, det här är en process, vi är på väg åt rätt håll."



När Uniteds buss till sist dök upp i östra London var det några "tuffa" West Ham fans som attackerade den genom att kasta sten och ölflaskor på den. Det är verkligen inte första gången, vem minns t. ex inte när de Rödas buss rullade in vid Anfield Road för match mot de fräcka scouserna 1986? Förutom sten mot fönsterrutorna sprejades även laget, då de klev av bussen, med ammoniak av någon eller några påhittiga scousers.



Efter att ha sett hur dagens rövhål agerade ombord på bussen skämdes jag och hoppades att Uniteds fans hade gett de samma mottagande utanför OT innan den efterföljande matchen mot Bournemouth. Men de fansen var väl för upptagna med att strosa runt i the Megawhore, eller posera med en selfiestick och mobiltelefon framför Charlton, Best och Law.



Ni har säkert sett skiten redan, men kolla här:



Att Jesse Lingard inte blev transferlistad och informerad om att han ALDRIG mer kommer spela för United samma kväll är en skandal. Vad fan håller han på med?! Liten eloge till Cameron Borthwich-Jackson som ser helt oberörd ut på sin plats. Även en cyniker som jag kan fatta att, med tanke på dagens överbeskyddande samhälle, så var det säkert någon säkerhetsansvarig som sa till spelarna att ta skydd när stenarna började hagla. Men att då kasta sig på golvet som en livrädd kattunge, eller som Lingard spela upp hela kukhuvudsregistret, ja det är enbart pinsamt att se. För dagens selfiegeneration, som tycker livet blir svårt utan en selfiepinne, är han säkert en idol, men fy fan så förbannad jag blev när jag såg klippet, jag lovar, både pisset och blodet i min kropp kokade.



Jämför den skiten med detta, 1993 i Turkiet, där Eric visar hur man agerar i en potentiellt explosiv situation:




Jag kan inte riktigt släppa det, jag menar föreställ er Keane, Schmeichel, Robson, Hughes, Cantona etc hukandes på golvet som den här högen med snörvlande fittor. Det skulle ha varit svårare att stoppa dem från att kliva av bussen och ge sig på folkmassan. En miljon mil ifrån dagens fuktiga fruktkakor.



Med tanke på vad många av dem visat på planen kan jag föreställa mig hur det snörvlades bland vissa. Depay försökte säkert spela tuff medan överläppen darrade betänkligt, innan han försökte springa till ett bättre skydd, bara för att dundra rakt in i första bästa stol framför sig, falla ner på golvet och irriterat gestikulera mot någon tom stol två rader bort.



Det var gott om idioter i östra London den här kvällen, eller vad sägs om praktarslet och West Hams medordförande David Sullivan, då han fick fria tyglar i 5 Live:



"Det är verkligen deprimerande, det kommer bli en sen kväll för våra fans och några av dem kommer inte kunna stanna kvar. Jag förstår inte varför United inte kunde komma hit klockan 16:00. De kunde ha kommit hit tidigt. De visste att det skulle vara mycket folk ute. Det är galet.

 


"Det var trängsel på gatorna och de kunde inte få in bussen. Det var folk runt bussen, men det skedde ingen attack på bussen.

 


"Om ni kollar på bussen så kommer det inte vara några skador på den. Om vi anlände sent till Old Trafford hade de inte flyttat fram avsparkstiden."


Vi kollar, David...

   

 

 

 



Nej, precis. Att herr Sullivan får släppas ut och fram till en radiomikrofon utan att hans mentalvårdare stoppar honom, får väl ändå ses som ett stort misslyckande!



Visst fan jublade jag när unge Tony Martial gjorde 2-1, men magkänslan var hela tiden att våra spetsblusar inte skulle stå emot trycket och ta med tre poäng norrut. Då var det ändå inte Real Madrid eller Bayern München vi ställdes emot. Det var ett West Ham som gjort en bra säsong och har några bra spelare, men vi är ju för fan Manchester United och även om muminanushålet försökt få oss att ha förväntningar i klass med Aston Villa, så måste det väl finnas någon stolthet och någon sorts känsla av ansvar hos de som får dra på sig tröjan. Men, som det gamla talesättet lyder, spelar du med en fjäder, får du arslet kittlat, spelar du med Blind, Rojo och Valencia i försvaret blir du gängvåldtagen i ett skjul i östra London.



Förstå någon halvalkad runkare som slår på tv:n och ser att det är Man United. Då kanske hen slår upp ett glas till och sätter sig ner för att kolla, United brukar ju bjuda på ganska underhållande fotboll. Att då först få se Lingards clownuppvisning på bussen och sedan vår en gång så stolta klubb fogligt kapitulera ute på planen mot ett halvbra gäng testiklar och storkuken själv, Andy Carroll. Patetiskt räcker inte till för att beskriva vår insats den där kvällen.



Har vädrat dessa tankar med en del andra fotbollsintresserade personer. Och många tycker att jag är för hård i min bedömning och bara ser negativt på United. Den diskussionen orkar jag inte ens ta en gång till, kan väl bara säga att jag inte sluter mig till tomtarna som anser att United inte kan göra något fel, inte heller någon associerad till klubben kan göra något fel. Och vad är det för fel med att klä ut sig i full matchdräkt och sälla sig till happy clappy familjen som följer klubbens minsta nycker? Suck, jag förstår att Red Issue tröttnade på dagens moderna fotboll och de många genomvidriga elementen vi får dras med bland supportrarna.



Och snacket om att det skulle vara för hårt att kritisera Lingard köper jag inte överhuvudtaget. Det är rent skitsnack! Det var en timme före en måste-match, på väg in i en fientlig, eldig och upphetsad atmosfär. De borde inte ha "skojat", rullat runt i mittgången som en hög med ungjävlar, skrikandes som bäbisar, eller filmat varandra då de agerade som barnsliga ollon. De skulle ha varit matchinställda och förberedda på en tuff, hård kvälls arbete. För till syvende och sist ska de faktiskt vara professionella fotbollsspelare.



Har även hört någon yngre fingerpullare bladdra på om att det är andra tider nu. Den skiten håller inte heller riktigt för kritisk granskning. Jag skiter i vilket år vi befinner oss i, den här skiten är helt oacceptabel och symptomatisk för Uniteds problem. Skulle du kunna föreställa dig en buss med Keane, Ince, Eric, Bruce, Sparky, Schmeichel etc hålla på så innan en stor match? Och sedan lägga ut bilderna online direkt för alla att se? Keane skulle ha suttit där och låtit flaskorna och stenarna studsat mot hans förbannade huvud, innan han hade kastat tillbaka några av dem på fittorna utanför. Det är inte konstigt att vi är helt förtappade och vek ner oss helt när vi hamnade under lite press än en gång igår kväll, se bara på tillståndet hos de flesta av dem.



Hela den här selfiekulturen äter upp en liten bit av mig varje dag. Det är verkligen dagens sjuka samhälle nerkokat till en mobiltelefon med kamera och ett löjligt poserande tryne. Titta på mig, titta hur fantastisk jag är, titta vad jag gör. Bry er allihop, snälla bry er! För det handlar ju inte bara om att ta bilden, skiten ska ju omedelbart upp på Facebook, Twitter och Instagram etc. Och all den där skiten förkroppsligas på många sätt av just Jesse Lingard. Att ha ett foto på sig själv vid någon betydande plats, med sin familj eller med sina vänner, för att titta på som ett minne, det är helt ok och inte något vanskapt beteende. Men det där andra, fan det får mig att känna lite som Michael Douglas i Falling Down...



Att sedan se rövhålet Roy Hodgson sitta och se ut som om han inte minns sitt eget namn eller vart han är gjorde inte kvällen på något sätt bättre. Att han dessutom gjorde det bredvid Tory-blygdläppen Karren Brady fick mig att gå ut till städförrådet och hämta en hink.

 



Så, nu har jag fått skriva av mig det värsta från den där förbannade skitkvällen, nu hoppas jag kunna släppa det snart och glida vidare. Om Mourinho senare i sommar bestämmer sig för att sälja Lingard så kommer glädjen vara total och jag kommer kunna glömma den 10.e maj 2016 helt och fullt. När man läser den här artikeln så känner jag också glädje och ett visst hopp:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/06/09/11325341-memphis-depay-skickar-hem-bilar-varda-350-000-4-44m-kr-tillbaka-till-holland-da-pratet-om-att-han-kommer-saljas-fran-manchester-united-intensifieras/



Det är bara mitten av juni än, men om ganska precis 11 timmar släpps spelschemat till nästa säsong av Premier League. Det är alltid en ganska skön grej. Klia sig lite på påsen, titta, ta in information och drömma sig bort. Att den första versionen av spelprogrammet sen kommer revideras sönder bortom igenkännlighet är en annan grej, det är ändå en speciell dag när man kolla in premiären, derbyt, matcherna mot de smutsiga, jul- och nyårsprogrammet och avslutningen.

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2016 00:53

Tonåringen var okänd för endast tre månader sen och har nu kommit med i Roy Hodgsons trupp till sommarens EM efter hans mål i debuten

 

 

AV: Liam Prenderville, Daily Mirror, tisdag 31 maj, 2016:

 

 

Ett mål i sin debut för England, ett gigantiskt nytt kontrakt med Manchester United och nu en plats i de Tre lejonens trupp till sommarens EM - Marcus Rashfords genombrott har nu nått nya höjder.

 

 

De Röda Djävlarna anfallaren har avnjutit fyra sanslösa månader efter att ha varit en okänd tonåring för bara tre månader sen.

 

 

Sedan han slog sig in i förstalaget har Rashford gjort åtta mål på 18 framträdanden och belönades nyligen med en plats i Englands trupp till sommarens turnering i Frankrike.

 

 

Han blev den yngsta spelaren att näta i sin debut för England då han gjorde mål mot Australien, och nu har han kommit med i den definitiva truppen.

 

 

Här tar vi oss en titt på hans otroliga resa under de senaste månaderna.

 

 

21 november, 2015

Watford v Manchester United 1-2

   

Marcus Rashford värmer upp på Vicarage Road.

 

 

Rashford tas ut på förstalagets bänk i Uniteds tripp till Watford.

 

 

Louis van Gaal åker med flera anfallare borta till mötet på Vicarage Road där Memphis Depay får leda fronten

 

 

United vann med 2-1 och Rashford får sitta kvar hela matchen på bänken.

 

 

Han är även med på bänken i bortamatchen helgen efter mot Leicester City.

 

 

25 februari, 2016

Manchester United v FC Midtjylland 5-1

   

Rashford firar efter att ha nätat mot FC Midtjylland.

 

 

Det här var kvällen som kastade Rashford ut bland stjärnorna då han gjorde två mål i sin debut.

 

 

Tonåringen såg ut att få sitta på bänken i returmatchen i Europa League, där United låg under med 2-1, innan Anthony Martial skadade sig på uppvärmningen.

 

 

Vid ställningen 1-1 på Old Trafford slog Rashford till från nära håll innan han upprepade tricket endast 12 minuter senare.

 

 

United gick fram och vann med 5-1, de säkrade därmed en seger totalt med 6-3, men kvällen var absolut deras unga, nyfödda stjärna.

 

 

28 februari, 2016

Manchester United v Arsenal 3-2

   

Marcus Rashford firar efter att ha nätat mot Arsenal.

 

 

Endast tre dagar efter hans heroiska insatser i Europa League gjorde Rashford sin första start i Premier League, hemma mot Arsenal.

 

 

Och om hans insats mot Midtjylland var imponerande, var det här ännu bättre.

 

 

Rashford styrde in bollen från nära håll då han inledde målgörandet i matchen och tre minuter senare nickade han bollen förbi Petr Cech.

 

 

Han hade även en hand med i Ander Herreras mål då United tog tre värdefulla poäng.

 

 

20 mars, 2016

Manchester City v Manchester United 0-1

   

Tonåringen firar sitt vinstmål i Manchester-derbyt.

 

 

Efter en första månad som bara kan beskrivas som en virvelvind i Uniteds förstalag skrev Rashford in sitt namn i Manchesters derbysjäl på the Etihad.

 

 

På nytt i rollen som förstaanfallare krossade tonåringen Citys backlinje och nätade efter endast 16 minuter.

 

 

Rashford fick bollen precis utanför Citys straffområde innan han förnedrade Martin Demichelis och sedan sköt bollen förbi Joe Hart.

 

 

Strax efter det skulle han ha haft en straff, efter Demichelis klumpiga tackling men domaren Michael Oliver vinkade spela på.

 

 

Efter matchen kallade Van Gaal tonåringen en "riktig anfallare" och folk började tro att han skulle kunna komma in i Englands landslag.

 

 

27 mars, 2016

England U20 v Kanada U20 1-2

   

Rashford under U20-matchen.

 

 

En vecka efter kröningsögonblicket i hans korta karriär var Rashford i aktion på Doncasters Keepmoat Stadium.

 

 

Han ledde offensiven för Englands U20-landslag men lyckade inte hitta nätet när de Unga lejonen blev besegrade.

 

 

Det var det första och enda framträdandet på den här nivån för Manchester United tonåringen.

 

 

16 april, 2016

West Ham v Manchester United 1-2

   

Rashford firar sitt mål på Upton Park.

 

 

Efter att ha startat samtliga matcher sedan han slog sig in i förstalaget plockades Rashford av i halvtid då United blev överkörda borta mot Tottenham.

 

 

Men endast tre dagar senare visade han att han inte var någon som bara fräste till i stekpannan och sedan försvann, detta i och med ett fantastiskt mål i omspelsmatchen i FA-Cupen.

 

 

Rashford fick bollen precis utanför West Hams straffområde innan han skar inåt och avlossade ett otagbart skott rakt upp i krysset.

 

 

Marouane Fellaini gjorde Uniteds andra mål den kvällen och de höll i och kunde boka en plats i turneringens semifinal.

 

 

Sen gick de såklart vidare och vann FA-Cupen genom att besegra Crystal Palace på Wembley.

 

 

2 maj, 2016

Vinner priset som Årets unga spelare

   

Rashford vann the Jimmy Murphy Young Player priset.

 

 

Rashford fick priset efter en otrolig genombrottssäsong.

 

 

Han tog emot the Jimmy Murphy Player of the Year priset vid ceremonin på Old Trafford.

 

 

"Det har varit lite galet egentligen då allt hände på en gång, så det är svårt att ta in," sa han.

 

 

"Det fungerade till min fördel då jag inte hade tid att tänka.

 

 

"Det betyder mycket att komma från Manchester. Det är det drömmar är gjorda av när man är född här, det var allt jag såg fram emot - jag är lycklig."

 

 

16 maj, 2016

Uttagen i den första EM-truppen

 

Rashford var överraskningen då Roy Hodgson tog ut sin första 26-mannatrupp till EM.

 

 

Det kändes inte så troligt att tonåringen skulle komma med i den slutgiltiga truppen när annonseringen kom men Roy Hodgson lovade att ge honom en chans.

 

 

"Konkurrensen för honom är ganska stark, han kommer förstå det, men jag tycker han förtjänar att bli uttagen, definitivt i den stora truppen," sa han.

 

"Det är fantastiskt att kunna inkludera honom och det finns ingen anledning, om han gör exceptionellt bra ifrån sig, till att han inte skulle kunna slå bort någon från deras tron."

 

 

27 maj, 2016

Nätar i sin debut för England

   

Marcus Rashford firar efter att ha nätat mot Australien.

 

 

Tonåringen tas ut i startelvan för England i deras match mot Australien - och han får en helt sanslös start.

 

 

Rashford hade varit tveksam till träningslandskampen efter att ha haltat av i FA-Cupfinalen, men med Daniel Sturridge borta får han chansen att imponera.

 

 

Han får tröja nummer 9 i matchen och nätar med en av sina första bollberöringar.

 

 

En tappad boll ramlar ner vid anfallarens fötter inne i straffområdet och han gör inga misstag med en fin direktavslutning.

 

 

30 maj, 2016

Skriver på ett nytt kontrakt med Manchester United

   

Marcus Rashford skriver på ett nytt kontrakt med Manchester United.

 

 

Knyter upp sin framtid med Manchester United, tre dagar efter målet i sin landslagsdebut.

 

 

Skriver på ett fyraårskontrakt med möjlighet att förlänga i ytterligare ett år och höjer sin lön till vad som rapporteras vara £20,000 (254,030 kr) i veckan.

 

 

"Jag är jätteglad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt," säger han till klubbens officiella hemsida.

 

 

"Jag har alltid varit ett Manchester United fan, så att spela i förstalaget är verkligen en dröm som besannas."

 

 

31 maj

   

Bara leenden: Marcus Rashford har kommit med i den slutgiltiga 23-mannatruppen till EM.

 

 

Rashford tas ut av Roy Hodgson i hans slutgiltiga 23-mannatrupp till sommarens EM.

 

 

Trots att det inte fanns många som ens hade hört talas om honom för sex månader sen säkrade den unga United anfallaren en plats i truppen som ska resa ner till turneringen.

 

 

Många hade trott att han krigade mot Liverpool anfallaren Daniel Sturridge om en plats i truppen, men till sist valde Hodgson att ta med båda spelarna.

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2016 00:46

Den holländska yttern hade en mardrömslik första säsong på Old Trafford och det är ännu oklart om han finns med i Jose Mourinhos planer

   

 

 


AV: James Whaling, Daily Mirror, tisdag 7 juni, 2016:



Memphis Depay har eldat på snacket om att han ska säljas från Manchester United efter det att han skickat superbilar värda £350,000 (4,44m kr) tillbaka till Holland.



Den holländska yttern hade en mardrömslik första säsong på Old Trafford och det är ännu oklart om han kommer finnas med i Jose Mourinhos planer.



Depay gjorde bara 16 Premier League starter, ytterligare 13 som inhoppare och hittade nätet blott två gånger trots att han gjorde 22 mål i Eredivisie för PSV Eindhoven säsongen innan.



22-åringen skickade efter ett holländskt fordonstransportföretag till sin herrgård i Cheshire, som han hyr för £15,000 (190,520 kr) i månaden, för att hämta hans Mercedes G Wagon, köpt för £100,000 (1,27m kr) och en Scorpion Trike värd runt £13,700 (174,010 kr).


   

 

   

 

   

 

   

 


Han har redan fått sin Rolls Royce Wraith för £250,000 (3,17m kr) skeppad hem till Holland för en månad sedan.



Depay köptes till United av Louis van Gaal, som även gav honom hans landslagsdebut.



Hans landsman fick sparken från de Röda Djävlarna efter att ha misslyckats med att säkra Champions League fotboll nästa säsong, och Depay erkände nyligen att han inte hade pratat med Van Gaal sen hans uttåg.

 

 

 

   

 

   

 

   



"Det är aldrig trevligt att bli kritiserad, men det är en del av spelet och jag måste hantera det," sa Memphis till Fox Sports. "Säsongen gick inte som planerat och det skadade mitt självförtroende lite.



"Jag vill inte skylla det på managern. Jag spelade några bra matcher och några dåliga matcher. Jag vill inte skylla det på någon. Jag har inte pratat med Van Gaal än. Jag kanske ringer honom eller skickar honom ett sms."


 

 

VIDEO: Memphis Depay försöker övertyga oss om att han inte blev knäckt av att inte ens komma med i matchtruppen i FA-Cupfinalen som United vann:

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2016 00:40

• United överväger ett formellt bud för Juventus stjärnan som lämnade 2012

 

• Manchester City har släppt intresset för Pogba då Pep Guardiola bygger om laget

   

Paul Pogba kan komma att kosta Manchester United £65m (811,9m kr) om de skickar ett formellt bud till Juventus för mittfältaren. Fotograf: Tiziana Fabi/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, onsdag 8 juni, 2016:



Manchester City har lämnat vägen öppen för Manchester United att jaga Paul Pogba efter att de bestämt sig för att inte gå efter den franske landslagsmannen som en del av sommarens omfattande transferrekrytering i förberedelse inför Pep Guardiolas första säsong som chef.



United funderar nu på huruvida de ska omvandla deras långlivade intresse i att ta tillbaka Pogba till Old Trafford till ett officiellt bud till Juventus.



José Mourinho, klubbens nye manager, är en annan som länge har beundrat fransmannen och han försökte förra året att köpa honom till Chelsea, och Pogbas namn har figurerat prominent under hans diskussioner med Uniteds exekutive vice-ordförande, Ed Woodward.



Mourinho är nära att göra det första köpet till klubben under hans regeringstid efter att Eric Bailly genomgått sina medicinska tester i Manchester, med målet att landslagsmannen för Elfenbenskusten ska skriva på för £30m (374,7m kr) från Villarreal. Och Zlatan Ibrahimovic förväntas slutföra en fri transfer till Old Trafford inom de kommande veckorna.



Ibrahimovics kontrakt hos Paris Saint-Germain går inte ut förrän den 30 juni men hans lönekrav, en bra bit över £200,000 (2,49m kr) i veckan, borde redan vara tillgodosedda och den enda uppenbara komplikationen är att frun, Helena, inte helt är såld på idén att flytta till Manchester.



När det gäller Pogba är saken inte enkel och Uniteds vilja att se deras f.d spelare tillbaka i deras färger har tidigare störts av den bittra naturen i hans uttåg 2012 och, särskilt, att han ville lämna Old Trafford vid 19 års ålder och att han hela tiden verkat öppen inför tanken på en ny transfer under hans fyra år i Juventus.



Uniteds känsla, och den går tillbaka till David Moyes tid som manager, var att Pogba kanske alltid kommer ha ett rastlöst drag och att han aldrig verkar helt tillfredsställd trots att han tillhört två av världens ledande klubbar.



Pogba skulle inte på något sätt vara billig, han skulle kosta runt £65m (811,9m kr), och från det perspektivet har det alltid setts som en beräknad chanstagning - en som Moyes inte vågade testa - att spendera så mycket på en spelare som Sir Alex Ferguson en gång påstod hade lämnat utan att "visa oss någon respekt överhuvudtaget".



Samtidigt finns det en acceptans på Old Trafford om att den tidigare regimen borde ha gjort mer för att behålla Pogba och att spelarens efterföljande utveckling gör det till ett av de värsta misstagen under Ferguson-eran.



Pogba, 23, har även funnits på radarn hos Barcelona och Real Madrid och hans inflytande för Juventus utgör ett tilltalande fall för United om att han skulle kunna bli en del av deras mittfält under nästa årtionde.



Pogbas agent, Mino Raiola, representerar även Ibrahimovic och har haft flera diskussioner med Woodward under de senaste månaderna, även innan sparkningen av Louis van Gaal. Raiola, som även ser efter Mario Balotelli, har ett rykte om sig som en av de svåraste agenterna inom fotbollen, men hans trasiga relation med Ferguson har inte längre några större konsekvenser nu när den f.d managern inte har mycket att säga till om, ens som director, när det gäller skötseln av klubben.



Citys inställning indikerar att de har andra prioriteringar. Guardiolas nya arbetsgivare har redan plockat in Ilkay Gundogan från Borussia Dortmund och har enligt rapporterna fått en prislapp på £55m (687,03m kr) om de även vill köpa Pierre-Emerick Aubameyang från samma klubb. Gundogans ankomst ökar redan konkurrensen om platserna på mittfältet, för de har inga planer på att sälja varken Fernando eller Yaya Touré. Därför kan länken med Toni Kroos i Real Madrid avfärdas.



Precis som the Guardian avslöjade i april planerar City även att köpa Aymeric Laporte trots att Athletic Bilbao mittbacken är borta t.o.m augusti med ett brutet ben och en skadad fotled.

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2016 00:35

Ett icke-besök till Thiepval minnesmärket av Englands spelare har lett till kritik, men att använda de döda som en intrig i en fotbollsberättelse är okänsligt och dumt

   

En delegation från FA besökte Thiepval minnesmärket i Frankrike, men spelarna råddes att inte åka med på trippen. Fotograf: Alamy

 

 

 

AV: Marina Hyde, the Guardian, onsdag 8 juni, 2016:

 


Jag njuter väldigt mycket av Englands EM-trupps underhållningsnummer att stolt smyga in ett stort leksakslejon på varje lagfoto, vilket ger dem smaken av 23 tandläkare från Minnesota på en troféjagande safari. De verkar säkra på att återvända triumferande hem med dessa underkuvade bestar, vars huvuden förmodligen kommer hamna på väggarna i något tillhåll på St George's Park som även visar upp de uppstoppade karriärerna för olika managers, och ett paraplyställ uppställt bredvid Steve McClarens fötter.

 


Oändligt mycket mindre förtjusande är grälet gällande att ingen spelardelegation från England skickades för att besöka Thiepval minnesmärket för de som stupade vid Somme. Varje gång jag läser en version av den här storyn, det vill säga så fort Englands fotbollslandslag befinner sig inom en 200 mile (=321,8 km) radie av ett slagfält eller dödsläger, så får jag genuina tårar i ögonen och dränks av en enda tanke: aldrig igen. Aldrig igen ska något besök av något engelskt landslag till någonstans vagt nära någon bottenlös historisk hemskhet förminskas till en dum känga mot deras föreställda förringning mot de som betalade med den ultimata uppoffringen. Varför åkte inte spelarna? Varför åkte bara några av dem? Varför hade de träningsoveraller på sig? OH HERREGUD FANNS DET BEATS HÖRLURAR PÅ BUSSEN?

 


Som en viktig del av så många internationella matcher och turneringar - särskilt i det kontinentala Europa - dök denna standardgrej upp på nytt den här veckan. Roy Hodgson hade planerat att under tisdagseftermiddagen leda en grupp spelare för att besöka Thiepval, som reportrar smärtsamt påpekade innehöll "namnen på 37 fotbollsspelare". Och 72,158 andra män. Hur som helst så verkar poängen ha varit att det fanns en definitiv fotbollsvinkel på Somme, vilket verkligen plockar hem hemskheterna i ett av de blodigaste slagen i mänsklighetens historia.

 


Ack, besöket blev inte av. Det kom fram att handbromsen i det här fallet dragits av Dave Reddin, the Football Association's chef för prestandatjänster, som uppenbarligen ansåg att resan dit och tillbaka på tre timmar från lagets träningsbas i Chantilly skulle bli för jobbig. De vars första reaktion på det var att skrika "För jobbig? Testa att vara med i ett faktiskt krig!" gratuleras till ett misstag så enfaldigt och korkat att t.o.m leksakslejonen är för smarta för att begå det.

 


Det behöver inte ens sägas, men många har en dunklare åsikt gällande den här FA-generalens aktioner och prioriteringar än de har när det gäller fältmarskalk Haig. Enligt the Times Henry Winter så har han blivit överöst med meddelanden från allmänheten som pekar ut spelarna som en skam för att de inte ärar de som "offrade sina liv för landet som spelarna ska representera", och för att vara "för upptagna med sina iPhones eller PlayStations". Japp, förmodligen spelar de Call of Duty: Somme. (En begränsad utgåva, den skiljer sig från andra versioner av den populära konflikt franchisen i det att det är över på 20 minuter.)

 


Vi har varit här förut, såklart. Och vi kommer hamna här igen. Jag ska berätta något för er om ett särskilt band av Englands-iakttagare: de krigade inte i två världskrig så att fotbollsspelare skulle kunna vandra omkring i koncentrationsläger iklädda träningsoveraller. De krigade verkligen inte i två världskrig. Men DE hade inte burit en träningsoverall och DE vet bättre än att slösa bort sin fritid på videospel och utan tvekan så skulle DE ha gjort mål på den där givna chansen som kanske hade tagit oss till kvartsfinalerna.

 


För alla förnuftiga människor borde ironin i den här inställningen vara så krossande uppenbar att det inte ska krävas någon vidareutveckling. Det är bara en annan version av det årliga vallmobråket i Premier League. Den verkligt smaklösa förolämpningen till de som dött i krig eller dödslägrens offer är att använda dem som intrig i Englands fotbollsberättelse. Det reducerar uppoffringen som du känslosamt försöker vörda eller det ofattbara lidandet du känslosamt försöker avsky till mycket små nivåer. Dessa syntetiska gräl handlar inte om respekt. Det är ingenting annat än ett annat sätt att berätta samma småsinta berättelse som vissa personer alltid berättar om fotbollsspelare, som är att de är så självupptagna att de saknar alla perspektiv. Well, det krävs definitivt en sådan person för att känna igen en likasinnad.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards