Direktlänk till inlägg 19 augusti 2023

LÄSFEST!

Av Mikael Holmkvist - 19 augusti 2023 10:10

 



Wolves (hemma, mån 14/8), 1-0

Jaha gott folk, och alla ni andra. Då har Uniteds PL-premiär säsongen 2023/24 kommit och gått. Det var sannerligen inte mycket att skriva hem om. Ikväll är det bortapremiär mot Tottenham och det bästa med det är att det knappast kan bli sämre än det vi serverades i måndags kväll. Det jag tog med mig var Onanas insats, den gubben är en profil och vi kommer få stor nytta av honom. Gött att se Martínez tillbaka igen och aldrig lägga två fingrar emellan när det gäller att vinna bollen. Till sist kan jag konstatera att vi fortfarande är överlägsna när det gäller att få pisset i folk som inte är United-fans att koka. Antony drar iväg bollen mot mål och den räddas på mållinjen, därefter kapas han brutalt - inte ett ord. När sedan Onana gör samma sak i en luftduell går alla larm, facklorna tänds och högafflarna plockas fram. Man kunde nästan tro att vi hade bevittnat en repris på “Toni” Schumacher v Patrick Battiston i VM-semifinalen 1982:




Självklart är jag glad över att insatsen räckte till tre poäng också, men ska vi fortsätta ta kliv under den skallige holländaren kommer det behövas betydligt bättre insatser än denna, perfekt läge att inleda den vandringen i norra London ikväll.



Nuförtiden funderar jag inför varje premiär huruvida min kärleksaffär med United (som i april i år fyllde 35 år) kommer att krascha. Klubben gör sig ju inte direkt lätt att älska heller, tänker då bl a på våra ägare och det de håller på med nu, eller hur de hanterar fallet med Mason Greenwood (kommer återkomma till det i ett senare inlägg). Jag kan cyniskt skratta åt mycket av vad den moderna fotbollen har blivit, men det är sorgligt att konstatera att det redan har slagits i alltför många spikar i fotbollens kista för att locket någonsin ska kunna öppnas igen. Men summa summarum så kommer jag säkert hänga i hela vägen fram tills jag ska grävas ner, men glädjen och kärleken som jag har känt under mina år som Röd kommer aldrig återvända fullt ut.



När jag innan matchen tänkte tillbaka på tidigare möten med Wolverhampton så var det inga ljusa minnen som dök upp. United v Wolves har på senare haft en förmåga att vara riktigt sega och tråkiga tillställningar (så även den här gången). Men så var det inte i oktober 1981 då vi körde över dem med 5-0 och innan matchen presenterade vi vårt senaste nyförvärv, en viss herr Bryan Robson!



 

Tottenham borta (lördag 19/8, 18:30)

Ikväll kliver United upp i ringen igen och precis som jag skrev där uppe så hoppas jag på en betydligt bättre prestation än den i måndags (borde inte vara så svårt).



En sak som glädjer mig något alldeles enormt av det jag har läst inför kvällens match är att Harry Maguire inte fanns med på tåget från Stockport till London igår eftermiddag. Det var Daily Mirror som hade folk på plats på tågstationen söder om Manchester och de rapporterade om en 20-mannatrupp som bordade tåget och det var de här gubbarna:



Målvakter: Onana, Henderson, Vítek

Backar: Dalot, Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Martínez, Shaw

Mittfältare: Casemiro, McTominay, Mount, Eriksen, Fernandes, Pellistri, Antony, Garnacho, Sancho, 

Centrar: Rashford och Martial.



Så förutsatt att de inte har missat någon tågresenär, eller att Maguire av någon anledning ansluter idag, så är han alltså inte ens med i matchtruppen den här helgen. Visst, han kanske är skadad eller sjuk, men det är ju faktiskt lika troligt att EtH har petat honom helt, vilket är helt rätt. Han måste flytta och jag hoppas att han själv inser det INNAN transferfönstret stänger, dessvärre tvivlar jag. Om vi sen slipper se Martial på planen ikväll och att han under kommande vecka flyttar till någon annan klubb så har det varit en riktigt hyfsad helg.



En snabb koll på dagens motståndare visar att de kryssade, 2-2, borta mot Brentford i deras premiär förra helgen. Spuds tog ledningen innan hemmalaget vände till 2-1 och sen kunde Emerson Royal kvittera till 2-2 på övertid i första halvlek, det blev sedan slutresultatet.



De har ju nu sålt Harry Kane och mönstrade förra helgen följande lag:



         9

    7  10  21

        8  4

38  37  17  12

         13



13. Guglielmo Vicario, 26 år, Italien

37. Micky van de Ven, 22 år, Holland

17. Cristian Romero, 25 år, Argentina (6. Davinson Sánchez, 27 år, Colombia, 14)

38. Destiny Udogie, 20 år, Italien

12. Emerson Royal, 24 år, Brasilien

10. James Maddison, 26 år, England

8. Yves Bissouma, 26 år, Mali

4. Oliver Skipp, 22 år, England (29. Pape Matar Sarr, 20 år, Senegal, 75)

9. Richarlison, 26 år, Brasilien

7. Son Heung-min, 31 år, Sydkorea (14. Ivan Perišić, 34 år, Kroatien, 75)

21. Dejan Kulusevski, 23 år, Sverige



Ej använda avbytare:

40. Brandon Austin (mv), 24 år, England

5. Pierre-Emile Højbjerg, 28 år, Danmark

18. Giovani Lo Celso 27 år, Argentina

23. Pedro Porro, 23 år, Spanien

27. Manor Solomon, 24 år, Israel

33. Ben Davies, 30 år, Wales


Försäljningen av United… Zzzzzzz…..

Jag antar att ni är lika trötta som mig på den här kuksoppan. Ena dagen blir de kvar, nästa dag är Ratcliffe favorit, nästa är det Qatar som har fördel och sen har de amerikanska skadedjuren tagit en paus för att pressa fram mer pengar. Sen börjar det om igen. Här har ni senaste stora inlägget på den fronten, av Neil Custis på The Sun från den 4:e augusti i år:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/05/11791871-exklusivt-qatten-ar-ute-ur-vaskan-shejk-jassim-ar-pa-vag-att-vinna-racet-om-att-fa-ta-over-man-united-for-6-miljarder-80-9-miljarder-kr-da-datumet-da-kopet-gar-igenom-till-sist-har-avslojats/


 



Intressant rapport som stormedia “missat”

Verkar som att det finns mer än själva fotbollsklubben som Jim Ratcliffe är intresserad av:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/06/11792006-jim-ratcliffes-ineos-ager-rattigheterna-till-skiffergasen-under-manchester-uniteds-traningsanlaggning-i-carrington/



Rasmus blir vår sjunde dansk

Förhoppningsvis kan Rasmus Højlund vara spelklar för oss snart, han blir då den sjunde dansken att representera United, minns du de övriga sex?


Spelare                         År i MU    Mat   Mål

Jesper Olsen                  1984-89   176    24

John Sivebæk                 1985-87    34      1

Peter Schmeichel            1991-99   398     1

Mads Timm                      2002-06      1     0

Anders Lindegaard           2011-15     29    0

Christian Eriksen              2022-        45    2

Rasmus Højlund               2023-



På tal om danskar…

Jag älskar danskarna för deras förmåga att kalla en spade för en spade. De lindar inte in saker och ting lika mycket som vi ofta gör i Sverige. I måndags kom rapporten att Neymar nu är klar för Saudiarabien (underbart att slippa honom i Europa!). Här under ser ni hur några svenska och norska tidningar rapporterade det hela:


 

Sportbladet

 

 

Expressen


 

Svenska Dagbladet

 

 

Verdens Gang



Men danska Tipsbladet gick rakt på strupen, inga krusiduller, de beskrev det precis som det är: “NEYMAR SÄLJER SITT NAMN TILL EN YXMÖRDARE”.

 

Helt briljant och dessutom sant. Förutom berömmet till Neymar som fotbollsspelare håller jag med om varje ord i den här uppfriskande artikeln. Hatten av och kudos till Tipsbladet!


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/14/11792559-rasar-neymar-saljer-sitt-namn-till-en-yxmordare/



Bra artikel om Chelseas galna transferaffärer

Har du också funderat på hur the rent boys transferaffärer går ihop? Här hittar du svaren:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/19/11792844-chelsea-har-spenderat-nastan-en-miljard-euros-pa-ett-ar-hur/



Tysk press visar upp en hälsosam inställning

I England känns det nästan vulgärt när de olika transfersummorna kastas runt. Slipsarna är ogenerat stolta över hur många miljarder de vräker ut på fotbollsspelare. Förra helgen fick vi dock uppleva något som inte händer lika ofta, nämligen att en tysk klubb hostar upp gigantiska pengar för en enskild spelare. Tack och lov så har inte tysk press en lika onanistisk inställning till detta som deras motsvarigheter i England:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/14/11792570-65279-till-vilket-pris-tysk-press-skeptisk-till-harry-kanes-100m-1-37-miljarder-kr-transfer/



Intervju med Rooney

Tidigare i somras träffade David Ornstein på the Athletic Rooney i USA för en intervju. Den är inte särskilt intressant och jag blev mest förbannad över scouserns korkade syn på den sexuellt snedvridna Glazer-familjen. Och har han fattat vad Greenwood har gjort, eller har det undgått honom? Bedöm själva:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/04/11791817-wayne-rooney-ornstein-intervjun-familjen-glazer-kane-greenwood-messi-mls-everton-och-mer-dartill/



Använder fotbollen för att tvätta sin blodiga smutstvätt del 879,432…

Miguel Delaney på the Indy om sportwashing:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/07/01/11789414-sportwashing-ar-pa-vag-att-forandra-fotbollen-bortom-allt-du-kan-forestalla-dig/



Glöm inte att 115 åtalspunkter riktats mot City…

… här kan ni läsa mer om en av dem:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/07/01/11789407-man-city-anklagade-gallande-30m-411-4-miljoner-kr-betalningar-till-sponsorskap/



Den tyske kompostkäften gläfsar igen

Det har varit minst sagt underhållande att se hur scouserna har ragglat fram på transfermarknaden som ett riktigt fyllo i desperat jakt på mänskligt kött. Förra fredagen bekräftade snedkäften att Liverpool och Brighton var överens om en transferavgift för Moisés Caicedo. Den summan visade sig vara £110 miljoner (1,53 miljarder kr), men det kan ju inte stämma, tänkte jag, med tanke på att Klopp och Liverpool inte handlar fotbollsspelare för sådana summor…



2016 köpte ju United Paul Pogba från Juventus för dåvarande världsrekordet £89,3 miljoner (1,24 miljarder kr) och det kommenterade tysken enligt följande: “Om du plockar in en spelare för £100m (1,39 miljarder kr) och han skadar sig, då försvinner allt upp i skorstenen. Den dagen då detta är fotboll, då har jag inget jobb längre, för spelet handlar om att spela tillsammans. Andra klubbar kan gå ut och spendera mer pengar och samla toppspelare. Jag vill göra det på ett annat sätt. Jag skulle t o m göra det på ett annat sätt om jag kunde spendera de pengarna.”



Riktigt så var det alltså inte, det var bara ytterligare ett försök att muntra upp avfallet som följer dem, dela ut en billig känga till United och framhäva sig själv som speciell. En liten applåd till engelsk press som faktiskt påminde honom om detta varpå han väldigt irriterat svamlade ur sig ett nästan lika pinsamt svar: 


 

“Allting förändrades. Gillar jag det? Nej. Insåg jag att jag hade fel? Definitivt. Det är så det går. Det är inte fantastiskt, det är inte toppen, men det är så det går. 

 

 

“Saudiarabien kommer definitivt inte att hjälpa där. Jag skyller inte på någon, men det kommer inte att hjälpa till. En annan marknad med mycket pengar. 

 

 

“Till sist och syvende, vi som klubb måste försöka se till, med våra resurser, med pengarna vi har, så att vi får ihop bästa möjliga lag. Vi försöker sätta ihop det bästa laget eller truppen för oss, det är tanken. Vi befinner oss inte i drömlandet, vi kan inte bara peka på spelare och plocka in dem. Ibland stängs en dörr och den andra öppnas, det händer. 



“Men ja, om folk vill kasta mina citat från fem eller sex år sedan på mig så är det inga problem. Den dagen var det vad jag tänkte, jag inser nu att jag hade fel, det är enkelt att erkänna det.” 




Helt briljant, Jürgen!



I måndags diskuterade Gary Neville och Jamie Carragher Liverpools “framfart” på transfermarknaden (innan det stod klart att de även gick miste om Lavia):


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/19/11792845-gary-neville-och-jamie-carragher-om-liverpools-insatser-pa-transfermarknaden/



Den korrupta och genomruttna brittiska monarkin, del 789,821

För min del skulle samtliga Europas kungahus gärna få gå samma öde till mötes som den ryska tsarfamiljen i Ipatjevhuset i Jekaterinburg natten mellan den 16 och 17 juli 1918, inte minst det brittiska:



Kung Charles vidriga löneförhöjning

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/06/11792004-kung-charles-kommer-att-fa-en-enorm-loneforhojning-av-storbritanniens-skattebetalare/



Förklaring:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/14/11792538-vad-ar-det-som-ligger-bakom-kung-charles-enorma-loneforhojning-girighet-logner-och-massor-av-skattepengar/




Häng fanskapet!

Jag är i vanliga fall ingen stor anhängare av dödsstraff, men här skulle jag nog kunna tänka mig att göra ett undantag:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/14/11792537-osama-krayem-fotbollsspelaren-som-blev-terrorist/




Hälsningar från Stockholm…

Tidigare i somras hälsade engelska The Sunday Times på i Stockholm och det är inget muntert porträtt de målar upp av den svenska huvudstaden:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/08/11792135-sveriges-glidning-fran-fredlig-valfardsstat-till-europas-huvudstad-for-skjutvapenmord/



Ett litet tyskt streamingtips

Det är kul när man hittar nya pärlor att avnjuta på någon av alla dessa streamingtjänster som existerar nuförtiden. Det är säkert många av er som redan har sett detta, men om ni gillar historia och inte har sett Babylon Berlin så är det bara att slå upp en kall öl, fylla chipsskålen till bredden och börja! 



För att kunna se alla fyra säsongerna behöver du ha både HBO (säsong 1-3) och SVTPlay (säsong 4).



Här kan du läsa recensioner av säsongerna från engelska the Guardian:


Babylon Berlin, säsong 1 (och 2)

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/04/11791818-recension-av-babylon-berlin-politisk-malstrom-en-populistisk-hoger-pa-frammarsch-later-det-bekant/



Babylon Berlin, säsong 3

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/04/11791819-livet-ar-ingen-kabar-varfor-morka-och-spetsiga-babylon-berlin-om-weimar-ar-helt-overtygande-tv/



Babylon Berlin, säsong 4

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/04/11791864-jazz-nazister-och-bryan-ferry-hur-babylon-berlin-blev-tv-s-mest-dekadenta-drama/



Grisarna tillbaka på Irans gator

Den 16 september förra året dog Mahsa Amini i ett fängelse i Iran. Det utlöste stora protester i landet, något du kan läsa mer om i den här artikeln från Washington Post: 


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/08/11792132-ilskan-mot-irans-moralpolis-exploderar-efter-mahsa-aminis-dod/



För att mildra kritiken mot landets helsjuka ledning, ja de ingår i de galna skäggens gäng som kritiserar Sverige och Danmark, plockade de bort religionspolisen från stadens gator. Åtminstone tills kritiken lagt sig någorlunda, för den 16 juli i år nåddes vi av nyheten om att dessa grisar är tillbaka på gatorna i Iran. Här kan ni läsa mer om vilka de är:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/18/11792838-irans-moralpolis-eller-vagledningspatrullen-som-de-kallar-sig/



Glöm inte vem den riktiga fienden är! 

Det är lätt att bli arg på fotbollsspelare som säljer sina namn till de journalistslaktande böghatarna i Saudiarabien, och det är precis vad de i maktens korridor vill. Men glöm aldrig att de årligen handlar med dessa monster för miljardbelopp och har sina tungor riktigt långt uppe i diktatorröven.



Efter det iskalla mordet på journalisten Jamal Khashoggi tävlade de hycklande ledarna i väst om vem som kunde fördöma aset Mohammad bin Salman hårdast. Men nu har det gått lite tid och det finns pengar att tjäna, då är det annat ljud i skällan…



Financial Times med nyheten att mördaren MBS nu är inbjuden till London i höst:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/04/11791824-prins-mohammed-bin-salman-inbjuden-att-besoka-storbritannien-i-host/



Högst oväntat!

Vad då, varför vill inte Saudiarabien att idrottsmännen de köper ska prata ärligt om deras land?


“Tystnadens pris” är alltså inte en ny Beckfilm utan en artikel om hur Saudiarabien försöker köpa idrottares tystnad:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/08/04/11791822-tystnadens-pris/



Någon som minns Jevgenij Prigozjin?

The Guardian med ett litet porträtt av mannen som tidigare i år var världens mest omtalade:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/06/28/11789226-jevgenij-prigozjin-varmkorvsforsaljaren-som-steg-hela-vagen-upp-till-toppen-av-putins-krigsmaskin/



Förstå om rollerna hade varit omvända!

Seymour Hersh är en av världens främsta grävande journalister. Tidigare i år kom han ut med en väldigt trovärdig artikel gällande sabotaget av gasledningen Nord Stream. Inte mycket har hänt sedan dess. Föreställ er om han hade skrivit en likadan artikel, fast anklagat ryssarna för att ha förstört en amerikansk ledning utanför USA:s kust. Oj, oj, oj, då hade den “klartänkte” Biden fingrat på knappen.



Intressant långläsning av Seymour Hersh om sabotaget av gasledningen Nord Stream:


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2023/06/18/11788404-hur-usa-slog-ut-gasledningen-nord-stream/


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards