Alla inlägg under oktober 2017

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:47

Också den här veckan: John Delaney, en lön man kan leva på och Gigi Becalis guldsked

   

Aleksander Ceferin: låt oss agera. Fotograf: Harold Cunningham/Uefa via Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 9 april, 2017:

 

 

Veckans citat

Uefa-chefen Aleksander Ceferin - glad över att de sex nya ansiktena i hans exekutiva kommitté kommer hjälpa till att "återbygga vår image, återställa vår trovärdighet... Inga tomma löften; inga tomma ord: inga skandaler. Låt oss agera med ödmjukhet, respekt och professionalism."

 

 

• Bland de som klivit fram:

a) Chefen för Irlands fotbollsförbund John Delaney - som vann sin plats två dagar efter att Irlands obetalda damlandslag hotade med att strejka för att säkra matchavgifter på €300 (3,026 kr) och en uppsättning träningsoveraller. Rollen tar hans inkomst till över €460k (4,63m kr), plus €300 (3,026 kr) om dagen för eventuella utlägg.

b) Polska fotbollsförbundets chef Zbigniew Boniek - vald två veckor efter att han twittrade följande: "Utan att överdriva, när vi pratar om fotboll, då är en kvinnans input värdlöst." Boniek sade sedan till kritikerna: "Det var ett skämt. Självklart förstod ni inte det - inte alla har den intelligensen."

 

 

• Bonieks anledningar till att han ville ha en plats i Uefa, som han berättade för polsk media i februari: "Det handlar lite om fåfänga, och det handlar om bekvämlighet. När du sitter i kommittén, om du vill se Real v Bayern, då kan du bara ringa och nästa dag har du planet, hotell och biljetter." Också attraktivt: den sexsiffriga lönen och deltidstimmarna: "Jag gillar att ha tid för golf och hästar."

 

 

Veckans ovationer

Två andra uttalanden från Ceferins tal i Helsingfors förra veckan:

 

 

a) Definierar vad som gör hans Uefa annorlunda mot det befläckade Fifa från Blatter-tiden - för att sedan annonsera "solidaritetsbonusar" på €1m (10,09m kr) till alla medlemsförbund. Delaney: "Det är något alla blev glada av. Man kunde se att alla i rummet blev glada."

Och b) Han stängde mötet med en varning till rika klubbar om att avsluta deras diskussioner om profitdrivna formatförändringar: "Det är helt enkelt så, att pengarna inte styr." Varningen kom sex månader efter att Ceferin presenterade en plan för att flytta Champions League-finalen till New York: "Vi kommer tänka på andra marknader också."

 

 

Andra nyheter: mest konsoliderad

Sunderland - a) skär ner på personalen som en del av en grundläggande "konsolideringsprocess", och b) bekräftar att de gav f.d vd:n Margaret Byrne en utbetalning på £750,000 (8,49m kr) efter Adam Johnson-fallet. Klubben säger att personalnedskärningarna kommer "se till så att vi är bättre utrustade för att ta Sunderland AFC framåt... vi har inte fattat dessa beslut lättvindigt".

 

 

Samtidigt

2: Antalet Premier League-klubbar som är ackrediterade för att de åtminstone betalar alla personal under matchdagarna en lön man kan leva på. £174m (1,97 miljarder kr): summa de 20 Premier League-klubbarna hittade till avgifter till spelarnas agenter under de två senaste fönstren - ej ackrediterade Manchester City toppar listan på £26,3m (297,9m kr).

 

 

Hittar också en balans

Fifa-exekutiva: publicerar räkenskaper som visar en förlust på $369m (3,19 miljarder kr), men en ökning med $5,6m (48,4m kr) för betalningarna till Fifa-exekutiva. Gianni Infantino: "Vi placerar fotbollen i centrum för allt som vi gör. Trots allt så måste vi se till så att varje liten bit inkomst investeras väl i spelet."

 

 

På annat håll: mest irriterad

Fufa - Ugandas fotbollsförbund - reflekterar över en "svår dag" efter att en rivaliserande fraktion som pratar om korruption inom förbundet försökte storma Fufa-huset i Kampala, vilket resulterade i att en polis av misstag sköt sig själv i benet. Fufa: "Det här är inte vad fotbollen behöver."

 

 

Sparkar ut det

Rumänien: Astra-tränaren Marius Sumudica drar en gräns vid rasistiskt hån från fansen: "De sjöng 'Zigenare' mot mig. Well, när jag vände mig om för att titta på dem var det som att vara på biografen när ljusen släcks - så mycket mörker. Hälften av dem är färgade, stackare."

 

 

Mest reformerad

Rumänien: Steaua-ägaren Gigi Becali om vad han lärde sig från sin tid i fängelse: "Jag hade både en säng och en hängmatta, jag åt med skedar och gafflar gjorda av guld, och vakterna skötte min städning. Varför? Jag är Becali. Mitt namn hjälpte verkligen." Uttalande från fängelset: "Detta har ingen grund i fakta."

 

 

• Becalis andra budskap förra veckan: han avslöjade hur "gud sköt upp apokalypsen" när Donald Trump vann, och han berättade för BBC varför han finner idén om att kvinnor ska spela fotboll "motbjudande": "Jag säger bara saker baserat på religion. För mig är den enda sanningen guds ord."

 

 

Slår också ett slag

Frankrike: Alain Clément, Pollestres president, förnekar att deras val av "Europas toppbordell" som tröjsponsor för deras damlag sänder ut fel budskap. "Tjejerna hade inga problem. De satte på sig dessa tröjor medvetet. Ingen tvingade dem."

 

 

Tuffaste uppgiften

Brasilien: Serie D-laget Fluminese de Feiras marknadschef Xiko Melo försvarar klubbens tröjavtal där de ersatt spelarnamnen och numren med specialpriser från en lokal mataffär, detta inkluderar: "Raklödder, R$20,38 (57,69 kr)". "Behoven måste täckas. Men det är inte lätt: erbjudandena i affären ändras hela tiden."

 

 

Och mest dramatisk

Brasilien: Veteranbollkallen hos Corinthians Ivan Régis, 40 år gammal - "ledsen" för att ha blivit avstängd efter att bilder på honom när han låtsas bli slagen av Universidad de Chile-försvararen Jara spridits på nätet. "Det var stundens ingivelse, jag tänkte bara, 'jag filmar'. Jag hoppades att han skulle få ett gult kort, men det fick han inte. Jag försökte bara hjälpa till."


Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:42

Också den här veckan: Philip Chiyangwa, fake news och Willy Sagnols semantik

   

Bruno möter fans vid Boa Esporte. Fotograf: Cristiane Mattos/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 26 mars, 2017:


 

Veckans citat

Brasilien: Boa Esporte-tränaren Julinho Camargo - "avslappnad" inför att den tidigt släppta mördaren Bruno i sin trupp, sju år efter det att målvakten matade sina hundar med sin flickvän. "Det är inget problem, mitt fokus ligger bara på fotbollen. Vi har alla ett privatliv."



• Håller sig också stark: Ingrid Calheiros, Brunos fru sedan de gifte sig i fängelset förra året. Nu hanterar hon hatare online: "Gud är allt... all ära och framgång till enbart honom! Vi har inte tid att slösa bort på er olyckliga och oälskade människor. Gillar ni det inte? Gå och berätta det för vår herre, för han är barmhärtig och kan välsigna era liv på samma sätt som han välsignade våra. Medan ni slösar bort er tid på oss, kalasar vi i kärlek... Det var allt, god natt. #gråtallaavundsjuka #accepteradet #älskaochbliälskad #pusspåaxeln #gudärmer #gudärmedoss #ledsendetvargudsomgavmigdet #hejdåsötnos #hyckleri."


 

Veckans ställningstagande

Uefa-chefen Aleksander Ceferin - presenterar sin nya drive "Spelets beskydd" mot bedrägeri och dålig etik. "Om vi, fotbollens ledare, inte leder som ett exempel, så kommer fansen en dag att få nog och lämna fotbollen."

(Februari: Ceferin bedömer italienska fotbollsförbundets chef Carlo Tavecchio - dömd fem gånger sedan 1970 för korruption och avstängd för rasism 2014: "Jag har en excellent åsikt om Carlo. Han är en ärlig man - passionerad och med ett oberoende sinnelag.")


 

Bästa reflex

Rysslands biträdande premiärminister Vitalij Mutko fick en fråga om den brittiska pressens bevakning av våldet inom den ryska fotbollen och den ryska riksdagsmannen Igor Lebedevs uppmaningar om att legalisera huliganismen. Han svarade: "[Journalister] har fått uppgiften att misskreditera rysk sport. Dessa meningslösa attacker visar inga tecken på att avta."


 

Juridiknytt: kortaste striden

8 mars: Zimbabwes fotbollsförbundschef Philip Chiyangwa hotar med stämning gällande påståendena om hans 58-årsfest var en front för att planera att kasta ut den Afrikanska konfederationens president Issa Hayatou. "Våga inte komma med korkade insinuationer, skändliga anklagelser. Mitt juridiska team förbereder sig på att gå ut i strid."

18 mars: Chiyangwa reflekterar över att Hayatou avsatts: "Jag gjorde detta. Rådet för att få bort Hayatou var det du såg på min födelsedagsfest. Den här segern var min egen konst, mitt särskilda konstnärskap. Jag har fullständigt tystat den här killen."



• Chiyangwas åsikt om hans bredare roll i fotbollsfamiljen, en månad efter att Gianni Infantino förnekade samförstånd: "Det är såhär det fungerar. Jag väntar på att få starttillstånd från Fifa gällande vilka jag ska kämpa mot, huruvida det gäller att behålla någon eller ta hand om dem. Jag fick grönt ljus för att ta hand om den här - och det gjorde jag."

FIFA-presidenten Gianni Infantino dansar med Phillip Chiyangwa från Zimbabwe.


 

 

Plus: mest generös

Utskämda f.d Fifa-representanten Mohamed bin Hammam - oförmögen att förneka att han gav den CAF-presidenten Ahmad Ahmad misstänkta betalningar 2008 och 2010 för att: "Jag hjälpte många personer... På inget sätt kan jag minnas vilka, när, varför eller hur mycket." Bin Hammam berättade för Bloomberg att han aldrig bad om att få någonting tillbaka; Ahmad förnekar alla förseelser.


 

Andra nyheter: mest vänskaplig

Rumänien: F.d ASA-managern Ilie Stan påstår att han tvingades bort för att han vägrade ta med en sponsors son i sin förstaelva. "De behandlade mig som en trasa. Att spela honom var som att spela med 10 spelare. Det var en upprörande arbetsmiljö." ASA:s uttalande gällande han uttåg: "Det här var en vänskaplig separation. Tack för allt, Ilie!"


 

Mest besvärligt

Franske tränaren Willy Sagnol, nådde de två sista intervjustegen för jobbet hos Ghana, tre år efter att ha sagt att "typiska afrikanska" spelare är "starka" men "saknar intelligens". Sagnol förnekade rasism: "Om min ofullständiga semantik kränkte någon, då är jag ledsen."


 

Står också fast vid sin sak

Brasilien, 3 mars: Vasco-presidenten Eurico Miranda attackerar de som kritiserat tränaren Cristovão Borges som rasister. "De flesta gillar inte Cristovão. Jag gillar honom, men de gör det inte för han har inte samma färg som mig. Det är fördomar. Hursomhelst så är jag ingen som sparkar tränare. 18 mars: Sparkar honom.


 

Mest rastlös

Italien: F.d Palermo-ägaren Maurizio Zamparini förnekar att han försökte få de nya ägarna att sparka tränaren Diego Lopez och återanställa Davide Ballardini för fjärde gången. Det är fejkade spekulationer. Jag är bara en konsult då och då, vilket passar min ålder och erfarenhet."


 

Håller det äkta

Rumänien: Astra-managern Marius Sumudica reflekterar efter det att fyra rumänska U21-landslagsspelare skickades hem för att ha druckit på lagets flygresa. "Låt dem vara. Jag har ett talesätt: han som inte dricker, inte röker och inte kissar i vasken är ingen riktig spelare. Det är folktro."


 

Redo att lära sig

Brasilien: Atlético-GO-anfallaren Walter vänder sig till nya tränaren Marcelo Cabo för att lösa sina problem med disciplinen och sin övervikt: "Jag är redo att förändra mig."

(Januari: Cabo säger förlåt efter att ha hittats av polisen på ett motell "rejält berusad" efter att ha varit försvunnen i 40 timmar. "Det här var ett misstag, så vi går vidare. Tiden är mästaren över reson. Tiden kommer visa vem Marcelo Cabo verkligen är.")


 

Plus: mest viral

Sydafrika: Free State Star-anfallaren Mohammed Anas förklarar vad han menade i en intervju efter en match där han tackade "mina fans, min fru och min flickvän... jag menar min fru."Anas: "Jag har ingen flickvän. Jag kallar min dotter min flickvän. Det var det jag pratade om." Det positiva: "Jag är berömd nu - folk över hela världen känner mig."

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:36

Också den här veckan: Ahmad Ahmad, Yaya Touré och the Teddy Bear Stadium

   

Bruno: förtjänar detta. Fotograf: Cristiane Mattos/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 19 mars, 2017:

 

 

Veckans citat

Rone Moraes da Costa - president för Brasilianska Boa Esporte - "oberörd" av lokala myndigheters hot om att dra tillbaka sina sponsorpengar efter att han plockat in den tidigt släppte mördaren Bruno. Da Costa: "Om den här staden inte gillar det, flyttar jag oss till en annan stad. Bruno förtjänar den här chansen."

 

 

• Brunos åsikt, presenterad i hans första stora intervju sedan han matade sina hundar med sin flickvän för att slippa betala barnbidrag: "Grabben, vad som hände, hände. Jag begick ett misstag, ett allvarligt sådant, men misstag händer i livet - jag är ingen dålig kille. Folk försökte begrava min dröm p.g.a ett misstag, men jag bad gud om förlåtelse, så jag fortsätter med min karriär, grabben. Jag börjar om."

 

 

Bästa nykomling

Chefen för Madagaskars fotbollsförbund Ahmad Ahmad - har vunnit presidentposten för den Afrikanska konfederationen som "Afrikas kandidat för förändring... Det här är en skön seger, tack vare gud. Jag är den enda som vågade presentera en kandidatur för förändring. Nu ska jag strida för att införa det."

 

 

• Ahmads första uppgift: förneka alla eventuella förseelser i en etisk undersökning gällande påstådda länkar till den utskämda f.d qatariske Fifa-medlemmen Mohamed bin Hamman. Läckta e-mejl visar att Ahmad bad Bin Hammam om $10,000 (86,500 kr) 2008 och mer 2010, "antingen genom en snabb insättning eller så kan jag ta det i Paris". Han förnekar att det var mutor: "Jag bad helt enkelt om ekonomisk hjälp för att organisera val i förbundet. Det var inte i utbyte mot stöd."

 

 

• Reagerar på resultatet, som tog bort Issa Hayatou, som suttit i sju chefsperioder: a) Zimbabwes fotbollsförbundschef, Ahmad-stöttaren och Robert Mugabe-lojalisten Philip Chiyangwa: "Jag är alldeles upprymd: vi krossade en diktator"; och b) Fifa-chefen Gianni Infantino, som förnekar att han bedrivit lobbyverksamhet för Ahmad som hämnd för Hayatous bristande stöd i förra årets Fifa-val: "Ahmad jobbar med hela sin kropp och själ för fotbollen. Jag vet att han kommer passa in i vårt lag."

 

 

Passar också in

Chefen för Ghanas fotbollsförbund Kwesi Nyantakyi - omvald till Fifa-rådet med ett löfte om att hjälpa Ahmads upplysta "förändringsvindar att blåsa genom fotbollen". Nyantakyis signaturpolicy: 2015 års vision om att höja publiksiffrorna genom att använda "sexiga damer" i "snygga jeans" att locka med. "Män kommer att hoppa till arenorna, enkom för att se damerna."

 

 

På annat håll: bäst timing

9 mars: Uefa-presidenten Aleksander Ceferin säger följande till Uefa Direct-magasinet: "Utan fans, finns det ingen fotboll. Fansen är spelets hjärta. Vi behöver deras passion och uppspelthet för att hålla spelet vid liv." 17 mars: Uefa tilldelar sponsorer, representanter och företagsgästfrihet 24,500 av de 66,000 biljetterna till årets Champions League-final. Fansens biljettpriser: £60 till £390 (680 kr till 418 kr).

 

 

Veckans vacklande

Italien: Maurizio Zamparini, reflekterar över kritiken mot hans affär där han sålde Palermo til en grupp frontad av Paul Baccaglini - tv-personlighet, nakenmodell och grundare av det politiska skojpartiet från 2009 baserat på citroner. "Han är en fantastisk pojke. Jag ber bara för att det är genuint."

 

 

• Baccaglinis första löfte till fansen: "Om vi hänger kvar i Serie A kommer jag gå till kyrkan på mina knän, äta 20 smörgåsar med mjälte, skaffa en tatuering i mitt ansikte - jag kommer göra allt detta. Jag är en man som håller mitt ord."

 

 

Bästa intentionerna

Italien: Savona-baserade Quilianos spelare - arrangerade en "nolltolerans mot rasism"-demonstration genom att måla sig svarta och posera för selfies. Ligarepresentanter kallade aktionen, med intentionen att stötta en lagkamrat som blivit en måltavla för rasister, "en riktigt ärofylld gest".

 

 

 

 

Bäst återhämtning

Brasilianske anfallaren "Tubby" Walter, sparkad av Goiás efter att ha armbågat en lagkamrat medvetslös, har skrivit på för Atlético-GO istället: "Jag är så lycklig, mannen. Gud satte mig här, så i Jesus namn kommer jag den här klubben mitt liv. Jag har verkligen vänt på saker och ting."

 

 

• Goiás director Hailé Pinheiro hyllar Walter: "Jag försökte med allt jag kunde men han är en idiot. Dagen innan incidenten spenderade jag flera timmar med att prata med honom. Jag sade till honom att han var tvungen att gå ner i vikt. Jag sade: 'Walter, du måste förstå att du har fyra eller fem år med fotbollsspelande och sedan kommer du inte vara någonting annat. Du kommer bara vara en till fet man i världen.' Mina ord var värdelösa. Han har något fel i huvudet."

 

 

Också tillbaka i spelet

Rumänien: Tränaren Leo Grozavu, återinsatt av Botosani en vecka efter att ha avgått efter att ha slagit till en utbytt spelare. Botosani-finansiären Valeriu Iftime: "Vi gillar Leo. Låt oss gå tillbaka till jobbet."

 

 

• Stöttar också Leo - Poli Timisoara-tränaren Ionut Popa: "Vi har alla gjort det. Jag slog en gång tre spelare i halvtidspausen. Att misshandla kommer från himlen." Det enda Popa ångrar hittills, vilket han berättade 2013: "Jag har alltid velat sparka till en domare. Jag har varit nära, men gjorde det inte."

 

 

Bästa lagarbetet

Täcker alla baserna den senaste veckan: a) Yaya Touré: "Jag vill definitivt stanna [i Manchester City]. Jag älskar den här fotbollsklubben" och b) Agenten Dimitrij Seluk: "Manchester United? Varför inte? Det här är inget problem, inte från Yaya, eller från mig."

 

 

Bästa dementin

Brasilianska klubben Audax klargör vad ägaren Mário Teixeira menade då han äntrade domarrummet och skrek: "Era luffare, era äckel, ni skulle behöva få rejält med stryk." Audax: "Dessa åsikter reflekterar inte klubbens officiella position. Audax respekterar auktoriteter."

 

 

Drar en gräns

Senegals U20-tränare Joseph Koto reagerar efter att hans anfallare Ibrahima Ndiaye varandes för att ha "kastat en misstänksam substans" i Zambias mål under deras 2-0 förlust i finalen. "Folk måste sluta tro att Juju existerar. Om Juju existerar, hade vi vunnit den här matchen."

 

 

Plus: mest kramiga

Österrikiska division två klubben Wiener Neustadt förnekar påståendena om att de lät en teddybjörnsfirma döpa om deras arena under en kamp för att undvika nedflyttning skicka ut fel signaler. Klubben säger att en rebranding till Teddybären-und-Plüsch Stadion efter att namnrättigheterna lottats ut är förnuftigt ut ekonomisk synvinkel: "Ibland är det svårt att få sponsorer."

 

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:30

Också den här veckan: Carlo Tavecchio, Dimitri Payet och när borgmästare attackerar

   

Paul Baccaglini; ny Palermo-president. Fotograf: Tullio M. Puglia/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 12 mars, 2017:

 

 

Veckans man

Carlo Tavecchio - omvald till Italiens fotbollsförbunds president trots fem domar sedan 1970 för skattefiffel, förfalskning och maktmissbruk, och 2014 stängdes han av för rasism. "Tack för er tillit. Vi tar trovärdigheten tillbaka till italiensk fotboll."

 

 

• På Tavecchios agenda för den nya regeringstiden: en förnyad push för mångfald och integrering - som bygger på åsikterna han presenterade i en läckt ljudupptagning 2015: a) "Jag har ingenting emot judar, men det är bäst att hålla dem under kontroll," och b) "Jag har ingenting emot homosexuella men håll dem borta från mig. Jag är helt normal." Han förnekade fördomar: "Jag respekterar allas val."

 

 

Veckans undanglidning

Fifa: utesluter Vitalij Mutko från omval - inte gällande statssponsrad doping, etik eller omtvistade hackningslänkar till Fancy Bears, utan för valteknikaliteter. Mutko: "Det handlar bara om politisk neutralitet. Allt är normalt."

 

 

Också i förra veckan från fotbollsfamiljen:

 

 

• Brasilianska fotbollsförbundets chef Marco Polo del Nero - undviker fortfarande internationella flygresor efter att ha flytt FBI:s räder mot Fifa 2015 - presenterar landslagets nya sponsor, GOL Airlines, samtidigt som han poserar för foton med ett flygplan. Han förnekar alla förseelser.

 

 

• F.d presidenten för El Salvadors fotbollsförbund Reynaldo Vásquez, efterlyst i USA gällande påstådd Fifa-korruption, har fått fängelse i åtta år i El Salvador för orelaterat arbetsbedrägeri. "Det är en överraskande bedömning. Det är inte baserat på lagen."

 

 

• Och chefen för Zimbabwes fotbollsförbund Philip Chiyangwa är redo att stämma den Afrikanska konfederationen för att de påstått att han "destabiliserade" regionen i och med förra månadens "stjärnspäckade" 58-årsfest. "De borde inte våga komma med korkade insinuationer, skadliga anklagelser. Mitt juridiska team förbereder sig för att gå till strid."

 

 

På annat håll: bästa nykomling

Italien: Nya Palermo-presidenten Paul Baccaglini - tv-personlighet, nakenmodell och grundare av ett politiskt skojparti från 2009 baserat på citroner (slogan: "Yes, We Lemon") - försäkrar fansen gällande hans trovärdighet: "Jag är ingen f.d knarkhandlare som suttit inne."

 

 

• F.d presidenten Maurizio Zamparinis åsikt om Baccaglini, som avslöjade sin Palermo-brösttatuering vid sin första presskonferens: "Han kommer vara en seriös president, han är en väldigt intelligent person. Jag lämnar Palermo i säkra händer."

 

 

Bästa äventyret

Dimitri Payet, februari 2016: "Jag är stolt över att förlänga mitt äventyr med West Ham. Kärleksaffären fortsätter." Mars 2017: "Jag hade ingen vilja att spela i de lägre delarna av the Premier League. Man skulle kunna säga att jag var pissförbannad, ja."

 

 

Mest självsäkra vägen

Spanien: Málaga-presidenten shejk Abduallah Al-Thani, @ANAALThani, om den hårt kritiserade tränaren Marcelo Romero.

1 mars: "Jag stöttar tränaren mr Romero och alla spelarna. Jag litar på dem. Vi är en familj. #VamosMálagacf";

5 mars: "[11:56] Jag litar på Allah, min herre och din herre; det finns ingen levande varelse som herren inte håller i luggen; min herre är minsann på rätt väg."

7 mars: Ger honom sparken.

 

 

Flyttar också vidare:

 

 

• Petersfield-managern John Robson: åkte hem i halvtid i deras 4-2 förlust mot Kidlington. Ordföranden Graeme Moir: "Han sade till spelarna i omklädningsrummet: 'det räcker nu', och sedan körde han därifrån... Det har varit en frustrerande tid för alla."

 

 

• Tyskland, 17 februari: Frankfurts vd Clemens Krüger: "Det fanns inget och det finns inget ultimatum för Roland Vrabec. Vi är fullt övertygade av hans arbete, han har vårt förtroende, vi har aldrig diskuterat en förändring och det finns ingen kris." 7 mars: Ger honom sparken på hans födelsedag.

 

 

• Och en att hålla koll på: Napoli-presidenten och filmproducenten Aurelio De Laurentiis avslöjar rensa-luften-diskussioner med tränaren Maurizio Sarri: "Det finns ingen friktion. Sarri är en fotbollskonnässör." Sarri: "Vi pratade om bio i 28 minuter. Jag har två eller tre idéer till manus."

 

 

Bästa klargörande

Rumänien: Botosani-tränaren Leo Grozavu förnekar att han slog till en utbytt spelare ("Jag slår inte, det finns inte en chans att jag slår") - för att sedan avgå när ett klipp dyker upp som visar när han gör precis det. "Jag presenterar min avgång offentligt. Det handlar om ära att jag gör det. Bra karaktär är vad som är viktigast."

 

 

• Grozavus tidigare svåraste ögonblick i Botosani: 2015 - sparkad efter att ha filmats när han sade följande till sina spelare: "Ivanovici, jag kommer klappa till dig"; "Miron, ditt djävulska rövhål, passa bollen eller jag kommer döda dig"; och "Patache, rövhål, jag kommer slå ihjäl dig, din idiot, du ska få se." Botosani återanställde honom sju månader senare.

 

 

Veckans borgmästare

El Salvador: Juan Umaña Samayoa, borgmästare i Metapán, om bilder på honom när han biter ett Santa Tecla-fan i ansiktet: "Hans trumma irriterade mig, för högljudd. Men jag är inte säker på att jag bet honom, jag är ingen hätsk person. Kanske bet jag honom - men vem vet? Tack gode gud att inget hände mig."

 

 

Och mest förälskad

Belgien: Mechelen-försvararen Uros Vitas - "stryktålig" efter att hans torsotatuering föreställande hans frus ansikte blev viral förra månaden. "Det är lätt att skämta om den, men Snezane är allt i världen för mig. Den blev som den blev. Jag ångrar inget."

   

 

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:25

Också den här veckan: Maurizio Zamparini, Biljetter för överviktiga personer och Bruno börjar om

   

Fotbollskonsult: Maurizio Zamparini. Fotograf: Tullio M. Puglia/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 5 mars, 2017:

 

 

 

Veckans man

Maurizio Zamparini, 75 - har sålt Palermo efter 15 år och 40 tränarbyten, men han är redo att stanna som "fotbollskonsult" för klubbens nya angloamerikanska ägare. "Jag behövs här. De vet inte ett jävla dugg om fotboll."

 

 

• Zamparinis första stora fotbollsintervenering i Palermo, ett år efter att ha tagit över 2003: berättade för pressen att han planerade att jobba runt sin tränare och "personligen döda" sina spelare för att de "är skit": "Jag kommer skära av deras pungkulor och äta dem i min sallad." Han sade att hans stil är "impulsiv... Jag är ingen lätt president."  

 

 

Lägger också av

Nigerias f.d Fifa ExCo-medlem Amos Adamu. Hans samlade Fifa-story:

2006: Förnekar att han mutade sig in. "Korrupta människor hamnar i fängelse, inte i Fifa. Sanningen är alltid konstant."

2010: Tagen då han enträget jobbade med VM-röstningsmutor; avstängd i tre år.

2013: Återvänder. "Jag är fri igen att bidra till fotbollen i Nigeria, Afrika och världen. Jag är nu en annan person. Det här är den nya Amos Adamu."

2017: Avstängd igen för ospecificerat "oetiskt uppträdande"; säger att han nu omskolar sig till präst. "Jag har fått nog av fotbollspolitik. Mitt kall är ett annat nu, mitt liv har förändrats. Jag är tillbaka i prästskolan för att tjäna gud."

 

 

Veckans demokrat

Medlemmen av Bahrains styrande familj shejk Salman bin Ebrahi al-Khalifa - vill se ett öppet och rättvist val hos den Asiatiska fotbollskonfederationen i maj. "Vi kommer att få se olika åsikter, olika inställningar... det kommer finnas vinnare och förlorare. Det är normalt i fotbollen."

 

 

Och bästa sällskapet

Fifa.com - erbjuder nya Biljetter för överviktiga baserat på BMI för "enkelt tillträde med extra breda sittplatser" vid juni månads Confederations Cup i Ryssland. Turneringens sponsorer: Budweiser och McDonald's.

 

 

Andra nyheter: starkast röst

Mexikos fotbollsförbund - regerar på att Liga MX-laget Querétaro bär T-shirts med "rivalitet är inte våld" på, bredvid en banner som säger "respekt, tolerans, passion, kärlek, värdighet, utbildning, fred, vänskap, samexistens, rättvist spel" - bötfäller dem med £4,800 (54,381 kr) för brott mot reglerna för politiska budskap.

 

 

• Intar en mer avslappnad åsikt om uppförandebrott förra veckan: Italiens fotbollsförbund, som uteslöt böter för Lazio gällande "upprepade" rasistiska läktarsånger för det var "omöjligt att fastställa antalet eller procentandelen av fansen som gjorde det".

 

 

Mest eftertraktad

Brasilien: F.d Flamengo-målvakten Bruno - dömd till fängelse i 22 år 2010 för att ha fått sin flickvän mördad och sedan matat sina hundar med henne för att slippa betala barnbidrag - för diskussioner med tio klubbar efter att ha släppts mot borgen. "Jag har betalat, jag har betalat dyrt. Nu ska jag börja om."

 

 

• Bland de som är intresserade av Bruno: Brasiliense-presidenten Luis Estévão, som skötte kontraktsdiskussioner från fängelset medan han avtjänade 31 år bakom galler för korruption, brottslig konspiration och förskingring. Brunos advokat Lúcio Adolfo: "Jag bekräftar att Brasiliense är ett alternativ. Förhandlingarna är långt gångna."

 

   

Bruno: börjar om. Fotograf: AFP/Getty Images

 

• Förra veckans andra Brasiliense-rubrik: ett nytt juridiskt bakslag efter att den 38-åriga mittfältaren Souza arresterades i omklädningsrummet innan en ligamatch gällande "ansenliga skattebrott". Han förnekar alla förseelser.

 

 

Mest tålmodig

Spanien, 23 februari: Real Murcia-sportdirectorn Deseado Flores försvarar Paco García: "Mitt förtroende för tränaren och för arbetet han gör är absolut. Låt oss visa lite tålamod." 26 februari: Sparkar honom.

 

 

• Flyttar också vidare i Spanien:

 

 

16 februari: Deportivo-presidenten Tino Fernandez om tränaren Gaizka Garitano: "Garitano måste uppmuntras, förmanas. Det finns inga frågor om hans uttåg, det finns inga ultimatum. Låt oss bita ihop." 27 februari: Sparkar honom.

 

 

2 februari: Almería-presidenten Alfonso García om tränaren Fernando Soriano: "Han är sig fortfarande - han har precis lagt skorna på hyllan - men ingen tränare har någonsin jobbat så hårt. Han lever för fotbollen. Han förkroppsligar vår filosofi. Soriano stannar." 26 februari: Soriano får gå.

 

 

Bäst meddelandehantering

Aston Villa-ägaren @Dr_TonyXia: a) Pratar med Villa-fans på Twitter: "#Vi är ett lag. #Kriga vidare... Jag köpte inte Villa av affärsanledningar. Jag förväntade mig aldrig att tjäna pengar på det." b) Pratar med Bloomberg i Peking om hur han nästan köpte Southampton istället. "Vi förde diskussioner med flera klubbar. Även om vi inte köpte Villa, hade vi äntrat sportindustrin med andra medel. Nu när vi har kontroll över Villa, kommer vi utnyttja den här möjligheten och använda det för att utöka vår affärsverksamhet inom sportindustrin."

 

 

Mest påhoppad

Frankrike: Bastia-kaptenen Yannick Cahuzac har fått sitt fjärde röda kort på 10 matcher efter att ha slagit till fjärdedomarens officiella siffertavla. Tränaren François Ciccolini: "Lämna Cahuzac ifred, lämna pojken ifred. De plågar honom systematiskt. Bedrövligt."

 

 

Bästa rådet

Italien: Massimo Ferrero, Sampdorias president, säger till pressen att "sluta krossa pungkulorna på domarna. Jag har haft mina ögonblick med dem, men de har verkligen ett svårt jobb. Var konstruktiva, låt dem arbeta, tänk på vårt spels image."

 

 

(Senaste Ferrero-ögonblicket - januari: "Den här domaren är en tjuv, det är ett rån. I Italien är rån ett brott. Vem ska ge oss våra poäng tillbaka? Och vad ska man säga om linjemannen, var hans arm bruten? Han höjde den aldrig. Hur kan det vara så att dessa fel alltid sker mot små och medelstora klubbar? Jag är verkligen pissförbannad.")

 

 

Och mest optimistisk

Diego Maradona, drar sig ur Italiens Let's dance efter att ha erbjudits en chans att följa Carlos Tevez till Kina, där han tjänar £615k (6,9m kr) i veckan, som nationell fotbollsrådgivare. Agenten Matías Morla: "Samma folk som tog Tevez vill ha Diego. Diego är väldigt uppspelt."

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:20

Också den här veckan: Gianni Infantino, Ronaldinho och orubbligt stöd

   

Spartak fans, 2013: oönskade tendenser. Fotograf: AP

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 26 februari, 2017:

 

 

Veckans man

Gianni Infantino - startar sitt andra år i Fifa med a) ett löfte i ett öppet brev om att fortsätta rebranda, "skydda fotbollens integritet" och "ändra organisationens ansikte" och b) en resa till Harare för en audiens hos Robert Mugabe.

 

 

• Också en del av besöket: ett tal vid en födelsedagsgala för miljonären och f.d riksdagsmannen för Mugabe-regimen och fotbollsförbundets chef Philip Chiyanga, AKA "Kapten Fiasko": "Philip, jag inspireras av din energi, mentalitet, passion. Alla inom fotbollen respekterar dig."

 

 

Också stöttad förra veckan

Italienska fotbollsförbundets chef och omvalskandidaten Carlo Tavecchio - dömd fem gånger sedan 1970 för förfalskning, skatteflykt och maktmissbruk och avstängd för rasism 2014. Uefa-chefen Aleksander Ceferin: "Jag har en excellent åsikt om Carlo Tavecchio. Han är en ärlig man - passionerad och självständigt sinnad."

 

 

Bästa nykomling

Aleksej Smertin - utsedd till Ryssland 2018:s antirasistiska tsar, 17 månader efter att han förklarade vad det betyder när "fans ger bananer till svarta killar... det är bara på skoj. Jag tycker att media ger fel bild av Ryssland."

 

 

• Abetar med Smertin för att vända på det:

 

 

a) 2018-ordföranden och biträdande premiärministern Vitalij Mutko, som sade till svarta spelare att sluta klaga på ryska fans 2014 - "Jag vet inte vad det finns att vara rädd för," och attackerade västerländsk pressbevakning: "Varför ska vi pekas ut? Många mörkhyade spelare spelar i Ryssland. Jag ser inget problem."

 

 

b) Vd:n för VM 2018 Aleksej Sorokin, som sade att Rostov-fansen som kastade en banan förra året var en "engångsföreteelse"; förklarade hur Lokomotiv Moskva-fansen som kastade en tecknad banan på anfallaren Peter Odemwingie 2010 inte var "rasistiska... i Ryssland betyder 'att få en banan' att man 'misslyckats med ett test'"; och han attackerade fake news 2014: "Medan det finns individuella utbrott av oönskade tendenser, kan det inte ses som en trend."

 

 

c) F.d chefen för Rysslands fotbollsförbund Anatolij Vorobyov, som intervenerade 2014 när Rostov-tränaren Igor Gamula länkade sina svarta spelare till ebola och sade följande till pressen: "Vi har tillräckligt många svarta spelare, vi har sex av dessa saker och ni vill att jag ska plocka in en sjunde?" Vorobyov: "Det är tydligt att Gamula inte är rasist. Han var oförsiktig."

 

 

d) Ryska fotbollsförbundets chef för disciplinavdelningen Artur Grigorjants, som reagerade på Spartak-fansens rasistiska hån mot Emmanuel Frimpong 2015 genom att stänga av Frimpong för hans "förolämpande gester" mot dem. Grigorjants försvarade sin ständiga policy att stänga av svarta spelare för att ha förolämpat rasister såhär: "Dessa s.k., inom citationstecken, offer... bara fortsätter att förlora kontrollen."

 

 

e) Och Sergej Cheban, director i Rysslands Premier League, som 2015 reflekterade över jobbig pressbevakning efter att ligans officiella "Miss Charming"-skönhetsdrottning avslöjades som nynazist. "Det var oturligt för Olga - hon är verkligen en charmig tjej."

 

 

• Fifa:s inspektionsteam för VM-budet sade följande 2010 om rysk fotbolls bandade facit - som inkluderade en "apa åk hem"-banner, en "happy holocaust"-flagga och en lynchad leksaksapa: rasism är "inget operativt fall", så därför är det "ingen faktor" i processen.

 

 

Och på annat håll

Serbien: Jelena Polic, vicepresident för FK Rada, skickar ett meddelande till Partizans Everton Luiz via Facebook efter att han gestikulerat mot rasistiska Rada-fans och sedan lämnat planen gråtandes: "Varför åker du inte tillbaka till Brasilien och visar dina mörka fingrar för dem?"

 

 

Andra nyheter: gör det bättre

17 februari: Siffror visar att kommuner reagerar på regeringens nedskärningar genom att sälja av spelplaner snabbare än under de senaste sju åren. 21 februari: Tory-ambassadören Karren Brady öppnar en ny 3G-plan i östra London. "Dessa gräsrotsfaciliteter är så viktiga... det här är vad fotbollen helt handlar om."

 

 

Veckans klargörande

Brasilien: Division två-klubben Marcilio Dias ber om ursäkt till Chapecoense om de "väckt anstöt" efter att vicepresidenten Mauro Pereira hintade om att de mjölkat flygkatastrofen i november. Pereira: "Marcilio Dias-planet behöver inte falla för att vi ska bli stora inom fotbollen." Klubbuttalande: "Vid inget tillfälle hade detta intentionen att förminska tragedin."

 

 

Tydligast

Leicesters officiella @lcfc-konto raderade en gammal tweet i torsdagskväll: "@lcfc, 7 februari: KLUBBUTTALANDE. #lcfc skulle vilja göra helt klart sitt orubbliga stöd för Claudio Ranieri."

 

 

• Också orubblig: Genoa-presidenten Enrico Preziosi om tränaren Ivan Juric. 17 februari: "Ingen har ovillkorlig tillit, fans hånar oss alla - men jag tror på Juric. Vi haren förbindelse byggd på aktning, på tillgivenhet. Han är en fantastisk tränare." 19 februari: Sparkar honom.

 

 

Bästa underhållaren

Mexiko: Club América-tränaren Ricardo La Volpe - avstängd förra veckan för att ha tacklat en försvarare på sidlinjen, för att sedan verbalt g sig på Cruz Azul-tränaren Paco Jemez: "Jag är ingen som pratar om andra managers då jag respekterar dem. Men han? Bara en massa fuffens. Han blåser rök och de gillar det."

 

 

Mest sårad

Peru: Cantolao-mittfältaren Paulo Albarracín - "sårad" efter att hans tillbakaspel som blev ett självmål blev viralt. "Jag har aldrig gjort det här förut - felet är helt mitt. Jag hörde min målvakt ropa på mig så jag slog bara tillbaka bollen. Men det visade sig att han inte var där."

 

 

Plus: bäst värderingar

Brasilien: Ronaldinho, 36 - i Kina för att inviga en elitfotbollsakademi baserad på "Barça-värderingar"; samtidigt som han gemensamt släpper en ny rap-video efter hans hit från 2014 "I'm full of money/Let's Drink"; och en T-shirtkollektion med följande slogan: "Let's Drink - I'm single again."

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:16

Också den här veckan: Maradona; Donald Trumps ansikte; och ett enhälligt styrelsebeslut

   

Diego Maradona: Fifa-ambassadör. Fotograf: Mariscal/EPA

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 19 februari, 2017:

 

 

Veckans man

Diego Maradona - träffade pressen 24 timmar efter att ha blivit en goodwill-ambassadör för Fifa. Hans nyckeltema - förneka att han slagit till en reporter som ställt en fråga till honom: "Jag slog inte. Om jag hade slagit dig, så hade du inte haft någon näsa kvar. En mot en hade jag krossat dig."

 

 

Samtidigt

Också förra veckan från Fifa:s PR-team: ett svar efter att schweizisk media avslöjat att Gianni Infantino accepterat att flyga ett privatplan från Vitalij Mutko i november. Fifa säger att gåvan från den ryska ministern, som riskerar en Fifa-ledd integritetsutredning gällande länkar till doping, var "överensstämmande med Fifa:s regler". Mutko förnekar alla eventuella förseelser.

 

 

• Nästa punkt för Infantino: ett flyg till Zimbabwe för deras fotbollsförbunds chef Philip Chiyangwas 58-årsdagsfest. Chiyangwa - f.d riksdagsman för Mugabe-regimen och multimiljonär-Youtuber AKA Kapten Fiasko - förnekar att han arrangerar tillställningen med regionala fotbollsförbundschefer för att destabilisera Afrikas konfederation. "Min familj och jag gör det här varje år, utan undantag."

 

 

Också i aktion

Fifa:s etiska kommitté - inleder förfarandet för att fastställa f.d chefen för Guatemalas fotbollsförbund Brayan Jiménez fit and proper.status, sju månader efter att han erkände sig skyldig i New York för mutbrott, bedrägerier och utpressning. Jiménez sade förra året att han spenderade fem veckor på flykt innan polisen tog honom för att "Jag var i glasen... jag gillar att vara full."

 

 

Och en som ser framåt

Qatar 2022-chefen Hassan al-Thawadi - flyttar nyhetsagendan från rubrikerna om slavstaten till att stämpla turneringen som ett "firande av mänskligheten." "Viktigheten i människa-till-människa-relationerna bör inte underskattas och det finns inget mer effektivt verktyg för detta än fotboll... Folk må kalla oss drömmare - i så fall, så är det något vi är stolta över att kallas."

 

 

Andra nyheter: modigast inställning

Uli Hoeness, Bayern-president och dömd efter att ha undanhållit €27,2m (274,3m kr) i skattepengar, har anklagat yttern Douglas Costa för "desperat" girighet efter att ha hintat om en transfer. "Det här är ett försök att få mer pengar och det kommer inte fungera. Han kan försöka 10 gånger till. Han är inget socialfall."

 

 

Veckans invigning

"Upton Gardens" - det nya bygget på West Hams gamla mark, med 25% billiga bostäder - det minsta tillåtna, upp från det initiala budet på 0% - lägenheter med ett sovrum från £350,000 (3,96m kr), och en invigningstillställning på ett casino. Utvecklarna: "Vi kommer se till så att själen från platsen lever vidare."

 

 

Managernytt: förra veckans uttåg

• Italien, 9 februari: Pescara-presidenten Daniele Sebastiani avfärdar pressen från fansen mot Massimo Oddo. "Oddo verkar ha blivit en idiot i allas ögon, men inte i mina. Visst, det gör mig kanske till en udda figur i den här industrin, men jag står upp bakom min tränare." 13 februari: Släpper ett klubbuttalande som bekräftar "enhälligt" styrelseförtroende för Oddo. 14 februari: Sparkar honom.

 

 

• 20 januari: Kilmarnock-managern Lee Clarke presenterar sin dröm om att matcha klubbens framgångar på 1990-talet. "Man måste omfamna klubbens historia; supportrarna, spelarna och personalen från den tiden kommer minnas det för alltid. Men vi vill skapa vår egen historia nu, ett steg i taget. 15 februari: Går till Bury.

 

 

Mest resonabel

Rumänien: Steaua Bukarest-ägaren Gigi Becali säger nej till fansens input i klubbens rebranding efter att en domstol kommit fram till att Rumäniens försvarsministerium äger rättigheterna till Steaua-namnet. "Jag har valt 'FCSB'. Det står för 'Faci Ce Spune Becali' [Gör vad Becali säger åt er]. Det är mina pengar."

 

 

• Hans meddelande om domen då han förbereder sig på att överklaga: "Ingen kan ta vår gudsgivna identitet... ingen, inte sju miljarder domare, inte påven i Rom, inte Nato-styrkorna. Det är 100%: högsta domstolen kommer ändra det här."

 

 

Mest avslappnad

Chile: Santiago Morning-tränaren Hernán Godoy bedömer arbetet de "djävla" domarna har gjort. "Om du mosade ihop alla fyra domarna tillsammans skulle du ändå inte få en ärlig domare. Det är ett allvarligt rån. Och ni i pressen, ni säger ingenting, ni sätter aldrig båten i gungning, ni blöter aldrig ner era arslen." Godoys klargörande efter att ha blivit avstängd: "Jag ångrar mina ord, men inte deras essens. Jag kommer dö i mina fotbollsskor."

 

 

Mest påhoppad

Argentinas U20-tränare Gerardo Salorio, 57, avstängd efter att ha försökt klättra över ett staket för att slåss med fans. "Folk kallar mig gammal, en suput, men jag klättrade bara upp på staketet för att leta efter hatarna. Jag har sagt tusentals förlåt, men jag känner mig som Jesus för att vara ärlig - alla är på mig utan någon anledning."

 

   

 

 

 

Plus: mest sviken

Brasilien: Corinthians klubbmodell och Miss Bumbum-vinnare 2016 Erika Canela närvarade vid en pressträff med ett plåster över sin nya tatuering föreställande Donald Trumps ansikte. Canela sade att hon gjorde tatueringen förra månaden i ett försök att "ändra hans åsikter om kvinnor och invandrare", men det "har inte fungerat": "Nu kommer jag att tatuera över den. Den är för nygjord för att ta bort med laser."

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:10

Också den här veckan: Afrikas nystart; Felipe Melo; och att känna sig tung med drickandet

 

Issa Hayatou: siktar på en åttonde regeringsperiod i CAF. Fotograf: Arnd Wiegmann/Reuters

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag, 22 januari, 2017:

 

 

Veckans citat

Kinesiske miljardären Wang Jianlin kommenterar vad som gör det ompaketerade Fifa 2.0 bättre: "Jag kan se deras mål med VM-expansion är att tjäna pengar. Det är en sak man kan se tydligt nu: det nya Fifa är mer fokuserat på inkomst."

 

 

Börjar också om på ny kula

Afrikas konfederation CAF bekräftar kandidaterna till deras val i mars - inklusive Malis Amadou Diakite, tillbaka i spelet efter en två år lång avstängning för mutbrott 2012; Liberias Musa Bility (klarade inte Fifa:s integritetstest 2015, förnekar alla förseelser); Benins Anjorin Moucharafou (fängslad 2012 p.g.a förskingring); Amaju Pinnick (förnekar att hans nigerianska fotbollsförbund gömde undan $802,000 (7,38m kr), säger: "det finns inget skumt här"); och den 70 år gamla presidenten Issa Hayatou, som siktar in sig på en åttonde regeringsperiod, sex år efter att ha tillrättavisats i en mutskandal som uppgick till $100m (920,6m kr).

 

 

• Också godkänd förra veckan av CAF att ställa upp i valet till Fifa-rådet: Demokratiska republiken Kongos Constant Omari, som använde 2014 års Fifa-kongress för att attackera den brittiska pressens "rasister" för att hitta på lögner om korruption.

 

 

Samtidigt: bäst timing

5 januari: Indiens högsta domstol ber federala utredare att undersöka påstått mut- och budfusk runt Air Indias kontrakt när Praful Patel var civil luftfartsminister. 19 januari: Fifa plockar in Patel i deras finanskommitté. Han förnekar alla anklagelser.

 

 

Andra nyheter: bäst principer

West Ham - funderar på att skicka in ett klagomål till Fifa om att Marseille haft förbjuden kontakt med Dimitri Payet. Karren Brady: "Om Marseille vill fynda borde de testa Roman Road-marknaden. Vi kommer inte låta oss bli överkörda."

 

 

(Juni 2015: Marseille attackerar West Ham för "förbjuden kontakt med Dimitri Payet" ... "Olympique de Marseille är överraskade att diskussioner inleddes utan att OM kontaktades. Spelaren har ombetts att stå upp för sitt ansvar, att stanna i en klubb han säger sig älska." Presidenten Vincent Labrune: "Det verkar som att spelaren och agenten har pratat med West Ham ett tag. Vi kan inte konkurrera.")

 

 

Utgifter och inkomster

£1,2m (14,1m kr): summan som Wayne Rooneys testimonial drog in till brittiska barns välgörenhetsorganisationer som stöttar NHS-sjukhus. £12,5m (147,4m kr): rapporterad summa han satt in i ett skatteflyktssystem som utreds av HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs är den brittiska skatte- och tullmyndigheten). Talesperson: "Waynes skatteaffärer har alltid varit i full överensstämmelse med lagen."

 

 

Veckans insikt

Alessandro Angelieri, Leyton Orients vd, förklarar klubbens ras från 2014 då de var League One play-off-finalister till idag, då de ligger på 21:a plats i League Two under ägaren Francesco Becchetti, som spenderade förra året med att bekämpa ett misslyckat albanskt utlämningsförsök gällande bedrägerianklagelser och avtjänade en sex matcher lång avstängning från arenan efter att ha sparkat till sin assisterande manager: "En trupp utan framtid ärvdes."

 

 

• Juli 2014: Barry Hearn förklarar varför han sålde Orient till Becchetti: "Jag letade efter tre saker; trovärdighet, integritet och gnistor. Francesco bockade för alla de rutorna. Minns ni Willy Wonka och guldbiljetten? Det är vad Orient har nu."

 

 

Bäst samhörighet

29 oktober: Hartlepools ordförande Gary Coxall reagerade online på fansens uppmaningar att avskeda Craig Hignett: "Det här är inte hur vi gör saker och ting nu - vi implementerar något som kommer ge oss en fast grund att utvecklas på och växa under flera år framöver. Vem förväntar sig inte några hinder på vägen? Inte jag i alla fall. En enorm del av det här projektet är att stå stadigt, med varandra, som en klubb, i tider av motgångar, så när dessa hinder dyker upp har vi samhörigheten för att komma tillbaka starkare. För att låna ett ökänt citat - 'We go again'. Så, i korthet, stöttar jag vår manager, jag stöttar våra spelare, jag stöttar vår personal och jag stöttar våra fans. 100%. För att för mig så kan vi uppnå något speciellt. Tillsammans." 15 januari: Ger honom sparken.

 

 

Mest upprörd

Frankrike: Montpellier-ägaren Louis Nicollin blev arg då tränaren Frédéric Hantz sade sig ha blivit "sårad och legat sömnlös" efter det att Nicollin sade följande till pressen: "Hantz är bara säker för att vi inte har råd att sparka honom." Nicollin: "Hantz tänker bara på kompensation. Jag står inte ut med detta. Kan en president inte prata, måste en president hålla tyst?"

 

 

Bästa sista chansen

Brasilien: Atléticos vicepresident reagerade efter att tränaren Marcelo Cabo försvann och hittades av polis på ett motell "rejält berusad efter att ha druckit". Vicepresidenten Adson Batista: "Han kan behålla sitt jobb men han ligger farligt till. Det finns inget mer utrymme för misstag." Cabo: "Jag dricker nästan aldrig - det här var ett misstag och vi går vidare. Tiden är förståndets mästare. Tiden kommer visa vem Marcelo Cabo egentligen är."

 

 

Bästa klargörande

Brasilien: Palmeiras-nyförvärvet Felipe Melo är upprörd över sin image som hårding: "Fyra röda kort på fyra, fem år är väldigt lite. Pressen ljuger om att jag är elak." Men: "Om jag måste slå till en spelare så slår jag till. Om jag måste klappa till, klappar jag till. Jag slåss för klubben som ställer maten på bordet i mitt hus."

 

 

Starkast teori

Paraguay: Fotbollsmodellen Larissa Riquelme är inte glad på argentinska rivalen Charlotte Canigga, dotter till Claudio, som drivit med paraguayanska accenter på tv: "Hon föddes i en guldvagga och ändå är hon främlingsfientlig. Kanske har alla dessa implantat pressat till hennes hjärna."

 

 

Plus: veckans gräl

Mexiko: Jaguars de Chiapas tränare Sergio Bueno attackerar "uppsåtliga aktioner" efter att deras match mot Pachua fick avbrytas två gånger, en gång för att ta bort en hund och sedan för att ta bort en katt: "Katten och hunden var timade för att förstöra vår rytm." Pachua: "Vi blev lika överraskade som de blev."


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards