Direktlänk till inlägg 7 september 2017

INTRESSANT INTERVJU MED MOURINHO, VAN GAALEN PÅ NYTT KRITISERAD I NEDERLÄNDERNA, STOKE BORTA PÅ LÖRDAG OCH KOEMAN ÄR "VÄLDIGT BESVIKEN" PÅ ROONEY...

Av Mikael Holmkvist - 7 september 2017 20:26

Intressant intervju med Mourinho

Igår (onsdags) gjorde Mourinho lite reklam för sin Hublot-klocka och passade då även på att träffa The Times Oliver Kay för en exklusiv intervju. Den innehåller en del intressant och portugisen lyckades även blåsa iväg några klockrena giftpilar i några olika riktningar:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/06/11475548-intervju-med-jos-mourinho-romelu-lukaku-skulle-nu-vara-vard-150m-1-64-miljarder-kr-neymar-andrade-allt/

 

 

 

Van Gaalen

Verkar som att all hajp runt Van Gaalen efter VM 2014 helt rättmätigt börjar närma sig en omvärdering:

 


ESPN:

 

 

Höjdpunkterna från de två senaste VM-turneringarna har kanske tapetserat över sprickorna som vissa i Nederländerna anser går att datera tillbaka till mitten av 1990-talet, när holländsk fotboll red på en våg inspirerad av Louis van Gaals Champions League-vinnande Ajax-lag 1995.

 

 

Teorin går ut på att medan Van Gaals lag tog tillbaka Ajax och den holländska fotbollen till toppen av det europeiska spelet, så har de långsiktiga förgreningarna av tränarens fotbollsfilosofi lett till en generation fotbollsspelare som saknar elegans, självförtroende och fräckheten som deras föregångare hade.

 

 

2010 och 2014 gav spelare som Robben, Sneijder och Robin van Persie holländarna spetsen när det gällde kvaliteten att kunna ändra matcher, men de kom från den sista gruppen spelare som utvecklats som ynglingar innan Van Gaals inflytande började ta form.

 

 

Under det katastrofala kvalet till EM 2016, när Guus Hiddink ersattes som tränare av Danny Blind under säsongen, påstod Cruyff, sedan länge en kritiker av Van Gaals filosofi, att "Holland är världsmästare på att passa i sidled och bakåt," i en illa dold känga mot sin gamla fiende.

 

 

I dag är talangpoolen oroväckande grund, den 34-åriga Van Persie återkallades till den senaste truppen av Advocaat, efter en två år lång frånvaro och Robben, 33, är fortfarande lagets bästa spelare och föregrundsfigur.

 

 

De unga stjärnorna som lyftes fram av Van Gaal 2014 har nästan samtliga fallit utanför radarn och misslyckats med att leva upp till deras tidigare rykten.

 

 

Men alarmklockorna har ringt ganska länge.

 

 

Van Gaal ledde holländarna till semifinal 2014, men den f.d kaptenen Mark van Bommel påstod att det var mer resultatet av Robbens otroliga form i Brasilien, istället för Van Gaals inflytande.

 

 

Van Bommel påstod i oktober 2016 att det fanns problem framför laget, varnade om att dagens spelargrupp är "för romantisk" och "inte har tillräckligt med vinnarmentalitet. De föredrar att spela bra framför att vinna. Våra unga talanger är mindre bra än de för 10 år sedan."

 

 

 

Stoke (med flest CL-vinnare i truppen av alla PL-lag) borta på lördag och Jesé Rodríguez

Jag vet inte om ni minns det, men tidigare i somras läste jag att f.d Real Madrid- och PSG-spelaren Jesé Rodríguez var på väg till Stoke, jag skrev då några rader om det för jag funderade på vad hans väldigt glamourösa fru, Aurah Ruiz, skulle tycka om Stoke, efter att ha levt i Madrid och Paris innan.

 


Det blev affär och spanjoren kom dit på lån hela den här säsongen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/07/11476018-jese-rodriguez-fragor-svar-mot-stokes-nyforvarv-det-fd-real-madrid-underbarnet-aven-kand-som-rapparen-jey-m-och-vars-flickvan-stal-showen-vid-hans-psg-presentation/

 


Det lilla jag har sett av honom är såklart att han sänkte Arsenal i deras 1-0 vinst mot den skrynklige schäfertikens primadonnor, annars vet jag inte hur han har acklimatiserat sig i denna engelska avkrok. Har heller inte sett något om fröken Ruiz, så hon kanske stannade i Paris eller Las Palmas och umgås med Jesé via Skype, vad vet jag.

 


Hursomhelst så måste jag erkänna att jag blev förvånad när jag tidigare läste att Stoke är den klubb i PL som har flest antal CL-vinnare i sin trupp (Jesé har varit med och vunnit den två gånger med Real)!

 


När den 24-åriga spanjoren lånades in slöt han sig till Bojan Krkić (utlånad till Alavés), Xherdan Shaqiri, Ibrahim Afellay och Darren Fletcher bland Stoke-spelarna som vunnit Champions League.

 


Tvåa på listan ligger Chelsea med fyra vinnare - David Luiz, Gary Cahill, Álvaro Morata (två gånger med Real Madrid) och Pedro (tre gånger med Barcelona).

 


Manchester City har för närvarande tre spelare som har vunnit Champions League: Danilo och Yaya Touré i Real respektive Barcelona medan Claudio Bravo var på Nou Camp 2015, men användes inte i turneringen.

 


Totalt spelar det i PL 21 spelare som har vunnit CL minst en gång, två av dem spelar för United (Carrick och Mata), det innebär att United ligger delad fyra på listan, tillsammans med Everton och Southampton.

 

 

Listan:

1. Stoke City - 5 spelare (Jesé Rodríguez - Real Madrid 2014 och 2016; Bojan Krkić - Barcelona, 2009 och 2011;

Ibrahim Afellay - Barcelona, 2011; Darren Fletcher - Manchester United, 2008; Xherdan Shaqiri - Bayern München, 2013)

 

 

2. Chelsea - 4 (David Luiz - Chelsea, 2012; Gary Cahill - Chelsea, 2012; Pedro - Barcelona, 2009, 2011 och 2015; Álvaro Morata - Real Madrid, 2014 och 2017).

 

 

3. Manchester City - 3 (Danilo - Real Madrid, 2016 och 2017; Claudio Bravo - Barcelona, 2015; Yaya Touré - Barcelona, 2009).

 

 

4. Manchester United - 2 (Michael Carrick - Manchester United, 2008; Juan Mata - Chelsea, 2012)

 

 

4. Everton - 2 (Wayne Rooney - Manchester United, 2008; Sandro Ramírez - Barcelona, 2015)

 

 

4. Southampton - 2 (Ryan Bertrand - Chelsea, 2012; Oriol Romeu - Chelsea, 2012)

 

 

7. Arsenal - 1 (Petr Čech - Chelsea, 2012)

 

 

7. Liverpool - 1 (Daniel Sturridge - Chelsea, 2012)

 

 

7. West Ham - 1 (Marko Arnautović - Inter Milan, 2010)

 

 

 

Rooney...

Redan idag (torsdag) träffade Ronald Koeman pressen inför Evertons match på lördag mot Tottenham Hotspur. Självklart var murvlarna mest nyfikna på att höra vad holländaren tyckte om Rooneys show för en vecka sedan.

 


Den f.d Barcelona-försvararen harklade sig och läste från ett förberett skriftligt uttalande:

 

 

"Jag är väldigt besviken. I linje med alla disciplinfrågor kommer det här att hanteras internt av klubben vid en lämplig tidpunkt."

 


Sedan fick han frågan huruvida situationen har påverkat spelaren och om det kommer spela in i managerns laguttagning, då svarade Koeman såhär:

 

 

"Han kommer spela på lördag. Om jag ser att Wayne inte är i fysiskt eller mentalt tillstånd för att spela så kommer han inte att spela."

 


Sen får jag säga att jag hajade till när jag såg dagens (torsdag) förstasida hos tidningen the Sun:

 

 


Jag har sett att the Sun, Mirror och Mail har kört artiklar om rattfyllan och Laura Simpson hela veckan sen det hände. Men det började bli tröttsamt efter några dagar. Men det här fick mig faktiskt att vakna till.

 


Han vill alltså att Coleen och ungarna ska sluta åka på semestrar, då ska han sluta dricka. Jag känner till ett antal tillfällen där hon varit hemma och han ändå blivit pissfull och den där gången när han har var så packad att taxichauffören fick smygköra på hans gata för att Rooney skulle försöka få visuell kontakt med sitt hus, var Coleen också med, lika full själv.

 


Men funkar det så är det ju bra. Men det känns ju lite som att han försöker lägga en del av skulden på henne för sitt drickande (och en del annat, som kan ses som "olämpligt" när man är gift), men det vore ju verkligen inte likt en scouser, att försöka skylla på någon annan...

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/09/07/11476012-wazza-off-the-razza-rattfulla-fotbollsesset-wayne-rooney-ger-fru-coleen-ett-ultimatum-att-sluta-semestra-sa-slutar-jag-supa/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards