Direktlänk till inlägg 28 augusti 2017

PEREIRA TILL (FOTBOLLSKLUBBEN) VALENCIA? OCH EN DEL ANNAT SMÅTT OCH GOTT...

Av Mikael Holmkvist - 28 augusti 2017 00:52

Andreas Pereira, Smalling och 2-0 vinsten mot Leicester

 

 

 

Bilden ni ser här ovanför är två tweets som the Guardians expert på spansk fotboll, Sid Lowe, lade upp igår (söndag) kväll. Jag vet att han är påläst och initierad när det gäller La Liga och han har dessutom flera bra ingångar i klubbarna på iberiska halvön. Pereira har heller inte varit inkluderad i någon matchtrupp i någon av våra tre inledande ligamatcher, så det ligger säkert en hel del i detta. Han var ju utlånad förra säsongen och gjorde, åtminstone efter vad jag har läst, bra ifrån sig. Samtidigt så är han 21 år och ska det bli något bör det hända ganska snart. Valencia är ju en klassisk spansk klubb och får han spela där så kommer det säkert göra nytta för grabben. Verkar dessutom som att Mourinho gillar honom och är beredd att vänta. Nu är det ju dessutom så att mittfältspositionerna hos United befolkas av ganska skapliga spelare och det pratades under sommaren om att han skulle kriga om en av de två platserna mellan anfallskvartetten och backlinjen. Där känns i nuläget Matić och Pogba helt gjutna och vi ska inte glömma att en sådan som klubbens kapten, Michael Carrick, också konkurrerar om en plats där och han har inte spelat en enda minut i ligan den här säsongen. Så om utlåningen blir av, vilket verkar troligt, så känns det som en bra lösning för alla parter.

 

 

Vet att Mourinho har pratat om att han vill behålla truppen som den är nu, men igår (söndag) kväll skrev the Sun att lördagens motståndare, Leicester, funderar på att lägga ett bud på United-försvararen Chris Smalling och att portugisen ska vara beredd att sälja honom. Jag vet inte hur troligt det är då Rojo kommer bli borta ett tag till och Lindelöf kommer att slussas in försiktigt i spelet i England. För skulle Jones eller Bailly skada sig/bli avstängd är det tunt om naturliga mittbackar. Jag ska även passa på att säga att det är underbart att se Bailly bara plocka upp batongen från förra säsongen och fortsätta briljera, och det är kul när man blir positivt överraskad, det har jag blivit av Jones spel hittills, men som jag tjatar om så ofta så väntar man bara på nästa horribla misstag, eller att han ska skada sig. Nu har han inte testats jättegrundligt, men det han har gjort har han gjort bra. Men såg ni hans "dribblingsräd" mot Leicester som avslutades med att han plöjde rakt in i en motståndare? Jag kunde inte annat än att skratta. Hursomhelst, på torsdag (31/8) stänger transferfönstret och då vet vi vilken trupp vi kommer ha att röra oss med under hösten och början av vintern. Det blir ganska skönt, då dröjer det kanske 5-6 dagar i alla fall utan att tidningarna sammanlänkar oss med någon ny spelare. Men sedan dundrar nog spekulationerna inför januarifönstret och nästa sommar igång igen (jippie!)...

 

 

Jag kan verkligen inte klaga på Uniteds inledning. 3 matcher, 3 vinster, 10-0 i målskillnad och 9 poäng när det nu är dags för ännu ett helt värdelöst landslagsuppehåll. Nu är det bara att sitta och hoppas att ingen av våra spelare skadar sig då de är iväg på sina respektive landslagsuppdrag. Var skönt att se att vi i lördags kunde bryta ner det dubbla handbollsförsvaret och rättvist gå av planen med alla tre poängen i påsen. Förra säsongen hade det slutat 0-0, eller så hade de fått in någon pisschans och vunnit med 0-1. En riktig skitstraff från den stora gossen, men hans spel där han tar emot och håller i bollen och hans förmåga att dra isär försvar är helt jävla enormt bra. Innebär en stor skillnad för hur vi spelar då det skapar utrymme för andra offensiva spelare. Men Daley Blind, han är urusel och jag hoppas verkligen att Luke Shaw kommer tillbaka snart och att snacket om att han har imponerat på Mourinho i sommar stämmer. Helst ska han kliva in, dominera direkt och göra vänsterbacksplatsen till sin under de kommande 10 åren och Blind skulle ha aldrig ha fått dragit på sig Uniteds tröja ens. Mot lite bättre lag kommer de söka upp honom och fullständigt pulverisera holländaren.

 

 

En annan grej jag störde mig på var kapten Tonys inlägg. Det var flera gånger han kom fram i bra lägen och sen pang, rätt på en motståndare. Mot skickligare lag kan det dessutom leda till farliga kontringar. Jag älskar hans vilja att gå framåt och ta sig förbi sin gubbe, men ibland är det nästan skickligare av honom att träffa en motståndare än att få in ett hyfsat inlägg till någon i Rött, känns nästan som ett mirakel när han lyckas. Det blir nästan komiskt men en underhållande/frustrerande aspekt för mig är när han får tid på sig att fundera, våra grabbar stormar in mot målet och han får till ett inkast på andra sidan planen, ungefär 15 meter bakom någon framåtrusande rödklädd spelare. Den satans drummeln! För innan det kan han ha stormat förbi sin ytterback och fått det att se ut som det enklaste i världen, varpå publiken förhoppningsfullt reser sig upp och förväntar sig något... Men jag ska inte klaga alltför mycket på Tony, men det är frustrerande och skulle han bli bättre på det skulle han ligga högt upp i assistligan.

 

 

Skönt att se Rashford komma in och näta direkt och att sedan den belgiska toaborsten dödade matchen helt var gött. Jobbet gjort, pissade på ett halvhyfsat lag, tre raka vinster och det ser bra ut! Nu in i landslagsdimman och sedan väntar Stoke borta den 9:e september - lyckliga tider, strålande tider!

 

 

Ni som läser här ibland vet hur mycket av idiotin som ingår i den moderna fotbollens supporterkultur får det att vrida sig i magen på mig. Selfiepinnar, half 'n' half-halsdukar, vloggar från arenan, inköp av matchtröjor och annat från Mesgastore kombinerat med gröngula halsdukar 2017 o.s.v., o.s.v Listan kan göras ohälsosamt lång och efter lördagens match dök det här geniet upp på en bild på Twitter:

   

Jag orkar inte ens kommentera det ytterligare...

 

 

Lägeskoll hos projektet City
Jag avskyr Raheem Sterling, men inte ens jag anser att han förtjänade ett rött kort i deras vinst mot Bournemouth. Vi vill ju inte ha spelare som är som robotar och avgör man en pissdålig match till sitt lags fördel på övertid och väljer att fira det med sina "fans", ja då är väl det något positivt. Jag vet om att reglerna stipulerar annat, men jag tycker de är helt fel. Att slipsarna som styr fotbollen vill ha medgörliga, tystlåtna och spenderarvilliga kunder på läktarna, det är ju ett faktum, men att bestraffa genuin glädje det är fel på alla plan. Jag menar, det här är ju en del av vad fotbollen handlar om:

 

 

Visst, Neville d.ä firar ju där framför motståndarnas fans och det har säkert många lammungar synpunkter på, men med tanke på att scouserna och Gary Neville inte direkt skickade julkort till varandra och med tanke på alla ton skit som han har fått ta emot av dem, så var det ju bara härligt att han visade lite mänskliga toner och gnuggade in det rejält i deras korkade nyllen.

 

Tillbaka till projektet City nu. Noterar att deras gamla superhederliga ägare Thaksin återfinns bland rubrikerna igen. Den här gången är det inte han personligen som figurerar i blaskorna, utan syrran hans, Yingluck Shinawatra. Hon har nämligen lämnat Thailand i en väldig fart, precis innan hon förklarades skyldig till korruption.

 

 

Och i FAE dömdes i förra veckan en besökande transvestit från Singapore till ett års fängelse för att ha burit kvinnokläder.

 

 

Vilka underbara, klockrena sängkamrater de har dessa fullständiga arslen!

 

Jag förstår om ni inte har koll på CFG (City Football Group). Hursomhelst så är det ett brittiskt holdingbolag som äger fotbollsklubbar på fem kontinenter och kontrolleras av det emiratiska investmentbolaget Abu Dhabi United Group. Det grundades 2013 av Citys faktiske ägare, den emiratiska vice premiärministern och miljardären shejk Mansour bin Zayed Al Nahyan och hans högra hand, Khaldoon Al Mubarak. Syftet? Att skapa ett globalt fotbollsimperium.

 

 

Utöver City kontrollerar de även den uruguayanska division 2-klubben Club Atlético Torque (100%), australiensiska A-League-klubben Melbourne City FC (100%),amerikanska MLS-klubben New York City FC (80%) och Yokohama F. Marinos (20%) i japanska J-League. Och den 23:e augusti i år meddelade holdingbolaget att de hade förvärvat 44,3% av den spanska La Liga-klubben Girona FC. Här blir det lite intressant, för den spanska klubben äger de i ett partnerskap med... Pep Guardiolas brorsa, Pere. Inget skumt alls där, *host, host*!

 

 

Om jag vore en spansk skattmas skulle jag fullständigt kasta mig över Guardiola-familjens avkastningar efter den lilla affären.

 

 

Jag menar, Guardiolas f.d Barça-polare styr City och de bara råkade bestämma sig för att hans agentbrorsas klubb är den som de vill investera i, efter att Kuken från Katalonien skickat ett antal spelare till dem. Så bekvämt!

 

 

Ska även tillägga att CFG har 14 klubbar som de är samarbetspartners med, bl. a BK Häcken och Djurgården från Sverige.

 

 

Mbappé och IS-sponsorerna i Qatar

För att få folk att sluta agera kommunister och prata om slavförhållandena i byggandet av fotbolls-VM i Qatar 2022 håller IS-sponsorerna på och försöker få in lite goodwill genom att lägga ut ofattbara summor på fotbollsspelare till deras lilla leksak Paris Saint-Germain. Efter att ha säkrat Neymar för €222m (2,25 miljarder kr) är nu nästa spelare på ingång, i fredags kväll skrev Duncan Castles följande:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/08/25/11471669-psg-koper-kylian-mbappe-och-fabinho-i-en-sanslos-rekordbrytande-affar-da-sommarens-shoppingrunda-fortsatter/

 

 

Och igår skrev the Guardian:

 

 

Paris Saint-Germain har nått en överenskommelse med Monaco om att plocka in Kylian Mbappé på lån i en säsong med möjligheten att sedan köpa 18-åringen för €155m (1,57 miljarder kr) plus ett antal bonusar som kan höja transferkostnaden till totalt €190m (1,93 miljarder kr).

 

 

PSG har varit låsta i diskussioner med Monaco och Uefa under den senaste veckan för att försöka nå en överenskommelse som inte skulle strida mot fair play-reglerna efter köpet av Neymar från Barcelona för €222m (2,25 miljarder kr) tidigare i somras.

 

 

Det får räcka för den här gången... 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards