Alla inlägg under september 2016

Av Mikael Holmkvist - 24 september 2016 20:24

The Guardian, torsdag 15 september, 2016:



Manchester City managern Pep Guardiola har sagt till klubbens fans att det är dags att gå vidare efter det att supportrarna på nytt buade ut Champions League låten innan avspark mot Borussia Mönchengladbach i onsdags kväll i en fortsatt protest mot det styrande organet Uefa, som de har några bekymmer med.



Guardiola, som vann Champions League två gånger som tränare för Barcelona och beskriver turneringen som "underbar", vill nu att Citys följare ska ställa sig helt bakom utmaningen.



Spanjoren sade: "Jag var inte här för vad som hände men de måste glömma vad som hände tidigare. Vi måste vara så stolta över att spela i den här turneringen. Jag kommer jobba till det sista ögonblicket för att övertyga folket om att komma hit för att göra oss sällskap och se Champions League matcherna. Våra spelare förtjänar att hela stadion är helt full och förhoppningsvis mot Barcelona och Celtic kommer det att hända."



City, som nådde semifinal förra säsongen, spelar i gruppspelet för sjätte säsongen i rad men deras fans entusiasm har förblivit ljummen.



Tränarens kommentarer kommer i ljuset från det faktum att publiksiffran på 30,270 personer på the Etihad Stadium bara delvis kunde förklaras av flyttningen med kort varsel av Grupp C matchen efter att den sköts upp i tisdags, och siffran hamnade långt under arenans kapacitet på 55,000.

Av Mikael Holmkvist - 24 september 2016 20:07

De "humanoida robotarna" som kommer att underhålla Blåa fans på the Etihad stadium sjunger sånger och utför tricks

   

Robotarna som kommer underhålla Manchester Citys fans.


 

 

AV: John Scheerhout, Manchester Evening News, onsdag 14 september, 2016:



Oroa dig inte, det här är inte Manchester Citys nya tremannaförsvar, även om de ser ut att vara mindre skadebenägna än Vincent Kompany.



Nej, det här de "humanoida robotarna" som kommer underhålla Blåa fans på the Etihad stadium, sjunga sånger och utföra tricks.



Klubben har presenterat robotarna då de annonserade detaljerna för sina senaste planer att ge den bästa och mest innovativa matchdagsupplevelsen på planeten.



Robotarna kommer hjälpa till att underhålla fansen vid några hemmamatcher och kommer även dyka upp på LED-skärmar runt arenan och i annat innehåll som delas på klubbens hemsida och genom sociala medier.



Om allt går bra hoppas klubben kunna utveckla användandet av robotarna på andra sätt, inklusive att sälja "City" robotar.



Med traditionell fotbollsmat återskapad av kändiskocken Jamie Oliver och innan-matchen-underhållning på City Square, befinner sig hemma-matchdagsupplevelsen på the Etihad redan ljusår före Manchester United och andra rivaler.



City har gått samman med det kinesiska företaget Ubtech Robots Corp som specialiserar sig på att bygga "humanoida robotar" kompletta med "intuitiv programmering."



Firman har redan blivit berömd för att ha skapat en utrustning där folk kan bygga sin egen maskin, de kallas "Jimu Robot" och "Alpha 1 Robot" som kan demonstrera yoga, träna och t.o.m sjunga sånger.


 

 

Tom Glick, chief commercial officer på City Football Group, sade: "Att bli partners med UBTECH, som är världsledande på sitt område och delar vår passion för innovation och samarbete, är helt naturligt för Manchester City.



"Tillsammans kan vi återskapa fansens upplevelse på the Etihad Stadium och online genom att använda banbrytande teknologi och sätta fansen i hjärtat av partnerskapet.



"I Manchester City har vi en växande repertoar av partners som gör det möjligt för oss att kopplas ihop med vår globala supporterbas på unika och banbrytande sätt.



"Vi är jätteglada att kunna välkomna UBTECH till familjen och att ha möjligheten att introducera våra fans i Manchester, Kina och bortom det till deras spännande produktsortiment och det aldrig tidigare sedda innehållet och erfarenheterna det här partnerskapet kommer leverera."

 


James Zhou, ordförande och grundare av Ubtech Robtics, tillade: "Det unika partnerskapet mellan Ubtech Robotics och Manchester City kommer sammanföra knivskarp robotteknologi och idrottsmarknadsföring. Som en av världens toppfotbollsklubbar har Manchester City en positiv och hälsosam varumärkesimage.



"Klubben försöker konstant att förnya och är engagerad i att ge underbar fotboll till sina fans så att de får avnjuta oförglömliga ögonblick.



"Innovation finns även djupt inbäddat i DNA:et hos Ubtech Robotics och som ett resultat av det är vi spända inför att bli den officiella globala robotpartnern åt Manchester City.



"Ubtech Robotics fokuserar på att ta intelligenta konsumentrobotar till varje hem i världen och skapa en mer intelligent, humaniserad livsstil för alla. Med Manchester City ser vi fram emot att föra samman spänningen hos intelligenta robotar och 'underbar fotboll' för alla att njuta av."

Av Mikael Holmkvist - 24 september 2016 20:00

Howe är ett välkänt namn bland fotbollsspelare efter att ha sammanlänkats med spelare som Kyle Walker, Natahaniel Clyne och Patrice Evra

   

Carla Howe har skickat livliga sms till unga United-stjärnan Timothy Fosu-Mensah.


 

 

 

AV: Fred Nathan, the Sun, lördag 10 september, 2016:


 

TIMOTHY FOSU-MENSAH är den senaste i en lång rad fotbollsspelare att sms:a seriella wannabe WAG:en Carla Howe.



Den storbystade modellen har skickat vågade meddelanden till den unga holländska försvararen inför Manchester derbyt idag - vilket kan komma att irritera Röda Djävlarna bossen Jose Mourinho.


 

Duon har tydligen skickat saftiga bilder och kan komma att träffas på en dejt.


 

Jose Mourinho garanterat inte uppskatta Fosu-Mensahs aktioner.



Enligt Daily Star har hon pratat med den unga stjärnan, som gjorde sin debut förra säsongen, och de har skickat saftiga bilder och meddelanden till varandra sedan säsongen började.



Och det finns funderingar på att de kan komma att gå ett steg längre och arrangera en träff.



Carla, som ofta kommer paketerad som en glamourmodells-double act med tvillingsystern Melissa, har sammanlänkats med ett antal fotbollsspelare tidigare.



Hon ska tydligen ha legat med spelare som Marcus Rashford och Danny Drinkwater och hon har t.o.m FaceTimeat med den f.d United-stjärnan Cristiano Ronaldo - och dejtat den f.d Liverpool-spelaren Mario Balotelli.



Och hon avslöjade efter Englands katastrofala EM-misslyckande tidigare i somras att hon flörtat med flopparna Nathaniel Clyne och Kyle Walker SAMTIDIGT.



Hon har även tidigare berättat för The Sun att den gifta f.d Manchester United-stjärnan Patrice Evra lockade med henne till Paris - för att sedan ligga med henne på hans hotell.


 

Playboy-modellen Howe har setts ute med Englands floppen Nathaniel Clyne.

 

 

Legendariska rapparen Snoop Dogg har fotograferats med Howe.

 

 

Howe är en Playboy-modell därav hennes vänskap med grundaren Hugh Hefner.


 

Modellen är ett välkänt namn bland fotbollsspelare.

 


Howe, 26, har även fotograferats med rapstjärnan Snoop Dogg och Playboy-ägaren Hugh Hefner.



Fosu-Mensah har, trots att han bara är 18 år gammal, också ett visst bagage. I april ska han ha bett en modell om en trekant med lagkamraten Anthony Martial.



Den högt ansedda holländaren gjorde en imponerande start på sin karriär på Old Trafford under f.d bossen Louis van Gaal, men han har ännu inte visat sig under Jose Mourinho - som garanterat inte kommer uppskatta hans senaste upptåg.

Av Mikael Holmkvist - 15 september 2016 17:45

 

Bilden: Vad fan är nu detta? undrar du kanske, fortsätt läsa dagens intro så förstår du.

 



Så, det är dags för match i träskornas, tulpanernas och väderkvarnarnas land när den långa resan mot en final i Stockholm inleds ikväll. Detta blir även en försmak av Livet Efter Rooney!

 


För de utan tillgång till internet, och kanske passande för vår Wazza, heter Feyenoords arena De Kuip - "baljan/bägaren/karet" på svenska. Tydligen har de några ökända fans som kallas "The Legion". Klubben har via brev kommit med rådet till Uniteds fans att alla ska bära neutrala kläder ikväll. Därför kommer jag sitta tyst på mitt lokala vattenhål iklädd det schweiziska gardets fulla officersuniform (se bilden högst upp).

 


Mourinho erkänner direkt att United inte vill vara i Europa League, men att där är vi och vi vill vinna turneringen. Han har hittat motivationen och kommer nu att försöka föra över den på spelarna inför kvällens E.L-premiär:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/15/11364621-jos-mourinho-menar-att-europa-league-sarar-manchester-uniteds-titelchanser/

 


Kommer ni ihåg den här pisspåsen?

   

Precis, Mr Dirk Kuyt. F.d scouse avskum och numera spelare i Feyenoord. Om Bailly spelar, hoppas jag att han golvar den fule fan, tidigt. Hursomhelst så är han den stora referenspunkten för engelsk media i och med sin tid hos avföringskastarna. Mitt i allt detta så hoppas jag bara att vi går ut och gör jobbet, för holländska ligan är kanske inte vad den en gång har varit, samma sak med Feyenoord, men de kliver in till den här matchen med fem raka vinster i ligan, av fem möjliga, i ryggen och slappnar vi av kommer de att straffa oss. De har nog en ganska högljudd publik och ett möte med United kan vara den största matchen i många av de här spelarnas karriärer, vilket ofta leder till en kvalitetshöjning och en vilja att springa lite extra, så inget runkande a'la Depay ute på planen ikväll! Här kan ni läsa the Guardians rader om Feyenoord och Sloth:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/15/11364619-feyenoord-litar-pa-att-halvguden-dirk-kuyt-ska-hjalpa-till-att-chocka-manchester-united/

Av Mikael Holmkvist - 15 september 2016 17:42

• Mourinho erkänner att Europa League inte är "den stora drömmen" men han vill vinna turneringen

 

• Managern menar att schemaläggningen av matcherna gör det svårare att vinna Premier League

   

Mourinho: Manchester United förbereder sig för den "viktiga" Feyenoord matchen.

 

 

 

 

AV: Jamie Jackson i Rotterdam, the Guardian, torsdag 15 september, 2016:

 


José Mourinho är tydlig med att Europa League inte är den "stora drömmen" för hans Manchester United spelare men managern säger att han vill vinna det, trots att han är bekymrad över att turneringen kan minska hans lags titelchanser i Premier League.

 


United möter Feyenoord, laget som toppar Eredivisie, här ikväll i gruppspelets första match. Mourinho lämnade Wayne Rooney utanför 20-mannatruppen tillsammans med Luke Shaw, Antonio Valencia och Jesse Lingard. Efter en första ligaförlust med 2-1 mot Manchester City i lördags sade managern att de alla vilas inför resan till Watford på söndag.

 


Han gav även en ärlig bedömning av kontinentens klubbturnering på den andra nivån. "Det här är ingen turnering Manchester United vill vara i," sade Mourinho. "Det är ingen turnering jag vill vara i, det är ingen turnering spelarna vill vara i.

 


"Det är en turnering där vi är och det är verkligheten. Imorgon [läs idag] är en viktig match för oss. Vi måste hitta den där motivationen som jag själv redan har funnit och jag måste lämna över den motivationen till spelarna för jag vet att Europa League är inte den stora drömmen för alla stora spelare."

 


Senast Mourinho var manager i den här turneringen vann han den med Porto 2003, då hette den fortfarande Uefa-Cupen. "Man är inte i Champions League så man måste hitta sin motivation i turneringen man är med i," sade han.

 


"Mitt meddelande till spelarna är till spelarna jag tar med mig. Jag tar med en väldigt bra trupp och jag kommer spela med ett väldigt bra lag. Jag tycker det är meddelandet jag vill ge dem. För att förlora, plockar vi med unga killar - istället ger vi erfarenhet till unga killar, chanser till [Axel] Tuanzebe och andra fantastiska pojkar i truppen - men kanske skulle det vara fel meddelande för mig att ge mina spelare. Vi försöker vinna matchen och spela med vad vi tycker är det bästa laget.

 


"Vi ska även spela en väldigt viktig match på söndag. Jga tänker på två matcher samtidigt men det är bara jag. Inte de. Vi måste titta på turneringen med respekt. Jag tror att vi vill göra bra ifrån oss i turneringen och för en klubb av vår dimension är att göra bra ifrån sig inte att åka ut efter gruppspelet. Vi vill vinna turneringen. Det är svårt att göra det men det är enkelt att känna det och säga det. Det här är sättet vi vill närma oss turneringen på."

 


Mourinho, som inkluderade David de Gea, Marcus Rashford och Zlatan Ibrahimovic i truppen som reste, pekade på 2-1 förlusten borta mot Midtjylland i förra säsongens slutspel som en varning. "Det är en stor klubb och nästa match är alltid viktig när man spelar för Man United. Spelarna måste inse det. Vad som hände förra säsongen till exempel i Midtjylland är något man inte glömmer som ett fan. Kanske glömmer du som spelare. Vi måste se till så att vi inte sover och förlorar innan matchen börjar för många gånger börjar man förlora innan matchen börjar för att du inte hittar rätt motivation och attityd."

 


Mourinho tror att spel i Europa League matcherna på torsdagar kommer såra Uniteds chanser att vinna sin 21:a ligatitel. "Det är svårare ja," sade han. "Särskilt eftersom du även har chansen att spela på måndagen. Men sedan början på säsongen tills vi får matcherna hade vi inte det privilegiet. Så när vi spelar torsdag fick vi aldrig en plats på måndagen för att få en dag till. Så vi vet att vi inte kommer få något slags stöd för det.

 


"Faktum är att under den veckan då vi möter Liverpool [17 oktober], Fenerbache och Chelsea, så var gåvan vi fick att vi ska möta Liverpool på måndagen - men då på måndagen innan inte måndagen efter. Så vi möter Liverpool på måndagen, Fenerbache på torsdagen och Chelsea på söndagen. Men min trupp är bra. Jag gillar min trupp, jag gillar mina spelare. Jag har inga problem med att göra vad jag gjorde den här gången, utelämna tre eller fyra spelare och spela med andra personer för de förtjänar den här möjligheten med tanke på hur de arbetar.

 


"Vi kommer inte skapa något drama av det. Det finns mer anledning att få ett resultat imorgon [läs idag] för om du går in till den sista matchen i december och behöver poäng för att kvalificera sätter det dig i en mycket svår situation. Låt oss hypotetiskt föreställa oss att vi tar tre poäng imorgon [idag] och tre poäng mot Luhansk hemma, vi kan då andas och ta oss an resten av gruppspelet på ett annat sätt."

 


Henrich Mchitarjan, som har problem med ett lår, och Phil Jones, som har en knäskada som håller honom borta i en månad, har heller inte rest med laget till Nederländerna.

 

 

 

Manchester United (förmodad 4-2-3-1 uppställning): De Gea - Darmian, Smalling, Bailly, Rojo - Schneiderlin, Carrick - Depay, Mata, Young - Rashford. Möjliga avbytare: Johnstone, Romero, Ibrahimovic, Pogba, Fellaini, Fosu-Mensah, Herrera, Martial. Skadade: Mchitarjan (lår), Jones (knä).

 

 

Feyenoord (förmodad 4-2-3-1 uppställning): Jones - Kongolo, Van Beek, Botteghin, Woundenberg - El Ahmadi, Vilhena - Toornstra, Kuyt, Berghuis - Jorgensen. Möjliga avbytare: Vermeer, Hahn, Van der Heijden, Reith, Karsdorp, Knoester, Nieuwkoop, Kramer.

 

 

Domare: Jesús Gil Manzano (Spanien).

Av Mikael Holmkvist - 15 september 2016 17:39

Den f.d Liverpool forwarden, nu 36, visar inga tecken på att sluta och är den drivande kraften bakom laget som tar sig an United i Europa League

   

Dirk Kuyt har varit i målgörarform under Feyenoords perfekta start på den holländska säsongen. Fotograf: Stanley Gontha/EPA

 

 

 

 

AV: Paul MacInnes, the Guardian, torsdag 15 september, 2016:

 

 

"Jag känner mig bra. Jag känner mig redo för Manchester United. Femton poäng på fem matcher och nu den här stormatchen. Låt det bli en underbar kväll." Och i och med det har Feyenoords talisman utfärdat sin proklamation. Dirk Kuyt, den holländska dynamon, den gränslösa blonda fotbollsarbetaren, mannen du kanske antog hade slutat spela nu, är redo för José Mourinho.

 

 

När United anländer till hamnstaden Rotterdam för deras match i Europa League, kommer de att ställas mot ett Feyenoord lag i bra form. Numera leds de av den f.d Arsenal och Rangers ytterbacken Giovanni van Bronckhorst, de är obesegrade, toppar Eredivisie och snittar tre mål per match. Och i hjärtat av laget finns Kuyt, managerns representant ute på planen och ingen dålig sådan heller.

 

 

Kuyt kommer alltid bli ihågkommen av engelsk fotbolls fans som mannen som inte riktigt var en anfallare och inte riktigt var en ytter, men som ändå var oumbärlig för Liverpool under hans sex år där. Han köptes 2006 för £9m (107,02m kr) från klubben som han nu representerar igen, där han hade spenderat tre år, han rekryterades som anfallare men gjorde inte många mål. Han gjorde 12 under sin första Premier League säsong (men han nätade även i 2007 års Champions League final mot Milan, kanske en bättre indikator på hans kvaliteter).

 

 

En taktisk förändring av Rafael Benítez såg Kuyt flytta under sin andra säsong från en central position till en insidesspelare till höger och hans målfacit reducerades ytterligare, till tre. Men året efter krigade Liverpool med Manchester United hela vägen om titeln och plötsligt var det inte Kuyts bristande målskytte utan hans outtröttliga löpande som alla ville prata om.

 

 

Han vann Ligacupen under Kenny Dalglish 2012 och det fanns individuella framgångar också, ett hat-trick mot Manchester United och vinstmål i derbyt, bland annat. Men när Kuyt lämnade för Fenerbache 2012 var det hans inställning som hade gjort honom till en hjälpte på Anfield. Fyra år senare, vid 36 års ålder, har de ansträngningarna knappast avtagit.

 

 

"Han är förkroppsligandet av klubben; han är en halvgud," säger den holländska journalisten Michiel Jongsma om Kuyt. "Han blev omedelbart kapten när han anlände till klubben och han insisterar på att ge intervjuer efter varje match. Han gillar att stå i rampljuset. Det skojades förra säsongen om att han borde bli klubbchaufför också. Han är i princip Feyenoords alfa och omega."

 

 

Kuyt lyfts ofta fram av många holländare som en av de fem bästa talangerna landet har producerat de senaste 15 åren. Bredvid honom ställer man Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder och Rafael van der Vaart. Att Kuyt hålls upp i ett sådant sällskap av ett land som högaktar teknisk skicklighet visar hur högt hans inställning och anpassningsförmåga rankas av hans landsmän. Dessa kvaliteter visades aldrig upp på ett bättre sätt än i VM 2014 när Kuyt svarade för lysande prestationer som wing-back till vänster för Louis van Gaal. Han slutade i landslaget efter den turneringen men Danny Blind kontaktade honom gällande en återkomst sommaren efter. Kuyt tackade nej.

 

 

Återkomsten till Rotterdam förra året gav 19 mål på 32 framträdanden (en siffra som svällde något p.g.a att han slår lagets straffar) och Kuyt har gjort fem på fem matcher den här säsongen. Han har även ställt om sin position igen, nu spelar han som en nummer 10 men ändrar rollen lite och gör sena räder in i boxen. Men enligt Jongsma ligger hans verkliga värde i tron han ger laget. "Kuyt är där för att ge stabilitet," säger Jongsma. "Han är där för att stå upp för de unga killarna, att stå upp för sin manager. Han tilltalar publiken så mycket att han till en viss utsträckning inte går att peta."

 

 

Han må ha samlat på sig 872 matcher för klubbarna han spelat för och landslaget men Kuyt visar ingen intention att vika sig för tiden. Han säger att han siktar på att fortsätta spela tills han är 40 och man kan se att han blir irriterad och arg när Van Bronckhorst plockar av honom för att spara på hans åldrande men ändå nästan löjligt kraftfulla ben. Men det är inte så att Kuyt kommer ha brist på saker att fylla dagarna med när han till sist städar ut sin plats i omklädningsrummet. Han är redan berömd för sitt välgörenhetsarbete i Nederländerna (precis som hans fru är, hon har börjat jobba på ett äldreboende) och the Dirk Kuyt foundation firar sitt 10-årsjubileum i år.

 

 

Men just nu handlar det om Manchester United och hans gamla Champions League motståndare Mourinho. Kuyt har lagt sin tankar på utmaningen. "Jag var med Wesley [Sneijder] förra veckan och vi pratade om det," sade Kuyt till den holländska pressen i helgen. "När jag sa att jag trodde att de skulle komma med ett förhärligat andralag, sa han något som slog mig. Det är ett pris Mourinho aldrig har vunnit och Mourinho vet det, så det är ett pris han vill vinna. I så fall kommer de förmodligen komma hit starka." Det är en övertygande motivering, men den undermineras lite av det faktum att Mourinho vann Uefa-Cupen med Porto 2003. Men oavsett kvaliteten på analysen vid sidan av planen, så kommer Kuyts inverkan på planen vara lika pålitlig som alltid.

Av Mikael Holmkvist - 14 september 2016 20:06

Michel Platini må vara avstängd från fotbollen men inte från Uefa:s kongress, där valet av en ny president kanske inte riktigt är den sköna nya värld som fotbollen hade hoppats på från sitt styrande organ

   

Aleksander Čeferin tar över som Uefa-president. Fotograf: Yannis Kolesidis/EPA

 

 

 

 

AV: Marina Hyde, the Guardians sportblogg, onsdag 14 september, 2016:

 

 

Än en gång till Fifa, idrottsstyrningens Chinatown, där det alltid slutar med att man bara måste glömma det. Mörka och fruktansvärda saker händer, men du måste otillfredsställande gå vidare. Det finns inga beslut. Det enda du får är cynism.

 

 

Vi börjar med organisationens etiska kommitté, ett organ så obevekligt självsatiriserande att det skulle få en nordkoreansk demokratikommitté att framstå som den mindre orimliga institutionen vid en jämförelse.

 

 

Den etiska kommitténs ordförande heter Hans-Joachim Eckert, en tysk domare vars största etiska framgångar än så länge inkluderar att ha provocerat sin egen utredningschef att avgå i protest mot Eckerts förvrängning av hans rapport gällande budgivnings- och urvalsprocessen till VM 2018 och 2022. Men han sonade delvis för det själv genom att inleda ett officiellt förfarande mot f.d Fifa-presidenten Sepp Blatter och den f.d Uefa-presidenten och Fifa:s vicepresident Michel Platini, för att sedan stänga av dem från fotbollen i åtta år (senare reducerat till sex och sedan till fyra efter överklaganden). Men helt i linje med hans outtröttliga engagemang att kväva all utveckling, har Eckert nu förstört allt det genom att bestämma att Platini borde tillåtas att adressera Uefa:s kongress idag onsdag i Aten.

 

 

Varför? Jag noterar från Hans-Joachims Wikipedia-sida att han är en passionerad svampplockare, därför måste vi fråga oss om någon sorts psykotropisk svamp har funnit sin väg ner i Eckerts korg de senaste dagarna. På vilket annat sätt kan vi möjligtvis förklara hans tydligen otvungna beslut att ge den vanhedrade Platini en sådan plattform? Definitivt inte genom Eckerts egen rättfärdigande - det om att låta Platini inta scenen är "en mänsklig gest".

 

 

Låt oss se dessa magiska svampar i aktion. "Uefa bad formellt den dömande kammaren i den oberoende etiska kommittén om ett undantag för Mr Platini så han kunde komma med en kort farväladressering till deras kongress i Aten," deklarerade kommittén i ett uttalande. "Ordföranden i den dömande kammaren, Mr Hans-Joachim Eckert, beviljade detta undantag som en mänsklig gest."

 

 

Om du tillhör en av dessa personer som funderar på inom vilket annat område någon som just blivit avstängd från det aktuella området skulle få tillstånd att adressera dess ledande ljus, bör du förmodligen bara koppla av. Jag är säker på att the General Medical Council hela tiden plockar bort doktorer men sedan ger dem inledningsanförandet vid the Royal Society of Medicine's årliga konferens, medan finansiella bedragare omgående bjuds in för att föreläsa för Wall Street (vid närmare eftertanke så är det säkert precis vad som sker hos det sistnämnda). Trots det så kommer det finnas de som tittar på Eckerts beslutsfattande och som sedan funderar på huruvida tärningen skulle göra ett bättre jobb.

 

 

Men ändå, som så ofta är fallet i Fifa, så finns det nästan alltid någon annan höjdare som uppträder på ett ännu mer tveksamt sätt, vilket distraherar bort uppmärksamheten från dig själv. Och i det här fallet måste det vara Fifa-presidenten, Gianni Infantino. Jag vill inte vara alltför kontroversiell här, men jag kan inte hjälpa att jag känner att Giannis dagar som en milt leende nolla snabbt börjar ta slut. Precis som man skulle kunna förvänta sig från någon som bara jobbat sex månader på sitt nya jobb - och endast två månader efter det att han deklarerade att Fifa:s imagekris var över - så har Infantino redan intervjuats av Eckerts etiska kommitté. Han friades från alla överträdelser, och småsaker som hans vägran att ens skriva på ett anställningskontrakt - han är advokat - och ett antal flygningar med privatflyg betraktades som något man bara kunde förvänta sig.

 

 

Sålunda är han i Aten för att välkomna valet av en ny Uefa-president, det slovenska fotbollsförbundets president Aleksander Čeferin. Precis som Infantino har Čeferin stigit uppåt spårlöst, men han har besegrat Michael van Praag från Nederländerna, vars frispråkiga kritik mot Blatter under de senaste åren kan ses som en fläck på hans CV. Infantino har avfärdat rapporterna om att hans personal lobbade för Čeferin, vilket betyder att det är en ren tillfällighet att hans kampanj drogs igång strax efter det att Infantino ledde en delegation till Slovenien för att öppna ett nytt nationellt fotbollscenter.

 

 

Trots detta så tror jag att min favorit när det gäller tillfällighetssamband i allt det här är den mellan Čeferin och Tomaz Vesel, en annan sloven som Fifa precis anställde för att oberoende granska deras årliga inkomster, och Infantinos lön och bonusar. Kan du tro på att Čeferin och Vesel spelar i samma slovenska fotbollslag? Jag vet - hur stora är de chanserna?

 

 

Vad du än gör, gå inte iväg och lägg ihop två och två för att få fyra. När ett samband är såhär uppenbart, med den här sortens klara sikt, kan det bara vara oförvitligt. Som Infantino själv uttrycker det: det finns ingen konflikt eller svågerpolitik här. "Alla spelar fotboll, alla älskar fotboll," förklarade han med termer som definitivt skulle få honom av kroken i en formell överensstämmelse - eller definitivt i en överensstämmelse ledd av en av männen vi pratar om. Precis som Fifa-bossen fortsatte: "Det är bra att människor [som] älskar fotboll arbetar inom fotbollen också."

 

 

Precis. Familjen som spelar tillsammans förblir tillsammans - det var alltid så med Fifa-familjen. Precis som Infantino underströk precis innan omröstningen: "Jag hoppas bara att den som kommer att väljas kommer jobba på ett positivt sätt med mig också. Ett starkt Fifa behöver ett starkt Uefa." Och om allt detta låter som en onaturligt nära relation och lika skamligt misstänksamt som det någonsin gjort tidigare... well, glöm det. Det är Chinatown.

Av Mikael Holmkvist - 14 september 2016 16:19

 

Bilden: Om allt går som planerat landar Uniteds plan från Manchester här idag klockan 16:45 (svensk tid). Sedan kommer Mourinho träffa media strax efter landningen inför morgondagens match mot Feyenoord i Europa League.




Runt 15:30 (svensk tid) idag lämnade United Manchesters flygplats för att ta sig ner till Rotterdam i Nederländerna. Flygtiden ligger på ca 1 timmer och 20 minuter och de ska enligt Rotterdams-Haags flygplats hemsida landa klockan 16:45 (svensk tid). Enligt United kommer Mourinho att adressera media strax efter det att laget har landat, så under kvällen kommer säkert de första rapporterna därifrån att börja sippra ut.



Jag vet inte om ni såg det, men igår drabbades Manchester av ett oväder som bara just Manchester kan bjuda på. Det var storm, spöregn och blixtar och dunder. För er som varit i staden såg centralt belägna Market Street ut såhär igår kväll:

 

   


Det var även detta väder som tvingade de bittra att skjuta upp gårdagens hemmamatch mot Borussia Mönchengladbach till ikväll. Men i morse tränade de Röda ute på Carrington och då sken solen och i Rotterdam är det också soligt och 32 grader varmt i skrivande stund.



Värt att notera är att på planet fanns varken Rooney, Lingard eller Mchitarjan med. Vidare så antar jag att vi kommer få se en del spelare göra sina första starter ikväll. Portugisen har ju pratat om att han längtar tills Europa- och cupspelet drar igång, så att han kan börja använda fler spelare i 23-mannatruppen. Men det är ju som vanligt, vi får se. Avspark klockan 19:00 imorgon (torsdag) och i Sverige visas matchen i Kanal 9.




ManUtd.com:s rapport:


14/9-2016, 14:44 (svensk tid), Rapport av: Gemma Thompson

MOURINHO TAR MED SIG 20 SPELARE TILL ROTTERDAM



Jose Mourinho har tagit ut en 20-mannatrupp till resan till Rotterdam för Manchester Uniteds första match i Europa League borta mot Feyenoord.



Spelarna på onsdagseftermiddagens flyg till Nederländerna är:



De Gea, Romero, Johnstone; Darmian, Bailly, Blind, Fosu-Mensah, Rojo, Smalling; Carrick, Fellaini, Herrera, Mata, Memphis, Pogba, Schneiderlin, Young; Ibrahimovic, Martial och Rashford.



De Röda sparkar igång Europa League kampanjen på torsdag kväll på De Kuip i det blott tredje mötet någonsin mellan de två klubbarna. United har vunnit båda de två tidigare matcherna - hemma och borta i Champions Leagues gruppspel 1997/98 - men möter nu ett Feyenoord lag i excellent form efter att de tagit fem vinster på deras fem första ligamatcher.



Det här mötet kan bli en absorberande affär och Mourinho förväntas komma att skaka om sin trupp lite efter att nyligen ha sagt att han planerar att börja använda hela sin trupp till fullo under ett matchtätt september.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards