Alla inlägg den 25 januari 2018

Av Mikael Holmkvist - 25 januari 2018 23:01

Ska ni bara läsa en enda text om Man Citys ägare - här är den!

Man hamnar lätt i "lite" otakt när det blir ett sånt här långt uppehåll från att sitta och hamra fram skit att lägga upp på bloggen. Men jag hade samlat på mig en hel del bra artiklar och grejor så de kommer i ett enda sjok här. Jag tycker såklart det kan vara värt att gå igenom hela paketet, för det finns en hel del köttben att gnaga på. Men jag vet också att vi lever i en värld där allt ska förenklas och presenteras i 45-50 sekunder långa klipp, eller med väldigt korta texter. Annars börjar det gnaga på koncentrationsförmågan och det lockar ju så att bläddra vidare till någon annan hjärdöd skit. Så därför ska jag lägga vad som kanske är förra årets viktigaste och bästa text om vad det är för gubbar som äger Manchester City egentligen här uppe i början (det kommer mer om dessa slaktare längre ner). Ska ni bara läsa en text om vilka det är som drar i trådarna på the Etihad, här är den:

 

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503703-mannen-bakom-man-city-en-dokumentar-som-inte-kommer-komma-till-en-bio-nara-dig-snart/

 

 

Måste även berömma Daily Mails sportredaktion. Ni minns säkert att det blev lite knuff och stånk och stök efter derbyt förra månaden. Här har ni grafiken den tidningen använde till artikeln om stöket i OT-tunneln:

   

 

 

Det handlar alltså om ett lite bråk efter Manchester-derbyt, inte mordet på JFK!

 

 

 

Carragher svarar P Nev

Kan trots hans historia o.s.v tycka att Jamie Carragher har ett visst sinne för humor. Ni som läger här regelbundet vet att jag tidigare skrev om när scousern uppmärksammade CO92's affärer med Peter Lim. Innan scouserna blev världens bästa fotbollslag genom alla tider då de slog Abu Dhabi Oilers besökte Carragher Melwood för att intervjua Van Dijk. Han lade senare upp en bild där han står och hålller om holländaren ackompanjerat av bildtexten: "Intervju med @VirgilvDijk inför @LFC @ManCity för @SkySportsPL nej jag står inte i ett hål han är bara f*****g massiv!!"

 

 

Senare kommenterade den inte fullt lika underhållande Phil Neville det hela och svaret av scousern tyckte jag var klockrent:

 

 

 

 

 

Yeovil (b) i FA-Cupen

Yeovil Town borta i FA-Cupen imorgon (fredag 26/1). Och för första gången i världshistorien struntar kostymerna i bortafansen som faktiskt reser till matchen. De kommer behöva ta ledigt större delen av dagen för att ta sig till avsparken klockan 20:55 (svensk tid, i England: 19:55). Och de som åker tåg får även se till att fixa någonstans att sova över natten, för sista tåget hem till Manchester Piccadilly lämnar Yeovil 21:31 (engelsk tid), alltså innan matchen är slut. Kostymer och andra parasiter rycker bara på axlarna och upprepar mantrat, "well, det är så det är, lev med det, eller hitta på något annat, TV is king".

 

 

Det är kanske inte alla som har koll på Yeovils geografiska läge, men det ligger alltså inte runt knuten från Manchester. Kör man bil dit är det 368 km och det tar enligt Google 4 timmar och 52 minuter att avverka den sträckan. Väljer man att åka tåg är det minst ett byte på vägen och snabbaste resan med det färdmedlet tar 5 timmar och 12 minuter.

   

 

 

 

Härligt att de som styr inom fotbollen alltid sätter supportrarna i första rummet och tänker på deras välbefinnande och alltid försöker se till att de som bränner en rejäl del av sina inkomster på att följa laget, både hemma och borta, får det så smidigt som möjligt. Man undrar hur länge fanskapen ska få hålla på innan den farliga, stora massan tröttnar.

 

 

 

Fellaini

Neil Custis i The Sun, måndag 8/1:

 

 

MAROUANE FELLAINI har sagt till Jose Mourinho att han vill ha en ny utmaning och inget nytt kontrakt då han nu är på väg mot utgången på Old Trafford.

 

 

Den stora belgaren har avböjt ett nytt kontrakt som skulle få honom att stanna i Manchester United och han är nu fri att förhandla med klubbar utomlands gällande en flytt i sommar.

 

 

30-åringen tackade nej till ett nytt avtal i september

 

 

Det nya tvåårskontraktet - ett år plus ett års förlängning - hade liknande lönevillkor som de £120,000 (1,41m kr) i veckan han tjänar nu, men med större bonusar inbakade.

 

 

Det kommer inte läggas upp något förbättrat erbjudande på bordet.

 

 

Medan Mourinho klagat på Fellainis frånvaro och offentligt pratat gott om hans värde för United, känner spelaren själv att han inte får tillräckligt mycket speltid.

 

 

Av hans 13 framträdanden för klubben den här säsongen har endast fyra kommit i startelvan.

 

 

Han känner sig även genuint undervärderad i det engelska spelet.

 

 

 

Ännu en förvirrad fotbollsspelare.

 

 

Han skulle aldrig ha köpts och skulle aldrig ha blivit kvar såhär länge. Han har alltid symboliserat hur djupt vi har sjunkit för mig. Han har fått beröm för sina ansträngningar och för att han visat lite kampvilja. Vi brukade ha dessa egenskaper i våra spelare, men med den tillagda bonusen att de även var bra på att spela fotboll.

 

 

Tycker fortfarande att det här är ett helt briljant foto på honom:

   

 

 

 

Men när det gäller att summera den belgiska Toaborsten så är det inget som slår den här GIF:en:

 

http://www.highlighthub.com/marouane-fellaini-runs-the-ball-out-of-bounds-gif/

 

 

Eller Red Issue's tidigare mästerverk:

 

 

 


"Everton-supportern" Barkley till Chelsea och Matas initiativ

Everton måste vara helt jävla rasande på Barkley. Går med på att sälja honom för £35m (411,5m kr) i somras, han drar sig ur i sista minuten och sen spenderar du sex månader med att betala hans lön och få honom spelklar igen, bara för att få se honom gå till samma klubb han avböjde, men för £20m (235,1m kr) mindre. Jag förstår också att spelare blir mindre värda ju närmare kontraktets utgångsdatum de kommer, men det är också ännu ett bevis på hur jävla vidrig hela den moderna fotbollscirkusen är. Han ska dessutom vara ett livslångt Everton-fan, klockrent sätt att visa det på.

 

 

Danny Taylor skrev intressant om det i the Observer söndagen 7/1:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2018/01/13/11507668-missforstadda-ross-barkley-maste-ta-sin-chans-i-chelsea/

 

 

Om ni läste hela Taylors artikel så såg ni även att han skrev om Juan Matas initiativ där han bjuder in fotbollsspelare att skänka 1% av sin lön till välgörande ändamål. Jag är inte stormförtjust i det här med välgörenhet o.s.v Men i Matas fall känns det genuint och det är uppfriskande med en modern fotbollsspelare som förstår hur verklighetsfrånvänt fotbollsspelare lever idag, så på det stor hela så tycker jag det är snyggt av Mata och förstärker väl bara ytterligare bilden av honom som ett av få positiva undantag inom den moderna toppfotbollen.

 

 

Men när man tittar på hur få som faktiskt har gått med så stärker det också min ganska cyniska bild av fotbollsindustrin. Sist jag kollade var det 35 spelare från Europa inskrivna, det är patetiskt. Dessutom finns det flera kvinnliga spelare registrerade, som dessutom tvingas ha vanliga jobb vid sidan om! Men den stora grejen för mig är att det, förutom Mata, såklart, är exakt 0 spelare anmälda från Man United! Det är nästan så att man kan föreställa sig hur vissa av skithusen där sitter och driver med honom, bakom ryggen på spanjoren, p.g.a hans ansträngningar. Och man undrar ju bara lite stilla hur fan Mata känner inför det hela och inför sina lagkamrater.

 

 

Snyggt jobbat, Evertons fans på Anfield!

Som ni vet så mötte Världens bästa fotbollslag genom tiderna Everton i FA-Cupen i ett gammalt hederligt scouse-derby tidigt i januari. Självklart vann den tyska magikerns gäng även den stentuffa matchen, men jag måste applådera initiativet av Evertons fans under matchen. Såhär lämnade de bortasektionen på Anfield:

 

 

 

 

Uniteds vinst på Goodison på Nyårsdagen

Det var en riktigt skön vinst och jag hörde inte många "United-fans" skrika om hur mycket vi saknar den otrolige Wayne Rooney. Ska även erkänna att Everton var riktigt, riktigt pissdåliga, men de brukar ändå kunna bjuda upp till kamp mot oss, så var inte fallet nu och vi kunde ganska lätt återvända med tre poäng. Våra tillresta fans hade även ett trevligt budskap till hela scouse-nationen:

   

 

 

 

Minst överraskande avslöjandet!

Jag har sedan tidigare sagt att jag är positivt förvånad över Jesse Lingards utveckling. Jag går inte så långt som vissa United-fans och menar att han är en världsstjärna och en av de bästa spelarna i England, långt därifrån! Men han har gjort en hel del bra för oss den här säsongen, och målen han gör är ofta väldigt sevärda. Vad som däremot inte förvånar mig ett enda dugg gällande killen är detta:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2018/01/13/11507672-jesse-shame-englands-esset-jesse-lingard-otrogen-mot-modellflickvannen-jena-frume-da-han-lag-med-en-singelmamma-i-en-bubbelpool/

 

 

 

Alice har slipat knivarna för Woodward

Det är synd att det bara har tagit 12 år att fatta, men skönt att hoppets tid inte är förbi. Oliver "Alice" Holt, tidigare på The Mirror, numera på The Mail, har många gånger hyllat Glazer-familjen och Uniteds ledning och aldrig riktigt förstått fansens protester. Men till sist har polletten trillat ner även där, och nu har "Alice" slipat knivarna:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2018/01/13/11507671-manchester-uniteds-ed-woodward-ar-pa-vag-att-fa-reda-pa-hur-det-ar-vara-fiende-med-jose-mourinho/

 

 

Antar att han inte kommer bli bjuden till Eddys lilla glöggstuga i slutet av året.

 

 

En annan "journalist" bjuder på sin egen inkompetens

John Cross på Daily Mirror ses ofta som Arsenal-gurun bland de engelska skribenterna. Det är ett epitet man ska ta med en stor nypa salt, och gärna en stänkare. I slutet av december basunerade han ut följande om Van Dijks nära förestående flytt till Världens bästa fotbollslag genom tiderna:

   

 

 

 

Cross: "Storyn och transfern som slår allt annat. Vilken kupp av Klopp"

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503693-virgil-van-dijks-liverpool-flytt-kommer-bekraftas-ikvall-efter-att-southampton-gatt-med-pa-en-affar-for-75-miljoner-886-4m-kr/

 

 

En kupp? De har tappat upp honom i ett år och fick till sist betala £15m (179,1m kr) mer för honom än de ville, din bladdrande jubelidiot!

 

 

 

Den hycklande, pisstinkande tysken slår till igen!

Ni vet vad jag tycker om tysken som har hela Stonehenge intryckt i käften. Han är medias gunstling och kommer undan med all skit för att "han visar ju så mycket passion" och "han älskar ju spelet så mycket". Han kan helt enkelt inte göra fel i medias ögon, konstigt då när man jämför hans pokalfacit med de andra stora namnen inom toppfotbollen, men låt inte sådana oväsentligheter komma i vägen för Jürgens passion, vänta lite nu, tyst, lyssna, Jürgen har sagt något jätteroligt igen, hahahaha, vilken underhållare han är, både på planen (med sitt lag) och vid sidan av den, mer heavy metal-fotboll åt folket!

 

 

Efter nyheterna i slutet av förra året om Van Dijks flytt frågade Sky Sports piss-Jürgen vad holländaren kommer addera till LFC:

 

 

"Kvalitet. Det är därför vi plockade in honom, det är därför vi var intresserade av honom.

 

 

"Det är ganska svårt för tillfället för tekniskt sett är han fortfarande en Southampton-spelare.

 

 

"Vi skapar inte priserna, det gör marknaden. Liverpools supportrar borde glömma priset.

 

 

"Vi pratar bara om spelaren och vad han kan föra med sig in: kvaliteten, mentaliteten, karaktären. Det är därför vi är väldigt nöjda med det hela."

 

 

 

Ja, jag antar att ni minns själva:

 

 

Sommaren 2016:

Liverpool-managern Jürgen Klopp har ifrågasatt klubbar för att de spenderar enorma summor på spelare och han erkände att han skulle sluta med fotbollen om det blev vardagen.

 

 

Manchester United slutförde köpet av Paul Pogba i torsdags kväll, med en avgift som närmar sig £100 miljoner (1,19 miljarder kr), vilket lätt slår det tidigare transferrekordet.

 

 

"Om du plockar in en spelare för £100m (1,19 miljarder kr) och han skadar sig, då går allt ut genom skorstenen," sade han.

 

 

"Den dagen det här är fotbollen, har jag inget jobb längre, för spelet handlar om att spela tillsammans.

 

 

"Det är så alla inom fotbollen förstår det. Man vill alltid ha det bästa, men att bygga gruppen är nödvändigt för att bli framgångsrik.

 

 

"Andra klubbar kan gå ut och spendera mer pengar och samla in toppspelare.

 

 

"Jag vill göra det annorlunda. Jag skulle t.o.m göra det annorlunda om jag kunde spendera de pengarna."

 

 

 

Men när den germanska garnityren hostar upp £75m (895,8m kr) för en försvarare med ett förflutet i de europeiska jätteklubbarna Groningen, Celtic och Southampton, då ska fansen bara glömma siffran. Hahahahahahahahaha, det är ju helt briljant, och han kommer undan med det dessutom! Föreställ er reaktionerna om samma skitsnack hade kommit från señor Mourinho.

 

 

 

Harry Kane och fotbollen uppfanns INTE 1992, del 8,897,652!

På Annandagen slog Tottenham Southampton med 5-2, det var Spurs sista match 2017. Harry Kane gjorde då ett hat-trick och passerade Alan Shearer som spelaren med flest gjorda mål under ett kalenderår i Premier League. Det tog hans totala skörd under 2017 till 39 fullträffar, under 1995 mäktade surkuken Shearer med 36 mål för Blackburn Rovers.

 

 

Men de 39 nätkänningarna är endast resultatet i Premier League, om man tittar på Kanes samtliga mål för klubben (alla cuper inräknat) och landslaget så växer siffran till 56 under hela 2017 - ett facit som är bättre än både Lionel Messis och Cristiano Ronaldo.

 

 

Det är ett otroligt bra facit och jag lyfter på hatten åt Kanes prestation. Men än en gång får vi stirra en irriterande idioti i vitögat: Den här föreställningen om att fotbollen började räknas 1992, i och med introduceringen av the Premier League. Ingenting kunde ju vara mer fel.

 

 

Det som är ännu mer skrämmande är att ingen engelsk fotbollsjournalist uppmärksammat det här faktafelet, istället vrider man ryggraden ur led för att sluta upp i hyllningskörerna till Kane och det är klart, han är engelsman och i sommar ska han spela fotbolls-VM för det här landet, som bara haft en enorm otur hela vägen från 1966 och fram tills idag.

 

 

Men alla med någon sorts elementär kunskap om fotboll känner ju till engelsmannen William Ralph "Dixie" Dean. Säsongen 1927-28 gjorde den då blott 21 år gamle Dean 60 mål för Everton, på 39 matcher! Och under kalenderåret 1928, gjorde han totalt 85 mål, alltså 29 fler än Kane.

 

 

Sen rullade idiotin vidare, detta den 13:e januari i år, då Kane gjorde två mål mot Everton och gick om Teddy Sheringham som Tottenhams bäste målskytt i Premier League. Visst, det är bra gjort, inget snack om saken, men det är också att förringa allt det som hände innan monstret Premier League föddes. Här ser ni Tottenhams topp-3-målskyttar i PL efter Kanes dubbel mot Everton:

 

 

1. Harry Kane                     98

2. Teddy Sheringham         97

3. Robbie Keane                 91

Jermain Defoe                    91

 

 

Men det hela blir ju närmast urlöjligt när man tittar på statistiken för vilka som har gjort flest mål totalt för Tottenham. I den ligan ligger Kane nia med totalt 127 gjorda mål, endast 139 färre än ledaren Jimmy Greaves. Men idioterna som bara ser PL vill kanske att Greaves samtliga ligamål ska strykas, eftersom de inte gjordes i Premier League.

 

 

 

Till sist börjar även "journalisterna" vakna

Jag skrev högre upp i dagens inlägg om Oliver "Alice" Holt och att han efter blott 12 år vaknat upp och förstått hela grejen med Glazer-familjen, Woodward e.t.c Och jag har även noterat en del andra intressanta uppvaknanden, som den här artikeln från The Daily Telegraph dagen innan julafton:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2018/01/13/11507676-varfor-ed-woodward-ska-ha-skulden-for-man-uniteds-titelgap-till-rivalerna-city-inte-jose-mourinho/

 

Den här faktiskt riktigt bra och stödjer allt som Red Issue rapporterade vid tiden för det hela. Fergie och United gjorde aldrig något riktigt försök att få in Pep och jag är helt övertygad om att Fergie aldrig ville ha in honom heller; han ville aldrig få in någon som hade potential att göra det bättre än honom, och kanske t.o.m överskugga skotten. Klassiskt Après moi, le déluge från Fergie, Moyes var helt perfekt för honom - förutom att det slutade med ett alltför stort misslyckande, och det slog tillbaka på Whisky-nosen, ett pris som vi betalar än idag. Bland väldigt många som kallar sig United-fans är detta såklart en helt omöjlig hållning, i deras ögon kan man inte kritisera Fergie, vilket jag finner extraordinärt korkat, men hej, det är bara jag.

 

 

Det här är också anledningen till att Mourinho aldrig fick giget 2013.

 

 

En annan dönick som gnuggat sömnen ut ögonen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2018/01/13/11507679-glazer-familjen-och-ed-woodward-star-i-centrum-av-manchester-uniteds-nedgang/

 

 

 

Klassisk match mellan Arse och Jürgens mästare och en påse minimorötter...

Den 22:a december förra året spelade Arsenal och Liverpool 3-3 i London. Självklart hyllades matchen, Jürgen var ju inblandad, men just då fanns det inte utrymme för kritik mot något lags försvarsspel, för hej, det var ju en så fantastisk reklam för den engelska fotbollen och Jürgen levde sig ju in i matchen som bara han kan med sin passion och sitt fotbollshjärta (för att sedan hosta upp £75m för mittbacken Van Dijk, trots att han är emot alla stora summor som spenderas på fotbollsspelare).

 

 

Vi minns alla bilderna på "Arse-fans" som satt och åt pizza ur kartongen medan Kölns fans skapade en ruggig atmosfär på det själlösa rymdskeppet i Europa League. Och den här klassikern från samma arena:

 

 

 

Under den historiska 3-3 matchen lyckades den här Arse-supportern bjuda på ännu en klassisk bild från Arsenals stenhård kärna av fans:

   

 

 

Ja, det är en jävla påse minimorötter han står och gnager på! Jag saknar ord...

 

 

 

Om ni bara ska läsa en text om Citys ägare, här är den!

Ni som hänger med här vet att jag tycker det är en skandal att Citys ägare bara kan kliva in och ta över City, dopa dem med sina blodspengar och börja göra affärer med syltryggarna i Manchesters stads ledning. Men hej, jag är en av få som inte lever efter devisen att pengar är allt.

 

 

Den 17:e december förra året dök så Nichoals McGeehan (följ honom gärna på Twitter: @NcGeehan) upp med en helt briljant beskrivning av dessa as. Texten är ganska lång, men ska ni bara läsa en artikel om vilka Citys ägare är, så är det denna:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503703-mannen-bakom-man-city-en-dokumentar-som-inte-kommer-komma-till-en-bio-nara-dig-snart/

 

 

 

Ambitiösa Jürgen och hans mästare glömde jubla (efter krysset mot Albion)!

Den 13:e december 2015 spelade Liverpool 2-2 hemma mot West Brom. Spelarna och managern firade på planen som om de hade nått en stor cupfinal, det hade de inte. Samma datum 2017 spelade de 0-0 hemma mot samma motståndare. Då jublade de inte, snacka om att Jürgen höjt deras ambitionsnivå!

 

 

 

Van Gaalen efter derbyt

Under julmatcherna tappade vi många onödiga poäng då det kryssades som under förra säsongen, i matcher som vi skulle ha vunnit. Fotbollen var inte på topp då, men hur dåligt det än var ibland så tänkte jag bara tillbaka på dagarna då Louis van Gaalen var vår manager, och då kände jag bara en inre värme gällande våra prestationer ute på planen.

 

 

Nu har han väl fått alla pengar från United efter att han till sist fick sparken, för nu har han börjat vädra sina åsikter lite mer frekvent, och det är, precis som man skulle kunna misstänka, ren idioti han kommer med. Läs själva:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2018/01/13/11507685-louis-van-gaal-blastrar-manchester-united-igen-med-en-attack-pa-ed-woodward-avslojar-att-hans-fru-fick-reda-pa-att-han-fatt-sparken-medan-hon-stod-i-samma-hiss-som-old-trafford-chefens-familj/

 

 

Först trodde jag att det var påhittade citat, men det var det alltså inte. Wow, han är verkligen mer förvirrad och korkad än jag trodde. Den träskorbärande kuken, jag tror aldrig jag har hört så mycket skit under mina dagar här på jorden. Han måste gå på några riktigt, riktigt giftiga svampar nuförtiden, det kan inte finnas någon annan rimlig förklaring.

 

 

Snacket inom de initierade korridorerna säger att den galne holländaren själv ville avgå efter den där skräckupplevelsen mot Stoke, men tydligen övertalade Woodward honom att bita ihop och stanna kvar. Visst, vi vann FA-Cupen, men fotbollen var den sämsta sedan Dave Sextons dagar, och det säger en del!

 

 

 

DERBYT

Det finns en hel del att säga om Citys försprång i ligan och deras vinst på OT i slutet av förra året. Vad som stör mig är att så väldigt, väldigt få tittar på hela situationen med Manchester City. Så länge pengarna rullar in, de spelar en hyfsad fotboll, vräker in mål och utgör något slags hopp för engelsk fotboll ute i Europa, så går det att svälja i princip vad som helst kring hela upplägget (se McGeehan-artikeln längre upp i dagens inlägg).

 

 

För 150 år sedan tog staden Manchester ställning emot slaveriet, nu är det meningen att vi ska hylla Manchester City, en klubb ägd av ett gäng som tror på det moderna slaveriet, för mig går det inte riktigt ihop.

 

 

Ni som hänger med här vet att jag ofta gillar the Guardians satirtecknare David Squires och hans verk, till derbyt bjöd han på ännu en briljant teckning:

https://www.theguardian.com/football/ng-interactive/2017/dec/12/david-squires-on-the-manchester-and-merseyside-derbies

 

 

Till det så omtalade derbyt bjöd ju även Manchester på sitt allra bästa väder, vilket syntes redan under uppsnacket av Glenn och Nicke på OT:

   

 

 

 

Innan matchen gled jag in på MUSS Facebooksida och där hade de fullt upp med att debattera half-n-half-halsdukar och många där tyckte det var dåligt av andra dinosaurier att inte kunna uppskatta dessa halsdukars värde som en rolig souvenir att "stolt bära" till matchen. Herregud, redan då började jag tappa lusten att leva. Det finns säkert vettiga personer där, men så fort jag ser den sidan och deras trådar drar det ett löjets skimmer över Uniteds utländska supportrar. Jag har ju ett väldigt lätt alternativ, att bara lämna den sidan, men den skänker ett visst underhållningsvärde, ungefär som att titta på Farmen.

 

 

Vad många också glömmer när man ser tillbaka på derbyt är att Mourinho kom till ett väldigt skadeskjutet United och jobbar fortfarande med att få till det skapligt efter vraket som Moyes och Van Galen lämnade efter sig. Det var inte fallet för Pip Guardiola på andra sidan stan. En annan skillnad är att när Pip vill göra sig av med spelare som inte håller måttet, så får han göra det, trots att det blir en ekonomisk minusaffär. Samma sak gäller inte för Mourinho. Vi har ju ett antal spelare i truppen som inte borde vara i närheten av en United-tröja, men de sitter på en hög lön, vilket avskräcker många mindre lag från att försöka ta in dem. Dessutom köptes några för ganska dyra summor, vilket gör att Glazer-familjen inte vill skänka bort dem. Så de blir kvar, och tar upp plats som kunde ha fyllts av andra, bättre spelare. Så för mig, även om det ibland är guppigt, har Mourinho gjort ett väldigt, väldigt bra jobb med United.

 

 

Det pågår en separat argumentation om till vilken grad Mourinho har gjort det bästa av pengarna som gjorts tillgängliga för honom, men trots alla gnällkukar där ute så håller nog de flesta med om att Bailly, Pogba och Matić (och Ibrahimović innan skadan) är kvalitet, medan Lukaku, till viss del, och Lindelöf fortfarande har lite till att bevisa. Så den enda besvikelsen har varit Mchitarjan, som nu har gått till en, för honom, väldigt passande klubb, medan vi hämtat in Alexis Sánchez. Skillnaden där är att City utan problem hade sålt armeniern för en betydande förlust utan att ens blinka, samtidigt som de hostade upp £200m (2,38 miljarder kr) för Dybala, om det var det managern tyckte behövdes.

 

 

Sen diskuteras det på annat håll om spelstilen. Jag vet att Mourinho inte har några problem med att "vara negativ" taktiskt sett, men helhetsbilden av honom är rejält orättvis i mina ögon. Men samtidigt så vet man vad man får av ett Mourinho-lag. Castar man John Wayne, får man John Wayne som skjuter ner indianer, förvänta er då inte att fucking Fred Astaire ska komma dansande nerför trapporna. Men fotbollen vi har sett förra säsongen och den här är så mycket bättre än vad vi har skådat på länge, och med ytterligare några justeringar så har Mourinho vänt skutan från något stinkande pissdåligt, till något vi på nytt kan vara stolta över, ett lag redo att utmana om de tyngsta titlarna igen.

 

 

Vidare så irriterar jag mig på dem som sitter och säger att ja, förra säsongen hade United varit etta med den här poängskörden e.t.c Det är ett helkorkat argument och låter som de gråtande scouserna 2009 eller 2014. För ligan avgörs på den här säsongens siffror, eller hur? Här har ni en liten hemlighet: 90 poäng säsongen 2017/18 skulle inte vinna titeln något annat år, för de 90 poängen togs mot motståndarna säsongen 2017/18, inte under något annat år - det är så ligatabeller fungerar. Sen att vi gör framsteg jämfört med tidigare säsonger, det är såklart bra, men det ger oss inte förra säsongens ligatitel.

 

 

Nu hoppar jag lite i textens upplägg igen, men jag har ännu en punkt som skiljer United och Citys ägarsystem åt. En punkt som ABU-hallickarna inom media självklart inte är intresserade av, men varför skulle de? Bödlarna som styr City spenderar för prestige och för legitimitet, Uniteds spenderande riktas mot att föda kassakossan. Sanningen är den att då Mourinho vann några mindre pokaler och avancerade till Champions League förra säsongen, och förhoppningsvis klarar topp 4 i år, så är det helt ok för Glazer-familjen. Pengarna fortsätter att rulla in, och de behöver inte hosta upp så mycket mer.

 

 

Detta är en analys som Red Issue upprepat gång efter annan under många, många år. Men det diskuteras aldrig brett. För en sak är säker, de här två klubbarna opererar på två helt olika baser, med helt olika motiv. Kanske, kanske börjar andra också få upp ögonen för detta, men jag håller inte andan.

 

 

Men det är klart, om någon journalist skulle skriva illa om slaktarna i östra Manchester, då får de kanske inte komma och äta gratis och stå i glastunneln och se spelarna glida förbi med sina hörlurar på sig. Det där med att kritiskt granska, det är ju inte lika kul när pengarna rullar och (nästan) alla är glada...

 

 

Efter derbyt blev det även lite bråk mellan flera av spelarna. Det rapporterades såklart frenetisk om detta, var ju rena julaftonen för tabloiderna. Men det visade sig sen inte ha varit så allvarligt. Men fem plus till Daily Mail som t.o.m gick in och använde samma grafik som när nationalhelgonet prinsessan Diana förolyckades:

   

 

 

 

Daily Mail med en genomgång av "bråket" i OT-tunneln och korridoren utanför omklädningsrummen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503677-slaget-om-old-trafford-fran-insidan-manchester-united-och-manchester-city-spelare-och-tranare-involverade-i-ett-30-mannabrak-som-paminde-om-en-rugbyklunga-under-den-explosiva-derbydagen/

 

 

Efter Citys seger på OT, som såklart var viktig för dem, firade spelarna med att ta bilder på festligheterna i deras omklädningsrum... samt kasta konfetti på varandra!

 

 

Sånt där får det att krypa i mig och pisset att koka. Kan någon föreställa sig Roy Keane kasta konfetti över laget efter en 2-1 vinst på bortaplan? Nej, inte jag heller.

 

 

Här kan ni ta del av den mest förnuftiga och sansade artikeln jag läst om den nuvarande situationen i Manchester:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503684-manchester-city-har-helt-klart-ett-battre-lag-an-manchester-united/

 

 

Balanserat och bra av Danny Taylor en vecka efter derbyförlusten:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503688-jos-mourinho-maste-nu-tackla-den-storsta-utmaningen-hittills-som-manager/

 

 

Trots att City var det bättre laget i derbyt så visade matchen hur små marginaler det kan vara. För vi spelade utan vår då bäste offensive spelare, Paul Pogba, och var ändå bara några cm från att få oavgjort, tänker såklart på Lukakus och Matas dubbelchans på slutet. Jag ska villigt erkänna att Jesse Lingard har överraskat positivt på mig den här säsongen, men mot City blev det inte många rätt. Så han känns fortfarande som en spelare som inte kan dominera när motståndet är bättre än ligans många medelmåttor. Så med tanke på att vi ställde Herrera och Lingard mot Silva och De Bruyne, och ändå nästan stal en poäng på slutet, visar att de Bittra kanske ännu inte tagit det där klivet som media pratar om, som det bästa klubblaget i engelsk fotbolls historia (tillåt mig asgarva åt det påståendet).

 

 

Så förväntningarna att United skulle kunna gå från 6:e plats till toppen samtidigt som City investerade lika mycket som oss (och redan hade bättre spelare, taktik och coachning till att börja med) ligger troligen i centrum för alla "experters" missräkningar gällande att United skulle vara redo för ligatiteln den här säsongen.

 

 

Avslutningsvis måste jag bara kasta in ett lysande exempel på en annars ganska respekterad engelsk journalist, Oliver Kay på the Times, och den här typen av artiklar:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2018/01/13/11507669-tomma-stolar-ar-ingen-reflektion-av-manchester-city/

 

 

 

Solklart att han lovats en exklusiv intervju eller något annat hos slaktarnas klubb mot att skriva ren skit, jag är ledsen Oliver, det blir lite väl genomskinligt, men bra försök.

 

 

Då måste jag säga att det här är bättre och påminner mer om ett journalistiskt arbete:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/29/11503974-vem-betalar-for-manchester-citys-vackra-spel/

 

 

Här kan ni, om ni orkar, ta del av Citys planer för dominans av världsherraväldet:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503701-65279-langlasningen-manchester-citys-plan-for-global-dominans/

 

 

Financial Times om Citys "Disneyfiering" av fotbollen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/12/28/11503697-manchester-city-och-disneyfieringen-av-fotbollen/

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards