Direktlänk till inlägg 20 januari 2017

NY HÖRNA!

Av Mikael Holmkvist - 20 januari 2017 19:44

 

 

1-1 mot scouse-svinen, #Pogba och Jürgen

Inte så mycket att orda om, som matchen utvecklade sig är jag glad att Ibrahimović lyckades justera sin kropp och "gräva in" bollen med en nick, för att citera Erik Niva. Däremot så tyckte jag att mina åsikter om vårt försvar bekräftades. Scouserna spelar ju med en hög press och det är dåliga nyheter för våra backar. Visst är det bra att ha kötthuvuden som spelar rejält och han rensa när det behövs, men här syntes det faktum att våra mittbackar inte ens har en grundläggande bollkontroll eller passningsförmåga. Istället för att spela till våra gubbar hamnade bollen hos motståndarna, eller ute på läktarna. Jag har dessutom sagt att både Jones och Rojo har gjort det bra den här säsongen, men att båda är tickande bomber, man bara väntar på nästa misstag. Vilket illustrerades perfekt här:

  

Jones får bollen ostörd och börjar snurra och fibbla, varpå han ramlar, Firmino tar bollen och är på väg igenom helt fri. Ur ingenting kan livsfarliga situationer uppstå med de här spelarna i backlinjen, och det är ingen positiv sak. Sedan räddade Rojo situationen, som vi själva satt oss i, men på den efterföljande hörnan fick Pogba hjärnsläpp och fixade straff åt dem.

 


Det finns så mycket jag avskyr med den moderna fotbollen att listan snart är längre än den över representanter för Sverigedemokraterna som gjort, skrivit eller sagt något rasistiskt. Och jag kan inte påstå att Pogbas senaste trick gjorde någonting för att minska på den ilskan. Från det ögonblicket jag såg den där urlöjliga hashtag-skiten visste jag att han skulle prestera en stinkande insats. Helt jävla värdelöst och det sätter bara en enorm massa press och uppmärksamhet på en ung spelare som inte är helt färdigutvecklad än.



Jag skulle inte bli förvånad om Mourinho faktiskt har bett marknadsidioterna att ta en liten paus med den där skiten, för det blev ganska pinsamt i söndags då idiotin flashade upp varje gång efter ännu en felriktad passning. Jag kan tänka mig att hans "team" runtomkring honom gnuggar händerna och ser $-tecknen hägra sig och jag är säker på att han själv är ganska drivande i allt det här, men någonstans mitt i all den här skiten så måste han ju fortfarande spela fotboll. Och istället för att bara tillåta allt detta nonsens borde klubben hjälpa honom att fokusera på spelet, att bli spelaren som han definitivt har talangen för att bli, då kanske det där förbannade varumärket ser efter sig självt i framtiden.

 

 

 

 

 

 

 



Jag gillar verkligen Pogba och tycker att han är en ren klasspelare, sedan får man inte glömma att han fortfarande är relativt ung och jag har väldigt svårt att se att all den här skiten vid sidan av planen på något sätt kan hjälpa honom. Man kan säga mycket om Fergie, men det hade varit intressant att höra vad han tycker om det här och om han hade accepterat det. Låt killen koncentrera sig på fotbollen, så kommer det andra automatiskt.



I själva matchen var det kul att se att vi kan slita stora sår i detta "blivande mästarlag", jag har sagt det förr, och jag säger det igen, de är inte så bra som väldigt många "experter" påstår. Och hade vi haft ett spelskickligare mittbackspar hade vi utan några större problem kunnat bärga alla tre poängen här. Men sett över hela matchen så var vi förmodligen inte tillräckligt bra för att vinna. Sen kändes bytena väldigt konstiga, jag har läst någonstans att Carrick åkte på en smäll och att det var därför han fick kliva av i pausen, men att då sätta in galtnacken Rooney kändes sådär. Och visst, Fellaini gjorde ett hyfsat jobb och var i allra högsta grad involverad i målet, men det känns sådär att han fortsätter övertyga manager efter manager om sina kvaliteter. Här kan ni läsa Danny Taylors rapport från matchen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408327-zlatan-ibrahimovi-262-slog-till-sent-for-manchester-united-i-deras-oavgjorda-match-mot-liverpool/



Vad det gäller den där pisstinkande tysken med ett brandbombat staket i käften så stör jag mig alltmer på honom för varje gång vi bestraffas med hans tryne i bild. Han står rakt och upp ner, efter matchen, och säger att de var det klart bättre laget och sedan kom hans skitsnack om Uniteds långbollar. Att ett lag som jagar en match och har längre spelare än sina motståndare lyfter långt, det är ingenting att kissa på sig över, Jürgen. Lite roligt sen att några tidningar dagarna efter bemödade sig med att ta fram statistik på att scouse-svinen slagti fler långbollar än oss den här säsongen. Men det är såklart ingen som vågar konfrontera honom med hans skitsnack. Han är ju tysk, han har ju så mycket energi, han är ju så cool och han är ju scousernas frälsare. Jävla bedragare, dra ut gaddarna och bygg hus av dem och sätt sedan eld på fanskapet.


 

 

Bye, bye, Depay!

Redan i tisdags bubblade snacket på Red Issue om att Depay var nära en övergång till Lyon. Och senare under veckan nådde det även de större engelska tidningarna:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408336-manchester-united-har-kommit-overens-med-lyon-om-en-avgift-pa-16m-185-7m-kr-for-memphis-depay/



Och idag (fredag 20/1) fick vi se den här bilden:

 

 


För mig är det klockrena affärer Mourinho har gjort. Han har nu lastat iväg två Van Gaal-köp som uppenbarligen inte höll måttet, och vi har heller inte skänkt bort dem, utan säkrat pengar som i alla fall kommer i närheten av vad vi pungade ut för dem.



Schneiderlin kan jag känna lite sympati för. Han höll käften, jobbade på och trodde inte att han hade erövrat världen i samma ögonblick som han satte pennan på United-kontraktet. Han fick chanser och ibland var han bra, men alltför ofta var han direkt anonym och kom inte till sin rätt. Han hade många gånger imponerat på mig i våra matcher mot Southampton, men de nivåerna kom han aldrig upp i för oss. Everton känns rätt för honom och han kan säkerligen göra stor nytta där.



Men Depay däremot. Oj. Ett förstaklassens kukhuvud från dag ett. När man inte har presterat något på någon av de största scenerna (nej, jag räknar inte holländska ligan som en stor scen), så kan det vara smart att hålla en låg profil och först låta spelet tala, under en längre tid, ute på planen. Om man sedan utvecklas till en ny Ronaldo och anses vara en av världens absolut bästa spelare, ser till att klubben vinner tunga titlar o.s.v., ja då kan jag leva med arrogansen och att man kanske vill synas. Men att prestera bra mot ett belgiskt lag i augusti och göra något "fräckt trick" mot en dansk lilleputtklubb, för att sedan mest frustrera fansen och lagkamraterna, det är inget som gör dig till en storspelare. Och så var det med Depay. Han kunde blixtra till mot mindre motståndare, annars gick han mest runt och spände upp sig, försökte dribbla för många motståndare, drumlade in i den andra, föll i backen och låg där patetiskt och viftade med händerna mot domaren. Så den försäljningen firar jag med ett glas gott ikväll.



Dessutom levde han sitt liv utanför planen som om han vore Ronaldo, och om inte annat så förtjänar han att gå enbart p.g.a den här skiten:

 


 

 

Antoine Griezmann

Det är ju ett tag kvar till nästa transferfönster öppnar, men redan är spekulationerna om sommarens alla köp i full gång. Väldigt många verkar överens om att United har siktet inställt på framförallt en spelare, Antoine Griezmann. Jag har inte en aning om huruvida det blir så, men jag utesluter det inte heller. För flera på Red Issue backar upp storyn, precis som Mourinho-kännaren Duncan Castles, och lera med dem. Men vi får väl se. Tidigare i veckan gick seriösa och initierade Miguel Delaney på the Independent ut med detta:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408315-barcelona-intresserade-av-diego-costa-da-atletico-madrid-vill-ersatta-antoine-griezmann-som-ar-pa-vag-till-united/



Följt av det här dagen efter:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408316-manchester-united-planerar-affar-for-antoine-griezmann-och-en-forsaljning-av-luke-shaw-i-sommar/



Gällande transferförbudet som omnämns i den andra artikeln gäller det inte försäljningar. Så oavsett vad CAS kommer fram till så får de sälja spelare. Men om transferförbudet kvarstår får de ju inte utnyttja de eventuella Griezmann-pengarna till att värva ersättare. Så i så fall kan det ju komplicera affären ytterligare.



Delaney nämner även Luke Shaw i sin artikel. Och nu har jag hört det mumlas från flera insatta håll om att hans attityd är pissdålig, han bär fortfarande på några extra kilon i onödan och imponerar knappast ute på träningsplanen. Han berättade ju i höstas att han bor ihop med sina bästa polare och tydligen så är det lite för mycket av det här i det huset:

 

Dessutom rapporteras det nu att han var helt fit till FA Cupmatchen mot Reading för två veckor sedan, men inte ens det räckte för att övertyga Mourinho om en plats i matchtruppen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408319-manchester-uniteds-luke-shaw-ar-en-missanpassad-27m-309-9m-kr-spelare-efter-att-glidit-ner-fran-nummer-1-pa-vansterbacken-till-att-bli-fjardevalet-dar-pa-5-manader/



På tal om Griezmann så skrev den alltid lika briljante Richard Kurt följande i the Irish Examiner i december förra året:


 

"När det gäller anfallslinjen efter Rooney har Lissabon-'vänner' sagt till mig att Josés måltavla nummer ett till sommaren är Antoine Griezmann, men det har även funnits en del knuffande bakom scenen gällande Zlatan. Grejen är pågående men det sägs att vissa amerikanska intressen har försökt uppmuntra hans uttåg från England under 2017, och att både Ed Woodward och José nu vet om det.

 

 

I skrivande stund är lösningen osäker. Kanske något överraskande, med tanke på hans legendariska självaktning, men ett tryne har t.o.m sagt att Zlatan har uttryckt vissa tveksamheter gällande sin egen fysiska kapacitet att ploga på ett år till i Premier League - därav den möjliga attraktionen för en mer avslappnad Västkustsrutin under en säsong eller två."



Raderna om Ibrahimović är ju onekligen intressanta.


 

Nobby Stiles
Alla känner vi ju till den lille krigaren som var så viktig både för United och för Ingurland på 60-talet. Tyvärr har livets höst för den här soldaten varit allt annat än glädjande, det verkar inte finnas något slut på eländet heller. Och det är när jag läser sånt här som jag blir ännu mer förbannad när jag ser bilder av spelare som Depay, Richardson eller Tom Clverley i Uniteds tröja. Kukhuvuden som dragit in miljoner på att göra i princip ingenting, förutom att gång efter annan testa mitt hjärta och humör på rent ohälsosamma sätt. Detta medan sanna United-legendarer lämnas till sitt öde och förväntas jobba gratis. Stiles är dessutom född och uppvuxen i Collyhurst i Manchester, har alltid varit ett United-fan och alltid gett sitt allra yttersta för klubben. Det här är enbart sorglig läsning:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408317-hur-fotbollen-har-svikit-nobby-stiles-manchester-united-och-englands-ikonen-som-lider-av-demens/



Vilken hög med storrunkare de verkligen är:



"Han har alltid sett det som en stolthet att springa ut i klubbens färger, så han ryggade inte tillbaka då han bad om biljetter till lagets hemmamatch mot Liverpool 2009. Han informerades om att han måste betala fullt pris. Han ville göra sitt barnbarn, Caitlin, sällskap på hennes första match på Old Trafford, på hennes födelsedag."



"United frågade om de kunde närvara vid ceremonin, för att filma och göra intervjuer, men Stiles fru var ovillig att bevilja det. "Ett av de väldigt få andra tillfällena vi kommer ihåg att de hört av sig var när de ville att pappa skulle köra en middag för dem gratis," säger Rob Stiles."


 

 

LVG

Egentligen är det för tidigt för mig att prata om honom redan. Minnena av hans regeringstid i United är fortfarande oerhört smärtsamma. Hursomhelst så dök det i alla fall upp citat från honom från en intervju med holländska Telegraaf som översattes till att han troligen skulle sluta helt med tränarjobbet i fotbollen. Men någon dag senare gick han ut och rättade det hela och sa att han skulle ta ett sabbatsår (vad han har gjort sedan i maj förra året då?) och sen vet man inte vad som händer. Säker på att någon klubb i Kina är beredd att hosta upp några miljoner för ännu ett "stort fotbollsnamn". För ingen seriös klubb i Europa kan väl på allvar överväga att plocka in honom?



I intervjun mixade även LVG ursinnigt bland sina avrättningsmetaforer:


 

"De sista sex månaderna i United var omständigheterna så svåra. Mitt huvud satt i en snara i sex månader. Det är därför jag ser pokalen som jag vann, FA Cupen, som den största pokalen i min karriär. Jag stod på plankan under de sex senaste månaderna. Mitt huvud låg i giljotinen - placerat där av engelsk media."



Hängning, drunkning och halshuggning är alla med där (jag antar att vi ville vara säkra).


 

Terroristbekämpning på OT

Nej det handlar inte om att Magnus Ranstorp ska smyga in på OT, lukta lite och tycka sig ana ett terroristhot från den muslimska världen. Inte heller ska någon "Englands-vän" kasta ut Pogba för att han är muslim.



Från the Guardian:

 

 

Manchester United säger att de är den första sportklubben i England att anställa en manager för terroristbekämpning på heltid.

 

Posten har intagits av en f.d inspektör från Greater Manchester polisens speciella sökenhet.

 

Anställningen, som avslöjades vid ett nyligen arrangerat klubbforum, kommer mitt i signifikativa extraåtgärder som introducerats på Old Trafford under matchdagarna.

 

Fordon kontrolleras numera rutinmässigt då de kör in på parkeringarna och supportrarna söks igenom vid vändkorsen.

 

Uniteds Premier League-match mot Bournemouth i maj förra året sköts upp när arenan evakuerades efter att vad som visade sig vara en fejkbomb hittades på en toalett.

 

Den hade av misstag lämnats kvar efter en övning tidigare under veckan.

 

I november gömde sig två supportrar på en rundtur runt arenan inne på en toalett på Old Trafford i hopp om att få se United Premier League-match mot Arsenal. De hittades till sist och lämnades över till polisen.

 

Förra året ville säkerhetsexperten baronessan Ruth Henning få till en ändring i licenslagen där man tvingar underhållningsplatser runtom i Storbritannien att genomgå utbildning i terrorismbekämpning.


 

 

Allt verkar inte vara en dans på rosor i Pips trädgård

I förra hörnan skrev jag om det mentala sammanbrottet som "frälsaren" Pip Guardiola ibland verkar ströva farligt nära. Det blev inte mycket bättre efter den blytunga 4-0 förlusten mot Everton förra helgen:

https://twitter.com/DaleyAssist/status/821039638647336961



När det blåser hårt och moralen är låg i ett lag är det ändå skönt att ha klippor som Nicolás Hernán Gonzalo Otamendi att luta sig emot:



Vilket fullständigt bedrövligt skithus han är! Och jag har sagt det förut, men "experterna" fortsätter att referera till honom som en riktig "hårding" och "tuffing" ute på planen, en spelare som aldrig lägger två fingrar emellan. Vilket skitsnack. Jag vill minnas att vi var intresserade av honom innan City slog till - snacka om flyt, för oss.



Nu har de ju även hostat upp £27m (313,4m kr) för den 19-årige brasilianaren Gabriel Jesus från São Paulo-klubben Palmeiras, och från honom verkar toalettringen Otamendi kunna få fin konkurrens:



Det innebär att de Bittra nu har två spelare med namnet Jesus - Jesús Navas och (ängeln) Gabriel Jesus - hyfsat massiva, har slavdrivarna från Abu Dhabi siktat in sig på den kristna publiken, eller är det bara en tillfällighet?



Vidare ska sägas att det inte bara var citys genomkrokade "fans" som höll på att gå under av beundran och underdånighet i somras när Pip presenterades som deras manager. Många journalister glömde även bort sin arbetsbeskrivning och stämde okritiskt in i hyllningskörerna. Pip och pisstinkande Jürgen är ju hipster-managers och omtyckta. Då blir det svårare att kritisera och granska dem, men desto lättare att smutskasta den elake Mourinho, han som vi fått höra var slut som manager.



Nu är det ju inte lika roligt med den "verklighetsbeskrivningen" och till sist så har knivarna börjat vässas mot Pip också.

 



I tisdags körde Daily Mirror ett helt uppslag på ämnet och t.o.m idioten Stan Collymore har fått till en hyfsad text:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408312-manchester-city-riskerar-den-totala-katastrofen-att-inte-kvalificera-sig-till-champions-league-som-de-anstallde-bossen-pep-guardiola-for-att-vinna/



Collymores alster:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408311-endast-i-den-har-eran-av-hype-och-hysteri-kan-manchester-citys-pep-guardiola-kallas-den-storsta-managern/



Dessutom jagar the Sun en story om City-spelare som inte alls gillar Pips metoder och börjar planera ett litet uppror mot den katalanska kuken. Och som vi vet så om de har fått vittring, då är de ganska ihärdiga.



Oavsett hur mycket pengar dessa dårar än har, så tror jag aldrig att de kommer lämna sin roll som producenter av ren och skär komik för oss andra att avnjuta. Ni vet ju hur de alltid tjatar om att de har flest fans, mest passionerade fans, ständigt lojala fans o.s.v Detta stämmer ju inte, och inte deras påhitt om att alla fotbollsintresserade i Manchester är Blåa heller. Det är rent skitsnack, men ändå funkar det som "fakta" för många "experter" på tv. Så det är underbart att bevittna deras tystnad när de på plats ser massvis med tomma blåa stolar. Och nu är det dags igen. Imorgon (lördag) möter dem ligatvåan Tottenham hemma i en riktigt viktig match. Men så sent som ikväll finns det biljetter tillgängliga till allmän försäljning. Begränsningen går vid sex biljetter per person! Det är inte ens någon idé att försöka förklara, det är bara att garva åt dessa pinsamma kukflöten.

 

Men det är klart, vem fan vill riskera att hamna bredvid ett sådant här totalt och fullständigt kötthuvud?!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards