Direktlänk till inlägg 16 april 2016

ASTON VILLA HEMMA, FC UNITED, VAN GAALEN, GIGGS, MOURINHO OCH EN DEL ANNAT SMÅTT OCH GOTT...

Av Mikael Holmkvist - 16 april 2016 00:59

Bilden: I april 2013 mötte vi också Aston Villa på hemmaplan i ligan, precis som vi ska göra senare idag. Men förutsättningarna är lite annorlunda idag, jämfört med då. Van Persie gjorde ett hat-trick, vi vann med 3-0 och säkrade vår 20:e ligatitel! Sen avgick champagnesocialisten Fergie, handplockade Moyes, som fick gå, in kom Giggs temporärt, för att sedan ersättas av den hundbitna pungpåsen Van Gaal. Vi har ingen vunnen titel sedan dess och holländaren har på något sätt lyckats hålla oss utanför topp fyra. Men på något mirakulöst sätt, som säger en del om kvaliteten på årets säsong, så kan vi åtminstone göra det spännande idag. Om Norwich slår Sunderland och vi lyckas besegra Villa, som ligger sist, tror jag det är helt klart att Birmingham-klubben åker ur Premier League. Senare idag möter Chelsea de bittra hemma, och skulle London-klubben slå Abu Dhabi leksaken så ligger vi plötsligt bara en poäng efter fjärdeplatsen. Men håll inte andan, jag är säker på att Van Gaalen kommer lyckas ställa till det innan säsongen är över-


 

 

 

Aston Villa hemma

Hallo på er alla igen, nu har jag lyckats spruta ur mig mer skit än den här gasiga galten:



Nu kommer den svåra biten, att försöka länka ihop det till dagens intro, jag ska försöka och gnäll inte på mig om ni somnar, det här kommer ta tid att reda ut.



I eftermiddag väntar alltså det snart nedflyttningsklara Aston Villa på hemmaplan. Viasat Fotboll är dessutom så snälla att de valt den matchen som huvudmatch klockan 16:00, vilket är skönt, så man slipper hålla sig borta från datorn och telefonen till bortåt midnatt innan man kan "avnjuta" reprisen.



Aston Villa hemma alltså. Vad sorgligt det är att se en en gång i tiden stor historisk klubb med en massa rekordbrytande prestationer under sina vingar sjunka ner i avgrunden. Men nog pratat om United nu - låt oss vända vår uppmärksamhet mot Aston Villa. Deras ägare, Randy Lerner, låter som en av Andy Walsh's hetare ex-klienter. Experterna berättar för oss att medan Villa matematiskt sett inte är nere, så är de kemiskt, biologiskt, geografiskt, historiskt, inhemskt vetenskapligt och dubbelgymnastiskt nere redan. Och vi är lite avundsjuka. De kommer ha det suveränt nästa säsong - ett riktigt elakartat derby mot Birmingham City och matcher mot Cardiff, Wolves, Leeds, Forest, Newcastle, Sunderland och Derby. Vi kan inte ens få till våra misslyckanden nuförtiden.



Tydligen försöker folk i Manchester nu att dumpa sina Villa-biljetter åt alla håll. Inte konstigt. Villa är så usla att det borde bli en ritualslakt men ändå, vilket härstammar från managern och rakt ner genom spelartruppen, så verkar det inte som att vi har lösningarna eller ledarskapet för att köra över motståndare längre. Det borde handla om en vargflock som jagar livrädda lamm för att sedan göra slut på deras lidande. Men det kan lika gärna bli ännu en Norwich-innan-jul insats.


 

FC United

Det är otroligt tråkigt det som händer i FC United. Jag följer såklart klubbens äventyr ute på planen fortfarande. Men förut fanns det en känsla av att vi verkligen var unika, en fotbollsklubb för fansen som faktiskt höll på sina principer och inte såg klubben som ett verktyg att tjäna pengar på, eller bygga sin karriär på etc. För att uttrycka mig kortfattat så känner jag inte så längre, inte alls, tyvärr.



Det skrivs väldigt mycket om detta och som vanligt är Red Issue's sanc bästa källan när man vill få hela bilden. En av skribenterna där är klubbens faktiska grundare och man blir alldeles mållös inför en del av det han beskriver. För ett tag sen lyckades han få mästaren, Daniel Taylor, att skriva om detta i the Guardian. Det blev som alltid en lysande artikel och tyvärr är alltihop sant, den kan du läsa här:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/31/11291383-fc-united-of-manchester-hur-samhorigheten-forvandlades-till-disharmoni/



Och här hittar ni ett antal andra väldigt bra artiklar på ämnet av andra skribenter:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/25/11288501-dags-for-fc-united-att-ta-ett-bad/

 


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298656-ett-hem-utan-en-familj-ar-bara-ett-hus/




http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298658-strunta-i-valurnorna-har-ar-de-sex-komma-tre-miljonerna/

 

 

 

Van Gaalen, Giggs och Mourinho...

Det råder i alla fall ingen brist på spekulationer gällande kommande säsong. Vissa menar med allt större allvar att vi ska behålla den hundbitna pungpåsen, andra menar att Giggs ska ta över, medan många andra tror att det blir Mourinho som kommer in. Så här ser det ofta ut, först kommer en sån här artikel i någon tidning:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298653-manchester-united-pa-vag-att-anstalla-ryan-giggs-som-deras-naste-manager/



För att nästa dag följas upp av detta:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298651-manchester-united-pa-vag-att-sparka-louis-van-gaal-och-gora-jose-mourinho-till-manager-da-alex-fergusons-motstand-har-minskat/



Jag har nog uttryckt mig tillräckligt klart i frågan, jag vill inte ha den brännskadade muminkuken från Holland eller den skäggiga walesaren med tätt sammansatta ögon i närheten av Man Uniteds förstalag. Orkar inte gå in på anledningarna en gång till just nu. Har även kommit till en punkt där jag känner att jag nog kan acceptera Mourinho som vår nästa manager. Sen ska ni inte lyssna på rapporterna som pratar om att Fergie nu har godkänt portugisen, som om han skulle ha någon makt kvar i korridorerna på OT. Han har spenderat hela säsongen med att gnälla till sina kompisar på att Eddy inte lyssnar på honom längre och att han inte har något inflytande. Han har dessutom, tidigare i veckan, sagt till sina polare att det är fullt möjligt att Mourinho kommer att anlända i Manchester till sommaren.



Dessutom finns det de som river sig både i håret och mellan benen gällande hur i helvete LvG har kunnat överleva den här säsongen, med tanke på vad han har presterat. Det känns nästan som att det är svårare att lyckas med det han har gjort, men på något sätt har han ändå lyckats. Den här artikeln från Irish Independent är inne på en linje som jag sett på många andra håll:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298648-avslojat-varfor-man-united-vantar-med-att-sparka-louis-van-gaal/



Men det tycker jag personligen är skitsnack från en ganska trög hjärna. United ska alltså försöka spara €6m (57,9m kr) genom att behålla den här fullständiga pajasen till maj, då topp 4 förmodligen är en redan krossad dröm och vad kommer inte det att kosta klubben i uteblivna CL-intäkter? Det måste finnas mer skit i det här än småaktigheter gällande hans jävla betalning. De kunde ha betalat av den korkade dumskallen vid jul, plockat in JM och då troligen setat bekvämt i topp tre nu och vara bra formerade inför kommande säsong. Snacket om att spara några korvören (vilket det handlar om i den sjuka moderna fotbollsvärlden) har inget förnuft i sig, det har i och för sig inte Eddy heller, men fullt så hjärndöd är inte ens han.



Det handlar nog troligen istället om att Eddy inte vill se ut som den totala kuk han är, genom att sparka ännu en manager under sitt skift. Han är helt jävla desperat efter någon slags framgång (FA Cupen) som han kan koppla till LVG, så att de kan gå skilda vägar i sommar med någon slags bra känsla i kroppen, oavsett hur konstruerat det än kommer att se ut. Men han går ingenstans förrän varje litet fiber till hopp är utplånat, och det ska erkännas att under tulpanknullarens ledning kan det gå ganska snabbt. Och nog fan ser han redan ut som en kuk, i alla fall i många fans ögon, men jag är inte så säker på att Glazer-familjen ser på honom på samma sätt, än i alla fall. Vi måste komma ihåg att de sexuellt snedvridna är lite som Tobbe i Morran och Tobias, han med en anomali i hjärnbarken.



När man tänker efter så är det inget muntert CV han kan skriva efter den här säsongen, den galna holländaren, kanske ingen kvalificering till CL under en säsong där Leicester ser ut att vinna ligan, 4 raka förluster i matcher vi på pappret skulle ha vunnit i december, förlust mot Midgetland, utslagna ur Europa av Liverpool, behöver jag fortsätta?



Det står ganska klart att ormen Giggs ser sig själv som en lämplig kandidat att bli ny manager i United. Och hans polare hjälper såklart till med Giggs-vänliga uttalanden och taggar riktade mot Mourinho. I det lägret hittar vi Giggs själv, Scholes, Robson, Yorke, Vidic och Fergie. I en större intervju med Giggs nyligen lyckades han navigera genom den helt utan att nämna LVG:s namn. Viktigt att inte sammankopplas med ännu ett misslyckande antar jag.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/25/11288497-ryan-giggs-har-inlett-sitt-forsok-att-bli-manchester-united-boss/



Att flera spelare i Uniteds förstalag inte uppskattar LvG, det står ganska klart. Och jag har nu läst flera rapporter om att det inte var några muntra miner mellan spelarna och muminkuken i omklädningsrummet på WHL efter det att Spurs klädde av oss och sopade in tre mål på bara några minuter. Därför misstänker jag att det ligger mer i de här Sun artiklarna än vad folk kanske tror:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298641-okunnig-manchester-united-spelare-kritiserade-louis-van-gaal-efter-tottenham-kaoset/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298642-louis-van-gaal-inledde-ett-gral-med-rashford-innan-manchester-united-spelare-gjorde-uppror/



Det är ju inte bara en gång man har funderat på vad fan det är för fel på dagens United manager. Hans laguttagningar är ibland, diplomatiskt uttryckt, mycket konstiga. Det där med att spela spelare i sina rätta positioner, utnyttja spelarnas styrka och ta lite risker offensivt, det ligger inte för den galne idioten. Och det här senaste med att alltid göra minst ett ytterbacksbyte per match, vad handlar det om? Vet inte om jag kan säga att jag blev chockad när Ashley Young plötsligt skulle leda anfallet mot Spurs som centerforward. Jag har sett så mycket idioti från träskorunkaren att jag blivit luttrad. Här hittar ni i alla fall en kort genomgång av hans "experimentlusta":

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298646-louis-van-gaal-och-manchester-uniteds-positionella-karusell/



Klart läsvärd artikel av Martin Samuel på Daily Mail efter förnedringen på WHL:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298655-louis-van-gaals-mannar-ser-inte-ut-som-och-spelar-inte-som-manchester-united-det-ar-anledningen-till-att-hollandarens-tid-har-natt-vags-ande/



I matchen mot Spurs var det än en gång en ren fröjd att läsa statistiken för matchen i sammanfattningen efteråt. Ett jävla skott på mål klarade vi av att få iväg. Och det satt mitt på Lloris efter att Martial på egen hand borrat Spurs försvaret ett nytt rövhål. Kanske inte så konstigt om den unge fransmannen är distraherad:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298634-man-u-esset-anthony-martial-dumpad-av-frun-samantha-4-manader-efter-att-han-lag-med-x-factor-stjarnan-emily-wademan/




Bjuder även på två färska upplagor av the Observers briljanta 'Sagt & Gjort' kolumn. Kan man göra annat än att älska Yaya Touré och hans agent, Dimitri Seluk?


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298638-sagt-gjort-sorgliga-rubriker-yayas-agent-och-att-satta-familjen-forst/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/04/15/11298636-65279-sagt-gjort-aston-villas-kamp-gary-neville-och-daliga-rackarungar/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards